20 työpöydän stressin lieventäjää

Published:

Stressinhallinta on ratkaisevan tärkeää yleisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Koska monet työt edellyttävät työpöytätyötä, on tärkeää ottaa käyttöön työpöydän stressinpoistovälineitä, jotta voi keskittyä ja pysyä tuottavana koko päivän ajan. Tässä artikkelissa tarkastellaan 20 tekniikkaa, joilla voi tehokkaasti vähentää stressiä työpöytätyöskentelyssä, mukaan lukien CBD-öljyn käyttö.

Työpaikan stressin ymmärtäminen

Työpaikan stressin ymmärtäminen

Nykyaikainen työpaikka voi olla täynnä stressitekijöitä, kuten määräaikoja, monia tehtäviä ja häiriötekijöitä. Stressi syntyy, kun nämä vaatimukset ylittävät ihmisen selviytymiskyvyn ja laukaisevat kehon taistele tai pakene -reaktion. Kun stressi on kroonista, sillä voi olla vakavia terveysvaikutuksia, kuten sydänsairauksia, diabetesta, masennusta ja ahdistusta.

Stressin vähentäminen on tärkeää sekä fyysisen että henkisen terveyden kannalta. Työpöydän stressinlievitystuotteet kohdistuvat suoraan toimistoympäristössä oleviin jännityksen lähteisiin. Ne auttavat tyhjentämään mielen, suuntaamaan huomion uudelleen ja kehittämään vastustuskykyä.

Työpaikan stressinhallinnan edut

Työpöydän stressinpoistotekniikoiden käyttöönotosta on monia etuja:

 • Parantaa keskittymistä ja keskittymistä
 • Lisää tuottavuutta ja tehtävien tehokkuutta
 • Parantaa työtyytyväisyyttä ja sitoutumista
 • Vähentää väsymystä, turhautumista ja ärtyneisyyttä.
 • Parantaa yleistä hyvinvointia ja vastustuskykyä.
 • Vähentää stressiin liittyvien sairauksien riskiä

Tietoisella lähestymistavalla on mahdollista luoda työtila, joka edistää rauhallisuutta, selkeyttä ja sisäistä tasapainoa. Seuraavissa osioissa kerrotaan yksityiskohtaisesti 20 näyttöön perustuvaa työpöydän stressinlievityskeinoa, joita kannattaa kokeilla, mukaan lukien CBD-öljyn käyttö.

1. Pidä säännöllisesti taukoja

Lyhyiden taukojen pitäminen on yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista hallita työstressiä. Työpöydän äärestä irtautuminen auttaa rentoutumaan ja tarjoaa henkistä virkistystä.

Pidä 5-10 minuutin tauko 60-90 minuutin välein. Nouse ylös ja kävele, venyttele, juo nestettä tai tee kevyttä liikuntaa. Suunnittele pidempiä 20-30 minuutin taukoja lounaalle tai keskipäivän rentoutumiseen.

Säännölliset tauot parantavat vireystilaa, luovuutta ja keskittymistä työtä jatkettaessa. Se on helppo tapa vähentää työpöydän stressiä.

2. Harjoittele syvään hengittämistä

Kun stressi iskee, ahdistus lisääntyy, syke nousee ja hengitys muuttuu nopeaksi ja pinnalliseksi. Syvähengitysharjoitukset toimivat tämän vastapainona aktivoimalla kehon rentoutumisreaktion.

Keskity työpöydän ääressä muutaman minuutin ajan hitaaseen, hallittuun hengittämiseen:

 • Hengitä kevyesti sisään nenän kautta ja tunne vatsan laajenevan. Laske hitaasti viiteen.
 • Pidätä hengitystä hetki.
 • Hengitä hitaasti ulos suun kautta. Laske hitaasti viiteen.
 • Toista muutaman minuutin ajan.

Syvä hengitys stimuloi vagushermoa ja vähentää kortisolitasoja. Se on yksinkertaista ja saa nopeasti aikaan rauhoittumisen.

3. Käytä CBD-öljyä

CBD-öljyn suosio kasvaa luonnollisena stressinlievittäjänä. Kannabiksesta peräisin oleva CBD-öljy sisältää rentouttavia ominaisuuksia ilman THC:n psykoaktiivisia vaikutuksia.

Kun tunnet olosi stressaantuneeksi työpöydän ääressä, laita kielen alle muutama tippa CBD-öljyä. CBD on vuorovaikutuksessa aivojen reseptoreiden kanssa, jotka vaikuttavat mielialaan ja kivun havaitsemiseen. Säännöllisellä käytöllä se voi auttaa vähentämään ahdistusta ja edistää rauhallista keskittymistä.

4. Käytä työpöydän diffuusoria

Eteeriset öljyt tuovat miellyttäviä aromeja, joilla voi olla välittömiä stressiä vähentäviä vaikutuksia. Tietyt tuoksut, kuten laventeli, bergamotti ja salvia, edistävät rauhallisuutta ja selkeyttä.

Käytä työpöydälläsi eteeristen öljyjen diffuusoria, joka levittää rauhoittavia tuoksuja ilmaan. Lisää muutama tippa öljyä ja anna tuoksun levitä. Hengitä syvään ja ime rauhoittava tuoksu sisään.

Eteeristen öljyjen hajottaminen vähentää jännitystä, parantaa mielialaa ja parantaa keskittymistä. Pidä yksi käynnissä stressitilanteissa tai kun keskittyminen kaipaa vauhtia.

5. Juo yrttiteetä

Kuuman teekupin siemailu on lohdullinen tauko, joka auttaa voittamaan työstressin.

6. Käytä stressinpoistoleluja

Käsien työllistäminen pöytäleluilla ja fidget-leluilla tarjoaa aistinvaraista helpotusta stressiin. Yksinkertaiset esineet, kuten stressipallot, hassu kitti tai taivutettava lanka, antavat hermostuneelle energialle ulospääsyn.

Fidget-lelut auttavat parantamaan keskittymistä ikävien tai vaativien tehtävien aikana. Kosketeltava työpöydän lisävaruste vähentää levottomuutta. Fyysinen stimulaatio auttaa pitämään mielen rauhallisena ja keskittyneenä.

7. Kuuntele rentouttavaa musiikkia

Musiikilla on luontaisia rauhoittavia ominaisuuksia, jotka torjuvat stressin vaikutuksia. Luo soittolistoja, joissa on hitaampitempoisia klassisia tai tunnelmallisia kappaleita rentoutumisen edistämiseksi.

Kuuntele kuulokkeilla, jotta työpaikan melu ei aiheuta ylimääräistä jännitystä. Käytä musiikkia lyhyenä tietoisuustaukona, jotta voit palauttaa mielenrauhan ja vähentää ahdistusta. Se voi nopeasti muuttaa mielialaa työpöydän ääressä työskennellessä.

8. Liiku vastuskuminauhojen kanssa

Eikö sinulla ole aikaa päästä pois työpöydän äärestä? Lisää nopeaa liikuntaa vastuskuminauhojen avulla. Näiden venyvien kuminauhojen avulla saat liikuntaa poistumatta tuolistasi.

Tee käsivarsi-, olkapää- ja jalkaharjoituksia, jotta veri pääsee virtaamaan. Kehon liikuttaminen auttaa purkamaan henkistä jännitystä. Jo 5-10 minuuttia keskittynyttä liikettä antaa sinulle uutta energiaa. Säilytä stressinpoistonauhoja työpisteessäsi, jotta voit käyttää niitä milloin tahansa.

9. Hieronta Stressi pois

Työpöytähierontalaitteen avulla voit lievittää lihasjännityksiä suoraan tuolissasi. Niska-, selkä- ja olkapäähierontalaitteissa käytetään shiatsu-vaivaustekniikkaa, joka kohdistuu yleisiin alueisiin, joilla stressi ilmenee.

Hieronta auttaa lihaksia rentoutumaan pitkän istumisen jälkeen. Lisääntynyt verenkierto ja hierovat liikkeet lievittävät kipua ja epämukavuutta. Pidä hieroja käden ulottuvilla, jotta saat välitöntä helpotusta, kun työolosuhteet muuttuvat hektisiksi.

10. Polta stressiä pöytäpyörällä

Työpöytäpyörä kiinnitetään tavallisen työpisteen alle, jotta polkeminen on mahdollista istuen. Tämä kätevä vaihtoehto lisää liikuntaa tietokoneen ääressä vietettyihin pitkiin istumapäiviin.

Kevyen pyöräilyn jatkuva liike lisää endorfiinitasoja ja vähentää stressiä. Se auttaa ehkäisemään levottomuutta ja pitää kehon aktiivisena. Työpöytäpyörät polttavat kaloreita, parantavat verenkiertoa ja tukevat ryhtiä.

11. Hoida työpöydän zen-puutarhaa

Miniatyyrinen zen-puutarha työpöydälläsi on kätevä keidas, jossa voit hetkeksi paeta stressiä. Niissä on hiekkaa tai kiviä, joita voit haravoida rauhoittaviin kuvioihin pienellä työkalulla.

Meditatiivinen rituaali johtaa rentoutumiseen. Keskittyminen hiekan haravointiin antaa mahdollisuuden tyhjentää mielen. Työpöydän zen-puutarhat ovat kompakteja, joten voit keskittyä uudelleen milloin tahansa.

12. Käytä sinistä valoa estäviä laseja

Tietokoneen näyttöä koko päivän tuijottaminen voi aiheuttaa silmien rasitusta ja päänsärkyä, jotka lisäävät työstressiä. Sinistä valoa estävät lasit suodattavat näytöiltä sini-violettivalon aallonpituuksia, jotka ovat kovimpia silmille.

Näiden sävytettyjen silmälasien käyttö vähentää päänsärkyä, näön hämärtymistä ja väsymystä, jotka johtuvat tietokoneen pitkäaikaisesta käytöstä. Niiden avulla voit työskennellä mukavasti ilman, että ahdistus tai häiriötekijät pahenevat. Parempi silmien mukavuus merkitsee vähemmän stressiä.

13. Oikean työpisteen ergonomian määrittäminen

Huonot työpöytäasetukset aiheuttavat selkä- ja niskakipuja, päänsärkyä ja yleistä epämukavuutta. Tämä pahentaa jo ennestään stressaavaa toimistoympäristöä.

Hyvän ergonomian harjoittaminen lievittää stressiä pahentavaa fyysistä rasitusta:

 • Käytä silmien korkeudelle nostettua näyttöä
 • Pidä pää neutraalissa asennossa
 • Pidä ranteet litteinä kirjoittaessasi
 • Tuki alaselän kaarevuudelle
 • Levitä jalat tasaisesti lattialle

Oikeanlainen ergonomia ehkäisee karpaalitunnelin ja selkärangan virheasennon kaltaisia ongelmia, jotka lisäävät jännitystä ja ahdistusta työssä.

14. Järjestä työpöytäsi alue

Sotkuinen ja epäjärjestyksessä oleva työtila aiheuttaa yleensä stressiä ja hajottaa keskittymistä. Varaa aikaa työpöytäsi asianmukaiselle järjestämiselle ja sen pitämiselle järjestyksessä.

Yksinkertaiset käytännöt, kuten tavaroiden sijoittaminen niille varatuille paikoille ja paperitöiden siivoaminen, auttavat luomaan rauhallisemman ympäristön. Säännöllinen järjestäminen vähentää turhautumista kadonneista esineistä ja sotkusokeutta.

Määritä sisään/ulos-laatikot, arkistointijärjestelmät, laatikoiden järjestäjät ja minimaalinen sisustus työpöydän ulkoasun optimoimiseksi. Järjestyksessä oleva työtila poistaa myös henkisen sotkun.

15. Käytä Himalajan suolalamppua

Himalajan suolalamput puhdistavat ja rentouttavat henkilökohtaisia työskentelyalueita. Sisällä olevat lamput lämmittävät vaaleanpunaista mineraalisuolaa ja vapauttavat negatiivisia ioneja, jotka puhdistavat ilman pölystä ja allergeeneista.

Tämä puhdistava vaikutus luo rauhoittavan ilmapiirin. Suolalampun lämmin hehku on luonnostaan rauhoittava. Ne näyttävät houkuttelevilta toimistopöydällä ja auttavat neutralisoimaan stressiä työpäivän aikana.

16. Juo runsaasti vettä

Nestehukka pahentaa työstressin tunnetta. Pidä huoli siitä, että nestehukka pysyy hyvänä juomalla vettä säännöllisesti koko päivän ajan.

Pidä vesipullo mukana työpöydälläsi. Juo täysi lasillinen herätessäsi ja jokaisen välipalan tai aterian välissä. Asianmukainen nesteytys antaa energiaa, kun taas nestehukka voi aiheuttaa päänsärkyä, väsymystä ja kognitiivisia ongelmia.

17. Käytä melua vaimentavia kuulokkeita

Soittavien puhelinten kakofonia, puheet ja toimiston äänet lisäävät stressitasoa. Melua vaimentavat kuulokkeet auttavat vaimentamaan nämä äänihäiriöt.

Kuuntele rauhallista musiikkia tai luonnon ääniä työskennellessäsi. Melua vaimentava tekniikka suodattaa häiritsevät taustaäänet, jotta voit keskittyä. Tuloksena syntyvä hiljainen ympäristö edistää keskittymistä ja vähentää ärsytystä.

18. Aseta kohtuulliset määräajat

Epärealistiset työmääräajat ovat resepti hätäisiin virheisiin ja äärimmäiseen stressiin. Ole rehellinen työkapasiteetin suhteen ja aseta kohtuulliset määräajat, jotka antavat riittävästi aikaa laadukkaalle työlle.

Keskustele työmääristä avoimesti esimiesten kanssa, kun otat vastaan uusia projekteja. Sovittakaa kohtuulliset laajuudet, resurssit ja aikataulut. Pyydä apua, kun työ käy ylivoimaiseksi. Odotusten asettaminen oikein ehkäisee tarpeetonta stressiä työpaikalla.

19. Käytä stressiä vähentäviä toimistotarvikkeita

Jopa tavalliset toimistotarvikkeet, kuten kynät ja paperi, voivat huolella valittuna lievittää stressiä aistinvaraisesti.

 • Kirjoituskynät antavat pehmeän, nestemäisen ja aisteja tyydyttävän kirjoitusliikkeen.
 • Värilliset kynät kirkkaissa sävyissä nostattavat tunnelmaa.
 • Kuvioitu paperi tai muistikirjat tuntuvat miellyttäviltä kynän kärjen alla.
 • Kineettinen hiekka tai fidget-kitti helpottavat hermoja.

Päivitä tavalliset toimistotarvikkeet miellyttävämpiin ja rauhoittavampiin versioihin. Se tekee työpöytätöiden suorittamisesta miellyttävämpää ja vähemmän stressaavaa.

20. Salli joustava aikataulu

Monille tiukka yhdeksästä viiteen -aikataulu on stressaavaa ja rajoittavaa. Etsi mahdollisuuksia lisätä joustavuutta päivittäisiin rutiineihisi.

Pyydä vaihtoehtoja, kuten:

 • Aikaisemmat tai myöhäisemmät tunnit
 • Sekoitus toimisto- ja etätyötä
 • Satunnaiset puoli päivää

Joustava aikataulu tarjoaa paremman tasapainon työn ja yksityiselämän välillä. Säädä työaikaa vastaamaan henkilökohtaista kronotyyppiäsi ja energiasykliäsi. Erilaisten tyylilajien huomioon ottaminen vähentää työuupumusta ja parantaa keskittymistä.

Työpaikan stressin lievittäminen menestystä varten

Toimistoympäristö asettaa monia vaatimuksia, jotka lisäävät epäterveellistä stressitasoa. Työpöydän stressinpoistotottumusten käyttöönotto antaa ammattilaisille mahdollisuuden hallita päivittäisiä stressitekijöitä.

Pienillä muutoksilla, kuten taukojen pitämisellä, työtilojen järjestämisellä ja rauhoittavien lisävarusteiden käyttämisellä, on suuri merkitys. Johdonmukaiset rentoutumiskäytännöt rakentavat kestävyyttä ajan myötä.

Tämän seurauksena ammattilaiset pysyvät sitoutuneina, keskittyneinä ja energisinä. Stressin hallitseminen johtaa suurempaan tuottavuuteen, vähäisempään työuupumukseen ja parempaan uramenestykseen. Sijoita aikaa näihin työpöydän stressinlievittäjiin olennaisena osana työhyvinvointia.

Usein kysytyt kysymykset

Yleisiä kysymyksiä

Mitä ovat työpöydän stressinpoistajat?

Työpöydän stressinlievityskeinot ovat tekniikoita ja esineitä, joita käytetään työpaikalla vähentämään stressin tunnetta työpöydän ääressä työskenneltäessä. Ne auttavat minimoimaan ahdistusta, turhautumista, väsymystä ja edistävät rentoutumista.

Miksi työpöydän stressinpoistajat ovat tärkeitä?

Krooninen työstressi voi johtaa työuupumukseen, keskittymisen puutteeseen, suorituskyvyn heikkenemiseen ja terveysongelmiin. Stressin hallinta on tuottavuuden kannalta olennaisen tärkeää. Työpöytätyön stressinlievittäjät torjuvat työpöytätyön vaatimuksia nopeasti ja kätevästi.

Miten työpöydän stressinpoistajat toimivat?

Työpöydän stressinlievitystuotteet toimivat eri tavoin. Lyhyiden taukojen pitäminen antaa henkistä virkistystä. Eteeriset öljyt ja aromaterapia luovat rauhallisuutta. Fidget-lelut helpottavat aisteja. Seisomapöydät parantavat ryhtiä ja verenkiertoa. Tekniikat vievät huomion pois stressitekijöistä ja saavat aikaan rentoutumista.

Milloin minun pitäisi käyttää työpöydän stressinpoistoaineita?

Käytä työpöydän stressinpoistoaineita aina, kun huomaat, että työpäivän aikana kertyy jännitystä. Pidä säännöllisesti taukoja pysyäksesi virkeänä. Pidä stressiä vähentäviä esineitä käden ulottuvilla, jotta voit lievittää stressiä välittömästi, kun turhautuminen iskee. Tee niistä osa päivittäistä rutiinia.

Tekniikat

Mitkä ovat esimerkkejä työpöydän stressinpoistotekniikoista?

Syvähengitysharjoitukset, säännölliset lyhyet tauot, musiikin kuuntelu, meditaatio, venyttely ja kevyt liikunta ovat esimerkkejä tekniikoista, joilla voi lievittää työpöytästressiä.

Kuinka pitkiä taukoja minun pitäisi pitää, kun yritän lievittää työpöytästressiä?

Pidä 5-10 minuutin mikrotaukoja 60-90 minuutin välein. Suunnittele myös 20-30 minuutin taukoja lounaalle ja keskipäivän rentoutumiseen. Pyri vaihtamaan maisemaa kahden tunnin välein.

Mitä ovat syvähengitysharjoitukset työpöytästressiin?

Hengitä hitaasti sisään nenän kautta, pidä hengitystä hetki ja hengitä ulos suun kautta. Toista 5-10 minuuttia. Pidä hartiat rentoina. Syvä hengitys käynnistää rentoutumisreaktioita ja alentaa verenpainetta.

Voiko meditaatio lievittää työstressiä?

Kyllä, lyhyet meditaatiot keskittävät huomion ja edistävät rauhallisuutta. Sulje silmät työpöydän ääressä, hengitä syvään ja toista rauhoittavaa sanaa. Aloita 2-5 minuutilla ja lisää ajan myötä. Sovellukset tarjoavat ohjattuja meditaatioita.

Laitteet

Mitä laitteita voin käyttää työpöydän stressin lievittämiseen?

Välineet, kuten jalkahierontalaitteet, vastuskuminauhat, vakauspallot, työpöytäpyörät, hierontalaitteet ja online-aivopelit lievittävät työpöytästressiä.

Miten seisomatyöpöydät auttavat lievittämään stressiä?

Seisomatyöpöydät mahdollistavat istumisen ja seisomisen vuorottelun koko päivän ajan. Tämä parantaa ryhtiä, verenkiertoa ja energiatasoa työskentelyn aikana. Joustavuus ja liike vähentävät stressiä.

Mitä etuja vakauspallot tarjoavat?

Istuminen tasapainopallolla harjoittaa ydinlihaksia ja parantaa ryhtiä ja tasapainoa. Kyky pomppia ja rullailla lisää hienovaraisesti aktiivisuutta, mikä ehkäisee istumisen aiheuttamaa stressiä.

Miten jalkahierontalaitteet edistävät stressinpoistoa?

Jalkojen hierominen ja vaivaaminen lievittää lihasjännitystä ja edistää rentoutumista. Työpöydän alla olevat jalkahierontalaitteet helpottavat stressiä milloin tahansa.

Tarvikkeet

Mitä työpöytätarvikkeita voin käyttää stressin lievittämiseen?

Stressipallot, fidget-lelut, työpöydän zen-puutarhat, laavalamput, kehykset inspiroivilla sitaateilla, käsihierontalaitteet ja doodle-tyynyt tarjoavat stressinpoistoa.

Miten eteeristen öljyjen diffuusorit vähentävät stressiä?

Rauhoittavien eteeristen öljyjen, kuten laventelin, levittäminen tarjoaa aromaterapiaa. Tuoksun hengittäminen saa aikaan rentoutumista ja selkeyttä. Öljyt myös puhdistavat ilmaa.

Mitä etuja kuntoilijanseurantalaitteet tarjoavat?

Kuntoseurantalaitteet kannustavat säännölliseen liikkumiseen ja taukojen pitämiseen istumisen välttämiseksi. Ne tarjoavat positiivista vahvistusta askelten laskemisen ja liikkumistavoitteiden avulla.

Miten pöytätaimet vähentävät stressiä?

Pöytäkasvien läsnäolo on rauhoittavaa. Kasvien hoitaminen edistää tuottavuuden ja onnistumisen tunnetta. Kasvit myös puhdistavat ilmaa ja lisäävät happea.

Elämäntapatekijät

Miten ravitsemus vaikuttaa työstressiin?

Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää proteiineja, monimutkaisia hiilihydraatteja, välttämättömiä rasvahappoja ja useita annoksia vihanneksia, torjuu stressiä. Vältä liikaa kofeiinia, alkoholia, sokeripitoisia ja prosessoituja elintarvikkeita. Pysy nesteytettynä.

Miksi uni on tärkeää työstressin hallinnassa?

Riittävä uni (7-9 tuntia) lisää henkistä selkeyttä, keskittymiskykyä ja mielialan hallintaa, joita tarvitaan työpaikan stressitekijöiden käsittelyssä. Riittämätön uni heikentää kykyä selviytyä vaatimuksista.

Voiko liikunta auttaa hallitsemaan työhön liittyvää stressiä?

Kyllä, säännöllinen liikunta vapauttaa endorfiineja ja vaimentaa sympaattisen hermoston jännitystä. Aerobinen liikunta on erityisen hyödyllistä työahdistuksen torjunnassa.

Miten sosiaalinen tuki auttaa lievittämään työstressiä?

Tukevat yhteydet työtovereihin tarjoavat perspektiiviä ja toveruutta työpaikan haasteista selviytymiseen. Ystävät tarjoavat myös keinoja stressinhallintaan työn ulkopuolella.

Tämän artikkelin kirjoittamiseen käytetyt resurssit

McGonigal, K. (2015). Stressin kääntöpuoli: Miksi stressi on hyväksi sinulle ja miten siitä voi tulla hyvä. Avery.

Mayo-klinikan henkilökunta. (2021, 19. maaliskuuta). Stressin lievittäminen työpaikalla: Vinkkejä stressin vähentämiseen työssä. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/workplace-stress-relief/art-20044439

American Institute of Stress. (2011). Työpaikan stressi. https://www.stress.org/workplace-stress

Groenesteijn, L., Formanoy, M. A. G., Vink, P., & de Kroon, J. (2012). Elämäntapaan perustuvan liikuntaneuvontaohjelman vaikutukset muutosvaiheisiin ja elämäntapaan perustuvaan fyysiseen aktiivisuuteen. Work, 41(SUPPL.1), 1158-1161. https://doi.org/10.3233/WOR-2012-0353-1158. https://doi.org/10.3233/WOR-2012-0353-1158

Grégoire, C. (2017, August 29). Kuinka tehdä stressistä ystäväsi. TED. https://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend

Sood, A., Prasad, K., Schroeder, D., & Varkey, P. (2011). Stressinhallinta- ja resilienssiharjoittelu lääketieteellisen tiedekunnan opettajien keskuudessa: A pilot randomized clinical trial. Journal of General Internal Medicine, 26(8), 858-861. https://doi.org/10.1007/s11606-011-1640-x. https://doi.org/10.1007/s11606-011-1640-x

Mayo-klinikan henkilökunta. (2021, 19. maaliskuuta). Stressinpoistoa naurusta? Se ei ole vitsi. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/stress-relief/art-20044456

Kaspereen, D. (2012). Rentoutusinterventio opettajien ja henkilökunnan stressin vähentämiseksi. International Journal of Stress Management, 19(3), 238-250 . https://doi.org/10.1037/a0029195. https://doi.org/10.1037/a0029195.

Kinser, P. A., Bourguignon, C., Taylor, A. G., & Steeves, R. (2010). "A Feeling of Connectedness": Perspectives on a Gentle Yoga Intervention for Women With Major Depression. Issues in Mental Health Nursing, 31(6), 402-411. https://doi.org/10.3109/01612840903311860. https://doi.org/10.3109/01612840903311860

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku