Tuoreimmat uutiset | Page 15

  • Onko kurkuma Thin tai Thicken Your Blood?

    October 29, 2023

    Tutkimukset siitä, ohentaako vai paksentaako kurkuma verta, ovat ristiriitaisia. Normaaleilla ruoka- ja lisäannoksilla kurkumalla on todennäköisesti vähäinen vaikutus hyytymis- ja verenvuotoriskiin. Ainoastaan hyvin suurilla kurkumiinipitoisuuksilla on mahdollisesti lieviä veren ohenemista edistäviä vaikutuksia, mutta lisää tietoja ihmisistä tarvitaan.

  • Mikä estää kurkuman imeytymistä?

    October 29, 2023

    Turkumiinin pääyhdiste kurkumiinin biologinen hyötyosuus on alhainen ja imeytyminen heikkoa. Tämä rajoittaa sen terveyshyötyjä. Keskeisiä imeytymistä estäviä tekijöitä ovat kurkumiinin huono liukoisuus, epävakaus neutraalissa pH:ssa, laaja aineenvaihdunta ja nopea poistuminen. Kurkuman nauttiminen rasvan, mustapippurin, pepsiinin kanssa ja alhaisissa lämpötiloissa voi lisätä kurkumiinin imeytymistä merkittävästi. Myös pienempien annosten ottaminen useita kertoja päivässä auttaa.

  • Voiko kurkuma tehdä Acid Reflux pahentaa?

    October 29, 2023

    Kurkuma sisältää tulehdusta ehkäisevää kurkumiinia, joka voi auttaa suojautumaan happamalta refluksilta, mutta se voi myös stimuloida sapen tuotantoa aiheuttaen joissakin tapauksissa pahoinvointia ja vatsavaivoja. Tarvitaan lisää tutkimusta, jotta voidaan vahvistaa kurkuman’tehokkuus ja turvallisuus happorefluksin hoidossa pitkällä aikavälillä.

  • Tutkijat löysivät kannabiksen yhdisteen täysin erilaisen kasvin sisältä

    October 28, 2023

    Tutkijat Brasiliassa ovat löytäneet merkittäviä määriä kannabidiolia (CBD) Trema micrantha -kasvista. Tämä trooppinen pensas kasvaa helposti koko Brasiliassa, ja se sisältää CBD:tä mutta ei THC:tä, mikä tarjoaa laillisen lähteen tälle terapeuttiselle kannabisyhdisteelle. Runsaasti esiintyvänä rikkakasvina Trema micrantha tarjoaa potentiaalisesti edullisen vaihtoehdon CBD:n tuotantoon kannabiskasveihin verrattuna.

  • Mikä on teollisuushamppu?

    October 28, 2023

    Teollisuushamppu on monipuolinen viljelykasvi, joka sisältää runsaasti ravintoaineita ja kuituja. Toisin kuin marihuana, hamppu ei sisällä psykoaktiivisia yhdisteitä. Hamppu tarjoaa uusiutuvia ratkaisuja vaatteisiin, rakentamiseen, paperiin, muoviin, elintarvikkeisiin, lisäravinteisiin ja muuhun. Se kasvaa nopeasti, rikastuttaa maaperää, sitoo hiiltä ja poistaa rikkakasvien torjunta-aineiden tarpeen. Maailman hamppumarkkinoiden ennustetaan nousevan 15 miljardiin dollariin vuoteen 2027 mennessä.

  • Onko kurkuma auttaa laihtuminen?

    October 28, 2023

    Tutkimukset osoittavat, että kurkumassa oleva kurkumiini voi tukea painonpudotusta monin tavoin. Se vähentää lihavuuteen liittyvää tulehdusta, parantaa antioksidanttitilaa, tasapainottaa rasva-aineenvaihduntaa ja suojaa lihavuuteen liittyviltä sairauksilta. Varhaiset tutkimukset ovat lupaavia erityisesti eläimillä, mutta lisää tietoja ihmisillä tarvitaan.

  • Miten käyttää kurkuma vatsa rasvaa?

    October 28, 2023

    Kurkuma sisältää kurkumaa, joka tutkimusten mukaan voi auttaa vähentämään vatsan rasvaa sen tulehdusta ehkäisevien ja rasvaa polttavien ominaisuuksien ansiosta. Kurkumavalmisteiden ottaminen, kurkumajauheen käyttö ja sen yhdistäminen liikuntaan, mustapippuriin ja vihreään teehen voi vahvistaa näitä vatsaa vastaan taistelevia vaikutuksia. Terveelliset elämäntavat, kuten ruokavalio, uni ja stressinhallinta, tukevat entisestään kurkuman kykyä kutistaa vatsan rasvaa.

  • Miksi ottaa kurkumaa tyhjään vatsaan?

    October 28, 2023

    Tyhjään vatsaan nauttiminen parantaa kurkumiinin biologista hyötyosuutta, jolloin elimistö voi hyödyntää täysin sen tulehdusta ehkäiseviä ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Tutkimukset osoittavat, että kurkumiinin imeytyminen lisääntyy jopa 2000 %, kun kurkuma otetaan ennen ruokailua verrattuna ruoan kanssa nautittuun. Imeytymisen maksimointi vahvistaa kurkuman kykyä torjua tulehdusta, hapetusstressiä ja kroonisia sairauksia.

Tuotehaku