Onko Shilajit turvallista naisille?

Published:

MainImageOnko Shilajit turvallista naisille?

Shilajit on mustanruskea luonnollinen lisäaine, jota on käytetty ayurvedisessa lääketieteessä vuosisatojen ajan. Mutta onko shilajit turvallista naisille? Tämä on tärkeä kysymys kaikille naisille, jotka harkitsevat shilajitin lisäämistä terveysohjelmaansa.

Mikä on Shilajit?

Shilajit on paksua, tahmeaa tervan kaltaista ainetta, joka tihkuu kivien välistä joissakin hyvin korkeissa vuoristoissa Aasiassa. Sitä on käytetty erilaisten terveysongelmien hoitoon antiikin ajoista lähtien.

Mutta mistä shilajit tarkalleen ottaen koostuu? Se on runsas sekoitus hyödyllisiä vitamiineja, mineraaleja, fulvohappoa ja paljon muuta. Perinteiset terveysasiantuntijat arvostivat shilajitia tämän tiheän ravintoainevalikoiman vuoksi.

Onko Shilajit turvallista?

Nykyaikainen tutkimus on nyt vahvistanut suuren osan shilajitin perinteisistä terveyskäytännöistä. Tutkimukset osoittavat, että tällä tervan kaltaisella aineella on voimakkaita antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia vaikutuksia.

Mutta onko shilajit turvallista naisille? Katsotaanpa tarkemmin.

Shilajitia on käytetty vuosisatojen ajan sekä miesten että naisten terveydentilan turvalliseen hoitoon. Niin kauan kuin saat korkealaatuista puhdistettua shilajitia ja käytät sopivia annoksia, se on turvallista. Kysy aina lääkäriltäsi neuvoa ennen kuin aloitat minkä tahansa uuden täydennysrutiinin.

Shilajitin edut naisille

Laadukas puhdistettu shilajit on siis naisille turvallinen, kun sitä käytetään asianmukaisesti, ja se tarjoaa myös useita erinomaisia terveyshyötyjä:

 • Parantaa energiatasoja
 • Parantaa aivojen toimintaa
 • Lievittää lievää väsymystä
 • Tukee immuunijärjestelmän terveyttä
 • Voimakkaat antioksidanttiset ominaisuudet suojaavat soluja
 • Anti-inflammatoriset vaikutukset
 • Parantaa ihon terveyttä ja ulkonäköä

Tutustutaan nyt tarkemmin joihinkin shilajitin tärkeimpiin etuihin naisille...

1. Lievittää joitakin vaihdevuosioireita

Vaihdevuodet voivat olla naisille vaikea siirtymävaihe. Hormonimuutos aiheuttaa usein epämiellyttäviä oireita, kuten kuumia aaltoja, yöhikoilua, univaikeuksia, ärtyneisyyttä, ahdistuneisuutta ja väsymystä.

Shilajitin adaptogeeniset ominaisuudet voivat auttaa lievittämään joitakin yleisiä vaihdevuosiongelmia, jotta tämä tärkeä elämänvaihe olisi hieman sujuvampi.

2. Tukee naisten lisääntymisterveyttä

Sen lisäksi, että shilajit voi lievittää perimenopaussiin ja vaihdevuosiin liittyviä ongelmia, se voi myös tukea naisten yleistä lisääntymisterveyttä.

Tutkimuksissa on raportoitu positiivisia hyötyjä ihmisten hedelmällisyydelle shilajit-lisäyksestä naisilla. Runsailla ravintoaineilla uskotaan olevan suojaavia vaikutuksia naisten munasoluihin ja lisääntymiselimiin.

3. Tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa

Naiset toimivat usein perheidensä huoltajina. Mutta kuka huolehtii kiireisistä naisista itse? Tärkeä avain on pitää immuunijärjestelmä terveenä stressin ja loppuunpalamisen ehkäisemiseksi.

Tutkimukset osoittavat, että shilajit toimii immunomodulaattorina - mikä tarkoittaa, että sillä on tasapainottavia ja optimoivia vaikutuksia immuunijärjestelmään. Tämä voi antaa mukavan immuniteettituen naisille, jotka ovat joutuneet tekemään kaikkensa pitääkseen kaiken kotona.

Nykytutkimus tukee siis perinteisiä väitteitä siitä, että tällä ikivanhalla mustanruskealla mineraalivahalla on parantavia ominaisuuksia sekä miehille että naisille.

SubImage

Merkkejä laadusta Shilajit naisille

Vaikka aito shilajit on erittäin turvallista, markkinoilla voi olla myös shilajitin kaltaisia tuotteita, jotka ovat heikkolaatuisia, laimennettuja tai epäpuhtauksien heikentämiä.

Seuraavassa on muutamia nopeita tapoja tunnistaa laatu, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn:

 • Runsas mustanruskea väri
 • Voimakas maanläheinen aromi
 • On puhdistettu
 • Tuotettu tiukkojen laadunvalvontaohjeiden mukaisesti
 • Saa erinomaiset käyttäjäarviot

Lopulliset ajatukset

Kuten näet, shilajit on turvallinen naisille, kun löydät laadukkaan lisäravinteen ja käytät kohtuullisia annoksia. Itse asiassa sillä on joitakin erinomaisia terveyshyötyjä naisille.

Jos kamppailet energiasi, koskemattomuutesi, ikään liittyvien muutosten kanssa tai haluat vain ylimääräistä terveysvaikutusta - harkitse shilajit-lisäystä. Muista vain kuulla lääkärisi ennen kuin aloitat kaikki uudet lisäravinteet hyvinvointisuunnitelmassasi.

Usein kysytyt kysymykset Shilajitista naisille

Shilajit voi tarjota erinomaisia terveyshyötyjä naisille, kun sitä käytetään asianmukaisesti, mutta on ymmärrettävää, että sinulla on kysymyksiä, jos olet uusi tämän ikivanhan lisäravinteen suhteen.

Seuraavassa on vastauksia joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin, joiden avulla voit oppia lisää shilajitista naisille:

Mitkä ovat shilajitin käytön sivuvaikutukset tai riskit?

Laadukas puhdistettu shilajit on erittäin turvallinen useimmille terveille naisille ilman merkittäviä sivuvaikutuksia. Pieniä vaikutuksia, kuten tilapäisiä ruoansulatushäiriöitä, päänsärkyä tai ihottumaa voi esiintyä, kunnes kehosi sopeutuu.

Raskaana olevien tai imettävien naisten EI pidä käyttää sitä, koska turvallisuutta vauvalle ei ole varmistettu. Myös niiden, joilla on verenvuotohäiriöitä tai tuleva leikkaus, tulisi välttää shilajitia mahdollisten antikoagulanttivaikutusten vuoksi.

Kuinka paljon shilajitia naisten tulisi ottaa päivässä?

Ihanteellinen päivittäinen annos voi riippua terveydellisestä syystä, jonka vuoksi käytät shilajitia, mutta yleensä useimmat terveet naiset pärjäävät hyvin 300-500 mg:n päiväannoksella.

On parasta aloittaa pienellä 300 mg:n annoksella ja nostaa annosta hitaasti, kunnes löydät optimaalisen annoksen hyötyjen ja siedettävyyden perusteella. Päivittäisen määrän jakaminen useisiin pienempiin annoksiin voi parantaa imeytymistä.

Mikä on fulvohappo ja miksi se on tärkeää?

Fulviinihappo on yksi shilajitin tärkeimmistä aktiivisista ravintoaineista, mikä lisää sen turvallisuutta ja tehokkuutta. Se on luonnollinen yhdiste, joka auttaa kuljettamaan mineraaleja soluihisi ja lisää myös antioksidanttitilaa.

Korkeat fulvohappotasot osoittavat, että sinulla on laadukasta shilajitia. Fulviinihappo tekee shilajit-lisäravinteista myös liukoisempia ja biosaatavampia, joten kehosi voi helposti imeä niiden hyödyt.

Voiko shilajitia yhdistää muiden lisäravinteiden kanssa?

Useimmissa tapauksissa shilajit on turvallista yhdistää muihin vitamiineihin, yrtteihin tai kivennäisaineisiin - olettaen, ettei tunnettuja yhteisvaikutuksia kyseisen ravintoaineen kanssa ole. On kuitenkin viisasta ottaa käyttöön yksi uusi lisäravinne kerrallaan, jotta vaikutukset ja siedettävyys voidaan parhaiten arvioida.

Jos käytät reseptilääkkeitä, tarkista reseptilääkäriltäsi ennen shilajitin yhdistämistä, koska yhteisvaikutukset ovat teoriassa mahdollisia. Hitaasti aloittaminen ja vaikutusten huolellinen seuranta on viisasta.

Mitkä ruokavalio- tai elämäntapatottumukset lisäävät shilajitin hyötyjä?

Saadaksesi parhaan mahdollisen hyödyn shilajitista, yhdistä se ruokavalioon, joka sisältää runsaasti tuoreita täysjyväisiä elintarvikkeita, kuten vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä/siemeniä, papuja/palkokasveja tai vastuullisesti kasvatettuja eläinproteiineja. Pysy päivittäin nesteytettynä ja pidä myös nukkuminen etusijalla.

Hyödyt voivat parantua entisestään, jos shilajit yhdistetään kevyeen ja kohtuulliseen liikuntaan, stressiä lievittäviin käytäntöihin, kuten joogaan tai Tai Chi:hin, ja rajoitetaan alkoholin/tupakan käyttöä, joka voi ajan mittaan kuluttaa ravintoaineita.

Lopulliset vinkit naisille, jotka aloittavat Shilajitin

Toivottavasti tämä FAQ antaa sinulle hyödyllisen etumatkan siitä, mitä tietää shilajitista naisille! Yhteenvetona tärkeimmät vinkit naisille, jotka aloittavat shilajitin käytön:

 • Tarkista shilajitin puhtaus ja laatu
 • Aloita pienillä annoksilla 300 mg päivässä.
 • Seuraa sietokykyäsi huolellisesti
 • Vältä, jos raskaana, imetät, verenvuotohäiriöt, tuleva leikkaus.
 • Yhdistä terveelliseen ruokavalioon, nesteytykseen ja elintapoihin.
 • Tarkista lääkäriltä mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset

Onko sinulla lisää kysymyksiä ennen shilajitin kokeilemista? Muista tarkistaa lääkärisi kanssa jäljellä olevat huolenaiheet. Useimmat naiset voivat käyttää shilajitia melko turvallisesti viedäkseen terveytensä uusiin korkeuksiin!

Yhteenveto

Shilajit on ikivanha herbo-mineraalilisä, jota on käytetty vuosisatojen ajan perinteisessä intialaisessa lääketieteessä useiden eri terveysongelmien hoitoon sekä miehillä että naisilla. Tämä voimakas aine tihkuu vuoristokallioiden välistä hyvin korkealla Aasiassa. Se sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja fulvohappoa - mikä antaa shilajitille turvallisuutta ja tehokkuutta.

Kun laatuun ja annosteluun liittyvät asianmukaiset varotoimenpiteet on toteutettu, lukuisat tutkimukset osoittavat, että shilajitilla on arvokkaita terveysominaisuuksia ja että sivuvaikutusten riski on hyvin pieni. Tutkimukset vahvistavat monia perinteisiä käyttötarkoituksia, jotka liittyvät erityisesti ikääntymisen ehkäisyyn, energiaan, muistiin, immuniteettiin, hedelmällisyyteen ja tulehduksen säätelyyn. Vaikka lisää tutkimuksia tarvitaan vielä, näyttää siltä, että shilajitilla on lupaavia terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

Erityisesti naisilla shilajit voi auttaa lievittämään tiettyjä perimenopaussiin ja vaihdevuosiin liittyviä oireita tarjoamalla adaptogeenisen vaikutuksen hormoneihin ja niihin liittyviin tekijöihin. Se voi myös tukea lisääntymisterveyttä sekä immuunijärjestelmän tilaa - mikä on erityisen arvokasta kiireisille naisille, jotka usein hoitavat kotitaloutta samalla kun ovat edelleen töissä ja huolehtivat myös iäkkäistä perheenjäsenistä. Vaikka shilajitia ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille, se voi tarjota tehokkaan terveysvaikutuksen naisille, jotka tuntevat itsensä tyhjiksi.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku