Tuoreimmat uutiset | Page 55

  • Lisääkö CoQ10 kaliumia?

    September 9, 2023

    CoQ10 on suosittu antioksidanttilisä, mutta voiko se nostaa kaliumpitoisuutta? Kliiniset tutkimukset osoittavat, että CoQ10 ei lisää merkittävästi veren kaliumpitoisuutta tyypillisillä annoksilla. Kaliumiin vaikuttavia lääkkeitä käyttävien henkilöiden tulisi kuitenkin noudattaa varovaisuutta. Useimmat näyttävät sietävän CoQ10:tä hyvin, mutta niiden, joilla on munuaisongelmia, tulisi seurata tasoja.

  • Tekeekö CoQ10 sinut vahvemmaksi?

    September 9, 2023

    Koentsyymi Q10 (CoQ10) on antioksidantti, joka voi antaa voimaa parantamalla energiantuotantoa, vähentämällä tulehdusta ja tehostamalla mitokondrioiden toimintaa. Mutta tukevatko tutkimukset CoQ10-lisäystä voimantuoton lisäämiseksi? Lue, mitä tiede sanoo CoQ10:stä lihasten suorituskyvyn kannalta.

  • Onko CoQ10 hyvä diabetekselle?

    September 8, 2023

    Tutkimusten mukaan antioksidantti CoQ10 voi auttaa diabeteksen hallinnassa parantamalla insuliinin eritystä, insuliiniherkkyyttä ja verensokerin säätelyä. Hyötyjen vahvistamiseksi tarvitaan kuitenkin vielä laajempia tutkimuksia. Kliinisten tutkimusten perusteella annokset 100-200 mg päivässä vaikuttavat turvallisimmilta ja tehokkaimmilta. Niillä, joilla on puutos, parannukset voivat olla suurempia.

  • Onko CoQ10 kova munuaisille?

    September 8, 2023

    Varhaiset todisteet viittaavat siihen, että CoQ10-lisä ei näytä vahingoittavan munuaisten toimintaa tai olevan luonnostaan "kova pala munuaisille", kun sitä käytetään suositelluilla annoksilla. Itse asiassa jotkin tutkimukset osoittavat, että CoQ10 voi tarjota antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia etuja niille, joilla on lievä tai keskivaikea krooninen munuaissairaus. Dialyysipotilaiden tulisi kuitenkin noudattaa varovaisuutta ja konsultoida nefrologia.

  • Kenen ei pitäisi käyttää CoQ10:tä?

    September 8, 2023

    Kaikkakin CoQ10-lisäaine on yleisesti ottaen turvallinen useimmille aikuisille, siihen liittyy joitakin varotoimenpiteitä ja ihmisiä, joiden tulisi välttää sitä ilman lääkärin ohjeita. Näitä ovat lapset, raskaana olevat naiset, verenvuotohäiriöistä, diabeteksesta, maksa- ja munuaissairauksista kärsivät sekä elinsiirron saaneet. CoQ10:llä voi olla myös yhteisvaikutuksia tiettyjen lääkkeiden, kuten verenohennuslääkkeiden, kanssa.

  • Voinko ottaa CoQ10:tä magnesiumin kanssa?

    September 8, 2023

    KoQ10- ja magnesiumlisää voidaan yleensä käyttää turvallisesti yhdessä. Tutkimusten mukaan niillä voi olla toisiaan täydentäviä hyötyjä energian, antioksidanttisuojan, sydämen terveyden ja muiden asioiden kannalta, kun ne yhdistetään oikein. Tyypilliset annokset ovat 100-400 mg magnesiumille ja 100-200 mg CoQ10:lle. Annostele annokset ruoan kanssa, jotta imeytyminen tehostuu ja vältät mahdolliset haittavaikutukset.

  • Vaikuttaako koentsyymi Q10 mielialaan?

    September 8, 2023

    Joitakin vähäisiä viitteitä siitä, että antioksidantti CoQ10 voi auttaa vakauttamaan mielialahäiriöitä, mutta lisää tutkimusta tarvitaan. Parantamalla mitokondrioiden toimintaa, vähentämällä tulehdusta, suojaamalla neuroneja ja mahdollisesti säätelemällä välittäjäaineita CoQ10 näyttää lupaavalta mielenterveyden tukemisessa. Kuitenkin vain harvoissa laadukkaissa kliinisissä tutkimuksissa on analysoitu suoraan vaikutuksia masennukseen ja kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.

  • Auttaako CoQ10 aivosumuun?

    September 8, 2023

    Tutkimusten mukaan antioksidantti CoQ10 voi auttaa parantamaan aivosumua, johon liittyy henkistä sumuisuutta ja keskittymisvaikeuksia. Tehostamalla energia-aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja antioksidanttisuojaa aivoissa CoQ10 on lupaava keino parantaa kognitiota ja selkeyttä. Tutkimuksissa on käytetty noin 100-400 mg:n päiväannoksia.

Tuotehaku