Paras tapa polttaa 500 kaloria kävellen

Published:

Kävely on yksi yksinkertaisimmista mutta tehokkaimmista liikuntamuodoista kalorien polttamisessa. Suunnitelmallisella ja reippaalla vauhdilla voit polttaa jopa 500 kaloria tai enemmän yhdellä kävelyharjoituksella!

Tässä yksityiskohtaisessa oppaassa saat vastaukset kaikkiin tärkeimpiin kysymyksiin, jotka koskevat 500 kalorin polttamista kävelyllä:

 • Kuinka monta kaloria voit realistisesti polttaa tunnissa kävellen?
 • Mikä kävelynopeus ja intensiteetti tarvitaan 500 kalorin tavoitteen saavuttamiseksi?
 • Kuinka monta askelta sinun pitäisi ottaa päivässä, jotta polttaisit 500 kaloria kävelyllä?
 • Kuinka kauan ja kuinka pitkälle sinun täytyy kävellä polttaaksesi 500 kaloria?
 • Millä tekniikoilla ja vinkeillä maksimoit kalorien palamisen kävellessäsi?

Kävely on vähärasitteinen harjoitus, joka sopii lähes kaikille kuntotasoille. Kerrotaanpa numerot, jotta voit alkaa pudottaa jopa 500 kaloria per harjoitus ja saavuttaa laihdutustavoitteesi kävelyn avulla!

Paras tapa polttaa 500 kaloria kävellen

Palaneiden kaloreiden laskeminen kävelyä kohti tunnissa

Tärkein tekijä kävelyn kaloripolton määrittämisessä on intensiteetti ja nopeus, jolla kävelet. Seuraavassa tarkastellaan, kuinka monta kaloria eri painoiset ihmiset yleensä polttavat eri kävelyvauhdeilla:

 • Kävely rauhallisesti 2 mailia tunnissa: 200-kiloinen henkilö - 76 kaloria; 250-kiloinen henkilö - 95 kaloria.
 • Kohtalainen vauhti 3 mph: 200-kiloinen henkilö - 227 kaloria; 250-kiloinen henkilö - 283 kaloria.
 • Reipasta kävelyä nopeudella 4 mailia tunnissa: 200-kiloinen henkilö - 303 kaloria; 250-kiloinen henkilö - 379 kaloria.
 • Reipas/lenkki 5 mailin tuntinopeudella: 200-kiloinen henkilö - 379 kaloria; 250-kiloinen henkilö - 474 kaloria.

Kuten näet, nopeampi kävely polttaa eksponentiaalisesti enemmän kaloreita tunnissa. Tarkka määrä riippuu kehon painosta ja rasitustasosta. Yleisesti ottaen 500 kalorin polttaminen tunnissa edellyttää kuitenkin useimmilta kävelijöiltä vähintään 4-4,5 kilometrin tuntinopeutta.

Raskaammat kävelijät, jotka painavat noin 250 kiloa, voivat polttaa 500 kaloria hieman hitaammalla reippaalla vauhdilla, kun taas kevyempien kävelijöiden on päästävä nopeuteen 5 mailia tunnissa tai nopeammin, jotta he saavuttavat 500 kalorin tuntivauhdin.

Askelten määrä päivässä polttaa 500 kaloria päivässä

Sen lisäksi, että kävelet reippaasti pitkiä aikoja, voit myös pyrkiä tavoitteelliseen askelmäärään päivässä ja polttaa 500 kaloria kävelyllä.

Vaiheiden määrä vaihtelee huomattavasti kehon painon mukaan. Seuraavassa on arvioita siitä, kuinka monta askelta päivässä tarvitaan 500 kalorin polttamiseen eri painoisilla kävelijöillä:

 • 150 kiloa painavalle henkilölle: 11,000-12,500 askelta.
 • 200 kiloa painavalle henkilölle: 9,000-10,000 askelta.
 • 250 kiloa painavalle henkilölle: 7 500-8 500 askelta.

Tarkka askelten määrä 500 kalorin polttamiseksi riippuu myös askelten intensiteetistä. Laajemmat ja nopeammat askeleet polttavat enemmän kaloreita kuin lyhyemmät ja hitaammat askeleet. Tavoittele reippaita, aerobisia askelia, joissa keskitytään hyvään ryhtiin ja käsien pumppaamiseen.

Kävelytahdin tavoite polttaa 500 kaloria 60 minuutissa

Kuinka nopeasti sinun on käveltävä, jotta voit polttaa noin 500 kaloria 60 minuutin aikana?

Useimpien kävelijöiden on käveltävä 3,5-4 mailin tuntivauhdilla, jotta he saavuttavat 500 kalorin palamisnopeuden.

Tässä on jaottelu painon mukaan:

 • 150 kiloa painavalle kävelijälle 3,5 mailin tuntivauhdilla kuluu noin 525 kaloria tunnissa.
 • 180-kiloisen kävelijän on kuljettava noin 3,75 mailia tunnissa polttaakseen 500 kaloria 60 minuutissa.
 • 200-kiloisen kävelijän tulisi pyrkiä 3,5 mailin tuntinopeuteen.
 • Raskaammat kävelijät, jotka painavat noin 250 kiloa, voivat polttaa 500 kaloria lähempänä 3 mailia tunnissa.

Ihannetapauksessa investoi kuntoilukelloon, joka antaa reaaliaikaisia kaloripolttotietoja sykkeen ja liikkeen perusteella. Voit myös käyttää karttasovelluksia, joilla voit seurata kävelynopeuttasi tietyillä etäisyyksillä.

Liian hitaasti eteneminen voi todella vähentää kalorien kulutusta. Vain 3 mailin tuntinopeudella 155-kiloinen kävelijä polttaisi tunnissa vain noin 300 kaloria.

Vinkkejä nopeampaan kävelyyn:

 • Tehokävely pumppaamalla käsiä edestakaisin
 • Ota lyhyempiä, nopeampia askelia
 • Kävele hyvässä ryhdissä - älä nojaa eteenpäin.
 • Kuuntele pirteää musiikkia 130-180 BPM:n tahdissa.
 • Ota säännöllisesti reippaita intervalleja
 • Lämmittele ensin, kävele sitten nopeammin
 • Keskity ottamaan täydet askeleet kantapäästä varpaisiin.

Harjoittelun avulla kasvatat kestävyyttäsi ja pystyt kävelemään 500 kalorin vauhdilla 60 minuuttia tai pidempään. Kävelyreittien ja harjoitusten vaihtelu auttaa välttämään yksitoikkoisuutta.

Kuinka kauan kestää kävellä pois 500 kaloria?

Sanotaan, että tavoitteenasi on polttaa 500 kaloria yhdessä harjoituksessa - kuinka kauan sinun pitäisi kävellä vauhtisi perusteella?

Jos kävelet kohtuullisen reippaalla 3 mailin tuntivauhdilla, jota useimmat aloittelijat pystyvät ylläpitämään, 500 kalorin polttamiseen kuluu noin 75 minuuttia.

Kun 155-kiloinen kävelijä nostaa vauhtia reippaaseen 3,5 mailin tuntinopeuteen, hän voi polttaa 500 kaloria noin 60 minuutissa.

Ja erittäin reippaalla 4 mailin tuntivauhdilla sama kävelijä voisi polttaa 500 kaloria vain 50 minuutin kävelyllä!

Muista, että nämä luvut ovat vain arvioita. Todellinen aika, joka kuluu 500 kalorin kuluttamiseen, voi vaihdella kävelijän painon, maastonmuodon, kaltevuuden ja yleisen rasitustason mukaan. Aikatavoitteiden käyttäminen voi kuitenkin auttaa sinua motivoitumaan reippaaseen 500 kalorin vauhdin ylläpitämiseen.

Kävely vinkkejä maksimoida kalorien poltto

Jos tavoitteenasi on maksimoida kalorien ja rasvanpoltto kävelyharjoittelun avulla, tässä on muutamia keskeisiä strategioita, joiden avulla voit polttaa vielä enemmän kaloreita:

1. Kävele kaltevasti - Kävely mäkiä ylös tai portaita pitkin tarjoaa vastusta, joka lisää kalorien kulutusta huomattavasti tasaisella maalla kävelyyn verrattuna. Jopa pienet kukkulat ja ylikulkusillat reitilläsi voivat vaikuttaa asiaan.

2. Lisää jaksoja - Lyhyiden 1-3 minuutin reippaan kävelyn tai hölkkäämisen jaksojen lisääminen säännölliseen kävelyvauhtiisi voi lisätä huomattavasti kokonaiskalorinkulutusta.

3. Pumppaa käsiäsi voimakkaasti - Käsien edestakainen liikuttaminen harjoittaa ylävartalon lihaksia ja auttaa sinua kävelemään nopeammin ja pidempään.

4. Käytä painoliiviä - Vain 10-20 kilon lisäpainon lisääminen painoliivin avulla voi lisätä kalorien kulutusta ilman, että niveliin kohdistuu ylimääräisiä vaikutuksia.

5. Kuuntele vauhdikasta musiikkia - 130-180 BPM:n kappaleiden kuuntelun on todettu lisäävän kävelynopeutta ja helpottavan nopeaa tahtia.

6. Kävele pidempiä matkoja - Kävele vähitellen 45-90 minuuttia, jotta kaloreita palaa enemmän joka kerta.

7. Palkkaa liikuntakaveri - Kävelykumppani voi motivoida sinua kävelemään pidemmälle ja nopeammin.

8. Ajanotto - Käyttämällä sekuntikelloa ja kävelemällä nopeammin tai pidemmälle kuin aiempi henkilökohtainen ennätyksesi voi polttaa paljon kaloreita.

9. Pysy nesteytettynä - Muista juoda runsaasti vettä ennen pitkiä kävelylenkkejä ja niiden aikana energiatasojen ylläpitämiseksi. Nestehukka aiheuttaa väsymystä.

10. Seuraa tilastojasi - Seuraa vauhtia, sykettä, matkaa ja kaloreita kuntokellon tai -sovelluksen avulla. Nämä tiedot voivat inspiroida sinua jatkamaan parantamista.

Yhdistämällä mahdollisimman monta näistä parannetuista kävelystrategioista, voit saada paljon parempaa kaloripolttoa verrattuna helppoon kävelyyn. Kokeile, mitkä tekniikat toimivat sinulle parhaiten.

Keskeiset Takeaways kävelyä polttaa 500 kaloria

Seuraavassa on tärkeimmät asiat, jotka on hyvä muistaa, kun haluat saada kävelystä 500 kalorin polton:

 • Useimpien ihmisten on käveltävä reipasta 3,5-4 mailin tuntivauhtia tai nopeammin, jotta he polttavat 500 kaloria tunnissa.
 • Seuraa vauhtiasi älypuhelinsovelluksilla tai kannettavilla laitteilla pysyäksesi kärryillä.
 • Kävele jopa 75 minuuttia, jos kuljetaan maltillisemmalla 3 mailin tuntivauhtia, jotta saat poltettua 500 kaloria.
 • Ota vähintään 9 000-12 000 askelta päivässä (kehon painosta riippuen) polttaaksesi 500 kaloria pelkällä kävelyllä.
 • Käytä kaloreita lisääviä strategioita, kuten intervalleja, mäkiä, käsivarsien pumppausta ja pidempiä matkoja.
 • Johdonmukaisuus on avainasemassa - pyri kävelemään reippaasti 4-5 päivänä viikossa, jotta laihtuminen jatkuu.

Vain 100 ylimääräisen kalorin polttaminen päivässä kävelyllä voi auttaa laihtumaan 10 kiloa vuoden aikana. Kuvittele siis mahdollisuudet, jos pystyt polttamaan johdonmukaisesti 500 lisäkaloria useana päivänä viikossa!

Kävely on yksi yksinkertaisimmista ja helpoimmista liikuntamuodoista kaiken kuntoisille ihmisille. Kävelyharjoittelun optimoiminen niin, että poltat enemmän kaloreita, tekee sinusta fittemmän samalla kun karistat ei-toivottua painoa.

Tee kävelyistäsi reippaampia ja haastavampia. Seuraa vauhtia, sykettä, matkaa ja aikaa. Seuraa tuloksiasi menetettyjen senttien ja pudotetun painon muodossa. 500 kalorin polttaminen kävelyllä on saavutettavissa oleva askel kohti parempaa terveyttä.

Kuinka monta kaloria voit polttaa kävellen?

Kävelyn aikana poltettavien kalorien määrä riippuu useista tekijöistä, kuten painosta, kävelynopeudesta ja kuljetun matkan pituudesta. Keskimäärin voit polttaa noin 100 kaloria käveltyä kilometriä kohden.

Voitko polttaa 500 kaloria kävellen?

Kyllä, voit polttaa 500 kaloria kävellen. Tämän saavuttamiseksi sinun on käveltävä noin 90 minuutin ajan reippaasti, noin 3,5 mailia tunnissa.

Miten kävely voi auttaa sinua polttamaan 500 kaloria päivässä?

Kävely voi auttaa sinua polttamaan 500 kaloria päivässä sisällyttämällä sen päivittäiseen rutiiniin. Kävelemällä kohtuullista vauhtia noin 90 minuuttia voit saavuttaa tämän kalorimäärän ja tukea painonpudotusta.

Auttaako 5000 askeleen kävely päivässä polttamaan 500 kaloria?

Kävely 5000 askelta päivässä voi varmasti auttaa sinua polttamaan kaloreita, mutta se ei välttämättä riitä polttamaan tasan 500 kaloria. Poltettujen kalorien määrä riippuu monista eri tekijöistä, joten on aina hyvä pyrkiä suurempiin askelmääriin tai pidempiin kestoihin kalorien polton lisäämiseksi.

Miten voin polttaa eniten kaloreita kävellessäni?

Jos haluat polttaa eniten kaloreita kävellessäsi, voit lisätä kävelynopeuttasi tai sisällyttää kävelyreittiisi nousuja tai mäkiä. Kävely nopeammalla vauhdilla tai rinteessä voi aktivoida enemmän lihaksia ja lisätä kalorien palamista.

Kuinka monta kaloria poltat kävelemällä kolme mailia tunnissa?

Kävely kolmen mailin tuntivauhdilla voi auttaa sinua polttamaan noin 300-400 kaloria tunnissa painostasi ja muista yksilöllisistä tekijöistä riippuen.

Polttaako 4 mailin tuntinopeudella kävely 500 kaloria?

Kävely vauhdilla, joka on 4 mailia tunnissa, voi auttaa sinua polttamaan noin 400-500 kaloria tunnissa, riippuen muun muassa painostasi ja kävelyn tehokkuudesta.

Onko kävely hyvä tapa laihtua?

Kyllä, kävely on hyvä tapa laihtua. Se on vähärasitteinen liikunta, joka voidaan helposti sisällyttää päivittäiseen rutiiniin. Kun poltat kaloreita kävelyllä ja pidät yllä kalorivajetta, voit saavuttaa laihtumisen.

Poltatko saman verran kaloreita kävellen tai juosten saman matkan?

Ei, kävely ja juoksu polttavat kaloreita eri tahtiin. Juoksu polttaa yleensä enemmän kaloreita kilometriä kohden kuin kävely. Tarkka kaloripoltto riippuu kuitenkin sellaisista tekijöistä kuin nopeus, paino ja yksilöllinen kuntotaso.

Kuinka monta kaloria voit polttaa kävelemällä koko päivän?

Kävelyllä koko päivän aikana poltettujen kalorien määrä voi vaihdella suuresti kävelyn keston, nopeuden, painon ja muiden tekijöiden mukaan. Keskimäärin päivän kävelyllä voi polttaa noin 2000-2500 kaloria tai enemmän.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku