Mikä tekee raakakannabinoideista niin erityisiä?

Last updated:

Published:

Kaikki kannabinoidit alkavat elämäänsä happamana yhdisteenä.

Kannabinoidiperäisten tuotteiden yleistyessä voi olla vaikea kuvitella kannabinoidien säilyvän häiriöttä kannabiskasvin sisällä. Jos uuttamisprosessi käännetään päinvastaiseksi, lopputuloksena on terve kannabiskasvi, joka on täynnä raakoja, happamia kannabinoideja. Ilman lämmön, ajan tai ilmakehälle altistumisen vaikutusta nämä happamat kannabinoidit ovat aktivoitujen vastaaviensa esiaste.

Kun puhumme aktivoiduista kannabinoideista, tarkoitamme THC:tä tai CBD:tä. Kumpikaan näistä kannabinoideista ei ole säilyttänyt "A:ta", joka on välttämätön, jotta ne olisivat happamia. Sen sijaan haihtuvat happomolekyylit poistetaan sen jälkeen, kun ne on käsitelty dekarboksylaatioksi kutsutussa prosessissa (kannabinoideihin sovelletaan lämpöä). Jos edellä mainittujen kannabinoidien tapauksessa dekarboksylaatioprosessi käännetään päinvastaiseksi, tuloksena on THCA ja CBDA.

A:lla on suuri merkitys

Helpoin tapa saada happamia kannabinoideja on syödä kannabiskasvi raakana. Lehtien, kukkien ja jopa varsien mehustaminen tuottaa runsaasti sekä THC-happoa (THCA) että CBD-happoa (CBDA). Kun otetaan huomioon, että sekä CBD että THC ovat nousseet tutkimuksen ja kuluttajien valtavirran kiinnostuksen keskipisteeseen, saatat ihmetellä, mitä järkeä raakojen kannabinoidien nauttimisessa voisi olla.

Aivan kuten niiden aktivoidut vastineet, happamat kannabinoidit ovat alkaneet saada lukuisia tunnustuksia. Ensinnäkin happamat kannabinoidit eivät ole psykoaktiivisia. Vaikka THCA:lla on joitakin ominaisuuksia THC:n kanssa, se ei saa sinua pilveen. Siksi on mahdollista säilyttää osa terapeuttisista hyödyistä ilman psykoaktiivisia sivuvaikutuksia. Alustavat tutkimukset osoittavat, että joissakin tapauksissa happamat kannabinoidit voivat olla itsessään hyödyllisiä.

AIHEESEEN LIITTYVÄ ARTIKKELI:

Yleisimmät happamat kannabinoidit

Olemme maininneet THCA:n ja CBDA:n, mutta ne eivät ole ainoita happamia kannabinoideja, joita on olemassa. Kun sukellat syvälle kannabiskasvin sisälle, löydät myös CBGA:ta, CBCA:ta ja monia, monia muita. Happamien kannabinoidien valikoima ja niiden tarkka suhde vaihtelevat suuresti kannabiskasvilajin mukaan. C. indica-, C. sativa- ja C. ruderalis -kasvilajeissa on kaikissa edellä mainitsemiemme kannabinoidien erilaiset osuudet.

Aktivoidut ja aktivoimattomat kannabinoidit

Seuraava looginen kysymys on, kumpi on parempi: aktivoidut kannabinoidit vai aktivoimattomat (happamat) kannabinoidit? Yleinen väärinkäsitys on, että aktivoidut kannabinoidit ovat vahvempia ja tehokkaampia kuin aktivoimattomat vastineensa. Todellisuudessa aktivoidut kannabinoidit voivat olla tehokkaampia, mutta niillä on eri käyttötarkoitukset. Useat tutkimukset suosivat aktivoimattomien kannabinoidien käyttöä, koska niillä on minimaaliset sivuvaikutukset ja niitä voidaan käyttää säännöllisesti. Happomuodossa kannabinoideilla on erilaisia terapeuttisia sovelluksia, vaikka onkin totta, että niiden kyvyistä tiedetään vähemmän.

Onneksi näitä raaka-aineita koskevan tiedon puute on muuttumassa. Tutkimukset alkavat osoittaa, että aktivoimattomilla kannabinoideilla, kuten THCA:lla ja CBDA:lla, voi olla ainutlaatuisia käyttötarkoituksia. Joissain skenaarioissa ne voisivat soveltua paremmin hoitovaihtoehdoksi kuin niiden aktivoitu muoto. Kun seuraavan kerran luet CBD:stä, mieti myös sen hapanta esiastetta CBDA:ta. Ilman raakakannabinoideja meillä ei olisi niitä satoja variaatioita, joita kannabiskasvin sisällä on.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku