Kuinka monta kaloria 10000 askelta polttaa?

Published:

Kävelystä 10 000 askelta päivässä on tullut suosittu tavoite ihmisille, jotka haluavat parantaa terveyttään ja kuntoaan. Mutta kuinka monta kaloria tämän päivittäisen askeltavoitteen saavuttaminen todella polttaa? Katsotaanpa tarkemmin.

Liikunnasta poltettuihin kaloreihin vaikuttavat muun muassa painosi, kävelynopeutesi ja maastonmuodot. Niinpä 10 000 askeleen kuluttamien kalorien määrä voi vaihdella huomattavasti henkilöstä toiseen.

Kuinka monta kaloria keskimääräinen henkilö polttaa 10 000 askeleella?

Kuinka monta kaloria keskimääräinen henkilö polttaa 10 000 askeleella?

Tutkimusten mukaan noin 10 000 askelta polttaa useimmilla aikuisilla 300-600 kaloria.

Harvard Healthin mukaan 155-kiloinen henkilö polttaa noin 300 kaloria kävelemällä 10 000 askelta kohtuullisella vauhdilla. Reippaalla vauhdilla voidaan polttaa lähemmäs 400 kaloria.

Yleisenä ohjeena voidaan siis todeta, että keskimääräinen henkilö voi odottaa polttavansa noin 400 kaloria 10 000 askeleen päivässä.

Yksilöllinen kaloripolttosi voi kuitenkin olla tätä arviota suurempi tai pienempi.

Mikä vaikuttaa 10 000 askeleen poltettuihin kaloreihin?

Useat avaintekijät määräävät, kuinka monta kaloria poltat 10 000 päivittäisellä askeleella. Näitä ovat mm:

Kehon paino

Painavammat henkilöt polttavat enemmän kaloreita kuin kevyemmät henkilöt kävellessään saman askelmäärän.

Tutkimusten mukaan 200-kiloinen henkilö polttaa noin 500 kaloria 10 000 askeleella. Kun taas 120-kiloinen henkilö polttaa vain noin 300 kaloria samalla askelmäärällä.

Mitä enemmän painat, sitä enemmän energiaa tarvitaan kehon liikuttamiseen. Joten poltettujen kalorien määrä kasvaa.

Ikä

Tutkimukset osoittavat, että liikunnasta poltetut kalorit yleensä vähenevät iän myötä.

Näin ollen 10 000 askeleella poltettujen kaloreiden määrä voi olla pienempi iäkkäillä aikuisilla kuin saman painoisilla nuoremmilla aikuisilla.

Genetiikka sekä lihasmassan ja aineenvaihdunnan muutokset ikääntyessä voivat kaikki vaikuttaa 10 000 askeleella poltettuihin kaloreihin.

Kävelynopeus

Vauhdilla on suuri merkitys poltettujen kalorien määrässä.

Reipas kävely, joka nostaa sykettäsi, polttaa enemmän kaloreita kuin rento kävelylenkki.

Esimerkiksi 10 000 askeleen kävely vauhdilla 4 mailia tunnissa (15 minuutin maili) polttaa noin 460 kaloria 160-kiloisella henkilöllä.

Mutta kun vauhti nostetaan 5 mailiin tunnissa (12 minuutin maili), palaa yli 100 kaloria lisää, yhteensä noin 575 kaloria.

Maasto ja kaltevuus

Jyrkempi maasto, jossa kävelyn kaltevuus kasvaa, polttaa enemmän kaloreita kuin tasaisella maalla kävely.

Mäkien tai portaiden nousu tarkoittaa, että lihakset joutuvat työskentelemään kovemmin, mikä lisää kalorien kulutusta. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että 185-kiloinen henkilö poltti 344 kaloria ylämäkeen vaeltaessaan, kun taas tasaisella maalla vaeltaessaan hän poltti vain 239 kaloria.

Jos siis 10 000 päivittäiseen askeleeseesi sisältyy ylämäkeä, voit odottaa, että kulutetut kalorit lisääntyvät.

Liikkeen tehokkuus

Kävelyliikkeesi tehokkuus voi myös vaikuttaa askeleista poltettuihin kaloreihin. Tällaisia tekijöitä ovat mm:

 • Kävelytekniikka
 • Askeleen pituus
 • Jalkineet
 • Nivelten jäykkyys

Kaikki vaikuttavat siihen, miten tehokkaasti liikut. Mitä tehottomammin kävelet, sitä enemmän kaloreita palaa askelta kohden.

Joku, jolla on jäykät nivelet tai huono kävelyasento, polttaa enemmän kaloreita 10 000 askeleella kuin joku, jolla on optimaalinen kävely.

Kuinka monta kaloria 10 000 askelta polttaa verrattuna muihin aktiviteetteihin?

Jotta 10 000 askeleen kaloripoltto olisi oikeassa mittakaavassa, tässä on vertailukohtana muut tavalliset fyysiset aktiviteetit:

 • 10 000 askelta (reipas tahti): 400 kaloria
 • 30 minuuttia lenkkeilyä: 300 kaloria
 • 60 minuuttia voimaharjoittelua: 200-300 kaloria
 • 30 minuuttia pyöräilyä (kohtalainen rasitus): 300 kaloria
 • 60 minuuttia joogaa: 200-300 kaloria
 • 45 minuuttia uintia (vapaauinti): 300-500 kaloria

Kuten näet, reipas 10 000 askeleen kävely polttaa saman verran kaloreita kuin muut suositut kohtuullisen intensiteetin treenit, kuten lenkkeily, pyöräily tai uinti puolen tunnin ajan.

Se myös polttaa kaloreita tehokkaammin kuin kevyempi intensiteettiä vaativa liikunta, kuten jooga.

Vaikka 10 000 askelta päivässä ei siis korvaa voimakkaampaa liikuntaa, se polttaa kuitenkin kohtalaisesti kaloreita, varsinkin jos kävelet reippaaseen tahtiin.

Kuinka paljon painoa voit menettää 10000 askeleella päivässä?

Ajan mittaan säännöllisistä 10 000 askeleen päivistä poltetut kalorit voivat johtaa huomattavaan painonpudotukseen.

Yhden rasvakilon menettämiseksi sinun on poltettava 3 500 kaloria enemmän kuin kulutat.

Jos poltat 400 kaloria 10 000 askeleella joka päivä, poltat 1 kuukaudessa:

400 kaloria x 30 päivää = 12000 kaloria.

Tämä luo kalorivajeen, joka on tarpeeksi suuri, jotta voit menettää noin 3,5 kiloa rasvaa kuukaudessa tai yli 40 kiloa vuodessa!

Tietenkin tämä edellyttää, että ruokavaliota ei ole muutettu. Painonpudotuksen maksimoimiseksi on tärkeää vähentää kalorien saantia sekä lisätä kalorien palamista askelin.

Mutta se osoittaa, millainen vaikutus 10000 päivittäisellä askeleella voi olla, jos pysyt siinä johdonmukaisesti.

Vinkkejä kalorien polton maksimoimiseksi 10000 askeleesta

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn irti 10000 päivittäisestä askeleesta kalorien polttamiseksi ja painonpudotuksen lisäämiseksi:

 • Kävele reippaaseen tahtiin - nopeatempoinen kävely polttaa huomattavasti enemmän kaloreita askelta kohden. Tavoittele vähintään 15 minuutin kilometrivauhtia.
 • Lisää mäkiä tai portaita - Etsi mäkisiä reittejä tai kiipeile portaita, jotta saat enemmän lihaksia liikkeelle ja lisää kalorien palamista.
 • Käytä painoliiviä - lisäpainon lisääminen lisää intensiteettiä ja jokaiseen askeleeseen tarvittavaa energiaa. Aloita 5-10 %:lla kehon painosta.
 • Jaa askeleet koko päivän aj alle - Useammat kävelytauot estävät pitkät istumatyön jaksot ja pitävät aineenvaihduntasi nopeampana.
 • Kävele pidemmälle, jotta saat askelia - 12000-15000 askelta polttaa vielä enemmän kaloreita. Aloita kuitenkin vähitellen, jotta vältät ylikuormitusvammat.
 • Paranna kävelymuotoasi - Paranna ryhtiä, kävelyä, askelpituutta ja jalkineita, jotta voit kävellä tehokkaammin ja polttaa ylimääräisiä kaloreita.
 • Yhdistä voimaharjoittelun kanssa - Säilytä aineenvaihdunnallisesti aktiiviset lihakset nostojen avulla, jotta voit maksimoida kalorien palamisen askelten aikana.

Yhteenveto

Se, kuinka monta kaloria poltat 10 000 askeleella, riippuu lopulta henkilökohtaisista tekijöistä, kuten painostasi, iästäsi, kuntotasostasi, kävelynopeudestasi ja maastosta.

Useimmille ihmisille 10 000 askelta päivässä reippaalla vauhdilla polttaa kuitenkin noin 400 kaloria.

Vaikka 10 000 askeleen ottaminen päivässä ei korvaa reipasta liikuntaa, se voi ajan mittaan edistää merkittävästi kalorivajetta ja painonpudotusta. Jos haluat lisätä kaloripolttoa, keskity lisäämään kävelynopeutta, lisäämään kaltevuutta ja pitämään useammin kävelytaukoja.

Jos siis haluat pudottaa kiloja ja parantaa terveyttäsi, 10 000 askelta päivässä on helppo ja tehokas tapa polttaa kaloreita ja olla aktiivisempi. Yhdistä askelrutiinisi tasapainoiseen, vähäkaloriseen ruokavalioon, ja olet matkalla kohti laihdutustavoitteitasi.

Kuinka monta kaloria 10000 askelta polttaa?

10 000 askeleella poltettujen kalorien määrä riippuu useista tekijöistä, kuten painosta, kävelynopeudesta ja kehon koostumuksesta. Keskimäärin henkilö voi polttaa noin 30-40 kaloria 1 000 askeleella.

Kuinka monta kaloria poltat askeleella?

Askelta poltettujen kalorien määrä vaihtelee henkilöittäin. Se riippuu muun muassa painosta, kävelynopeudesta ja yleisestä kuntotasosta. Keskimäärin jokainen askel polttaa noin 0,04-0,05 kaloria.

Kuinka monta askelta minun pitäisi ottaa päivittäin laihtuakseni?

Laihduttaaksesi sinun on poltettava enemmän kaloreita kuin kulutat. Keskimäärin sinun on poltettava noin 3 500 kaloria painonpudotuskiloa kohden. Tavoite 500-1 000 kalorin alijäämästä päivässä on yleinen lähestymistapa. Painonpudotustavoitteestasi ja muista tekijöistä riippuen sinun on ehkä otettava noin 7 000-14 000 askelta päivässä, jotta saavutat kalorivajeen ja laihdut.

Vaikuttaako kävelynopeus poltettujen kalorien määrään?

Kyllä, kävelynopeus vaikuttaa poltettujen kalorien määrään. Reipas tai nopeampi kävely voi lisätä minuutissa poltettujen kalorien määrää. Tarkka poltettujen kalorien määrä riippuu kuitenkin edelleen sellaisista tekijöistä kuin paino ja yleinen kuntotaso.

Miten voin laskea, kuinka monta kaloria poltan kävellessäni?

Voit laskea, kuinka monta kaloria poltat kävellessäsi, käyttämällä kaavaa, jossa otetaan huomioon esimerkiksi painosi, kävelynopeutesi ja kävelyn kesto. Verkossa on saatavilla laskureita ja mobiilisovelluksia, joiden avulla voit arvioida poltettujen kalorien määrän näiden tekijöiden perusteella.

Kuinka monta askelta päivässä useimmat ihmiset ottavat?

Useimpien ihmisten keskimääräinen päivittäinen askelmäärä vaihtelee. Tutkimusten mukaan aikuiset ottavat kuitenkin yleensä noin 4 000-7 000 askelta päivässä. Päivittäisen askelmäärän nostamista 10 000:een tai useampaan suositellaan usein terveyshyötyjen saavuttamiseksi.

Voinko laihtua kävelemällä 10000 askelta päivässä?

Kävely 10 000 askelta päivässä voi edistää painonpudotusta, jos se auttaa sinua luomaan kalorivajeen. Jos poltat enemmän kaloreita kuin kulutat, laihdut todennäköisesti. Painonpudotus riippuu kuitenkin myös muista tekijöistä, kuten ruokavaliosta ja yleisestä fyysisen aktiivisuuden tasosta.

Kuinka monta askelta päivässä minun on otettava pitääkseni painoni ennallaan?

Painon ylläpitämiseksi sinun on yleensä sovitettava päivittäinen kalorien saanti päivittäiseen energiankulutukseen. Kävely 10 000 askeleella päivässä voi auttaa polttamaan kaloreita ja ylläpitämään painoa, mutta tarkka askelmäärä riippuu muun muassa painostasi, kehon koostumuksesta ja aineenvaihdunnasta.

Miten 10000 askelta päivässä -käsite syntyi?

Käsite 10 000 askelta päivässä sai alkunsa vuonna 1965, kun eräs japanilainen yritys alkoi markkinoida "Manpo-Kei" -nimistä askelmittaria, joka tarkoittaa "10 000 askeleen mittaria". Tuolloin uskottiin, että 10 000 askeleen kävely päivässä voisi parantaa terveyttä ja kuntoa.

Sopiiko 10000 askelta päivässä kaikille?

Vaikka 10 000 askeleen tavoite päivässä on yleinen suositus, se ei välttämättä sovi kaikille. Askeltavoitteita asetettaessa on otettava huomioon esimerkiksi ikä, terveydentila, fyysiset rajoitukset ja aiempi aktiivisuus. On tärkeää neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen tai kuntoiluasiantuntijan kanssa yksilöllisiin tarpeisiin sopivan askelmäärän määrittämiseksi.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku