Tuoreimmat uutiset | Page 22

  • Miten korjata hormonaalinen akne

    October 21, 2023

    Hormonaalinen akne syntyy, kun testosteroni-, estrogeeni- ja progesteronihormonien muutokset lisäävät öljyntuotantoa ja tulehdusta, mikä johtaa leukalinjan, leuan ja poskien puhkeamiseen. Suun kautta otettavat ehkäisyvälineet, antiandrogeenit, retinoidit ja lisäravinteet, kuten sinkki, voivat auttaa hormonien säätelyssä ja aknen hoidossa. Elämäntapojen korjaustoimenpiteisiin kuuluvat stressin hallinta, säännöllinen liikunta ja matalan glykeemisen ruokavalion noudattaminen. Johdonmukaisella hoidolla hormonaalinen akne voidaan saada hallintaan.

  • Voiko CBD-öljy parantaa kuntotavoitteita ja suorituskykyä?

    October 20, 2023

    CBD-öljy on kasvava suosio kuntoilijoiden ja urheilijoiden keskuudessa, koska se voi parantaa suorituskykyä ja palautumista. Vähentämällä tulehdusta, lievittämällä kipua, parantamalla unen laatua, vähentämällä liikunnan aiheuttamaa stressiä, säätelemällä ruokahalua ja pahoinvointia sekä hillitsemällä väsymystä, CBD voi auttaa lisäämään harjoittelusuoritusta, nopeuttaa palautumista ja antaa käyttäjille mahdollisuuden saavuttaa kuntotavoitteensa nopeammin. Lisää tutkimusta tarvitaan vielä, mutta nykyiset tulokset ovat lupaavia.

  • Aiheuttaako sokeri aknea?

    October 20, 2023

    Tuleva tutkimus paljastaa selkeän yhteyden runsaasti sokeria sisältävän ruokavalion ja lisääntyneen akneriskin välillä. Liiallinen lisättyjen ja puhdistettujen sokereiden syöminen johtaa verensokerin ja insuliinin piikkeihin, kiihdyttää tulehdusta, heikentää immuunijärjestelmän toimintaa ja lisää öljyntuotantoa. Sokeripitoisten ruokien, kuten limonadin, karkkien, valkoisen leivän ja maitotuotteiden, vähentäminen ja keskittyminen täysjyväisiin elintarvikkeisiin voi auttaa ehkäisemään ja hoitamaan finnejä ilman, että sokeri kielletään kokonaan.

  • Aiheuttaako unen puute aknea?

    October 20, 2023

    Nukkumisen puute ei suoraan aiheuta aknea, mutta tutkimukset osoittavat, että se voi pahentaa aknen puhkeamista. Riittämätön unen määrä ja epäsäännölliset uniaikataulut voivat edistää aknea lisäämällä tulehdusta ja häiritsemällä vuorokausirytmiä. Riittävä yöuni ja johdonmukainen nukkumaanmenorutiini auttavat tukemaan ihon terveyttä ja vähentämään aknea. Mutta myös muilla tekijöillä, kuten genetiikalla ja hormoneilla, on merkitystä, joten uni on vain yksi palapelin osa.

  • Mitä akne poskissa tarkoittaa?

    October 20, 2023

    Poskille keskittyvät puhkeamiset liittyvät usein hormonaalisiin vaihteluihin, ihoon kohdistuvaan kitkaan ja paineeseen, reaktioihin hius- ja ihotuotteisiin tai ruokavalion aiheuttamiin tekijöihin. Lieviä tapauksia voidaan hoitaa kotona hellävaraisella puhdistuksella, ei-komedogeenisillä kosteusvoiteilla ja pistehoidoilla. Vaikeampi poskiakne vaatii reseptilääkkeitä tai ammattilaisen toimenpiteitä. Elämäntapatoimenpiteet, kuten terveellinen ruokavalio, nesteytys, tyynyliinan hygienia ja stressinhallinta, auttavat myös ehkäisemään poskionteloita.

  • Mikä laukaisee kystinen akne?

    October 20, 2023

    Kystiselle aknelle on ominaista suuret, punaiset ja kivuliaat näppylät, jotka sijaitsevat syvällä ihokerroksessa. Tämän vakavan aknen muodon laukaisevat hormonivaihtelut, genetiikka, krooninen tulehdus, korkea stressi, lääkkeet, tupakointi ja ruokavalio. Kystisten puhkeamien ehkäisyyn kuuluu hormonien tasapainottaminen, laukaisevien tekijöiden välttäminen, hellävarainen puhdistus, aknea torjuvat ainesosat ja reseptilääkehoitoon hakeutuminen vastustuskykyiseen kystiseen akneen.

  • Miksi minulla on yhtäkkiä paha akne?

    October 20, 2023

    Kaikkakin olet nauttinut kirkkaasta ihosta vuosia, hormonien vaihtelu, lääkkeet, huono ruokavalio, stressi ja muut tekijät voivat yhtäkkiä johtaa kivuliaaseen akneen aikuisiällä. Syiden tunnistaminen ja niihin puuttuminen sekä oikean ihonhoitorutiinin toteuttaminen, jossa on ainesosia, kuten retinoideja ja bentsoyyliperoksidia, auttaa poistamaan odottamattoman aikuisten aknen. Vakavammat äkilliset puhkeamiset saattavat vaatia reseptilääkkeitä, joten ota yhteys ihotautilääkäriin, jos reseptivapaat lääkkeet eivät tehoa 2-3 kuukauden jälkeen.

  • Mistä tiedän, johtuuko akneni hormoneista vai stressistä?

    October 20, 2023

    Hormonaalinen akne ja stressiakne johtuvat eri tekijöistä, mutta usein ne risteävät keskenään. Hormonaalinen akne noudattaa kuukausittaista kaavaa pitkin kasvojen alaosaa, kun taas stressiakne leimahtaa satunnaisesti ympäriinsä stressaavina aikoina. Ihotautilääkärin vastaanotto voi auttaa määrittämään, ovatko hormonit, stressi vai molemmat pääsyyllisiä puhkeamisesi taustalla. Hän voi sitten tarjota reseptilääkkeitä, jotka kohdistuvat perimmäisiin syihin, sekä elämäntapamuutoksia aknen hallitsemiseksi pitkällä aikavälillä.

Tuotehaku