Tuoreimmat uutiset | Page 49

  • Mitkä ovat outoja ajatuksia ahdistuksen aikana?

    September 13, 2023

    Ahdistus voi aiheuttaa outoja, irrationaalisia ajatuksia. Yleisiä esimerkkejä ovat tunkeilevat pelot toisten vahingoittamisesta, eksistentiaaliset pakkomielteet kuolemasta, uskomukset siitä, että mielesi voi vaikuttaa tapahtumiin, ja luuloterveysongelmat. Vaikka ajatusten sisältö vaihtelee, taustalla oleva vääristymä pysyy samana - ahdistus liioittelee uhkakuvaa.

  • Miltä ahdistavat ajatukset näyttävät?

    September 13, 2023

    Ahdistus ruokkii jatkuvia, itseensä tunkeutuvia huolia ja pahimman mahdollisen tilanteen ajattelua. Ahdistaviin ajatuksiin liittyy usein liioiteltuja riskejä, negatiivisia ennakkoluuloja ja kuviteltuja katastrofeja. Vaikka mallit vaihtelevat, yleisiä teemoja ovat terveys, häpeä, taloudellinen turmio, epäonnistuminen ja vaara. Ahdistunut ajattelu voi vakavana häiritä merkittävästi työtä, ihmissuhteita ja hyvinvointia.

  • Miten voin kouluttaa aivoni lopettamaan ahdistuksen?

    September 13, 2023

    Aivojen kouluttaminen ahdistuneisuuden lopettamiseksi edellyttää ajatusmallien ja tottumusten uudelleenkytkemistä ja prefrontaalisen aivokuoren toiminnan lisäämistä elämäntapamuutosten ja kohdennettujen tekniikoiden avulla. Hallitsemalla ahdistavia ajatuksia, minimoimalla ahdistavaa käyttäytymistä, harjoittamalla mindfulness-harjoituksia, liikkumalla, parantamalla ruokavaliota ja harkitsemalla lisäravinteita ja ammattiapua voit vapautua ahdistuksen otteesta.

  • Mikä harjoitus on paras ahdistukseen?

    September 13, 2023

    Säännöllinen liikunta voi olla yhtä tehokasta kuin lääkitys ahdistuksen lievittämisessä. Mutta tietyt harjoitukset, kuten jooga, juoksu, uinti ja kalliokiipeily, ovat parhaita. Niissä yhdistyvät aerobinen liikunta, henkinen keskittyminen ja rentoutuminen. Tavoittele 20-60 minuuttia 3-5 päivänä viikossa näitä rytmikkäitä, toistuvia liikkeitä vähentääksesi ahdistusta luonnollisesti.

  • Mikä aiheuttaa ahdistusta aivoissa?

    September 13, 2023

    Ahdistus syntyy, kun amygdalan kaltaiset alueet yliaktiivistuvat ja prefrontaalisen aivokuoren esto heikkenee. Epätasapaino serotoniinin, GABA:n ja glutamaatin kaltaisissa välittäjäaineissa häiritsee myös tunteiden säätelyyn liittyviä aivoprosesseja. Geneettiset riskit, traumat, stressi ja noidankehävaikutukset pahentavat ahdistusta. Biologisten syiden ymmärtäminen antaa tietoa tiettyihin aivomekanismeihin kohdistuvista hoidoista.

  • Mikä on 5 4 3 2 1 ahdistustemppu?

    September 13, 2023

    5 4 3 2 1 ahdistustemppu on nopea ja yksinkertainen selviytymisstrategia paniikin ja ahdistuksen tunteiden vähentämiseksi. Käymällä hitaasti läpi kukin aisti ja kuvaamalla näkemäsi, tuntemasi, kuulemasi, haistamasi ja maistamasi asiat voit rauhoittaa ahdistusta ja välttää paniikkikohtauksen. Tämä mindfulness-tekniikka kiinnittää sinut nykyhetkeen.

  • Mikä on 3 3 3 -sääntö ahdistusta vastaan?

    September 13, 2023

    3 3 3 3 -sääntö on yksinkertainen mutta tehokas mindfulness-tekniikka ahdistuksen hallintaan. Havainnoimalla kolmea näkemääsi asiaa, koskettamalla kolmea tekstuuria ja kuuntelemalla kolmea ääntä se aktivoi aistisi ja maadoittaa sinut nykyhetkeen. Tämä siirtää keskittymisesi pois huolestuttavista ajatuksista ja aktivoi rentoutumisreaktiot, jotka tarjoavat tilapäistä helpotusta ahdistukseen.

  • Mitkä ovat esimerkkejä huolestuttavista ajatuksista?

    September 13, 2023

    Murehtivat ajatukset ovat yleisiä, mutta ahdistuneisuushäiriöissä ne voivat kasvaa liiallisiksi. Esimerkkejä ovat terveyspelot, taloudelliset huolet, ihmissuhde-epäilyt, työhuolet ja monet muut. Jos krooninen murehtiminen häiritsee elämää, kognitiivinen käyttäytymisterapia ja lääkitys voivat auttaa ajatusten uudelleenmuotoilussa. Tukea on saatavilla.

Tuotehaku