Mihin CBN-öljy sopii?

Published:

CBN-öljyn suosio luonnollisena lisäravinteena kasvaa, mutta mitä se tarkalleen ottaen on ja mihin se sopii? Tässä kattavassa oppaassa tarkastellaan CBN-hamppuöljyn käyttöä, hyötyjä, turvallisuutta ja tehokkuutta.

Mikä on CBN-öljy?

CBN (kannabinoidi) on harvinainen kannabinoidi, jota esiintyy hamppu- ja kannabiskasveissa. Useimmat ihmiset ovat kuulleet CBD:stä (kannabidioli) ja THC:stä (tetrahydrokannabinoli), mutta CBN on vähemmän tunnettu, mutta sillä on ainutlaatuisia terapeuttisia ominaisuuksia.

CBN syntyy, kun THC altistetaan lämmölle tai ultraviolettivalolle, jolloin se hapettuu ja muuttuu CBN:ksi. Sitä voi muodostua myös vanhenemisprosessin aikana, kun kannabiskukkia varastoidaan. CBN:ää pidetään vähäisenä kannabinoidina, koska sitä esiintyy pieninä pitoisuuksina useimmissa kannabiskannoissa.

CBN-öljy on hamppukasveista saatu öljyuute, joka sisältää runsaasti CBN:ää. Sitä tuotetaan jalostamalla valikoivasti hamppukantoja, joissa on runsaasti CBN:ää, tai käyttämällä uuttomenetelmiä CBN:n eristämiseksi muista kasviyhdisteistä.

Kun kiinnostus harvinaisten kannabinoidien terveyshyötyjä kohtaan kasvaa, CBN-erikoisöljyjä ja -tuotteita on yhä laajemmin saatavilla.

Miten CBN-öljyä valmistetaan?

CBN-öljyn valmistuksessa käytetään kahta päämenetelmää:

 • Uuttaminen runsaasti CBN:ää sisältävistä hamppukannoista - Erityiset runsaasti CBN:ää sisältävät hamppukannat on jalostettu genetiikalla, joka edistää CBN:n tuotantoa. Sen jälkeen kukat ja lehdet kerätään ja uutetaan, jolloin saadaan väkevää CBN-öljyä.
 • Muuntaminen CBD:stä - Tavalliset CBD- hamppuuutteet voidaan muuntaa CBN-öljyksi kuumentamalla, hapettamalla tai altistamalla ultraviolettivalolle. Tämä muuntaa osan CBD:stä CBN:ksi.

Useimmat nykyisin markkinoilla olevat CBN-öljyt valmistetaan näiden kahden tekniikan yhdistelmällä. Erityisessä uuttomenetelmässä voidaan käyttää CO2-, etanoli- tai kantoaineöljyuuttoa haluttujen kannabinoidipitoisuuksien saamiseksi.

Onko CBN öljy turvallinen? Haittavaikutukset ja turvallisuus

Maailman terveysjärjestön mukaan tähänastiset tutkimukset osoittavat, että CBN on hyvin siedetty ja myrkytön ihmisille, jopa suurina annoksina.

Joitakin mahdollisia vähäisiä haittavaikutuksia voivat olla:

On erittäin tärkeää huomata, että CBN-öljy EI tee sinusta pilveä, kuten korkean THC-pitoisuuden omaava marihuana. CBN ei ole päihdyttävää, joten se ei aiheuta euforisia vaikutuksia tai "pilvessä" oloa.

Hampusta valmistettu CBN-öljy sisältää enintään 0,3 % THC:tä, joka on psykoaktiivinen yhdiste. Tämä häviävän pieni määrä THC:tä ei riitä aiheuttamaan mieltä muuttavia vaikutuksia.

Tällä hetkellä CBN-öljyllä ei ole dokumentoituja lääkeinteraktioita tai riskejä. On kuitenkin suositeltavaa neuvotella lääkärin kanssa ennen käyttöä, jos olet raskaana, imetät tai käytät lääkkeitä.

Aloita pienillä CBN-öljyannoksilla ja lisää hitaasti, jotta löydät itsellesi tehokkaimman määrän. Lue aina tuoteselosteista suositellut annoskoot.

Annostus - Kuinka paljon CBN-öljyä minun pitäisi ottaa?

Koska CBN-öljyä koskeva tutkimus on alkuvaiheessa, ei ole vielä olemassa lopullisesti vahvistettuja annosteluohjeita. Asiantuntijat suosittelevat aloittamaan hitaasti ja lisäämään annostusta asteittain optimaalisen määrän löytämiseksi.

Useimmat ihmiset käyttävät 5-30 mg CBN:ää päivässä riippuen halutuista vaikutuksista ja yhdistettynä CBD:hen, THC:hen ja muihin kannabinoideihin.

Oikea CBN-öljyannos voi vaihdella riippuen:

 • Ikä, paino ja aineenvaihdunta
 • Käytön syy
 • Herkkyys kannabinoideille

Oikealla annostuksella useimmat ihmiset kertovat tuntevansa CBN-öljyn vaikutukset 30 minuutista 2 tuntiin nauttimisen jälkeen. Hyödyt kestävät tyypillisesti 4-8 tuntia.

Jos käytät lääkkeitä tai sinulla on perussairauksia, käänny lääkärisi puoleen, jotta hän voi määrittää sinulle sopivan CBN-annoksen.

CBN-öljyn muodot ja tuotteet

CBN-öljy on suhteellisen uusi ravintolisä, eikä se ole vielä löytänyt tietään valtavirran kuluttajatuotteisiin. CBN on kuitenkin herättämässä kiinnostusta terapeuttisilla markkinoilla.

Seuraavassa on lueteltu joitakin tapoja, joilla voit löytää CBN-tuotteita:

 • Tinktuurat - Yleisin tapa käyttää CBN:ää on öljytinktuuratipat, jotka otetaan kielen alle. Näin CBN pääsee nopeammin verenkiertoon.
 • Kapselit - CBN-öljykapselit sisältävät tietyn CBN-määrän pilleriä kohti, mikä mahdollistaa kätevän annostelun. Kapselit imeytyvät kuitenkin hitaammin.
 • Ajankohtaiset lääkkeet - CBN:n käyttö voiteina, voiteina ja salvoina voi tarjota paikallisia ihohyötyjä ja kivunlievitystä. Verenkiertoon pääsee kuitenkin vähemmän CBN:ää.
 • Höyrystimet - Höyrystettyjen CBN-konsentraattien tai patruunoiden hengittäminen mahdollistaa nopeat vaikutukset, mutta höyrystimien turvallisuutta ei ole tutkittu.
 • Syötävät tuotteet - Vaikka CBN on tällä hetkellä harvinaisempaa, sitä voidaan sekoittaa kaikkeen hunajasta purukumiin ja leivonnaisiin.

Tärkein tekijä on varmistaa, että valitsemasi CBN-tuote on testattu riippumattomassa laboratoriossa puhtauden ja tehon osalta. Osta vain hyvämaineisilta tuotemerkeiltä.

CBN:n yhdistäminen CBD:n, THC:n ja muiden kannabinoidien kanssa

Kokonaisvaikutuksen mukaan kannabinoidit voivat tehostaa toistensa vaikutuksia ja toimia tehokkaimmin yhdessä. Useimmat CBN-lisäravinteet sisältävät myös täydentäviä kannabinoideja, kuten CBD:tä ja THC:tä.

Yleisiä suhdelukuja ovat:

 • 1:1 CBN:n ja CBD:n suhde - Tasapainottaa rauhoittavia ja mahdollisesti stimuloivia vaikutuksia. Hyvä unen kannalta.
 • 2:1 CBN:n ja THC:n suhde - Parantaa rentoutumista ja minimoi "pilven" tunteen. Edistää ruokahalua.
 • 1:1:1 CBN:n ja CBD:n ja THC:n suhde - Tarjoaa täydelliset synergistiset vaikutukset maksimaalisen helpotuksen saavuttamiseksi.

CBN:n yhdistäminen CBC:hen, CBG:hen, THCV:hen ja muihin vähäisiin hamppukanabinoideihin voi myös auttaa vahvistamaan sen vaikutuksia.

FAQ - Usein kysytyt kysymykset CBN-öljystä

Onko CBN-öljy laillista?

Kyllä, hampusta uutettu CBN-öljy on laillista Yhdysvalloissa vuoden 2018 maatilalain mukaan, ja se sisältää alle 0,3 % THC:tä. Jotkin osavaltiot sääntelevät CBD:tä lisäksi, joten tarkista paikalliset lait. Marihuanasta saatu CBN voi kuulua paikallisten lääkekannabista koskevien rajoitusten piiriin.

Tekeekö CBN sinut uneliaaksi?

Kyllä, kohtuulliset tai suuret CBN-annokset voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja pitkittynyttä unta. Se on rauhoittavampaa kuin CBD, mutta vähemmän kuin THC. CBN:n rauhoittava vaikutus lisääntyy, kun se yhdistetään muihin kannabinoideihin.

Voiko CBN:ää ottaa päivisin?

Vaikka CBN on lievästi rauhoittava, pienemmät annokset voivat antaa terapeuttisia vaikutuksia nukuttamatta. Monet ihmiset kokevat hyötyvänsä jopa 10 mg:n CBN-öljyn ottamisesta päivän aikana. Suuret annokset voivat kuitenkin aiheuttaa uneliaisuutta.

Kumpi on parempi unen kannalta - CBN vai CBD?

Tutkimukset osoittavat, että CBN:llä on rauhoittavia ominaisuuksia, jotka ovat 10 kertaa voimakkaampia kuin CBD:llä. CBN:n ja CBD:n yhdistäminen voi kuitenkin tasapainottaa näitä vaikutuksia. CBN:n ja CBD-öljyn suhde 1:1 on optimaalinen monille ihmisille, joilla on uniongelmia.

Mitä eroa on CBN:n ja CBG:n välillä?

CBG (kannabigeroli) on kannabiskasvin THC:n, CBD:n ja CBN:n esiaste. CBG ei ole päihdyttävää, ja sillä on osoitettu lupaavia vaikutuksia kipuun, tulehdukseen ja neurodegeneraatioon. CBN syntyy THC:n hapettumisesta, ja sillä on voimakkaita rauhoittavia vaikutuksia.

Johtopäätökset: CBN Oil?

Yhteenvetona voidaan todeta, että CBN:llä on valtava potentiaali luonnollisena terapeuttisena lisäaineena erityisesti unettomuuden, kivun, tulehduksen ja ruokahaluttomuuden kaltaisissa ongelmissa. Vaikka ihmiskokeet ovat vielä alkuvaiheessa, nykyiset CBN-tutkimukset ja anekdoottiset todisteet vaikuttavat erittäin lupaavilta.

Kun ostat CBN-öljyä, valitse aina korkealaatuisia tuotteita hyvämaineisilta tuotemerkeiltä, jotka tarjoavat kolmannen osapuolen laboratoriotestejä. Tämä takaa, että saat puhtaan ja tehokkaan tuotteen.

Aloita hitaasti pienillä CBN-annoksilla ja nouse ylöspäin, jotta löydät itsellesi optimaalisen annoksen. Yksityiskohtaisten muistiinpanojen tekeminen ajoituksesta ja vaikutuksista voi auttaa oikean määrän ja aikataulun määrittämisessä.

CBN-öljyn yhdistäminen muihin täydentäviin kannabinoideihin, kuten CBD:hen ja THC:hen, voi tarjota tehostettuja hyötyjä. Ota kuitenkin yhteyttä lääkäriin, jos lisäät CBN:ää olemassa oleviin lääkkeisiin tai lisäravinteisiin.

Jos haluat luonnollisesti parantaa unta, kipua, ruokahalua, ahdistusta, tulehdusta tai muita terveysongelmia, CBN-öljyä kannattaa tutkia terveydenhuollon tarjoajan valvonnassa. Kun lisää kliinisiä tutkimuksia ilmestyy, CBN-öljyn monet kiehtovat hyödyt tulevat jatkossakin esiin.

Usein kysytyt kysymykset CBN-öljystä

Mikä on CBN-öljy?

CBN tarkoittaa kannabinolia. Se on harvinainen kannabinoidi, jota syntyy, kun kannabiksen psykoaktiivinen yhdiste THC hajoaa ajan myötä tai altistuu kuumuudelle ja UV-valolle. CBN-öljy on hamppukasveista saatu öljyuute, joka sisältää runsaasti CBN-kannabinoidia. Sillä tiedetään olevan rentouttavia ja rauhoittavia vaikutuksia.

Miten CBN-öljyä tuotetaan?

CBN-öljyn valmistuksessa on kaksi päämenetelmää:

 • CBN:n uuttaminen luonnostaan runsaasti CBN:ää sisältävistä kannabiskannoista
 • CBD-uutteiden muuntaminen CBN:ksi hapettamalla tai lämpöaltistamalla.

Useimmissa kaupallisissa CBN-öljyissä käytetään näiden tekniikoiden yhdistelmää sekä kehittyneitä uuttomenetelmiä, kuten CO2- tai etanoliuutto.

Mitkä ovat CBN:n vaikutukset ja hyödyt?

Tutkimusten mukaan CBN:llä voi olla seuraavia terapeuttisia ominaisuuksia ja terveyshyötyjä:

 • Rauhoittavat vaikutukset, jotka voivat parantaa unta
 • Kivunlievitys estämällä kipusignaaleja
 • Anti-inflammatoriset ominaisuudet
 • Lisääntynyt ruokahalu stimuloimalla näläntunnetta.
 • Antibakteeriset vaikutukset lääkeresistenttejä bakteereja vastaan
 • Neuroprotektiiviset ominaisuudet, jotka voivat auttaa hermoston rappeutumissairauksien hoidossa.
 • Mahdollisuus lisätä luun kasvua stimuloimalla kantasoluja.

Mikä on tyypillinen CBN-annos?

Koska CBN-tutkimus on vähäistä, vakioannostusohjeita ei ole vielä olemassa. Useimmat asiantuntijat kuitenkin suosittelevat, että aloitetaan 5-10 mg:lla CBN:ää päivässä ja lisätään sitä hitaasti. Optimaalinen annos riippuu muun muassa iästäsi, painostasi ja käyttösyystäsi.

Onko CBN öljy turvallinen? Mitkä ovat sivuvaikutukset?

WHO:n mukaan CBN:ää pidetään myrkyttömänä ja turvallisena ihmisille jopa suurina annoksina. Mahdollisia mutta harvinaisia haittavaikutuksia voivat olla mm:

 • Uneliaisuus
 • Kuiva suu
 • Ruokahalun muutokset

On tärkeää huomata, että CBN-öljy ei aiheuta päihtymystä tai "huumaavaa" tunnetta. Kysy aina lääkäriltäsi neuvoa ennen CBN-öljyn käyttöä, jos käytät lääkkeitä tai sinulla on terveysongelmia. Aloita pienillä annoksilla ja seuraa reaktiotasi.

Onko CBN öljy laillista?

Kyllä, CBN-öljy, joka on peräisin hampusta ja sisältää alle 0,3 % THC:tä, on laillista liittovaltion tasolla vuoden 2018 maatalouslakiesityksen mukaisesti. Jotkin osavaltioiden lait kuitenkin rajoittavat CBD:tä edelleen, joten tarkista paikalliset määräykset. Marihuanasta peräisin oleva CBN voi kuulua paikallisten lääkekannabislakien piiriin.

Mitä eroa on CBN- ja CBD-öljyn välillä?

CBD (kannabidioli) ja CBN (kannabinoli) ovat molemmat kannabinoideja, jotka eivät aiheuta myrkytystä, mutta CBD:llä ei ole rauhoittavia vaikutuksia. CBN:ää pidetään noin 10 kertaa tehokkaampana kuin CBD:tä unettomuuden hoidossa. CBD tunnetaan enemmän hyödyistä, kuten ahdistuksen vähentämisestä. CBN:n ja CBD:n käytöllä yhdessä voi olla toisiaan täydentäviä vaikutuksia.

Miten voin käyttää CBN-öljyä?

CBN-öljyä voidaan käyttää eri muodoissa:

 • Kielen alle otetut tinktuurat/öljytipat
 • Kapselit tai tabletit mitattuja annoksia varten
 • Ajankohtaiset lääkkeet, kuten voiteet, voiteet ja balsamit.
 • Syötävät tuotteet, kuten purukumit ja karkit.
 • Höyrystetyt CBN-tiivisteet ja höyrystimet

Yleisin menetelmä ovat ihonalaiset tinktuurat, koska ne imeytyvät nopeasti verenkiertoon.

Voinko ottaa CBN-öljyä muiden kannabinoidien kanssa?

Kyllä, CBN-öljyn yhdistäminen muiden kannabinoidien, kuten CBD:n, THC:n, CBG:n, CBC:n jne. kanssa voi lisätä hyötyjä kokonaisvaikutuksen kautta. Suosittuja suhteita ovat 1:1 CBN:n ja CBD:n suhde nukkumiseen ja 2:1 CBN:n ja THC:n suhde ruokahalun stimulointiin. Aloita aina pienillä annoksilla mitä tahansa uutta kannabinoidia.

Mistä voin ostaa laadukasta CBN-öljyä?

Etsi CBN-öljytuotteita, joiden kolmannen osapuolen laboratoriotestit osoittavat, että ne ovat saastuttamattomia ja sisältävät tarkkoja kannabinoidipitoisuuksia. Osta CBN-öljyä vain hyvämaineisilta toimittajilta, jotka voivat toimittaa testitulokset. Apteekeissa, verkkokauppiailla ja luontaistuotekaupoissa on yhä suurempi valikoima CBN-tuotteita.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku