Milloin Shilajit pitäisi ottaa?

Last updated:

Published:

Milloin sinun pitäisi ottaa Shilajit? Optimaalinen aika "heikkouden tuhoajalle".

Oletko kuullut Shilajitista ja haluat kokeilla tätä ikivanhaa ayurvedista superlisää? Mutta milloin on paras aika ottaa se - aamulla, iltapäivällä tai illalla?

Shilajitia on käytetty vuosisatojen ajan ayurveda-lääketieteessä monenlaisiin terveysvaikutuksiin. Shilajit tunnetaan "heikkouden tuhoajana", ja se sisältää yli 80 mineraalia ja h ivenainetta, jotka voivat auttaa palauttamaan energian, elinvoiman ja hyvinvoinnin.

Shilajit16

Mikä on Shilajit?

Shilajit on paksua, tervan kaltaista ainetta, joka tihkuu kivien välistä vuoristoissa ympäri Aasiaa. Se muodostuu hitaasti hajoavista kasveista ja mineraaleista satojen vuosien aikana.

Laadukkaan Shilajitin kerääminen on hyvin työlästä, minkä vuoksi aito Shilajit voi olla kallista. Mutta monien mielestä se on sen arvoista laajojen terveys- ja hyvinvointihyötyjen vuoksi.

Joten milloin sinun pitäisi ottaa Shilajit, jotta voisit hyödyntää tämän nuorentavan adaptogeenin täyden tehon? Keskustellaan.

Paras aika päivästä ottaa Shilajitia

Ayurvedisen viisauden mukaan Shilajitin optimaalinen aika on varhain aamulla tyhjään vatsaan.

Miksi aikaisin aamulla? Kun otat Shilajitin ensimmäisenä, kun nouset ylös, ennen kuin syöt tai juot mitään muuta, se pääsee imeytymään helposti kehoosi.

On suositeltavaa laittaa pieni herneen kokoinen annos Shilajitia kielen alle ja antaa sen liueta hitaasti sen sijaan, että se niellään heti.

Kun Shilajitin annetaan viipyä kielen alla, voimakkaat yhdisteet pääsevät verenkiertoon kielensisäisesti ohuiden kalvojen läpi.

Tärkeimmät syyt ottaa Shilajit AM:

  • Tehostaa energiaa - Shilajit antaa sinulle energiapotkua, jotta voit aloittaa päiväsi oikein.
  • Tukee ruoansulatusta - Sen ottaminen tyhjään vatsaan voi auttaa ruoansulatusta.
  • Imeytyy paremmin - Sublingvaalinen anto mahdollistaa paremman imeytymisen.
  • Korkein pitoisuus - Aamuannoksesi saavuttaa verenkiertosi nopeasti.
  • Säätää rytmiäsi - Shilajitin ottaminen johdonmukaisesti auttaa säätelemään vuorokausirytmiäsi.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että päivittäinen Shilajit-annos kannattaa ottaa aikaisin aamulla tyhjään vatsaan. Se sopii hyvin ayurvediseen dinacharya-rituaaliin, jolla kehon rytmit asetetaan kokonaisvaltaisesti.

Onko poikkeuksia?

Useimmille ihmisille AM Shilajitin annostelu tyhjään vatsaan toimii täydellisesti. Mutta on pari poikkeusta, joissa sen ottaminen myöhemmin voi olla viisasta:

Herkkä ruoansulatus - Jos minkä tahansa lisäravinteen ottaminen ensimmäiseksi tekee sinut pahoinvoivaksi, kokeile ottaa Shilajit-annos aamupäivällä tai aikaisin iltapäivällä aterioiden välissä. Ravintoaineiden saannin hajauttaminen tällä tavoin voi hillitä pahoinvointia.

Nukkumisongelmat - Vaikka Shilajit on energisoiva useimmille, sen korkea mineraalipitoisuus tekee siitä hieman stimuloivan joillekin. Jos huomaat, että se pitää sinut hereillä yöllä, siirrä nauttimista muutama tunti aikaisemmin päivällä.

Kysy ayurvediselta lääkäriltäsi - Kuten aina, ota yhteyttä ammattitaitoiseen ayurvediseen lääkäriin, jotta voit räätälöidä ajoituksen ja annostelun erityisesti perustuslaillesi ja nykyiselle tasapainotilallesi.

Shilajit

Kuinka kauan sinun pitäisi ottaa Shilajit parhaiden tulosten saavuttamiseksi?

Kuten useimmat kasviperäiset lisäravinteet ja superfoodit, mitä pidempään käytät Shilajitia johdonmukaisesti, sitä parempi.

Kumulatiiviset vaikutukset lisääntyvät, kun otat Shilajitin osaksi säännöllistä terveysjärjestelmääsi päivittäin 3-6 kuukauden ajan. Jotkut raportoivat hyötyjen alkavan jo muutamassa viikossa.

Kuuntele oman kehosi sisäsyntyistä viisautta aistiaksesi, milloin Shilajit tehostaa sinua. Ja kuten aina, kysy ammattilaiselta sopivasta kestosta, joka perustuu terveystavoitteisiisi.

Oletko valmis lisäämään Shilajitia rutiineihisi?

Toivottavasti oppiminen siitä, milloin sinun pitäisi ottaa Shilajit - aikaisin aamulla tyhjään vatsaan - on vastannut tärkeimpään kysymykseesi ja saanut sinut innostumaan lisäämään tämän nuorentavan adaptogeenin omaan hoitoasi!

Shilajitilla on vaikuttava ansioluettelo yhdisteistä, jotka elvyttävät mielen, kehon ja hengen. Se on ansainnut oikeutetun paikan jokaisessa ayurvedisessa apteekissa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Shilajitista

Haluatko oppia lisää tästä muinaisesta nuorentavasta adaptogeenista? Alla on vastauksia joihinkin yleisimpiin kysymyksiin, joita ihmiset kysyvät, kun he tutustuvat Shilajitiin ensimmäistä kertaa.

Miltä Shilajit maistuu?

Puhtaassa, korkealaatuisessa Shilajitissa on hyvin maanläheinen, karvas maku, joka johtuu kaikista tiivistetyistä mineraaleista ja yhdisteistä. Useimmat kuvaavat sitä melko voimakkaan, pistävän ja lääkkeen makuiseksi. Maku itsessään näyttää kuitenkin tuottavan terapeuttisia vaikutuksia, jotka perustuvat sen nootrooppiseen kemiaan.

Shilajit-jauheessa on savuinen maku. Alkumaku voi olla joillekin epämiellyttävä, mutta sen jälkeen tuntuva pistely osoittaa hyvää imeytymistä. Jos haluat tehdä mausta miellyttävämmän, yhdistä Shilajit-annoksesi hunajaan, ghee-, manteli- tai kookosmaitoon.

Minkä värinen korkealaatuisen Shilajitin pitäisi olla?

Aitojen, korkealaatuisimpien Shilajit-hartsien, jotka tihkuvat vuoristokallioiden välistä, pitäisi aina olla väriltään hyvin mustia tai ruskehtavan mustia. Tummempi väri kertoo tiheydestä ja runsaasta määrästä elvyttäviä ravinteita ja mineraaleja, jotka ovat tiivistyneet vuosisatojen aikana.

Tumma oceanside Shilajit, joka tunnetaan nimellä "sacha inchi", on yleensä pehmeämpää ja kiiltävämpää. Vaikka vaaleampi Shilajit voi silti tarjota etuja, tummimmat hartsit osoittavat dramaattisimmat terveysvaikutukset.

Onko Shilajit turvallista?

Kun Shilajit on hankittu eettisesti ja kestävästi koskemattomista luonnonympäristöistä, sillä on uskomattoman turvallinen maine. Viimeaikainen suuri kysyntä on kuitenkin johtanut siihen, että markkinoille on tullut joitakin heikkolaatuisia laimennettuja Shilajit-tuotteita.

Turvallisuuden varmistamiseksi osta Shilajit vain hyvämaineisilta toimittajilta, jotka testaavat epäpuhtaudet ja toimittavat dokumentaation sadonkorjuusta ja tuotantoprosesseista.

On myös viisasta kuulla ayurveda-asiantuntijaa, joka opastaa sinua oikeassa annostelussa perustuslaillesi ja kehotyypillesi. Noudata annosteluohjeita ja aloita hitaasti Shilajitilla, kunnes tarkkailet, miten kehosi reagoi.

Voitko ottaa Shilajitia joka päivä?

Säännöllinen päivittäinen annostelu mahdollistaa Shilajitin mineraalien ja ravintoaineiden tasaisen kertymisen kudoksiisi. Tämä parantaa solujen ja mitokondrioiden toimintaa kokonaisvaltaisesti ajan myötä.

Jotkut kuitenkin suosittelevat Shilajitin ottamista 5 päivää, 2 päivää pois, koska se voi olla hieman lämmittävä tietyille kehoille. Säädä tarpeen mukaan oman konstituutiosi perusteella ja ayurveda-asiantuntijan kanssa neuvotellen.

Yhteenvetona voidaan kuitenkin todeta, että Shilajitin ottaminen johdonmukaisesti kuukausien ja vuosien ajan ja säännölliset lepopäivät ovat suurimmat palkinnot. Kuuntele vain syvällisesti kehosi luontaista viisautta matkan varrella.

Shilajit Q & A Tärkeimmät takeaways:

  • Laadulla on väliä - etsi hyvin hankittua, puhdistettua, aitoa Shilajitia.
  • Pidä kiinni pienistä annoksista - Noudata varotoimenpiteitä ja työskentele lääkärin kanssa.
  • Mustempi on parempi - tummemmat laadut sisältävät enemmän mineraalitiheyttä.
  • Rakenna hitaasti - anna kuukausia aikaa täyden vaikutuksen ilmenemiseen.

Yhteenveto

Shilajit on muinainen Aasian vuoristoalueilta tihkunut lääkkeellinen aine, joka koostuu yli 80:stä nuorentavasta hivenaineesta ja yhdisteestä. Ayurvedassa "heikkouden tuhoajana" tunnettu Shilajit rakentaa elinvoimaa, lisää energiaa, tukee kognitiota, säätelee hormoneja, puhdistaa kehoa ja paljon muuta. Mutta milloin on optimaalinen aika ottaa Shilajit? Ayurvedisen viisauden mukaan - heti aamulla!

Kun pieni herneen kokoinen Shilajit-annos otetaan suun kautta tyhjään vatsaan, yhdisteet liukenevat kielen alle. Ne kulkeutuvat nopeasti verenkiertoon ja kiertävät kudoksiin tämän sublingvaalisen annostelun kautta, kun taas imeytyminen ruoansulatuksen kautta kestää kauemmin. Päivän aloittaminen Shilajitilla käynnistää solujen aineenvaihdunnan ja antaa sinulle energisoivan sysäyksen. Sen sanotaan myös tukevan ruoansulatusta ja vuorokausirytmiä päivittäin käytettynä.

Useimmille ihmisille Shilajitin ottaminen aikaisin aamulla ja johdonmukaisesti 3-6 kuukauden ajan tuottaa kumulatiivisia hyötyjä. Jotkut herkät ihmiset saattavat haluta ottaa Shilajitia aterioiden välissä myöhemmin päivällä, jos aamupäivän annostelu aiheuttaa pahoinvointia. Konsultoi ayurvedista lääkäriä räätälöidäksesi ajoituksen ja annostuksen juuri sinun ainutlaatuisen konstituutiosi ja dosha-tasapainosi mukaan. Priorisoi korkealaatuista Shilajitia hyvämaineisista lähteistä myös puhtauden ja turvallisuuden vuoksi.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku