Voinko ottaa shilajitia ja ashwagandhaa yhdessä?

Published:

MainImage

Voinko ottaa Shilajitia ja Ashwagandhaa yhdessä?

Shilajit ja ashwagandha ovat kaksi suosittua ayurvedista lisäravinteita, jotka tarjoavat erilaisia terveyshyötyjä. Molempia on käytetty ayurvedisessa lääketieteessä vuosisatojen ajan edistämään elinvoimaa ja hyvinvointia.

Monet ihmiset ottavat shilajitia ja ashwagandhaa yhdessä vahvistaakseen niiden vaikutuksia. Jotkut kuitenkin ihmettelevät, onko näiden kahden lisäravinteen yhdistäminen turvallista.

Mitä ovat Shilajit ja Ashwagandha?

Shilajit on mineraalipitoinen biomassa, joka tihkuu kivistä joillakin Aasian vuoristoalueilla. Sitä on käytetty eri terveystarkoituksiin ayurvedisessa lääketieteessä vuosisatojen ajan.

Joitakin shilajitin keskeisiä etuja ovat:

 • Energiatasojen ja kestävyyden edistäminen
 • Kognitiivisten toimintojen tukeminen
 • Immuunijärjestelmän stimulointi

Ashwagandha on yksi ayurvedisen parantamisen keskeisimmistä yrteistä. Sitä on hyödynnetty intialaisessa lääketieteessä yli 3000 vuoden ajan rasayana - adaptogeenisena ja voimistavana yrttinä.

Tärkeimmät ashwagandhan hyödyt ovat:

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että shilajit toimii nuorentajana ja tukee energiaa, immuniteettia ja kognitiota, kun taas ashwagandha auttaa hallitsemaan stressiä, hormoneja, muistia ja fyysistä suorituskykyä.

Ovatko Shilajit ja Ashwagandha turvallisia ottaa yhdessä?

Kyllä, shilajitin ja ashwagandhan ottaminen yhdessä on yleensä turvallista. Kun nämä kaksi lisäravinteet yhdistetään huolellisesti ja oikein, ne voivat vahvistaa toistensa vaikutuksia.

Ayurvedassa shilajitia kuvataan usein "yogavahiksi", mikä tarkoittaa, että se tehostaa muiden yrttien ja yhdisteiden tehoa ja imeytymistä. Näin ollen se voi lisätä ashwagandhan tehoa kehossasi, kun otat niitä samanaikaisesti.

Lisäksi nämä kaksi lisäravinteet täydentävät toisiaan hienosti edistää yleistä terveyttä, elinvoimaa ja hyvinvointia.

Esimerkiksi shilajit voi lisätä fyysistä voimaa, liikuntakykyä ja lihasten palautumista, kun taas ashwagandha vahvistaa näitä etuja entisestään. Yhteisvaikutuksena on suurempi elinvoima, kestävyys ja lihasvoima.

Samoin shilajit tukee kognitiivisia toimintoja, nuorentaa mieltäsi ja lievittää ahdistusta; ashwagandha tarjoaa yhdessä käytettynä lisää stressiä vähentäviä ja muistia parantavia vaikutuksia.

SubImage

Mikä on oikea annos ottaa Shilajit ja Ashwagandha yhdessä?

Tässä on turvallinen ja tehokas annosteluprotokolla, jos haluat pinota shilajitin ja ashwagandhan:

 • Shilajit - 250mg - 500mg päivässä
 • Ashwagandha - 300mg - 600mg päivässä

Edellä mainitut annosalueet ovat riittäviä näiden kahden lisäravinteen synergististen vaikutusten hyödyntämiseksi. On ihanteellista aloittaa ensin pienemmillä annoksilla.

Varmista, että shilajit- ja ashwagandha-lisäravinteet ovat peräisin luotettavista lähteistä. Koska nämä ovat kasviuutteita, niiden puhtaus ja laatu voivat vaihdella huomattavasti eri tuotemerkkien välillä.

Kysy myös neuvoa ayurveda-asiantuntijalta, jolla on kokemusta kasviperäisistä hoidoista, jotta voit räätälöidä annostuksen, joka sopii kehotyypillesi ja terveydentilallesi.

Kuinka ottaa Shilajit ja Ashwagandha-yhdistelmä?

Tässä on yksinkertainen vaiheittainen protokolla shilajitin ja ashwagandhan ottamiseksi turvallisesti yhdessä:

 • Ota lisäravinteet mieluiten maidon kanssa imeytymisen tehostamiseksi. Ashwagandhalla on taipumus lisätä shilajitin imeytymistä.
 • Älä koskaan ota näitä lisäravinteita tyhjään vatsaan, vaan aina aamiaisen tai lounaan yhteydessä.
 • Aloita pienillä tai kohtuullisilla annoksilla ja anna kehollesi aikaa sopeutua lisäämällä annoksia hitaasti.
 • Lepää riittävästi, kun käytät näitä lisäravinteita maksimaalisen palautumisen varmistamiseksi.
 • Seuraa aktiivista elämäntapaa ja ravitsevaa ruokavaliota optimaalisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi.
 • Kuuntele kehoasi huolellisesti ja lopeta lisäravinteet, jos ilmenee epämukavuutta.

Yhteenveto tärkeimmistä asioista

 • Shilajit- ja ashwagandha-lisäravinteiden yhdistäminen on turvallista ja mahdollisesti hyödyllistä.
 • Oikein käytettynä shilajit ja ashwagandha voivat vahvistaa toistensa terveysvaikutuksia.
 • Noudata tässä postauksessa mainittuja annostusta, ajoitusta ja elämäntapaa koskevia ohjeita saadaksesi parhaat tulokset.
 • Seuraa elimistön vastetta huolellisesti ja säädä annoksia tarvittaessa.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että kyllä, voit varmasti ottaa shilajitia ja ashwagandhaa yhdessä, kun olet kuullut ayurveda-asiantuntijaa. Niiden synerginen vaikutus voi edistää elinvoimaa, liikuntasuoritusta, mielialan tasapainoa, muistia ja sisäistä paranemista poikkeuksellisen hyvin.

Usein kysytyt kysymykset

Alla on joitakin yleisiä kyselyitä shilajitin ja ashwagandhan yhdistelmän ottamisesta:

Onko Shilajitin ja Ashwagandhan pitkäaikainen käyttö ok?

Kyllä, on yleensä turvallista käyttää shilajitia ja ashwagandhaa yhdessä pitkiä aikoja. Ota kuitenkin pieniä tai kohtuullisia annoksia ja seuraa kehosi reaktiota. Näiden lisäravinteiden vaihtaminen muutaman kuukauden välein antaa kehollesi mahdollisuuden levätä.

Mitä vaikutuksia voin huomata tästä yhdistelmästä aluksi?

Ensimmäisten viikkojen aikana saatat havaita parempaa fyysistä voimaa ja kestävyyttä, parempaa stressinsietokykyä, parempaa unen laatua, tasapainoista energiatasoa koko päivän ajan sekä parempaa keskittymiskykyä.

Kuinka pian hyödyt alkavat näkyä?

Sinun pitäisi huomata ensimmäiset positiiviset vaikutukset ensimmäisten 7-10 päivän aikana. Mutta anna säännöllisen käytön kestää vähintään 6-8 viikkoa, jotta saat täyden hyödyn. Vaikutukset lisääntyvät vähitellen, kun yrtit ravitsevat kehoasi.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos minulla on haittavaikutuksia?

Vähennä annosta välittömästi tai lopeta molempien lisäravinteiden käyttö. Ota yhteyttä myös ayurvediseen lääkäriin. Jotkut ihmiset saattavat tarvita pienempiä annoksia terveydentilan, iän tai muiden käytettyjen lääkkeiden perusteella.

Voinko ottaa näitä lisäravinteita treenipäivinä?

Kyllä, shilajit ja ashwagandha-yhdistelmä toimii poikkeuksellisen hyvin treenipäivinä tai aina kun teet mitään fyysistä toimintaa. Shilajit antaa energiaa ja tukee lihasten voimaa ja toimintaa. Ashwagandha parantaa lisäksi kestävyyttä, voimaa ja harjoituksen jälkeistä palautumista.

Yhteenveto

Shilajit ja ashwagandha ovat kaksi suosittua ayurvedista yrttiä, jotka tarjoavat erilaisia terveyshyötyjä. Shilajit antaa energiaa, tukee immuniteettia ja kognitiivisia toimintoja, kun taas ashwagandha on adaptogeeni, joka auttaa hallitsemaan stressiä ja parantaa fyysistä suorituskykyä. Varovasti yhdessä käytettynä shilajit ja ashwagandha voivat turvallisesti vahvistaa toistensa vaikutuksia shilajitin tehoa lisäävän ominaisuuden ansiosta. Sopiva annosteluprotokolla on 250-500 mg puhdistettua shilajitia kerran tai kaksi kertaa päivässä ja 300-600 mg hyvämaineista ashwagandha-lisäravinteesta myös kerran tai kaksi kertaa päivässä. Yhdistelmä toimii synergisesti edistääkseen elinvoimaa, lihasvoimaa, tasapainoista mieltä ja yleistä hyvinvointia. Ota shilajit ja ashwagandha ruoan kanssa imeytymisen tehostamiseksi. Aloita pienemmillä annoksilla ja nosta hitaasti suositellulla alueella yksilöllisen vasteen perusteella. Lisäravinteet näyttävät olevan turvallisia pitkäaikaiseen kulutukseen kohtuullisilla annoksilla, jos niitä kierrätetään oikein. Noudata myös aktiivista elämäntapaa ja ravitsevaa ruokavaliota optimaalisten tulosten saavuttamiseksi. Vähäisiä sivuvaikutuksia voidaan hallita pienentämällä annoksia. Näin ollen shilajit ja ashwagandha ovat erinomainen yhdistelmä yleisen terveyden ja suorituskyvyn parantamiseen, kun niitä käytetään oikein.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku