Laihduta ja polta rasvaa näillä nukkumaanmenoaikojen välipaloilla ja elintarvikkeilla

Published:

Nälkäisenä nukkumaan meneminen voi olla yksi suurimmista esteistä laihduttamiselle. Myöhäisillan mielihalut voivat sabotoida laihdutuspyrkimyksiäsi. Oikeiden ruokien syöminen ennen nukkumaanmenoa voi kuitenkin auttaa sinua polttamaan rasvaa yön aikana ja laihtumaan nukkuessasi.

Tässä postauksessa kerromme 10 täydellistä iltapalaa, jotka auttavat sinua laihtumaan. Nämä yölliset välipalaideat tyydyttävät nälkäsi, ehkäisevät mielihaluja, tehostavat rasvanpolttohormoneja ja auttavat sinua heräämään kevyempänä.

Miksi syöminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa laihtuminen

Miksi syöminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa laihtuminen

Täyttävän ja ravitsevan välipalan syömisellä ennen nukkumaanmenoa on useita etuja painonpudotuksen kannalta:

 • Se estää runsaskaloristen ruokien syömisen myöhään illalla, mikä johtaa painonnousuun. Nälkäisenä nukkumaan meneminen voi aiheuttaa sen, että heräät keskellä yötä ja napostelet sängyn lähellä olevia ruokia hallitsemattomasti. Terveellinen välipala pitää sinut tyytyväisenä.
 • Se vakauttaa verensokeritasoja yön yli. Tämä takaa tasaisen energiatason ja ehkäisee unta häiritseviä näläntunteita.
 • Se tehostaa aineenvaihduntaa. Proteiinipitoisten ruokien syöminen ennen nukkumaanmenoa lisää aineenvaihduntaa edistäviä lihasten kasvuhormoneja nukkuessasi.
 • Se polttaa rasvaa. Runsaasti proteiinia, kuituja ja terveellisiä rasvoja sisältävien ruokien nauttiminen yöllä lisää rasvaa polttavia hormoneja, kuten glukagonia.

Oikeilla välipaloilla voit laihtua syömällä ennen nukkumaanmenoa. Muista vain pitää välipala pienenä, noin 200 kalorisena. Tässä 10 ravitsevaa ja laihduttavaa myöhäisillan välipalaa, jotka auttavat hillitsemään nälkää ja polttamaan rasvaa yön aikana.

10 Paras Bedtime välipaloja laihtuminen

1. Kreikkalainen jogurtti

Kreikkalainen jogurtti on yksi parhaista välipaloista, joita voi syödä ennen nukkumaanmenoa painonpudotuksen kannalta. Se sisältää nälkää vähentävää proteiinia ja vain vähän sokeria, joten se ei nosta verensokeria.

Kreikkalaisen jogurtin sisältämä tryptofaani auttaa myös aivoja tuottamaan melatoniinia ja serotoniinia, jotka ovat rentoutumista edistäviä ja uni-valverytmiä sääteleviä hormoneja. Tämä auttaa parantamaan unen tehokkuutta, mikä on tärkeää painonhallinnan kannalta.

Tavoittele 2/3 kupillista vähärasvaista tai rasvatonta kreikkalaista jogurttia. Lisää päälle marjoja, jotka tuovat luonnollista makeutta ja lisää kuitua.

2. Raejuusto

Raejuusto on proteiinien voimanpesä, sillä se sisältää 14 grammaa 1/2 kupillista. Raejuuston kaseiiniproteiini sulaa hitaasti, mikä edistää kylläisyyttä. Tämä ehkäisee myöhäisillan nälkää, joka johtaa naposteluun.

Koska raejuusto on hyvä tryptofaanin lähde, se sisältää myös unta edistäviä ominaisuuksia, jotka auttavat kehoa polttamaan rasvaa yön aikana. Ripottele siihen kanelia tai muskottipähkinää ja pariksi 30 mantelia, niin saat tyydyttävän, aineenvaihduntaa kiihdyttävän iltapalan.

3. Mantelit

Mantelit ovat erinomainen yöllinen naposteltava laihdutukseen. Niissä on runsaasti proteiinia, kuitua, magnesiumia ja E-vitamiinia. Manteleiden terveelliset rasvat ja kuitu auttavat hidastamaan ruoansulatusta, jolloin pysyt kylläisenä pidempään.

Mantelit sisältävät myös tryptofaania, joka auttaa sinua nukkumaan. Näin kehosi voi polttaa enemmän kaloreita nukkuessasi. Rajoita annoksesi noin 1 unssin eli noin 30 mantelipähkinään.

4. Kikherne-hummusta ja vihanneksia

Hummus on proteiini- ja kuitupitoinen välipala, joka on valmistettu kikherneistä ja oliiviöljystä. Yhdistämällä hummuksen ja paloiteltuja raakavihanneksia saat ravitsevan iltapalan, joka antaa kestävää energiaa.

Kuitu ja proteiini pitävät sinut tyytyväisenä ja ehkäisevät myöhäisillan mielihaluja. Kikherneiden ja vihannesten monimutkaiset hiilihydraatit auttavat myös kuljettamaan tryptofaania aivoihin, mikä lisää unihormoni melatoniinin tuotantoa.

5. Kalkkuna-juustorullat

Rullaa viipale vähärasvaista kalkkunan- tai kananrintaa viipaleen vähärasvaisen juuston ympärille, niin saat proteiinipitoisen ja kalsiumrikkaan iltapalan. Proteiini auttaa hidastamaan ruoansulatusta ja pitämään olon kylläisenä koko yön.

Kalkkunan sisältämä tryptofaani ja juuston sisältämä kalsium voivat auttaa sinua nukahtamaan nopeammin. Näin kehosi voi polttaa enemmän kaloreita yön aikana.

6. Banaani ja pähkinävoi

Levittämällä ruokalusikallinen maapähkinä- tai mantelivoita puolen banaaniviipaleen päälle saat hiilihydraatti-proteiinikombon, joka antaa kestävää energiaa. Pähkinävoin sisältämä tryptofaani ja banaanin hiilihydraatit auttavat nostamaan serotoniinitasoja, mikä edistää unta ja ruokahalun hallintaa.

Muista käyttää vain puolet banaanista, jotta sokeripitoisuus pysyy alhaisena.

7. Proteiinipirtelö

Hera, kaseiini tai kasvipohjaiset proteiinijauheet sekoitettuna pirtelöön tai smoothieen voivat olla täydellinen juoma nukkumaanmenoaikaan. Proteiinipirtelöt tarjoavat proteiiniannoksen, joka tukee lihasten palautumista, kylläisyyttä ja ruokahalua vähentäviä hormoneja yön yli.

Etsi proteiinijauheita, jotka sisältävät aminohappoja, kuten glysiiniä, L-teaniinia ja tryptofaania, jotka edistävät rentoutumista ja unta. Rajoita lisättyä sokeria välttämällä maustettuja lajikkeita.

8. Kaurapuuro

Puolen kupin annos kuivakauraa mikrossa ja kupillinen maitoa tai pähkinämaitoa antaa energiaa ja kuitupitoista välipalaa nukkumaanmenoaikaan. Täysjyvävilja antaa kestävää energiaa yön yli, kun taas luonnollinen tryptofaani rentouttaa kehoa ja valmistaa sen uneen.

Lisää kauran päälle hedelmiä ja ripottele kanelia, jotta saat lisähiilihydraatteja, jotka auttavat kuljettamaan tryptofaania aivoihin.

9. Kirsikkatomaatit ja mozzarella

Kirsikkatomaatit yhdistettynä mozzarellahelmiin ovat helppo suolainen välipala illalla. Juuston proteiini yhdistettynä tomaattien vitamiineihin tarjoaa ravitsevaa polttoainetta, joka pitää aineenvaihduntasi vilkkaana.

Juuston sisältämä tryptofaani auttaa rentouttamaan kehoa ja parantamaan unen tehokkuutta, jolloin poltat enemmän rasvaa yön aikana.

10. Kamomillatee

Lämpimän kupillisen kamomillateetä juominen ennen nukkumaanmenoa auttaa rentouttamaan kehoa ja valmistamaan sitä uneen. Kamomilla sisältää apigeniiniyhdisteitä, jotka sitoutuvat aivojen GABA-reseptoreihin vähentäen stressiä, ahdistusta ja unettomuutta.

Kamomillateen rentouttava vaikutus antaa kehosi polttaa enemmän rasvaa yön aikana. Vältä sokerin lisäämistä teehen mahdollisen painonnousun estämiseksi.

Vinkkejä yölliseen naposteluun ja laihtumiseen

Saadaksesi kaiken irti näistä laihdutusta edistävistä yöllisistä välipaloista:

 • Nauti välipala noin 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa - Näin ruoansulatukselle jää riittävästi aikaa, jotta et mene nukkumaan liian täysi vatsa.
 • Pidä kiinni noin 200 kalorista - Tämä tarjoaa juuri tarpeeksi polttoainetta yön yli ilman, että se johtaa painonnousuun.
 • Yhdistä monimutkaiset hiilihydraatit proteiiniin ja kuituun - Tämä koostumus tarjoaa tasaista energiaa ja pitää sinut kylläisenä.
 • Vältä sokeripitoisia, paistettuja tai prosessoituja ruokia - Ne voivat nostaa verensokeria ja hidastaa aineenvaihduntaa hidastavia hormoneja.
 • Juo lasillinen vettä - nesteytyksen säilyttäminen ehkäisee vääriä nälkäviestejä.
 • Harjaa hampaat sen jälkeen - Tämä estää ylimääräistä napostelua, koska suu tuntuu puhtaalta.
 • Pidä terveellisiä välipaloja yöpöydän vieressä - Kun sinulla on valmiita vaihtoehtoja käden ulottuvilla, vältyt yöllisiltä retkiltä keittiöön.

Otos: Syö näitä terveellisiä välipaloja ennen nukkumaanmenoa laihtuminen

Myöhäisillan nälänhädän ja mielihalujen välttäminen on avainasemassa laihduttamisessa. Oikeanlaiset ravitsevat välipalat, jotka sisältävät proteiinia, kuitua ja tryptofaania, voivat tehostaa rasvanpolttoa yön aikana.

Parhaita vaihtoehtoja ovat kreikkalainen jogurtti, raejuusto, mantelit, hummus, kalkkunasämpylät, proteiinipirtelöt, kaurapuuro ja tee.

Pidä kiinni noin 200 kalorista ja anna riittävästi aikaa sulattaa ennen nukkumaanmenoa.

Nämä yölliset välipalaideat auttavat hillitsemään nälkää, parantamaan unen laatua, tasapainottamaan verensokeria ja kiihdyttämään aineenvaihduntaa, jotta voit laihtua nukkuessasi.

Voiko syöminen ennen nukkumaanmenoa auttaa laihtumaan?

Tiettyjen välipalojen syöminen ennen nukkumaanmenoa voi itse asiassa auttaa painonpudotuksessa. Valitsemalla terveellisiä myöhäisillan välipaloja, jotka ovat vähäkalorisia ja proteiinipitoisia, voit pitää itsesi kylläisenä koko yön ja tehostaa aineenvaihduntaa nukkuessasi.

Mitä terveellisiä iltapaloja kannattaa syödä laihduttaakseen?

Terveellisiä laihdutusta edistäviä iltapaloja ovat esimerkiksi raejuusto, mantelit, kreikkalainen jogurtti ja proteiinipirtelöt. Nämä välipalat ovat vähäkalorisia, sisältävät runsaasti proteiinia ja voivat auttaa sinua tuntemaan olosi kylläiseksi ja tyytyväiseksi koko yön ajan.

Onko paha mennä nukkumaan nälkäisenä, jos yrittää laihduttaa?

Nälkäisenä nukkumaanmeno ei välttämättä edistä laihtumista. Se voi johtaa keskiyön mielihaluun ja mahdollisesti ylensyöntiin seuraavana päivänä. On parempi valita terveellinen iltapala, joka antaa kylläisyyttä koko yön ajan lisäämättä turhia kaloreita.

Voiko syöminen ennen nukkumaanmenoa vaikuttaa unen laatuun?

Raskaan aterian syöminen juuri ennen nukkumaanmenoa voi vaikuttaa unen laatuun ja ruoansulatukseen. On parasta välttää suurten aterioiden syömistä lähellä nukkumaanmenoaikaa, jotta voit varmistaa hyvät yöunet.

Ovatko proteiinipirtelöt hyvä välipala ennen nukkumaanmenoa?

Kyllä, proteiinipirtelöt ovat hyvä välipala ennen nukkumaanmenoa. Ne ovat vähäkalorisia, sisältävät runsaasti proteiinia ja voivat auttaa sinua rakentamaan lihaksia nukkuessasi. Varmista vain, että valitset proteiinipirtelön, jossa on vähän sokeria ja rasvaa.

Voiko myöhään illalla syöminen johtaa painonnousuun?

Myöhään illalla syöminen voi johtaa painonnousuun, jos nautit runsaskalorisia ruokia tai ylität päivittäisen kalorimäärän. On tärkeää valita terveellisiä välipaloja, jotka sisältävät vähän kaloreita ja tarjoavat ravitsemuksellisia etuja.

Mitkä ovat terveellisiä myöhäisillan välipaloja nälän tyydyttämiseksi?

Terveellisiä myöhäisillan välipaloja nälän tyydyttämiseen ovat esimerkiksi raejuusto, kreikkalainen jogurtti, mantelit ja hedelmäviipaleet. Nämä välipalat ovat vähäkalorisia ja tarjoavat elimistölle tärkeitä ravintoaineita.

Kuinka monta kaloria nukkumaanmenovälipalan tulisi sisältää?

Iltapalan tulisi sisältää noin 100-200 kaloria. Tämä mahdollistaa tyydyttävän välipalan kuluttamatta liikaa kaloreita ennen nukkumaanmenoa.

Voiko proteiinin syöminen ennen nukkumaanmenoa polttaa kaloreita?

Proteiinin nauttiminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa lisäämään aineenvaihduntaa ja polttamaan kaloreita nukkuessasi. Proteiinin sulattaminen vaatii enemmän energiaa, mikä voi edistää kalorien polttamista.

Onko parempi välttää syömistä ennen nukkumaanmenoa laihtua?

Laihduttaaksesi ei ole välttämätöntä välttää syömistä ennen nukkumaanmenoa. Oikeiden, vähäkaloristen ja proteiinipitoisten välipalojen valitseminen voi itse asiassa auttaa laihtumaan, sillä ne pitävät sinut kylläisenä, tehostavat aineenvaihduntaa ja estävät myöhäisillan mielihaluja.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku