Voiko Shilajitia ottaa joka päivä?

Published:

MainImage

Voiko Shilajitia ottaa joka päivä?

Shilajit on ainutlaatuinen täydennys, jota on käytetty vuosisatojen ajan ayurvedisessa lääketieteessä. Mutta onko turvallista ottaa shilajitia päivittäin? Katsotaanpa tarkemmin.

Mikä on Shilajit?

Shilajit on paksu, tervan kaltainen aine, joka tihkuu kivistä useilla Aasian vuoristoalueilla. Se koostuu kasviaineksesta ja mineraaleista, jotka ovat vuosisatojen aikana puristuneet kalliokerroksiin.

Ihmiset ovat käyttäneet shilajitia lisäämään energiaa, stimuloimaan immuunijärjestelmää ja tukemaan useita muita terveyshyötyjä. Mutta vaikka shilajit näyttää lupaavalta näillä aloilla, lisää tutkimusta tarvitaan vielä.

Mitä nykyinen tutkimus sanoo shilajitin ottamisesta päivittäin? Pitäisikö sinun lisätä se säännölliseen lisäravinteeseesi? Tutkitaanpa asiaa.

Onko Shilajitin ottaminen päivittäin turvallista?

Tällä hetkellä ei ole raportoitu merkittäviä turvallisuusongelmia, jotka liittyvät puhdistetun shilajitin ottamiseen suositeltujen annosten mukaisesti. Koska shilajit sisältää niin tiheän määrän mineraaleja ja muita maasta uutettuja yhdisteitä, laatu on uskomattoman tärkeää.

Heikkolaatuinen shilajit voi olla raskasmetallien, vapaiden radikaalien ja muiden toksiinien saastuttama. Niin kauan kuin saat korkealaatuista shilajitia hyvämaineisesta lähteestä, shilajitin ottaminen päivittäin näyttää olevan turvallista.

On kuitenkin aina viisasta keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuin aloitat uuden lisäravinteen käytön, etenkin jos käytät lääkkeitä tai sinulla on jokin sairaus.

Mitkä ovat suositellut annokset?

Ihmisillä tehdyissä tutkimuksissa käytetään annoksia 200-500 mg puhdistettua shilajitia päivässä. On kuitenkin parasta aloittaa pienemmillä annoksilla, kuten 100 mg:lla, sietokyvyn arvioimiseksi.

Shilajit voi vahvistaa muiden lisäravinteiden ja lääkkeiden vaikutuksia. Shilajitia suositellaan myös yleisesti ottaen otettavaksi aikaisemmin päivällä, koska se voi antaa merkittävän energiannousun.

Mitkä ovat päivittäisen Shilajit-lisäyksen edut?

Shilajitin säännöllinen käyttö lisäravinteena voi:

  • Lisätä energiatasoja
  • Parantaa muistia, mielialaa ja motivaatiota
  • Stimuloi immuunijärjestelmää
  • Suojaa aivosoluja ja hermokudosta
  • Vähentää tulehdusta
  • Parantaa sydämen terveysmarkkereita
  • Lisää testosteronia ja hedelmällisyyttä miehillä

Vaikka kaikista näistä hyödyistä on olemassa lupaavia tutkimustuloksia, laajempia ihmiskokeita tarvitaan vielä.

SubImage

Onko haittavaikutuksia?

Suositusten mukaisesti käytettynä useimmat ihmiset sietävät shilajitia hyvin. Joitakin tilapäisiä sivuvaikutuksia on kuitenkin mahdollista:

Suuret annokset voivat nostaa virtsahappotasoja tai olla vuorovaikutuksessa ahdistuslääkkeiden kanssa. Siksi on parasta aloittaa pienemmillä annoksilla, 100-200 mg päivässä.

Muista myös ostaa puhdistettua shilajitia luotettavasta lähteestä. Huonolaatuiset tuotteet aiheuttavat todennäköisemmin vatsa- ja muita sivuvaikutuksia.

Yhteenveto: Onko turvallista ottaa Shilajit päivittäin?

Shilajitissa on runsaasti ravintoaineita, kuten fulvohappoa, dibentsoalfapyroneita ja mineraaleja, jotka tarjoavat monia terveysominaisuuksia. Ayurveda-perinteen ja uusien kliinisten tutkimusten mukaan shilajit on turvallista ja hyvin siedettyä, kun käytetään puhtaita, korkealaatuisia lisäravinteita suositelluilla annoksilla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että 100-500 mg shilajitin ottaminen päivässä näyttää olevan sekä turvallista että mahdollisesti hyödyllistä. Tarvitaan kuitenkin vielä lisää ihmiskokeita, jotta voidaan määrittää teho eri tiloissa, joihin sitä käytetään.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Shilajitin ottamisesta

Shilajitin suosio terveyslisänä kasvaa, mikä tarkoittaa myös sitä, että sen turvallisuuteen ja tehokkuuteen liittyy yhä enemmän kysymyksiä. Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisimpiin shilajit-kysymyksiin.

Mikä on paras aika päivästä ottaa shilajit?

Koska shilajit voi lisätä merkittävästi energiaa ja aineenvaihduntaa, sitä suositellaan usein otettavaksi aiemmin päivällä. Näin sen stimuloivat vaikutukset ehtivät haihtua iltaan mennessä. Shilajitin ottaminen liian myöhään voi vaikeuttaa nukahtamista.

Jotkut ihmiset kuitenkin raportoivat, että shilajitin ottaminen muutama tunti ennen harjoitusta antaa heille enemmän voimaa ja kestävyyttä. Kuten minkä tahansa uuden lisäravinteen kanssa, aloita hitaasti ja kiinnitä huomiota kehosi reaktioon.

Onko shilajit turvallista raskaana oleville tai imettäville naisille?

Tällä hetkellä shilajitin turvallisuudesta raskaana oleville tai imettäville naisille on vain vähän tutkimustietoa. Siksi on parasta, että he välttävät shilajitia, kunnes lopullisempia turvallisuustietoja on saatavilla.

Voinko ottaa shilajitia, jos minulla on jokin terveysongelma tai jos käytän lääkkeitä?

Ennen shilajitin ottamista on tärkeää neuvotella terveydenhuollon tarjoajan kanssa, jos käytät lääkkeitä tai jos sinulla on jokin taustalla oleva terveysongelma. Shilajitilla voi mahdollisesti olla yhteisvaikutuksia tiettyjen lääkkeiden, kuten ahdistuslääkkeiden kanssa.

Se auttaa myös luonnollisesti säätelemään dopamiinia ja serotoniinia. Siksi on erityisen tärkeää, että dopamiiniin liittyviä sairauksia sairastavat ovat varovaisia shilajitin kanssa.

Kuinka kauan kestää, kunnes tunnen shilajitin vaikutukset?

Useimmat ihmiset alkavat huomata hienovaraisia lisäyksiä energiassa, kognitiivisissa toiminnoissa, libidossa ja lihasvoimassa muutaman päivän tai muutaman viikon päivittäisen shilajit-lisäyksen jälkeen. Shilajitin yhdisteet kertyvät kuitenkin vähitellen elimistöön maksimaalisten vaikutusten saavuttamiseksi.

Johdonmukaisuus on avainasemassa. Kun tuotetta käytetään jatkuvasti optimaalisilla annoksilla (200-500 mg/vrk), täydet vaikutukset voivat näkyä vasta 12 viikon tai pidemmän ajan kuluttua. Kiinnitä huomiota siihen, miltä sinusta tuntuu ajan myötä, sen sijaan että odotat dramaattisia muutoksia heti.

Mitä tapahtuu, jos otan liikaa shilajitia?

Suuret shilajit-annokset voivat aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten huimausta, matalaa verenpainetta, ärsytystä ja muutoksia sydämen sykkeessä tai virtsahappotasoissa. Myös vatsavaivat ja ripuli ovat mahdollisia, jos suositukset ylitetään.

Siksi on tärkeää aloittaa pienemmillä 100-200 mg:n annoksilla, kunnes tiedät, miten shilajit vaikuttaa sinuun yksilöllisesti. Työstä hitaasti 400-500 mg:n päivittäiseen annokseen ja lopeta käyttö, jos ilmenee huolestuttavia reaktioita.

Yhteenveto

Shilajit on ravinteikas biomassa, jota on käytetty ayurvedisessa lääketieteessä vuosisatojen ajan lisäämään energiaa, stimuloimaan immuniteettia ja edistämään yleistä terveyttä. Laadukas shilajit sisältää yli 80 mineraalia ja fulvohappoa, jotka toimittavat antioksidantteja ja muita hyödyllisiä yhdisteitä suoraan soluihin. Tutkimusten mukaan shilajit tukee energiantuotantoa, aivojen terveyttä, lihasten toimintaa, hedelmällisyyttä ja paljon muuta, kun sitä käytetään säännöllisesti ravintolisänä.

Vaikka useimpien tutkimusten mukaan se on yleisesti ottaen turvallista ja hyvin siedettyä, varmista, että hankit laadukasta puhdistettua shilajitia saastumisen välttämiseksi. Asiantuntijat suosittelevat aloittamista pienillä annoksilla 100-200 mg päivässä. Seuraa kaikkia vaikutuksia mielialaan, kognitioon, liikuntasuoritukseen jne. ennen kuin nostat annosta hitaasti 500 mg:aan päivässä. Sivuvaikutukset ovat harvinaisia, mutta niihin voi kuulua päänsärkyä, huimausta, verenpaineen tai sykkeen muutoksia. Keskustele lääkärisi kanssa ennen shilajitin käyttöä, jos olet raskaana, imetät, käytät lääkkeitä tai sinulla on jokin sairaus. Vaikka ihmiskokeet ovat toistaiseksi vähäisiä, shilajit näyttää lupaavalta osana terveellistä elämäntapaa.

75 sanan tiivistelmä: Shilajit on antioksidanttipitoinen biomassa, jota käytetään ayurveda-aineissa lisäämään energiaa, immuniteettia, aivotoimintaa, hedelmällisyyttä ja paljon muuta. Alustavat tutkimukset viittaavat siihen, että shilajitilla voi olla kognitiivisia, fyysisiä, lisääntymis- ja hyvinvointihyötyjä. Kun shilajitia käytetään säännöllisesti 100-500 mg:n optimaalisilla annoksilla ja se on peräisin laadukkaista puhdistamoista, se vaikuttaa turvalliselta useimmille ihmisille. Kysy kuitenkin lääkäriltäsi neuvoa ennen shilajit-lisäravinteiden käyttöä, erityisesti jos olet raskaana, käytät lääkkeitä tai sinulla on terveydellisiä ongelmia. Lisää ihmiskokeita tarvitaan vielä.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku