Mitä tapahtuu, jos annan koiralleni liikaa cbd:tä?

Published:

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu, jos annat koirallesi liikaa CBD-öljyä? Et ole yksin. Monet lemmikkieläinten omistajat kamppailevat tämän kysymyksen kanssa, kun he pyrkivät auttamaan karvaisia ystäviään nauttimaan kannabiksen hyödyistä aiheuttamatta haittaa. Vaikka koirat, kuten ihmisetkin, sietävät tietyn määrän CBD:tä, on olemassa hieno raja mahdollisen helpotuksen ja liiallisen altistumisen välillä.

On tärkeää ymmärtää, että liiallinen CBD-öljyn käyttö voi aiheuttaa ongelmia eläimille. Se voi esimerkiksi sotkea niiden elimistön sytokromi p450 -kokoelman tai johtaa joissakin tapauksissa virtsankarkailuun. Kysy siis aina neuvoa eläinlääkäriltäsi, ennen kuin lisäät mitään uutta ainetta lemmikkisi rutiineihin. Muista, että vastuullinen CBD:n käyttö on avainasemassa, kun on kyse lemmikkiemme terveydestä!

Mitä tapahtuu, jos annan koiralleni liikaa cbd:tä?

Mitä tapahtuu, jos annan koiralleni liikaa cbd:tä?

Velttous, oksentelu tai ripuli

Ihmisten tavoin myös koirilla voi olla sivuvaikutuksia, jos hyvää asiaa on liikaa. Tässä tapauksessa "hyvä asia" on CBD-öljy. Ensimmäiset kliiniset oireet, jotka saatat huomata, jos koirasi on ottanut liikaa, ovat velttous, oksentelu tai ripuli. Jos Rover yleensä pomppii seinistä, mutta on nyt lysähtänyt sänkyynsä, se voi olla merkki siitä, että se on saanut liikaa CBD-öljyä. Vastaavasti, jos Roverin ruokailutottumukset ovat muuttuneet dramaattisesti - joko se ei syö lainkaan tai se oksentaa aterioiden jälkeen - sekin voi olla oire.

Ruokahalun tai käyttäytymisen muutokset

Toinen osoitus liiallisesta CBD-öljyn kulutuksesta voivat olla muutokset ruokahalussa tai käyttäytymisessä. Esimerkiksi:

Koirasi menettää yhtäkkiä kiinnostuksensa ruokaan

Koirasi muuttuu epätavallisen aggressiiviseksi

Koirasi osoittaa hämmennyksen merkkejä

Nämä oireet voivat viitata CBD-öljyn yliannostukseen.

Allergiset reaktiot

CBD-öljy on yleensä turvallista koirille. Allergisia reaktioita voi kuitenkin esiintyä, vaikka ne ovatkin harvinaisia. Pidä siis silmällä mahdollisia haittavaikutuksia, kuten:

Ihottumat

Liiallinen kutina

Turvotus kasvojen ympärillä

Jos koirallasi ilmenee näitä oireita suurten CBD-öljyannosten ottamisen jälkeen, kyseessä voi olla allerginen reaktio, ja sen tulisi vaatia välitöntä eläinlääkärin hoitoa.

Lisääntynyt sedaatio tai uneliaisuus

Viimeinen varottava merkki on lisääntynyt sedaatio tai uneliaisuus. Jos pentusi vaikuttaa tavallista väsyneemmältä CBD-öljyannoksen ottamisen jälkeen, se voi tarkoittaa, että se on ottanut liikaa. Tämä ei välttämättä tarkoita, että on syytä huoleen - jotkut koirat vain reagoivat tiettyihin aineisiin eri tavalla kuin toiset.

Liiallisen CBD-öljyn vaikutukset koirilla

Tilapäinen epämukavuus

Kuvittele, että karvainen ystäväsi tuntee itsensä yhtäkkiä huonovointiseksi ja osoittaa merkkejä epämukavuudesta ja levottomuudesta. Tämä voi olla mahdollinen sivuvaikutus, jos annat koirallesi liikaa CBD-öljyä. Ihmisten tavoin koirilla voi olla haitallisia sivuvaikutuksia CBD-öljyn yliannostuksesta. Joitakin yleisiä oireita ovat uneliaisuus, suun kuivuminen ja verenpaineen lasku. Nämä ovat tilapäisiä, mutta voivat aiheuttaa huomattavaa ahdistusta koirakaverillesi.

Ruoansulatuskanavan vaikutus

Seuraavaksi käsitellään tarkemmin koiran ruoansulatuskanavaan kohdistuvia vaikutuksia. Liiallinen CBD-öljyn käyttö voi aiheuttaa lemmikkisi vatsavaivoja. Tämä saattaa ilmetä ripulina tai vatsavaivana, mikä ei ole mikään helppo juttu sinulle tai pennullesi!

Ripuli

Vatsavaivat

Nämä vaikutukset ovat yleensä lyhytaikaisia, mutta ne voivat olla varsin epämiellyttäviä lemmikkisi kannalta.

Ahdistus ja levottomuus

Luulisi, että enemmän CBD:tä olisi enemmän viileyttä, eikö niin? Väärin! Itse asiassa liika CBD-öljy voi lisätä koirien ahdistuneisuutta tai levottomuutta. Se on kuin antaisi koirille liikaa kahvia; ne saattavat muuttua hermostuneiksi ja ahdistuneiksi sen sijaan, että ne olisivat rentoutuneita ja rauhallisia.

 1. Lisääntynyt ahdistus

 2. Levottomuus

Muista siis,että vähemmän on usein enemmän!

Annostuksen seuranta

Puhutaan lopuksi annostuksen seurannasta, koska se on erittäin tärkeää! Oikean määrän CBD-öljyä antaminen koirallesi on avainasemassa negatiivisten sivuvaikutusten välttämiseksi. Aloita pienellä annoksella ja suurenna sitä vähitellen tarkkaillen samalla, miten koirasi reagoi.

Esimerkiksi:

 1. Aloita pienellä annoksella.

 2. Seuraa heidän käyttäytymistään.

 3. Lisää tarvittaessa vähitellen.

Aivan kuten Kultakutri sadussa - haluat löytää juuri oikean määrän, joka ei ole liian pieni eikä todellakaan liian suuri!

Muistakaa, että vaikka CBD-öljyllä on monia mahdollisia etuja nelijalkaisille ystävillemme, kuten kivunlievitys ja ahdistuksen vähentäminen, on tärkeää käyttää sitä vastuullisesti! Minkään liioittelu ei ole hyväksi - ei edes niinkin harmittoman näköisen asian kuin CBD-öljyn! Joten kun seuraavan kerran tartut hampusta peräisin olevaa hyvää Fidolle tai Pörrölle - muista nämä seikat siitä, mitä tapahtuu, jos annat heille liikaa!

Turvallisuusnäkökohdat: CBD-öljy voi vahingoittaa koiraani?

Suuret annokset ja turvallisuus

Kannabistuotteiden maailma on monimutkainen, ja CBD-öljy on suosittu valinta lemmikkieläinten omistajien keskuudessa, jotka etsivät terveyshyötyjä karvaisille ystävilleen. Mutta entä riskitekijät? Vaikka CBD-öljyä pidetään yleisesti ottaen turvallisena aineena, suurten CBD-öljyannosten antaminen koirallesi voi mahdollisesti johtaa joihinkin ongelmiin.

Koirallesi voi esimerkiksi tulla suun kuivuminen, verenpaineen lasku tai uneliaisuus. Vakavissa tapauksissa yliannostus voi johtaa vakavampiin oireisiin, kuten vapinaan, kouristuksiin tai jopa koomaan. Muista:

Vähemmän on usein enemmän, kun kyse on CBD-annostelusta.

Aloita pienestä ja tarkkaile koirasi reaktiota

Säädä annostusta asteittain eläinlääkärin neuvojen mukaan.

Yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa

Kuten kaikki muutkin lääkkeet tai lisäravinteet, CBD-öljy voi olla vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden kanssa, joita koirasi saattaa käyttää. Nämä yhteisvaikutukset voivat joko vähentää muiden lääkkeiden tehoa tai voimistaa niiden sivuvaikutuksia.

Esimerkiksi:

 1. Jos koirasi käyttää lääkettä, jonka aineenvaihdunta perustuu tiettyihin maksaentsyymeihin (kuten monet kohtauslääkkeet), suurten määrien CBD-öljyn lisääminen voi häiritä tätä prosessia.

 2. Samoin jos pentusi saa rauhoittavia lääkkeitä tai ahdistuslääkkeitä, suuri määrä CBD-öljyä saattaa aiheuttaa liiallista rauhoittumista.

Kysy aina neuvoa eläinlääkäriltä, ennen kuin otat uusia aineita lemmikkisi ruokavalioon.

Heikkolaatuiset tuotteet ja riskitekijät

Kaikki kannabistuotteet eivät ole samanarvoisia. Jotkin sisältävät epäpuhtauksia, kuten torjunta-aineita ja raskasmetalleja, jotka aiheuttavat merkittäviä riskejä lemmikkisi terveydelle.

Seuraavassa on muutamia punaisia lippuja, joita kannattaa varoa ostaessaan CBD-öljyä:

Laboratoriotutkimusraporttien puuttuminen

Epätavallisen alhainen hinta

Väitteet, jotka kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta

Varmista, että ostat Cibdolin kaltaisista hyvämaineisista lähteistä, jotka asettavat laadun voittomarginaalien edelle.

Eläinlääkärin kuulemisen merkitys

Ennen kuin alat kaataa hamppuperäistä herkkua Fidon ruokakuppiin joka päivä, pidä tauko! On tärkeää keskustella ensin eläinlääkärin kanssa - varsinkin jos aiot antaa suuria määriä. Hän auttaa sinua selvittämään mahdolliset riskit ja hyödyt, jotka on räätälöity juuri sinun pentusi tarpeisiin.

CBD-yliannostuksen ja myrkyllisyyden erottaminen koirilla

On tärkeää ymmärtää yliannostuksen ja myrkyllisyyden välinen ero. Saatat miettiä, "mitä tapahtuu, jos annan koiralleni liikaa CBD:tä?". No, sukelletaanpa tähän.

Yliannostuksesta on kyse silloin, kun pentusi käyttää enemmän kuin suositeltu annos ainetta - tässä tapauksessa CBD:tä. Vaikutukset voivat vaihdella lievästä epämukavuudesta vakaviin terveysongelmiin. Toisaalta myrkyllisyydellä tarkoitetaan itse tuotteessa olevia haitallisia aineita. Tämä voi johtua huonosta laadunvalvonnasta tai valmistuksessa käytetyistä heikkolaatuisista ainesosista.

Nyt luultavasti ajattelet: "Miten voin estää tämän tapahtumasta?" Hyvä kysymys! Kaikki alkaa siitä, että olet tietäväinen kuluttaja:

Lue tuoteselosteet huolellisesti

Ymmärrä, mitä kukin ainesosa on ja tekee.

Valitse laadukkaita tuotteita hyvämaineisilta tuotemerkeiltä

Näin vältät ikävät yllätykset, jotka voivat vahingoittaa koirasi terveyttä.

Entä jos epäilet, että koirasi on saanut yliannostuksen tai myrkytyksen CBD-öljystä? No, älä hätäänny! Seuraavassa on muutamia ohjeita:

 1. Poista jäljelle jäänyt CBD-tuote heidän ulottuviltaan.

 2. Seuraa heidän käyttäytymistään tarkasti mahdollisten muutosten varalta.

 3. Ota välittömästi yhteys eläinlääkäriin.

Muista, että jokainen koira reagoi eri tavoin CBD-öljyn kaltaisiin aineisiin. Vaikka yksi pentu tuntuisi olevan kunnossa nautittuaan tietyn määrän, se ei tarkoita, että toinen pentu reagoisi samoin.

Miten voimme siis erottaa toisistaan yliannostuksen ja myrkyllisyyden? Yliannostuksen merkkejä voivat olla uneliaisuus, ripuli tai oksentelu, kun taas myrkytyksen oireita voivat olla kouristukset tai tajunnan menetys.

THC/CBD-myrkytyksen hoito koirilla

THC-myrkytys, joka tunnetaan myös nimellä THC-toksisuus, on vakava riski koirille. Se voi tapahtua, kun karvainen ystäväsi nauttii vahingossa CBD-herkkuja tai mitä tahansa tuotetta, joka sisältää runsaasti THC:tä. Nyt saatat miettiä, "mitä tapahtuu, jos annan koiralleni liikaa CBD:tä?". No, CBD ei ole se, joka aiheuttaa ongelman tässä tapauksessa. Todellinen roisto on THC.

THC-myrkytyksen riskit

THC (tetrahydrokannabinoli) on psykoaktiivinen yhdiste, jota esiintyy tietyntyyppisissä kasveissa. Kun koirat käyttävät sitä suuria määriä, se voi aiheuttaa myrkytyksen. Oireita ovat oksentelu, ripuli, koordinaatiokyvyn puute ja vakavissa tapauksissa jopa kouristukset.

THC/CBD-myrkytyksen hoitovaihtoehdot

Ei paniikkia! Jos epäilet, että koirasi on nauttinut myrkyllisen määrän THC:tä tai CBD:tä, voit ryhtyä välittömiin toimiin:

 1. Aiheuttaa oksentelua: Tämä voi auttaa poistamaan joitakin kemikaaleja lemmikkisi elimistöstä.

 2. Anna aktiivihiiltä: Tämä aine voi imeä vatsaan jääneet toksiinit.

 3. Ota yhteyttä eläinmyrkytysten valvontakeskukseen tai lemmikkimyrkytysten neuvontapuhelimeen: Ne tarjoavat apua 24/7 ja opastavat sinua prosessin läpi.

Muista kuitenkin, että nämä ovat vain ensiaputoimenpiteitä, eikä niiden pitäisi korvata ammattitaitoista eläinlääkärin hoitoa.

Eläinlääkärinhoidon merkitys

Välittömään eläinlääkärin hoitoon hakeutuminen on tärkeää, jos epäilet koirallesi thc-myrkytystä. Eläinlääkäreillä on käytössään erityisiä vastalääkkeitä ja tukihoitoja, joilla myrkytysoireita voidaan hoitaa tehokkaammin kuin kotikonsteilla.

He saattavat antaa suonensisäistä nestettä huuhtelemaan myrkkyjä lemmikkisi kehosta tai antaa tarvittaessa lääkkeitä kouristusten hallitsemiseksi.

Nopea lääketieteellinen toiminta

Nopean lääketieteellisen toimenpiteen merkitystä ei voi korostaa liikaa, kun käsitellään thc/cbd-myrkytystapauksia koirilla. Mitä nopeammin hoito aloitetaan, sitä paremmat mahdollisuudet lemmikkisi on toipua täysin.

Joten ensi kerralla ennen kuin hoidat Fidoa cbd-herkuilla, muista tämä - vaikka CBD itsessään ei ole haitallista koirille, korkean thc-pitoisuuden sisältävät tuotteet ovat varmasti haitallisia! Ja pidä aina silmällä, missä säilytät näitä herkkuja; me kaikki tiedämme, kuinka ovelia nelijalkaiset ystävämme voivat olla!

Oikean CBD-annoksen löytäminen koirallesi

Koiran cbd:n oikean annostuksen määrittäminen on vähän kuin löytää se makea piste, kun maustat suosikkiruokasi. Kyse ei ole vain siitä, kuinka paljon cbd-öljyä käytät, vaan myös sellaisten tekijöiden huomioon ottamisesta kuin koirasi paino, rotu ja nykyinen terveydentila. Ajattele asiaa näin: Dane tarvitsee eri määrän cbd-öljyä kuin chihuahua, eikö niin?

Sama koskee heidän terveydentilaansa. Jos karvainen ystäväsi on ollut huonovointinen tai kärsii kroonisesta kivusta, se saattaa tarvita suuremman annoksen kuin muuten terve koira.

On myös tärkeää muistaa, että kuten me ihmiset, jokainen koira on ainutlaatuinen. Se, mikä tekee ihmeitä yhdelle koiralle, ei välttämättä vaikuta samalla tavalla toiseen. Siksi on tärkeää seurata lemmikkiäsi tarkasti cbd-tuotteiden antamisen jälkeen ja säätää annostusta sen mukaan.

Aloita matalalta ja mene hitaasti

Kun otat käyttöön minkä tahansa uuden lisäravinteen parhaan kaverisi rutiinissa, aloita aina pienillä annoksilla cbd-koiran herkkuja tai öljyjä. Kyse ei ole vain varman päälle pelaamisesta, vaan siitä, että koiran keho saa aikaa sopeutua ja reagoida cbd-tuotteen aktivoimiin kannabinoidireseptoreihin.

Nosta annosta vähitellen, kunnes huomaat haluamasi vaikutukset - olipa kyse sitten ahdistuksen vähenemisestä tai paremmasta liikkuvuudesta. Muista kuitenkin, että liikaa hyvää voi olla pahasta! Pidä siis silmällä mahdollisia haittavaikutuksia, kuten letargiaa tai ruokahalun muutoksia.

Kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi

Ennen kuin lähdet tälle matkalle koiratuotteiden kanssa, varmista kuitenkin, että saat peukut pystyyn siltä, joka tietää parhaiten - eläinlääkäriltäsi! Hän voi antaa arvokasta opastusta oikean annostuksen löytämiseksi, koska hän tuntee koirasi erityistarpeet ja sairaushistorian.

Eläinlääkäri ei todennäköisesti suosittele käyttämään ihmisten CBD-tuotteita, sillä ne sisältävät usein suurempia pitoisuuksia CBD:tä, joka voi olla koirille haitallista, jos sitä annetaan suurina annoksina.

Yksilöllisillä vaihteluilla on merkitystä

Koiran vanhempien on ymmärrettävä, että jokainen lemmikki reagoi CBD:hen eri tavalla riippuen yksilöllisistä vaihteluista, kuten koosta, iästä, rodusta ja yleisestä terveydentilasta. Jotkut koirat saattavat tarvita enemmän ja toiset vähemmän, joten ole aina valmis mukauttamaan annostusta vastaavasti.

Annoitpa niille sitten laadukasta cbd-öljyä suoraan tai herkullisia cbd-koiraherkkuja, muista, että oikean annoksen löytäminen vaatii kärsivällisyyttä ja huolellista tarkkailua. Ja hei - älä unohda säännöllisiä tarkastuksia eläinlääkärin kanssa!

CBD-yliannostuksen ymmärtäminen koirilla

CBD-öljy voi olla hyödyllinen lisäaine koirallesi, mutta liialliset määrät voivat aiheuttaa ongelmallisia oireita. Lemmikilläsi saattaa esiintyä merkkejä velttoudesta, ahdistuneisuudesta ja muutoksista ruokahalussa tai janossa. CBD-öljyn turvallisuus on yleisesti ottaen korkea, mutta on tärkeää noudattaa suositeltua annostusta, joka perustuu koirasi kokoon ja terveydentilaan.

Yliannostuksen ja myrkyllisyyden erottaminen toisistaan on tärkeää asianmukaisen hoidon kannalta. THC-myrkytys voi tapahtua, jos koira käyttää korkean THC-pitoisuuden omaavia tuotteita puhtaan CBD-öljyn sijaan. Oikean annostuksen löytäminen varmistaa, että karvainen ystäväsi saa hyödyt ilman haittavaikutuksia.

Muista aina neuvotella eläinlääkärin kanssa, ennen kuin aloitat lemmikkisi uuden ravintolisäohjelman. Hän voi antaa ohjeita turvallisista annosteluista ja valvoa mahdollisia sivuvaikutuksia.

UKK

Mitkä ovat merkkejä siitä, että koirani on saanut liikaa CBD:tä?

Jos huomaat muutoksia käyttäytymisessä, kuten lisääntynyttä uneliaisuutta, ahdistuneisuutta tai muutoksia ruokailutottumuksissa, nämä voivat olla merkkejä CBD:n yliannostuksesta.

Voiko CBD:n liiallinen käyttö vahingoittaa koiraani?

Vaikka CBD on yleisesti ottaen turvallinen koirille, kun sitä käytetään oikein, liiallinen käyttö voi aiheuttaa epämukavuutta ja tilapäisiä sivuvaikutuksia, kuten ripulia tai oksentelua.

Miten erotan CBD:n yliannostuksen ja myrkyllisyyden koirilla?

Eläinlääkäri pystyy tekemään tarkan diagnoosin. Jos koirasi on kuitenkin käyttänyt CBD:n ohella tuotetta, joka sisältää suuria THC-pitoisuuksia, sillä saattaa olla THC-myrkytys, joka muistuttaa vakavan yliannostuksen oireita.

Miten hoidan koiraani, jos se on nauttinut liikaa THC/CBD:tä?

Ota välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin, jos epäilet lemmikkisi nauttineen liikaa THC/CBD:tä. Se saattaa tarvita tukihoitoa, kunnes aine poistuu sen elimistöstä.

Miten löydän oikean CBD-annoksen koiralleni?

Oikea annos riippuu useista tekijöistä, kuten painosta, iästä ja yleisestä terveydentilasta. Keskustele aina eläinlääkärin kanssa ennen kuin aloitat lemmikkisi uuden lisäravinto-ohjelman.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku