Miten Shilajit tekee sinusta tuntuu?

Last updated:

Published:

Oletko kuullut shilajitista aiemmin? Jos et, olet jäänyt paitsi! Tällä ainutlaatuisella aineella on uskomattomia vaikutuksia kehoon ja mieleen. Tutkitaanpa , miltä shilajitista tuntuu.

Aine, jota on käytetty vuosisatojen ajan

Shilajitia on käytetty perinteisessä intialaisessa lääketieteessä ja kansanperinteessä vuosisatojen ajan. Sanskritin kielessä sitä kutsutaan "vuorten valloittajaksi ja heikkouden tuhoajaksi." Mutta mitä se tarkalleen ottaen on?

Shilajit on paksu, tahmea tervamainen aine, jota esiintyy pääasiassa Himalajan kallioissa 1000-5000 metrin korkeudessa. Se muodostuu kallioiden halkeamiin ja rakoihin jäävän kasviaineksen hitaasta hajoamisesta.

Miltä tämä outo tervan kaltainen aine tuntuu?CibdolShilajit-image_1

Shilajitin tärkeimmät vaikutukset

Shilajitia pidetään nuorentajana ja adaptogeenina ayurvedisessa lääketieteessä. Tämä tarkoittaa, että se voi:

  • Vähentää väsymystä
  • Parantaa fyysistä suorituskykyä
  • Parantaa mielialaa
  • Tukevat kognitiota

Jaottelemme näitä keskeisiä etuja tarkemmin.

Vähemmän väsymystä ja väsymystä

Oletko väsynyt? Shilajit voi auttaa!

Monet ihmiset raportoivat tuntevansa vähemmän väsymystä, kun he käyttävät shilajitia säännöllisesti. Vuonna 2021 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että osallistujien lihaskestävyys oli lähes 50 prosenttia parempi harjoituksen aikana, kun he olivat ottaneet shilajitia 4 viikon ajan.

Tutkijat uskovat, että fulviinihappo, yksi shilajitin tärkeimmistä bioaktiivisista ainesosista, auttaa parantamaan solujen sisäistä energia-aineenvaihduntaa.

Oletko huomannut, että olet vähemmän väsynyt, kun käytät shilajit-lisäravinteita? Haluaisin kuulla kokemuksistasi kommenteissa!

Parempi fyysinen suorituskyky

Väsymyksen vähentämisen lisäksi shilajit voi myös parantaa fyysistä suorituskykyä.

Samassa edellä mainitussa 2021-tutkimuksessa havaittiin, että shilajitia 4 viikon ajan käyttäneet pystyivät tekemään lihaskuntoharjoituksia huomattavasti pidempään ennen kuin uupuivat.

Muut tutkimukset osoittavat, että shilajit voi alentaa sykettä ja hapenkulutusta myös fyysisen aktiivisuuden aikana. Yhdessä tämä viittaa ergogeeniseen vaikutukseen - mikä tarkoittaa, että sen avulla voit tehdä enemmän "työtä" ennen väsymystä.

Mielialan parantaminen

Kukapa ei tarvitsisi mielialan kohotusta silloin tällöin?

Todisteet osoittavat, että shilajitilla voi olla psykologisia hyötyjä väsymyksen vähenemisen ja paremman fyysisen suorituskyvyn lisäksi.

Eräässä tutkimuksessa osallistujille annettiin shilajitia 90 päivän ajan. 63 % raportoi mielialan parantumisesta, kun taas lumelääkeryhmässä vain 37 %. Tutkijat uskovat, että mitokondrioiden ja soluenergian välisellä vuorovaikutuksella voi olla merkitystä.

Oletko huomannut mielialan paranemista, kun käytät shilajitia säännöllisesti? Kerro minulle kommenteissa!

Shilajit

Lopulliset ajatukset

Kuten olemme tutkineet täällä, shilajit voi:

  • Vähentää väsymystä
  • Parantaa fyysistä suorituskykyä
  • Parantaa mielialaa

Vaikka lisätutkimuksia tarvitaan vielä, ensimmäiset ihmis-, eläin- ja solututkimukset ovat varsin lupaavia tämän ainutlaatuisen tervan kaltaisen aineen osalta.

Joten yhteenvetona - miten shilajit saa sinut tuntemaan? Monet ihmiset raportoivat tuntevansa vähemmän väsymystä, parempaa työtehoa liikunnan aikana ja mielialan paranemista.

Usein kysytyt kysymykset Shilajitista

Shilajit on kiehtova terveyslisä, mutta sinulla on luultavasti paljon kysymyksiä. Tutkitaanpa joitakin yleisiä usein kysyttyjä kysymyksiä shilajitista.

Mikä tarkalleen ottaen on Shilajit?

Shilajit on paksu, tahmea, tervamainen aine, jota esiintyy pääasiassa kallioisilla vuoristoalueilla yli 1000 metrin korkeudessa. Se on syntynyt kallion rakoihin jääneen kasviaineksen vuosisatojen aikana tapahtuneesta hitaasta hajoamisesta. Shilajit sisältää tiheän verkoston ravintoaineita, kuten fulvohappoa, vitamiineja ja paljon muuta.

Onko Shilajit turvallista?

Tutkimukset osoittavat, että shilajit on todennäköisesti turvallinen, kun sitä käytetään maltillisesti. Suuret annokset voivat kuitenkin mahdollisesti häiritä tiettyjä lääkkeitä. Kuten mistä tahansa uudesta lisäravinteesta, keskustele shilajitista lääkärisi kanssa ennen kuin otat sitä, varsinkin jos sinulla on jokin sairaus tai käytät reseptilääkkeitä.

Mikä on paras tapa ottaa Shilajit?

Shilajitilla on kaksi päämuotoa - jauhe ja hartsi. Shilajit-jauhe voidaan sekoittaa smoothieen, teehen tai veteen. Annos on yleensä 300-500 mg päivässä. Shilajit-hartsia voidaan liuottaa kielen alle tai sekoittaa maitoon. Jokaiseen annokseen tarvitaan vain pieni herneen kokoinen määrä.

Milloin on paras aika ottaa Shilajit?

Optimaalinen aika riippuu siitä, miksi otat shilajitia. Jos käytät sitä energiantuotantoon, monet ihmiset ottavat shilajitin mieluummin aikaisin päivällä. Koskemattomuuteen, ruoansulatuskanavan terveyteen tai yleiseen hyvinvointiin voidaan käyttää milloin tahansa. Ota shilajit aina aterian yhteydessä imeytymisen tehostamiseksi.

Kuinka nopeasti Shilajit toimii?

Hyödyt kehittyvät vähitellen viikkojen ja kuukausien aikana. Monet ihmiset raportoivat kuitenkin energian, kognitiivisten toimintojen, mielialan, immuniteetin ja liikuntasuorituskyvyn hienoisesta lisääntymisestä päivien tai viikkojen kuluessa. Ole kärsivällinen, pysy mukana ja seuraa havaitsemiasi muutoksia!

Mistä voin ostaa laadukasta Shilajitia?

Kaikki shilajitit eivät ole samanarvoisia. Keskity hartsimuotoon jauheen sijaan. Etsi tuotemerkkejä, jotka testataan raskasmetallien ja muiden epäpuhtauksien varalta. Himalajan shilajitia pidetään tehokkaimpana. Monissa erikoistuneissa terveyskaupoissa on nykyään shilajit-lisäravinteita.

Yhteenveto

Shilajitia, tervan kaltaista ainetta, jota esiintyy pääasiassa Himalajalla, on käytetty perinteisessä intialaisessa lääketieteessä ja kansanperinteessä vuosisatojen ajan. Tämä ainutlaatuinen aine muodostuu vuorten rakoihin jääneen kasviaineksen hitaasta hajoamisesta. Nykytutkimusten mukaan shilajitilla on useita terveyshyötyjä, kuten vähentynyt väsymys, parantunut fyysinen suorituskyky ja kohonnut mieliala.

Neljä shilajitin pääkomponenttia voi vaikuttaa kehon sisäisiin vaikutuksiin: fulviinihappo, shilajitiinit, dibenzo-alfa-pyronit (DBP) ja jäämät eri mineraaleista ja vitamiineista. Fulviinihappo parantaa ravinteiden kulkeutumista soluihin. Shilajitiinit toimivat antioksidantteina ja tukevat energia-aineenvaihduntaa. DBP:t, fulviinihappo ja shilajitiinit näyttävät kaikki vaikuttavan uudistavasti tiettyihin rakenteisiin soluissa, kuten mitokondrioihin.

Ihmisillä tehdyt tutkimustulokset ja shilajitista tehdyt laboratoriotutkimukset osoittavat, että sitä säännöllisesti käyttävät ihmiset raportoivat vähemmän väsymystä ja parempaa lihaskestävyyttä liikunnan aikana. Koska fulviinihappo ja muut ainesosat auttavat kuljettamaan ravintoa soluihin, shilajit saattaa myös vähentää väsymystä ja tukea fyysistä suorituskykyä tehostamalla solujen sisäistä energia-aineenvaihduntaa. Lisänäyttöä on saatu siitä, että shilajit voi myös alentaa sykettä ja hapenkulutusta fyysisen aktiivisuuden aikana.

Shilajitilla täydentäminen voi tarjota myös psykologisia etuja. Tutkimuksissa, joissa shilajitia verrattiin lumelääkkeisiin, shilajit-ryhmään määrätyt osallistujat raportoivat huomattavasti todennäköisemmin mielialan paranemisesta. Mekanismeihin saattaa liittyä soluenergian, mitokondrioiden ja hermoston toimintaa tukevien hivenaineiden saannin välinen vuorovaikutus.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku