Vähentääkö shilajit vatsa rasvaa?

Last updated:

Published:

Onko Shilajit auttaa sinua menettää vatsa rasvaa?

Shilajit on ikivanha ayurvedinen hartsin kaltainen aine, jonka suosio on viime aikoina kasvanut sen mahdollisten terveyshyötyjen vuoksi. Yksi yleinen kysymys on: voiko shilajit auttaa sinua menettämään itsepäistä vatsa rasvaa?

Shilajit15

Mikä on Shilajit?

Shilajit koostuu orgaanisesta kasviaineksesta ja mikrobiologisista aineenvaihduntatuotteista, joita löytyy Aasian vuoristoalueiden kallionrakoista. Sitä on käytetty vuosisatojen ajan ayurveda-lääketieteessä erilaisten terveysongelmien hoitoon.

Joitakin shilajitin raportoituja hyötyjä ovat:

 • Anti-inflammatoriset vaikutukset
 • Antioksidanttiset ominaisuudet
 • Parempi energia ja kestävyys
 • Aineenvaihdunnan stimulointi
 • Hormonien sääntely

Mutta tukeeko tutkimus shilajitin käyttöä painonpudotukseen ja vatsan rasvan vähentämiseen?

Shilajit ja aineenvaihdunta

Jotkut kannattajat väittävät, että shilajit voi nopeuttaa aineenvaihduntaa ja edistää rasvan menetystä koko kehossa.

Nopeampi aineenvaihdunta auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita sekä levossa että liikunnan aikana. Ajan mittaan kiihtynyt aineenvaihdunta ja kalorivaje voivat johtaa painonpudotukseen.

Tutkimus shilajitin vaikutuksista aineenvaihduntaan on tällä hetkellä rajallinen. Jotkin tutkimukset viittaavat kuitenkin mahdollisiin hyödyllisiin vaikutuksiin:

 • Eräässä lihavilla rotilla tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että shilajit auttoi lisäämään rasva-aineenvaihduntaa ja estämään rasvan kertymistä.
 • Lisätutkimukset jyrsijöillä osoittavat, että aineenvaihduntaa säätelevien kilpirauhashormonien T3 ja T4 pitoisuudet ovat kohonneet.

Vaikka lisätutkimuksia tarvitaankin, jotkut todisteet viittaavat siihen, että shilajit toimii aineenvaihdunnan tehostajana.

Shilajit voi auttaa vähentämään kortisolia

Kortisoli tunnetaan "stressihormonina" - ja korkeat kortisolitasot ovat yhteydessä vatsaan kertyvän rasvan lisääntymiseen ajan myötä.

Joidenkin tutkimusten mukaan shilajit voi auttaa alentamaan kortisolitasoja, mikä vähentää vatsaan kertyvää rasvaa:

 • Eräässä tutkimuksessa osallistujille annettiin shilajitia 90 päivän ajan. Kortisolitasot laskivat keskimäärin yli 24 prosenttia.
 • Lisähavainnot osoittavat, että shilajit voi säädellä CRH:ta, kortisolin vapautumista laukaisevaa hormonia.

Ohjaamalla kortisolia shilajit voi estää rasvan kerääntymisen keskivartalon ympärille.

Muut mahdolliset rasvan menetyksen edut

Nopeamman aineenvaihdunnan ja alhaisemman kortisolituotannon lisäksi jotkin tutkimukset viittaavat shilajitin muihin lihavuuden vastaisiin vaikutuksiin:

 • Lipidiprofiilien säätely
 • Lisääntynyt rasvan hajoaminen
 • Vähentynyt rasvasolujen aktiivisuus
 • Ruokahalun tukahduttaminen

Vaikka lisää tutkimuksia tarvitaankin, varhaiset tulokset ovat lupaavia shilajitista painonhallinnan apuvälineenä.

Shilajit

Annostus rasvan menetyksen vaikutuksiin

Useimmissa rasvanpudotustutkimuksissa käytetään 200-400 mg shilajitia päivässä. On kuitenkin parasta noudattaa valmistajan tai ayurveda-hoitajan ohjeita.

Jos haluat kokea shilajit-vatsarasvaetuja, anna vähintään 2-3 kuukautta tulosten saamiseksi. Edistyminen voi olla asteittaista, mutta kumulatiiviset vaikutukset voivat kasvaa ajan myötä.

Lopputulos

Vaikka ihmisistä saatuja tietoja on vähän, varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että:

Shilajitilla on potentiaalia luonnollisena rasvanpolttajana ja aineenvaihdunnan tehostajana. Ominaisuudet, kuten kortisolin ja ruokahalun säätely, lupaavat myös hyvää taistelua itsepäistä vatsa rasvaa vastaan.

Shilajit ei kuitenkaan ole pikaratkaisu tai taikaluoti dramaattiseen yön yli tapahtuvaan laihtumiseen. Asianmukaisesti käytettynä osana terveellistä elämäntapaa shilajit voi nopeuttaa ja parantaa rasvanpudotuspyrkimyksiäsi.

Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin kokeilet shilajitia, varsinkin jos sinulla on jokin sairaus. Vaikka shilajit on yleensä turvallinen, sillä on yhteisvaikutuksia joidenkin lääkkeiden kanssa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Shilajitista vatsa-rasvan menetykseen

Shilajit on viime aikoina kasvanut suosittu luonnollisena lisäravinteena painonpudotukseen ja vatsan rasvanpolttoon. Mutta sinulla on luultavasti vielä monia kysymyksiä, jos harkitset shilajitin kokeilemista.

Alla käsittelemme joitakin useimmin kysyttyjä kysymyksiä shilajitin käytöstä vatsan rasvan vähentämiseksi.

Mitkä ovat Shilajitin aktiiviset yhdisteet?

Shilajit sisältää useita hyödyllisiä yhdisteitä, kuten:

 • Fulviinihappo - tarjoaa kivennäisaineiden kuljetusta ja antioksidanttisia etuja.
 • Dibenzo-alfa-pyronit - voivat alentaa rasvapitoisuuksia ja stimuloida aineenvaihduntaa.
 • Fenoliglykosidit - antioksidantteja, jotka vähentävät tulehdusta.

Nämä luonnolliset kasviperäiset yhdisteet toimivat todennäköisesti yhdessä tuottaakseen shilajitin terveys- ja laihdutusvaikutukset.

Onko turvallista ottaa Shilajit?

Kohtalaisina annoksina käytettynä shilajitia pidetään yleisesti ottaen turvallisena ja hyvin siedettynä.

Ole kuitenkin varovainen erittäin suurten, yli 1 000 mg:n päiväannosten kanssa, sillä turvallisuus on epävarmaa.

Kuten minkä tahansa uuden lisäravinteen kanssa, keskustele shilajitin käytöstä ensin terveydenhuollon tarjoajan kanssa, erityisesti jos olet raskaana, imetät tai käytät lääkkeitä. Lopeta käyttö, jos haittavaikutuksia ilmenee.

Miten minun pitäisi ottaa Shilajit laihtuminen?

Useimpien tutkimusten perusteella 200-400 mg päivässä riittää rasvanpolttovaikutuksiin. Tämä jaetaan usein 2-3 pienempään annokseen.

Ihannetapauksessa ota shilajit-annokset 20-30 minuuttia ennen aterioita, jotta sen ruokahalua ja rasvaa estävät ominaisuudet vahvistuvat.

Ole kärsivällinen - voi kestää 2 kuukautta tai kauemmin nähdäksesi asteittaiset vatsaa keventävät vaikutukset. Mutta johdonmukaisesti käytettynä rasvanpudotustulokset voivat kasvaa ajan myötä.

Mitkä ruokavalion ja elämäntapamuutokset parantavat Shilajitin vaikutuksia?

Shilajitin ottaminen vatsaan rasvaa varten toimii parhaiten yhdessä terveellisen syömisen, liikunnan ja elämäntapojen kanssa, mukaan lukien:

 • Tasapainoinen, annoskontrolloitu ruokavalio
 • Voimaharjoittelu ja sydänliikunta
 • Riittävä uni ja stressinhallinta
 • Pysy aktiivisena koko päivän ajan

Näiden muutosten tekeminen vahvistaa shilajitin rasvanpoltto- ja laihdutusominaisuuksia parempien ja pitkäkestoisempien vaikutusten aikaansaamiseksi.

Mitkä muut lisäravinteet lisäävät Shilajitin vaikutuksia?

Joitakin lisäravinteita, jotka voivat parantaa shilajitin vatsaa vastaan taistelevia ominaisuuksia, ovat:

 • Guggul - ayurvedinen yrtti, joka tarjoaa kilpirauhashormonitukea.
 • Matcha vihreä tee - tuottaa aineenvaihduntaa tehostavia antioksidantteja.
 • Omenaviinietikka - verensokerin säätely auttaa hallitsemaan ruokahalua ja rasvan varastointia.

Räätälöidyn "pinon" luominen voi optimoida shilajitin vaikutukset rasvan menetykseen.

Voiko Shilajit auttaa minua menettää vatsa rasvaa yön yli?

Ei - vatsaan ei ole olemassa yön yli toimivia ihmelääkkeitä. Mikä tahansa tuote, joka väittää dramaattista rasvanpudotusta vain päivässä tai kahdessa, on todennäköisesti markkinointihuijaus.

Shilajit toimii vähitellen viikkojen ja kuukausien aikana ja auttaa hallitsemaan ruokahalua, estämään rasvan imeytymistä, lisäämään rasvan hajoamista ja tukemaan nopeampaa aineenvaihduntaa.

Yhdistettynä ruokavalioon, liikuntaan ja elämäntapamuutoksiin shilajit voi nopeuttaa laihdutusmatkaasi - mutta dramaattiset tulokset vaativat omistautumista ja kärsivällisyyttä.

Mitä jos Shilajit ei toimi minulle?

Minkä tahansa lisäravinteen kohdalla vasteet voivat vaihdella yksilöllisesti esimerkiksi seuraavien tekijöiden perusteella:

 • Annostus ja ajoitus
 • Ruokavalio ja elintavat
 • Terveydentilan taustalla olevat olosuhteet
 • Genetiikka ja kehon kemia

Jos sitä otetaan johdonmukaisesti 2-3 kuukauden ajan terveellisten muutosten rinnalla ilman tuloksia, shilajit vatsaan rasvaa varten ei ehkä yksinkertaisesti ole tehokas sinulle. Harkitse pyöräilyä pois 1 kuukauden ajan ja yritä sitten uudelleen.

Keskustele myös lääkärisi kanssa, jos shilajit ei toimi, koska se voi liittyä taustalla olevaan ongelmaan, joka on käsiteltävä ensin ennen hyötyjen näkemistä. Tai tutki muita rasvanpolttovaihtoehtoja, jotka voivat toimia paremmin kehollesi.

Yhteenveto

Shilajit on vuoristokivistä peräisin oleva lääkehartsi, joka on tullut suosituksi luonnollisena terveyslisänä. Shilajitista on raportoitu monia hyötyjä, kuten parempaa energiaa, ikääntymistä estäviä vaikutuksia ja parempaa suorituskykyä. Mutta yksi kiehtovimmista sovelluksista on shilajitin käyttö laihtumiseen ja vatsan rasvan vähentämiseen. Ayurvedisena yrttinä shilajitia on käytetty vuosisatojen ajan liikalihavuuden hoitoon ja rasva-aineenvaihdunnan säätelyyn. Tiede on nyt paljastamassa näiden rasvanpolttovaikutusten taustalla olevia mekanismeja. Tutkimukset paljastavat, että shilajit voi nopeuttaa aineenvaihduntaa, säädellä ruokahaluhormoneja, kuten leptiiniä, vähentää rasva-arvoja, säädellä kortisolia ja lisätä kilpirauhashormoneja. Tämä yhdistelmä auttaa polttamaan koko kehon rasvaa ja kohdistuu samalla erityisesti itsepäiseen vatsa- ja viskeraalirasvaan. Annokset välillä 200-400mg päivässä ovat nykyisten tutkimusten perusteella parhaita rasvanpudotukseen. Ja shilajit toimii vielä paremmin yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon, säännölliseen liikuntaan ja muihin positiivisiin elämäntapatottumuksiin. Vaikka kliinisiä tutkimuksia tarvitaan vielä lisää, alustavat todisteet tukevat shilajitia nousevana luonnollisena painonpudotus- ja rasvanpolttolisänä.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku