Tuoreimmat uutiset | Page 17

  • Tekeekö kasvojen pesu aknesta pahempaa?

    October 21, 2023

    Ylimääräinen peseminen voi itse asiassa pahentaa aknea, sillä se häiritsee ihon kosteussulkua, laukaisee tulehduksen ja tuhoaa hyvät bakteerit. Oikein tehtynä kasvojen pesu on kuitenkin avainasemassa aknen poistamisessa, sillä se poistaa ylimääräisen öljyn, kuolleen ihon ja bakteerit. Löydä ihotyypillesi sopiva puhdistustiheys ja käytä hellävaraisia puhdistusaineita, joissa ei ole kovia ainesosia, jotka rasvaisivat ihoa. Puhdistus tulisi yhdistää aknehoitoihin, kuten retinoideihin, ja sen...

  • Missä iässä akne on pahin?

    October 21, 2023

    Akne alkaa tyypillisesti murrosiän aikana 9-14-vuotiaana, mutta pahimmillaan se on teini-iässä, 14-19-vuotiaana. Androgeenien, tulehduksen, stressin ja hormonien vaihtelun ansiosta teini-ikäiset kärsivät pahimmista finneistä. Monilla aikuisilla akne kuitenkin jatkuu 20- ja 30-vuotiaana, kunnes se vakiintuu 30-vuotiaana hormonien normalisoituessa. Genetiikka, lääkkeet, ruokavalio, stressi ja muut tekijät voivat aiheuttaa aknen jatkumisen jopa keski-ikään asti.

  • Yllättävät edut akne

    October 21, 2023

    Kaikkakin aknea pidetään ärsyttävänä ihosairautena, haasteesta kumpuaa myös tieteellisiä hyötyjä. Akne voi vahvistaa vastustuskykyä sairauksia vastaan, edistää kollageenin tuotantoa nuoremman näköistä ihoa varten, innostaa elämäntapamuutoksiin, jotka parantavat hyvinvointia, kehittää empatiaa ja sietokykyä sekä herättää horjumatonta luottamusta, kun opit hyväksymään ainutlaatuisen ihomatkasi.

  • Auttaako jää akneen?

    October 21, 2023

    Liinaan käärityn jään käyttäminen voi auttaa lievittämään tulehtuneita aknen puhkeamia supistamalla verisuonia ja laskemalla ihon lämpötilaa. Tämä voi tilapäisesti vähentää punoitusta, kipua ja turvotusta näppylöiden ympärillä. Tutkimuksissa ei kuitenkaan ole tutkittu erityisesti jäätämistä aknen hoidossa. Vaikka kuorruttamista pidetäänkin pieniriskisenä, kun se tehdään oikein, se ei yksinään paranna aknea. Keskustele ihotautilääkärin kanssa, jotta voit keskustella jäätymisestä osana aknen hoitosuunnitelmaa.

  • Voiko kuivuminen aiheuttaa aknea?

    October 21, 2023

    Dehydraatio voi pahentaa aknen puhkeamista epäsuorasti luomalla ympäristön, joka lisää rasvaisuutta, bakteerien kasvua, tulehdusta ja stressihormoneja. Tutkimukset osoittavat merkkejä kuivumisesta, kuten lisääntynyt öljyntuotanto, vakavammat aknevauriot ja muuttunut ihon mikrobisto. Vaikka veden juominen ei yksinään paranna finnejä, optimaalinen nesteytys tukee kirkasta ihoa. Asiantuntijat suosittelevat aikuisille noin 2-3 litraa nestettä päivässä vedestä, hedelmistä, vihanneksista, teestä ja...

  • Kuinka kauan kestää poistaa akne kokonaan?

    October 21, 2023

    Akne vaatii usein viikoista kuukausiin kestävää hoitoa retinoidien, antibioottien ja isotretinoiinin kaltaisilla lääkkeillä, ennen kuin iho puhdistuu kokonaan. Lievät tapaukset saattavat korjaantua nopeammin kuin vaikea kystinen akne. Ihotautilääkärin määräämän hoidon johdonmukaisuus on tärkeää, jotta tulokset saavutetaan mahdollisimman nopeasti. Vaikka parannusten odottaminen voi olla turhauttavaa, älä luovuta liian pian. Kärsivällisyydellä ja oikeilla hoidoilla puhdas iho on saavutettavissa oleva tavoite.

  • Onko veden juominen auttaa akne?

    October 21, 2023

    Veden riittävä juominen on tärkeää yleisen terveyden kannalta, mutta on vain vähän todisteita siitä, että veden saannin lisääminen parantaa aknea. Mahdolliset hyödyt, kuten myrkkyjen huuhtelu ja ihon kosteuttaminen, ovat teoreettisia. Vältä liiallista saantia, joka voi aiheuttaa elektrolyyttitasapainon häiriöitä. Todistettujen ruokavalio- ja elämäntapamuutosten tulisi olla keskiössä, ei pelkän veden juomisen. Tee yhteistyötä ihotautilääkärin kanssa sen sijaan, että toivot veden olevan yleislääke.

  • Miten korjata hormonaalinen akne

    October 21, 2023

    Hormonaalinen akne syntyy, kun testosteroni-, estrogeeni- ja progesteronihormonien muutokset lisäävät öljyntuotantoa ja tulehdusta, mikä johtaa leukalinjan, leuan ja poskien puhkeamiseen. Suun kautta otettavat ehkäisyvälineet, antiandrogeenit, retinoidit ja lisäravinteet, kuten sinkki, voivat auttaa hormonien säätelyssä ja aknen hoidossa. Elämäntapojen korjaustoimenpiteisiin kuuluvat stressin hallinta, säännöllinen liikunta ja matalan glykeemisen ruokavalion noudattaminen. Johdonmukaisella hoidolla hormonaalinen akne voidaan saada hallintaan.

Tuotehaku