Tuoreimmat uutiset | Page 18

  • Kokonaisvaltainen ravitsemus ihon terveydelle

    October 26, 2023

    Kokonaisvaltainen lähestymistapa ravitsemukseen, jossa keskitytään antioksidanttirikkaisiin hedelmiin ja vihanneksiin, tulehdusta ehkäiseviin rasvoihin, kuten omega-3-rasvoihin, kollageenia vahvistaviin proteiineihin, nesteytykseen, probioottisiin elintarvikkeisiin ja yrtteihin/mausteisiin, tarjoaa välttämättömät vitamiinit, kivennäisaineet, fytoravintoaineet ja -yhdisteet kirkkaalle, rauhalliselle ja nuorekkaan näköiselle iholle. Myös tulehdusta aiheuttavien elintarvikkeiden, kuten sokerin, puhdistettujen hiilihydraattien...

  • Kokonaisvaltainen ravitsemus ja vieroitus

    October 26, 2023

    Kokonaisvaltaisessa ravitsemuksessa keskitytään kokonaisiin, orgaanisiin kasvisruokiin, jotka tuottavat energiaa ja solutietoa. Detoksifikaatio on elimistön prosessi, jossa myrkyt poistuvat maksan, munuaisten, ihon, keuhkojen ja muiden elimistön osien kautta. Detox-reittien tukeminen ruokavaliolla, liikunnalla, stressin lievittämisellä ja elämäntapatottumuksilla antaa keholle mahdollisuuden toimia optimaalisesti vähentämällä toksiinien kertymistä. Detox-ruokien, kuten sitruunan, vihreiden ja fermentoitujen ruokien nauttiminen auttaa kehon luonnollista kykyä detoksifioida itseään.

  • Luomuelintarvikkeiden merkitys

    October 26, 2023

    Organiset elintarvikkeet tarjoavat merkittäviä etuja verrattuna tavanomaisesti viljeltyihin vaihtoehtoihin. Luomuviljelyssä ei sallita synteettisiä torjunta-aineita, kemiallisia lannoitteita, muuntogeenisiä organismeja (GMO), antibiootteja tai kasvuhormoneja. Tutkimusten mukaan luomutuotteet ja -liha sisältävät keskimäärin enemmän ravintoaineita, kuten antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Luonnonmukaisen tuotannon valitseminen on järkevä investointi, sillä se parantaa ravitsemusta, välttää myrkkyjä, harjoittaa kestävää maataloutta ja suojelee ympäristöä.

  • Kasvipohjainen ruokavalio kokonaisvaltaisessa ravitsemuksessa

    October 26, 2023

    Kokonaisia kasvisruokia, kuten vihanneksia, hedelmiä, palkokasveja, täysjyväviljaa ja pähkinöitä korostamalla saadaan suojaavia yhdisteitä, jotka vähentävät kroonisten sairauksien riskiä. Kasvipohjainen ruokavalio tukee kokonaisvaltaisia terveystavoitteita, kuten ympäristön kestävyyttä, myötätuntoa eläimiä kohtaan, mielen ja kehon hyvinvointia, pitkäikäisyyttä ja tervettä ikääntymistä. Kaikki askeleet kohti kasvispainotteisempaa ruokavaliota parantavat terveyttä, vaikka eläinperäisiä elintarvikkeita ei poistettaisikaan kokonaan.

  • Hydratoituneena pysymisen tärkeys

    October 26, 2023

    Veden riittävä päivittäinen saanti on tärkeää, jotta voidaan korvata kehon hikoilun, virtsan ja hengityksen kautta menettämä vesi. Dehydraatio heikentää kognitiivisia ja fyysisiä kykyjä, ruoansulatuskanavan terveyttä, elektrolyyttitasapainoa ja paljon muuta. Riittävä nesteytys voitelee niveliä, huuhtelee myrkkyjä, pehmentää elimiä, säätelee lämpötilaa, auttaa painonpudotuksessa ja ehkäisee päänsärkyä ja ahdistusta. Oikeanlainen nesteytys optimoi lähes kaikki terveyden ja hyvinvoinnin osa-alueet.

  • Kokonaisvaltainen ravitsemus eri elämänvaiheissa

    October 26, 2023

    Holistinen ravitsemus perustuu kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Siinä arvostetaan fyysisen terveyden, mielentilan ja henkisen hyvinvoinnin välistä yhteyttä. Kokonaisvaltaiset ravitsemusterapeutit laativat räätälöityjä ruokailusuunnitelmia iän, terveydentilan ja elämäntapatekijöiden perusteella. Pääpaino on tuoreiden, mahdollisimman vähän käsiteltyjen täysravintovalmisteiden nauttimisessa, jotka tarjoavat optimaalista ravintoa. Tarpeet muuttuvat elinkaaren...

  • Täydellinen opas eliminaatiodieetteihin

    October 26, 2023

    Eliminointiruokavalio tarkoittaa, että epäillyt laukaisevat elintarvikkeet, kuten gluteeni, maitotuotteet, soija, kananmunat, pähkinät, yöperhoset ja muut, poistetaan tietyn ajanjakson ajaksi, yleensä 4-6 viikoksi. Tämä antaa elimistön rauhoittua ja lievittää oireita. Sen jälkeen elintarvikkeet otetaan hitaasti takaisin yksi kerrallaan, ja samalla seurataan tarkasti, palaavatko oireet. Tämä auttaa tunnistamaan ongelmalliset elintarvikkeet, jotta voit luoda yksilöllisen ruokavalion, joka optimoi terveytesi välttämällä reaktiivisia elintarvikkeita.

  • Suoli-aivojen yhteys

    October 26, 2023

    Uudet tutkimukset paljastavat, että suoliston ja aivojen välillä on laaja viestintä vagushermon, hormonien, immuunisolujen ja suolistobakteerien välityksellä. Tämä suolisto-aivot-akseli mahdollistaa sen, että ruoansulatuskanavan tulehdus, mikrobiomin epätasapaino ja vuotava suolisto vaikuttavat mielenterveyteen. Samoin stressi voi häiritä ruoansulatusta. Suoliston terveyden optimointi ruokavalion, elämäntapojen ja ruoansulatusongelmien käsittelyn avulla voi parantaa mielialaa, kognitiota ja aivojen terveyttä.

Tuotehaku