Kuinka monta kaloria poltat nukkuessasi? Tehokkaita tapoja lisätä kalorien polttoa

Published:

Kun ryömit illalla sänkyyn, saatat ajatella, että kehosi on menossa metabolisesti rauhalliseen kahdeksan tunnin uneen. Kehosi on kuitenkin itse asiassa ahkerassa työssä koko yön ajan ja polttaa tiedostamattaan kaloreita pitääkseen perustoiminnot käynnissä. Kuinka monta kaloria kehosi polttaa, kun nukut unessa? Mitkä tekijät vaikuttavat yöllä poltettujen kalorien määrään? Ja voiko unen optimointi auttaa kiihdyttämään kalorienpolttoa? Jatka lukemista saadaksesi kiehtovia faktoja unen ja aineenvaihduntasi välisestä yhteydestä.

Kuinka monta kaloria poltat nukkuessasi? Tehokkaita tapoja lisätä kalorien polttoa

Kuinka monta kaloria keskiverto ihminen polttaa yöunia kohden?

Vaikka kehosi ja mielesi ovat levossa noina autuaallisina öinä, jolloin nukut syvään, aineenvaihduntasi ei pidä taukoa. Kehosi polttaa jatkuvasti kaloreita yötä päivää pitääkseen elintärkeät järjestelmät toiminnassa.

Tutkimusten mukaan useimmat aikuiset polttavat nukkuessaan 50-100 kaloria tunnissa. Tämä kalorikulutus voi todella kasvaa koko yöunen aikana.

Jos nukut joka yö kahdeksan tuntia laadukasta unta, voit odottaa polttavasi noin 400-800 kaloria tai enemmän pelkästään nukkumalla yöllä. Esimerkiksi 150-kiloinen henkilö, joka nukkuu kahdeksan tuntia, polttaa todennäköisesti noin 576 kaloria yön aikana. Vaikka uniaineenvaihdunta ei ehkä saa kiloja sulamaan hetkessä pois, se on silti merkittävä määrä kalorienpolttoa, jota ei pidä jättää huomiotta.

Hyvän yöunen kaloripolttoa voi suhteuttaa seuraavasti:

 • Yksi viipale pepperonipizzaa voi sisältää 300 kaloria tai enemmän. Saatat siis polttaa kaloreita, jotka vastaavat kahden tai kolmen reilun pizzaviipaleen syömistä, pelkästään nukkumalla kunnolla joka yö.
 • McDonald'sin Big Mac sisältää 550 kaloria. Voit siis polttaa lähes kokonaisen Big Macin verran kaloreita nukkuessasi kahdeksan tuntia.
 • Starbucks Venti Caramel Frappuccino sisältää 410 kaloria. Polttelet suunnilleen saman määrän kaloreita, kun nukut silmät kiinni.

Vaikka nukkumaanmeno ei tunnu kovin vaivalloiselta, kehosi tekee kovasti töitä kulissien takana polttaakseen kaloreita ympäri vuorokauden.

Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, kuinka monta kaloria poltat unen aikana?

Arvioitu 50-100 kalorin kulutus tuntia kohden on vain keskimääräinen luku useimmilla aikuisilla. Monet tekijät voivat vaikuttaa siihen, kuinka monta kaloria ainutlaatuinen kehosi polttaa yön aikana, kun olet tajuttomana unimaailmassa. Keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat kalorien palamiseen unen aikana, ovat mm:

Ikä

Nuoremmat aikuiset polttavat yleensä enemmän kaloreita unen aikana kuin vanhemmat aikuiset. Miksi näin on? Iän myötä aineenvaihduntamme alkaa luonnostaan hidastua pikkuhiljaa joka vuosi. Mitä vanhemmiksi tulemme, sitä enemmän myös istumme. Tämä yhteisvaikutus tarkoittaa, että kalorien poltto vähenee hieman ikääntyessä.

5-10-vuotiaat lapset polttavat yleensä noin 50 kaloria jokaista tukkien sahaamiseen käytettyä tuntia kohden. Teini-ikäisten poikien kaloripoltto on noin 65 kaloria ja tyttöjen noin 55 kaloria tunnissa unen aikana.

Useimpien aikuisten kaloripoltto on suurimmillaan 30-60 vuoden iässä noin 70-100 kaloria tunnissa nukkuen. 60 ikävuoden jälkeen keskimääräinen kaloripoltto laskee noin 45-65 kaloriin tunnissa unen aikana, koska aineenvaihdunta hidastuu. Fyysisesti aktiivisena pysyminen voi kuitenkin auttaa tasoittamaan tämän luonnollisen yöllisen kaloripolton vähenemisen.

Biologinen sukupuoli

Onko totta, että miehet polttavat enemmän kaloreita nukkuessaan kuin naiset? Tutkimukset osoittavat, että biologinen sukupuoli vaikuttaa lepokalorien kulutukseen. Miehet polttavat yöllä keskimäärin enemmän kaloreita kuin naiset.

Tämä johtuu joistakin keskeisistä eroista:

 • Miehillä on luonnostaan vähemmän elintärkeää rasvaa kuin naisilla. Rasvakudos polttaa noin 4,5 kaloria kiloa kohti päivässä, kun taas lihakset polttavat levossa noin kuusi kaloria kiloa kohti päivässä.
 • Miehillä on usein myös enemmän lihasmassaa kuin naisilla, mikä polttaa enemmän kaloreita myös levossa.
 • Naiset polttavat enemmän kaloreita raskauden ja imetyksen aikana. Mutta ei-raskaana olevien naisten aineenvaihdunta ja kalorien poltto on yleensä alhaisempi.
 • Testosteronin ja estrogeenin kaltaiset hormonit vaikuttavat aineenvaihduntaan. Testosteroni auttaa lisäämään lihasmassaa.

Näistä syistä miehet polttavat yleensä hieman enemmän kaloreita yöllä, noin 70-85 kaloria tunnissa, kun taas useimmat aikuiset naiset polttavat 60-75 kaloria tunnissa. Kehon koostumuksen yksilölliset erot tarkoittavat kuitenkin sitä, että ero sukupuolten välisessä kaloripoltossa on vaatimaton.

Kehon koko ja koostumus

Kehon koolla ja kehon koostumuksella on tärkeä rooli määritettäessä, kuinka monta kaloria poltat nukkuessasi. Ihmiset, joilla on enemmän vähärasvaista lihasmassaa, polttavat yleensä enemmän kaloreita yön aikana kuin ne, joilla on korkeampi kehon rasvaprosentti. Miksi? Lihaskudos on aineenvaihdunnallisesti aktiivisempi ja polttaa noin 20-30 prosenttia enemmän kaloreita kiloa kohti kuin rasvakudos.

Samoin isorunkoisemmat ja painavammat ihmiset tarvitsevat enemmän energiaa (kaloreita) levossa kuin pienirunkoisemmat ja kevyemmät ihmiset peruselintoimintoihin. Yleisesti ottaen lihaksikkaat mesomorfit ja painavammat ihmiset polttavat enemmän kaloreita unen aikana.

Sitä vastoin hoikemmat ihmiset ja ne, joilla on enemmän rasvaa ja vähemmän vähärasvaista massaa, polttavat usein vähemmän kaloreita yön aikana. Kehon koostumuksen parantaminen menettämällä ylimääräistä rasvaa ja lisäämällä lihasmassaa voi auttaa lisäämään aineenvaihduntaa ja kalorien polttoa 24/7.

Ruokavalio ja ravitsemus

Se, mitä syöt ja juot päivän aikana, vaikuttaa siihen, kuinka paljon kaloreita poltat yöllä unen aikana. Enemmän proteiinia nauttiminen vaikuttaa positiivisesti kalorien palamiseen, koska elimistösi käyttää enemmän energiaa proteiinipitoisten ruokien sulattamiseen ja aineenvaihduntaan.

Joidenkin tutkimusten mukaan useampien kaloreiden syöminen aiemmin päivällä saattaa kiihdyttää aineenvaihduntaa paremmin kuin runsas syöminen illalla. Runsaasti tyhjiä kaloreita ja sokeripitoisia ruokia nauttiminen voi aiheuttaa verensokerin nousuja ja laskuja, mikä voi heikentää unta. Huono uni johtaa sitten siihen, että kaloreita palaa vähemmän.

Veden avulla nesteytettynä pysyminen tukee myös aineenvaihduntaa ja kalorien polttoa. Joten laihoja proteiineja, monimutkaisia hiilihydraatteja, terveellisiä rasvoja ja runsaasti vettä sisältävä ruokavalio on paras tapa pitää kalorienpoltto mukavasti käynnissä 24 tuntia vuorokaudessa.

Aktiivisuustasot ja liikunta

Ihmiset, jotka ovat fyysisesti aktiivisempia päivisin, polttavat yleensä enemmän kaloreita nukkuessaan. Liikunta auttaa rakentamaan ja ylläpitämään kaloreita polttavaa lihasmassaa. Aktiivisuus myös nostaa aineenvaihduntaa pidemmäksi aikaa liikuntasession jälkeen. Tätä kutsutaan liikunnan jälkeiseksi ylimääräiseksi hapenkulutukseksi eli EPOC:ksi.

Kun poltat enemmän kaloreita intensiivisen harjoittelun aikana, kehosi tarvitsee enemmän energiaa palautumiseen sen jälkeen, mikä lisää kalorien tarvetta yöllä. Johdonmukainen liikunta, joka nostaa sykettäsi 20-60 minuuttia päivässä, voi auttaa sinua polttamaan kaloreita ympäri vuorokauden.

Terveydentila

Joissakin tapauksissa taustalla olevat terveydelliset olosuhteet voivat vaikuttaa kalorien palamiseen unen aikana. Esimerkiksi kilpirauhasen liikatoiminta voi nostaa aineenvaihduntaa ja polttaa enemmän kaloreita. Myös infektiot, syöpä, krooninen kipu ja muut ongelmat voivat lisätä kalorien tarvetta.

Toisaalta tietyt sairauksien hoitoon käytettävät lääkkeet voivat mahdollisesti hidastaa aineenvaihduntaa. Tilat, kuten diabetes tai PCOS, voivat myös heikentää aineenvaihdunnan toimintaa ja kalorien polttoa. Optimaalinen terveys on siis avainasemassa, kun haluat pitää 24/7 kalorienpolton huipputehokkaana.

Unitottumukset ja unen laatu

Myös se, kuinka syvään nukut ja kuinka monta tuntia nukut joka yö, vaikuttaa kalorien palamiseen. Tutkijat ovat havainneet, että riittämättömät unet voivat alentaa lepoaineenvaihduntaa, mikä tarkoittaa, että kehosi polttaa vähemmän kaloreita seuraavana päivänä huonon yöunen jälkeen.

Häiriintyneet unirytmit ja REM-syvän unen puute voivat heikentää glukoosiaineenvaihduntaa ja lisätä insuliiniresistenssiä. Tämä voi johtaa siihen, että ylimääräinen glukoosi varastoituu rasvaksi sen sijaan, että se poltettaisiin energiaksi. Huono uni nostaa myös ruokahalua stimuloivan greliinihormonin tasoja.

Riittävä määrä äänekästä unta joka yö auttaa kehoasi polttamaan kaloreita optimaalisesti ympäri vuorokauden. Katso alla olevasta osiosta vinkkejä, joilla voit parantaa unen laatua ja polttaa enemmän kaloreita yön aikana.

Kuinka monta kaloria poltat tunnissa unta kohden?

Kuten edellä todettiin, kalorien poltto unen aikana vaihtelee eri ihmisillä iän, sukupuolen, painon, terveyden ja muiden tekijöiden mukaan. Useimmat aikuiset polttavat kuitenkin keskimäärin 50-100 kaloria jokaista nukuttua tuntia kohden.

Tässä on yleiskatsaus eri ryhmien arvioidusta kaloripoltosta nukuttua tuntia kohden:

 • 5-10-vuotiaat lapset - 50 kaloria
 • Teinipojat - 65 kaloria
 • Teinitytöt - 55 kaloria
 • Aikuiset miehet - 70-85 kaloria
 • Aikuiset naiset - 60-75 kaloria
 • Iäkkäät aikuiset - 45-65 kaloria

Nämäkin ovat vain yleisiä arvioita, sillä monet muuttujat vaikuttavat lepoaineenvaihduntahäiriöön ja yön yli tapahtuvaan kaloripolttoon. Voit kuitenkin käyttää näitä vertailuarvoja saadaksesi karkean käsityksen siitä, mihin ikäsi, sukupuolesi ja aktiivisuustasosi perusteella saatat kuulua.

Jos haluat määrittää tarkan yöllisen kaloripolton, voit käyttää verkossa olevaa kaloripolttolaskuria, joka ottaa huomioon ikäsi, painosi, pituutesi ja muut yksityiskohdat. Tai voit teettää epäsuoran kalorimetritestin, jolla mitataan tieteellisesti lepoaineenvaihduntasi.

Poltatko enemmän kaloreita REM- vai syvässä unessa?

Kun nukut yöllä, kehosi vaihtelee REM-unen (rapid eye movement) ja ei-REM-unen välillä. Non-REM koostuu kolmesta vaiheesta, jotka vaihtelevat kevyestä unesta hyvin syvään uneen. Saatat miettiä - poltatko enemmän kaloreita tietyissä univaiheissa kuin toisissa?

Yllättävää kyllä, tutkimukset osoittavat, että kalorien poltto on melko yhdenmukaista REM-unessa, kevyessä ei-REM-unessa ja syvässä ei-REM-unessa. Se, kuinka kauan vietät aikaa kussakin vaiheessa ja kuinka usein vaihdat niiden välillä, voi kuitenkin vaikuttaa energiankulutukseesi. Jos vietät enemmän aikaa syvässä unessa ja saavutat REM-unen, optimoit levon, joten poltat kaloreita paremmin koko seuraavan päivän ajan.

REM-unen aikana aivot ovat erittäin aktiiviset ja unet näkyvät, mutta keho pysyy rentona. Ei-REM-syvä uni on palauttavaa keholle ja mielelle. Kun saat riittävästi aikaa sekä REM- että syvässä unessa, heräät seuraavana päivänä virkeänä ja energisenä.

Jos uni häiriintyy usein yön aikana, yksi univaihe jää väliin enemmän kuin muut. Esimerkiksi usein toistuvat heräämiset voivat viedä sinulta tärkeän REM-unen. Riittämätöntä syvää unta voi esiintyä, jos et varaa riittävästi kokonaisuniaikaa.

Huonolaatuinen uni voi vaikuttaa kielteisesti ruokahaluun ja rasvanpolttohormoneihin seuraavana päivänä. Tasapainoinen, laadukas uni, jossa jokaisessa vaiheessa on riittävästi aikaa, auttaa ylläpitämään huippukaloripolton yötä päivää.

Voiko torkkuminen auttaa sinua polttamaan ylimääräisiä kaloreita?

Voiko tehotorkkujen ottaminen auttaa lisäämään kalorien kulutusta? Tutkimusten mukaan vastaus on kyllä! Torkut todella polttavat ylimääräisiä kaloreita sen lisäksi, että ne tuovat mukanaan joitakin suuria terveyshyötyjä.

Jopa 20-30 minuutin ylimääräinen keskipäivän nukkuminen voi auttaa sinua polttamaan 25-50 kaloria lisää. Vaikka se ei ehkä tunnu paljolta, nämä pienet kaloripolttoarvot voivat kasvaa ajan mittaan. Lisäksi lyhyen päiväunien avulla tapahtuvan latautumisen hyödyt eivät rajoitu vain vähäiseen kalorien polttoon.

Nukkuminen voi auttaa palauttamaan henkisen selkeyden ja antaa kaivattua energiaa loppupäivän ajaksi. Hyvin levänneenä voit tehdä terveellisempiä valintoja ja olla aktiivisempi, mikä auttaa sinua polttamaan lisää kaloreita.

Useimmilla aikuisilla päiväunien rajoittaminen 30 minuuttiin estää yöunen pilaantumisen. Löydä siis aikaa satunnaisille päiväunille, koska tiedät, että ne polttavat kaloreita ja hyödyttävät terveyttä. Muista vain pitää päiväunet lyhyinä eikä liian lähellä nukkumaanmenoaikaa.

Miten enemmän nukkuminen voi auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita?

Olet luultavasti kuullut, että riittävä uni on ratkaisevan tärkeää terveen painon ja aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi. Saatat kuitenkin ihmetellä, miten riittävä uni auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita. On useita toisiinsa liittyviä tapoja, joilla hyvä uni tukee kiihdytettyä kalorienpolttoa:

 • Riittävä yöuni auttaa säätelemään aineenvaihduntaan vaikuttavia hormoneja, kuten kortisolia, insuliinia, leptiiniä ja greliiniä. Huono uni saa nämä rasvaa polttavat hormonit sekaisin.
 • Univaje lisää sokeristen, runsaskaloristen ruokien himoa seuraavana päivänä. Liian vähäinen uni lisää myös ruokahalua. Nämä seikat voivat johtaa ylensyöntiin ja ylimääräisten kalorien kuluttamiseen.
 • Riittävän 7-9 tunnin yöunen jälkeen perusaineenvaihdunta kiihtyy, koska hormonitasapaino palautuu optimaaliseksi, jolloin elimistösi pystyy polttamaan enemmän kaloreita levossa.
 • Kun olet hyvin levännyt, sinulla on enemmän energiaa fyysiseen aktiivisuuteen ja sinun on helpompi pysyä treeneissä, mikä polttaa lisää kaloreita.
 • Hyvä uni parantaa insuliiniherkkyyttä, joten kehosi voi käsitellä sokereita energiaksi eikä varastoida ylimääräistä rasvaa, kun syöt liikaa tai napostelet myöhään.
 • Syvä, laadukas uni auttaa kehoa toimimaan tehokkaammin ja säästää energiankulutusta, jolloin enemmän kaloreita voidaan polttaa hereillä ollessasi ja aktiivisena.

Huonot unirytmit ja riittämätön unen kesto on jatkuvasti yhdistetty painonnousun ja lihavuuden lisääntyneeseen riskiin. Joten keskittyminen vähintään 7-9 tunnin laadukkaaseen uneen joka yö voi todella auttaa lisäämään kalorienpolttoa ja tukemaan painonhallintaa.

10 vinkkiä polttaa enemmän kaloreita yön yli nukkuessasi

Haluatko kiihdyttää aineenvaihduntasi paloa, jotta poltat enemmän kaloreita nukkuessasi? Tässä on 10 todistettua vinkkiä, joilla voit maksimoida kaloripolton yön yli:

 1. Harrasta säännöllisesti - Tavoittele 20-30 minuutin päivittäistä sydäntä kiihdyttävää liikuntaa kaloreita polttavan lihasmassan lisäämiseksi. Tämä lisää aineenvaihduntaa vielä pitkään treenin jälkeenkin.
 2. Syö enemmän proteiinia - Proteiinin saannin lisääminen voi lisätä yön aikana poltettavien kalorien määrää, koska proteiinin sulattaminen vaatii enemmän energiaa.
 3. Juo enemmän vettä - Oikea nesteytys on avainasemassa aineenvaihdunnan optimaalisen toiminnan kannalta. Hydratoituminen maksimoi kalorien palamisen.
 4. Hallitse stressiä - Krooninen stressi nostaa kortisolin määrää, mikä voi heikentää aineenvaihduntaa. Stressiä vähentävät toiminnot, kuten jooga, auttavat kääntämään tämän vaikutuksen.
 5. Optimoi nukkumistottumukset - Nukkumaanmeno ja herääminen yhtenäisinä kellonaikoina, siniselle valolle altistumisen rajoittaminen yöllä ja makuuhuoneen viileäksi ja pimeäksi tekeminen voivat kaikki maksimoida kaloreita polttavan unen laadun.
 6. Vähennä ylimääräistä rasvaa - Ylimääräinen rasva voi alentaa aineenvaihduntaa. Kun vähennät rasvaa kalorikontrolloidulla syömisellä ja liikunnalla, unen aikainen kaloripoltto lisääntyy.
 7. Lihaskudoksen kasvattaminen - Lihaskudoksen rakentaminen tai ylläpitäminen voimaharjoittelun avulla samalla kun menetät rasvaa, on avainasemassa, kun haluat polttaa enemmän kaloreita päivin ja öin.
 8. Ota magnesiumlisää - Magnesium auttaa säätelemään aineenvaihduntaa. Monilla aikuisilla on puutetta tästä keskeisestä kivennäisaineesta.
 9. Kokeile ajoittaista paastoa - Vuorottelu paaston ja syömisen välillä voi lisätä aineenvaihdunnan joustavuutta ja yön yli tapahtuvaa kalorienpolttoa.
 10. Nuku 7-9 tuntia yöllä - Tee unesta ensisijainen tavoite ja nuku vähintään 7 tuntia, mutta enintään 9 tuntia, jotta aineenvaihdunta olisi ihanteellinen ja kaloreita poltettaisiin ympäri vuorokauden.

Terveellisten elämäntapamuutosten tekeminen älykkään ravitsemuksen, säännöllisen liikunnan, stressin vähentämisen ja laadukkaan unen avulla mahdollistaa maksimaalisen kalorienpolton 24/7. Toteuta siis joitakin näistä tutkimustietoon perustuvista vinkeistä, jotta aineenvaihduntakoneesi saa vauhtia.

Mikä on lopputulos nukkuessasi poltetuista kaloreista?

Yhteenvetona voidaan todeta, että elimistösi ei todellisuudessa lepää aineenvaihdunnallisesti nukkuessasi. Lepoaineenvaihduntasi aiheuttaa sen, että poltat kaloreita jatkuvasti koko yön ajan, jotta saat tehoa tiedostamattomiin perustoimintoihin. Useimmilla aikuisilla tämä tarkoittaa 50-100 kalorin polttamista nukuttua tuntia kohden.

Kalorien poltto unen aikana vaihtelee kuitenkin huomattavasti henkilöstä toiseen monien eri tekijöiden perusteella. Ikä, sukupuoli, paino, kehon koostumus, ruokavalio, aktiivisuustaso ja terveydentila vaikuttavat kaikki siihen, kuinka paljon kaloreita poltat yöllä. Myös lääkkeillä, perussairauksilla ja nukkumistottumuksilla on merkitystä.

Vaikka et voi tarkalleen hallita sitä, mitä fysiologisesti tapahtuu unen aikana, voit optimoida muutettavissa olevia elämäntapatekijöitä. Säännöllinen liikunta, tasapainoinen ruokavalio, stressin hallinta ja riittävä yöllinen nukkuminen auttavat sinua polttamaan kaloreita 24/7.

Lohduttaudu siis sillä, että kun nukahdat tänä iltana, kehosi jatkaa ahkeraa työtä kulissien takana polttaakseen kaloreita samalla kun sahaat tukkeja. Kauniita unia!

Keskeiset asiat:

 • Aikuiset polttavat noin 50-100 kaloria tunnissa nukkuen.
 • Miehet ja lihaksikkaammat ihmiset polttavat enemmän kaloreita yön aikana.
 • Ruokavalio, liikunta, stressi ja terveys vaikuttavat kalorien polttoon
 • Huono uni voi heikentää kalorienpolttohormonien toimintaa
 • 7-9 tuntia yöllä ihanteellista terveyttä ja aineenvaihduntaa varten.
 • Harjoitukset, proteiini, nesteytys ja univinkit voivat maksimoida kalorien palamisen.

Kuinka monta kaloria poltat nukkuessasi?

Nukkuessasi polttamiesi kalorien määrä vaihtelee useiden tekijöiden, kuten painon, iän, sukupuolen ja aineenvaihdunnan mukaan. Keskimäärin ihminen polttaa unen aikana noin 38 kaloria tunnissa.

Miten voin polttaa enemmän kaloreita unen aikana?

Vaikka et voi suoraan vaikuttaa siihen, kuinka paljon kaloreita poltat nukkuessasi, voit tehdä muutamia asioita, joilla voit mahdollisesti lisätä energiankulutustasi unen aikana. Terveellisen painon ylläpitäminen, riittävä unen saanti ja hyvän unihygienian harjoittaminen ovat tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen, kuinka paljon kaloreita poltat.

Miten nukkumistottumukset vaikuttavat siihen, kuinka paljon kaloreita poltat nukkuessasi?

Nukkumistottumuksesi, kuten unen kesto ja laatu, voivat vaikuttaa siihen, kuinka paljon kaloreita poltat unen aikana. Esimerkiksi riittävä unen saanti ja säännöllinen unirytmi voivat parantaa energiankulutusta unen aikana.

Voitko polttaa kaloreita nukkuessasi?

Kyllä, kehosi jatkaa kalorien polttamista myös nukkuessasi. Unen aikana poltettujen kalorien määrä on kuitenkin yleensä pienempi kuin silloin, kun olet fyysisesti aktiivinen.

Miten voin nukkua paremmin polttaakseni eniten kaloreita?

Unenlaadun parantamiseksi ja kalorien polton tehostamiseksi unen aikana on tärkeää luoda säännöllinen unirutiini, luoda mukava nukkumisympäristö ja harjoittaa hyvää unihygieniaa. Tähän kuuluu kofeiinin ja elektronisten laitteiden välttäminen lähellä nukkumaanmenoaikaa ja riittävän unen saannin varmistaminen.

Kuinka monta kaloria palaa nukkuessa?

Kuten aiemmin mainittiin, nukkuessa poltettujen kalorien määrä voi vaihdella yksilöllisistä tekijöistä riippuen. Keskimäärin ihminen polttaa unen aikana noin 38 kaloria tunnissa. Yöunen aikana tämä voi olla useita satoja kaloreita.

Mikä rooli unen aikaisella energiankulutuksella on kalorien poltossa?

Unen aikaisella energiankulutuksella tarkoitetaan kalorien määrää, jonka elimistösi käyttää levossa ollessasi unijakson aikana. Vaikka unen aikana poltetut kalorit muodostavat pienemmän osan päivittäisestä energiankulutuksesta kuin fyysinen aktiivisuus, se vaikuttaa silti kalorien kokonaispolttoon.

Miten voin lisätä unen aikana poltettujen kalorien määrää?

Vaikka et voi suoraan vaikuttaa unen aikana poltettujen kalorien määrään, terveellisten elämäntapojen omaksuminen voi mahdollisesti lisätä kokonaiskaloripolton määrää. Säännöllinen liikunta, terveen painon ylläpitäminen ja tasapainoinen ruokavalio ovat tekijöitä, jotka voivat epäsuorasti vaikuttaa kalorien palamiseen unen aikana.

Kuinka monta kaloria poltan unissani?

Unen aikana poltettavien kaloreiden määrä voi vaihdella riippuen yksilöllisistä ominaisuuksista, kuten painosta, iästä ja aineenvaihdunnasta. Keskimäärin ihminen polttaa noin 38 kaloria tunnissa nukkuessaan.

Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, kuinka paljon kaloreita poltat nukkuessasi?

Monet eri tekijät vaikuttavat nukkumisen aikana poltettujen kalorien määrään. Näitä tekijöitä ovat esimerkiksi paino, ikä, sukupuoli, aineenvaihduntanopeus ja yleinen terveydentila. Lisäksi unen kesto ja laatu voivat myös vaikuttaa kalorien palamiseen unen aikana.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku