Sativan ja indican välinen ero

Last updated:

Published:

Satiiva- ja indica-kantojen välinen ero on kiinnostanut sekä kannabiksen harrastajia että tutkijoita. Nämä kaksi ensisijaista kannabiskasvityyppiä, Cannabis sativa ja Cannabis indica, tarjoavat ainutlaatuisia vaikutuksia kehoon, minkä vuoksi ne soveltuvat eri tarkoituksiin. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme Sativa- ja Indica-kantojen erityispiirteitä, jotka johtavat niiden ainutlaatuisiin vaikutuksiin.

Tutkimme niiden fyysisestä ulkonäöstä niiden kemialliseen koostumukseen, miten nämä erot vaikuttavat kummankin kasvityypin tarjoamiin erilaisiin kokemuksiin. Lisäksi keskustelemme sekä Sativa- että Indica-kasvien ihanteellisista kasvuolosuhteista sekä kumpaankin kantaan liittyvistä yleisistä käyttötarkoituksista.

Viimeiseksi esittelemme suosittuja lajikkeita kussakin kategoriassa ja annamme ohjeita oikean lajikkeen valintaan yksilöllisten tarpeiden ja mieltymysten perusteella. Kun ymmärrät syvällisesti Sativa- ja Indica-kantojen eron, voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä valitessasi haluamiasi kannabistuotteita.

Cannabiksen alkuperäisen Indica-luokituksen teki ranskalainen biologi Jean-Baptiste Lamarck vuonna 1785.

Perinteisen luokituksen teki ranskalainen biologi Jean-Baptiste Lamarck.

indican ja sativan lehdet

Mitä on sativa?

Sativa-kannabiskasvien tiedetään tarjoavan virkistävän ja stimuloivan kokemuksen, mikä tekee niistä suosikkivalinnan niiden keskuudessa, jotka etsivät enemmän henkistä huumaa. Tässä osiossa tutkimme Sativa-lajikkeiden merkitystä, ominaisuuksia ja etuja.

Sativan määritelmä

Sativa viittaa toiseen kahdesta ensisijaisesta kannabiskasvityypistä (toinen on Indica). Näitä kasveja on viljelty vuosisatojen ajan erilaisiin tarkoituksiin, kuten kuiduntuotantoon, elintarvikkeisiin, lääkkeisiin ja virkistyskäyttöön. Termi "Sativa" tulee latinasta ja tarkoittaa "viljeltyä", mikä korostaa sen pitkää historiaa ihmisen maataloudessa.

Sativakasvien ominaisuudet

Sativa-kasveilla on useita erityispiirteitä, jotka erottavat ne indica-kasveista:

 • Korkeampi kasvu: Sativat kasvavat tyypillisesti korkeammiksi kuin Indicat, ja jotkut niistä saavuttavat jopa 20 jalan korkeuden, kun niitä kasvatetaan ulkona.
 • Kapeammat lehdet: Sativa-kasvin lehdet ovat yleensä kapeammat kuin indica-kasvin lehdet.
 • Lankamainen rakenne: Korkeutensa ja kapeiden lehtiensä vuoksi nämä kasvit näyttävät usein lankamaisemmilta kuin pensasmaiset Indicat.
 • hedelmäinen aromi: Monet käyttäjät raportoivat, että useimpiin sativoihin liittyvä tuoksuprofiili on pikemminkin hedelmäinen tai makean tuoksuinen kuin maanläheinen tai haiseva kuten monet indica-kannat.

Sativakantojen edut

Satiiveista löytyvä ainutlaatuinen kemiallinen koostumus voi tarjota lukuisia hyötyjä, kun niitä käytetään joko virkistyskäytössä tai lääkinnällisesti. Joitakin mahdollisia etuja ovat:

 • Lisääntynyt energia: Sativa-kannat ovat tunnettuja kyvystään lisätä energiatasoja ja tarjota piristävämpi kokemus verrattuna indicoihin.
 • Luovuuden lisääminen: Monet käyttäjät raportoivat, että sativat voivat auttaa sytyttämään luovuutta, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan taiteilijoille tai inspiraatiota tarvitseville.
 • Mielialan kohottaminen: Sativoihin liittyvät kohottavat vaikutukset voivat olla hyödyllisiä masennuksen ja ahdistuksen oireiden torjunnassa.

Seuraavissa osioissa syvennymme indica-kasvien maailmaan ja tutkimme, miten ne eroavat sativa-kannoista. Pysy kuulolla.

Sativa, kannabiksen lajike, tarjoaa selviä ominaisuuksia ja etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan valinnan monille kuluttajille. Toisaalta Indica on toinen kannabiskanta, jolla on omat erityiset ominaisuutensa ja etunsa.

hamppupelto

Mitä on indica?

Tässä osiossa tutustumme Indica-kantojen maailmaan ja sukellamme niiden ainutlaatuisiin ominaisuuksiin ja hyötyihin. Koska indicat ovat kannabiskasvien pääluokka, niiden ymmärtäminen voi auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä siitä, mikä kanta soveltuu parhaiten tarpeisiisi.

Indican määritelmä

Indica viittaa toiseen kahdesta ensisijaisesta kannabiskasvityypistä, joiden alkuperä juontaa juurensa Keski-Aasiaan ja Intian niemimaalle. Nämä kasvit tunnetaan lyhyemmästä kasvustaan, leveämmistä lehdistä ja tiheämmistä silmuista verrattuna Sativa-lajikkeisiin. Indicaa nauttimalla aikaansaadut vaikutukset ovat yleensä luonteeltaan rentouttavampia ja rauhoittavampia.

Indikakasvien ominaisuudet

 • Kasvu: Sativoihin verrattuna indicat kasvavat lyhyemmiksi (yleensä 2-4 jalan välillä) ja niillä on leveämmät lehdet, jotka ovat väriltään tummanvihreämpiä.
 • Nuput: Indica-kasvien kukat tai nuput ovat tyypillisesti tiheitä ja kompakteja johtuen niiden tiukemmista sisäisistä väleistä.
 • Kypsymisaika: Yleisesti ottaen indica-kannoilla on nopeampi kukinta-aika kuin sativoilla - usein ne kypsyvät vain kahdeksassa viikossa itämisestä.
 • Kannabinoidiprofiili: Kemiallinen koostumus vaihtelee eri lajikkeiden välillä; kuitenkin indikoissa on yleensä korkeampi kannabinoidien, kuten CBD:n, määrä suhteessa THC-pitoisuuteen verrattuna sativa-kantoihin.

Indikakantojen edut

In indicoihin liittyvät rauhoittavat ominaisuudet tarjoavat käyttäjille lukuisia mahdollisia hyötyjä. Joitakin yleisimpiä etuja ovat:

 • Rentoutuminen: Indicat tunnetaan rauhoittavista vaikutuksistaan, joten ne ovat ihanteellinen valinta rentoutumiseen pitkän päivän jälkeen tai levollisen unen edistämiseen.
 • Kivunlievitys: Indica-kantojen korkeampi CBD-pitoisuus voi auttaa lievittämään kipua ja tulehdusta, mikä tarjoaa helpotusta kroonisista sairauksista, kuten niveltulehduksesta tai fibromyaliasta kärsiville.
 • Ahdistuksen vähentäminen: Rentouttavan luonteensa vuoksi indicat voivat olla tehokkaita vähentämään ahdistustasoja ja auttaa käyttäjiä tuntemaan olonsa rauhallisemmaksi.
 • Lihasten rentoutuminen: Näiden kasvien rauhoittavien ominaisuuksien on todettu olevan hyödyllisiä lihasjännityksen ja kouristusten lievittämisessä - erityisen hyödyllisiä henkilöille, joilla on multippeliskleroosi tai muita neuromuskulaarisia häiriöitä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että indica-kannat tarjoavat monia etuja, jotka sopivat niille, jotka etsivät rentoutumista ja helpotusta erilaisiin vaivoihin. Kun olet tietoinen indica-kannabiksen ominaisuuksista ja mahdollisista käyttökohteista, voit päättää, mikä lajike sopii parhaiten tarpeisiisi.

Indica on kannabislajike, jolla on selviä ominaisuuksia ja etuja. On olennaista olla tietoinen Sativa- ja Indica-kasvien välisistä eroista, kun valitset, mikä lajike sopii sinulle parhaiten.

hamppu ja sininen taivas

Sativa- ja indica-kasvien erot

Tutustumalla Sativa- ja Indica-kasvien välisiin eroihin voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen siitä, mikä lajike sopii parhaiten tarpeisiisi.

Kahden kannabiskasvityypin fyysiset erot

Sativa- ja indica-kasveilla on selvät fyysiset ominaisuudet, jotka erottavat ne toisistaan. Seuraavassa on muutamia keskeisiä eroja:

 • Sativa-kasvit ovat yleensä pitempiä ja niillä on kapeat lehdet, ja ne ovat usein jopa 20 jalan korkuisia. Niillä on myös vaaleamman vihreä väri kuin niiden lajitovereilla.
 • Indica-kasvit taas ovat lyhyempiä ja puskamaisempia ja niillä on leveämmät lehdet. Ne kasvavat tyypillisesti korkeintaan kuuden jalan korkuisiksi ja niillä on tummempi vihreä sävy.

Chemical Differences Between the Two Types of Cannabis Plants

Sativa- ja indica-kantojen ensisijainen ero on niiden ainutlaatuisissa kemiallisissa koostumuksissa, erityisesti kannabinoidien, kuten THC:n (tetrahydrokannabinoli) ja CBD:n (kannabidioli) osalta. Nämä yhdisteet ovat vuorovaikutuksessa elimistömme endokannabinoidijärjestelmän kanssa tuottaen erilaisia vaikutuksia:

 • Sativa-kannat sisältävät yleensä korkeampia THC-pitoisuuksia suhteessa CBD-pitoisuuteen, mikä johtaa stimuloivampiin aivovaikutuksiin, kuten keskittymisen tai luovuuden lisääntymiseen.
 • Indica-kannat sisältävät sitä vastoin korkeampia CBD-pitoisuuksia THC-pitoisuuksiin verrattuna, mikä edistää rentouttavia ominaisuuksia, jotka sopivat stressin lievittämiseen tai unen edistämiseen.

Effects on the Body When Consuming Different Strains

Sativa- ja indica-kantojen vastakkaiset kemialliset koostumukset johtavat erilaisiin vaikutuksiin elimistössä, kun niitä nautitaan:

 • Sativa-kannat ovat tunnettuja piristävistä, energisoivista ja aivovaikutuksista. Ne voivat auttaa lisäämään keskittymistä, luovuutta ja motivaatiota samalla kun ne tuottavat euforian tunnetta. Nämä ominaisuudet tekevät niistä ihanteellisia päiväkäyttöön tai sosiaalisiin tilanteisiin.
 • Indica-kannat sen sijaan tuottavat enemmän rauhoittavia ominaisuuksia, jotka edistävät rentoutumista ja stressin lievittämistä. Tämä tekee niistä sopivia iltakäyttöön tai apuvälineeksi kivun tai unettomuuden hallintaan.

Jos haluat lisätietoja näiden kahden kannabiskasvityypin erityisistä eroista, tutustu tähän kattavaan oppaaseen Medical News Today:stä.

Sativa- ja indica-kasvit ovat kaksi erilaista kannabiksen lajiketta, joilla kummallakin on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Ymmärtämällä Sativa- ja Indica-kasvien erilaiset ominaisuudet voit määrittää, kumpi niistä sopii parhaiten tarpeisiisi. Tutustutaanpa optimaaliseen ympäristöön näiden kahden kannabislajikkeen viljelyyn.

Viljelyolosuhteet Sativa- ja Indica-kasveille

Ideaalisten kasvuolosuhteiden ymmärtäminen sekä Sativa- että Indica-kasveille on tärkeää sadon ja laadun maksimoimiseksi. Kummallakin kannabiskasvityypillä on erityisvaatimuksia ilmaston, valaistuksen, ravinteiden ja muiden seikkojen suhteen. Tässä osiossa tarkastelemme optimaalisia olosuhteita kullekin kannalle.

Ideaaliset kasvuolosuhteet Sativa-kasveille

Sativa-kannat viihtyvät lämpimässä ilmastossa, jossa on runsaasti auringonvaloa. Sativa-kannat ovat peräisin päiväntasaajan läheisiltä alueilta, kuten Keski-Amerikasta, Kaakkois-Aasiasta ja Afrikasta; alueilta, jotka ovat tunnettuja pitkistä, voimakkaan auringonpaisteen päivistä. Kun kasvatat Sativaa sisällä tai ulkona, ota huomioon seuraavat tekijät:

 • Lämpötila: Pidä lämpötila-alue välillä 70-85°F (21-29°C) päiväsaikaan.
 • Kosteus: Pidä suhteellinen kosteus noin 40-50 %:ssa kukintavaiheessa.
 • Lannoitteet: Tarjoa runsaasti typpeä kasvullisen kasvun aikana ja sen jälkeen fosforirikkaita lannoitteita kukintavaiheiden aikana.
 • Valot: Sisäkasvatuksissa, joissa käytetään keinovaloja, kuten LED- tai HPS-lamppuja, varmista vähintään 18 tunnin valojakso päivässä ja pidä samalla riittävä etäisyys kasvien latvustosta ylikuumenemisongelmien välttämiseksi.

Ideaaliset kasvuolosuhteet Indica-kasveille

Idica-kannat ovat peräisin kylmemmiltä vuoristoalueilta, kuten Afganistanista ja Nepalista, mikä tarkoittaa, että ne vaativat hieman erilaiset ympäristöparametrit kuin Sativat, kun niitä kasvatetaan valvotuissa ympäristöissä, kuten kasvihuoneissa ja kasvihuoneissa.

 • Lämpötila: Pidä lämpötila-alue välillä 65-80°F (18-26°C) päiväsaikaan.
 • Kosteus: Pidä suhteellinen ilmankosteus noin 30-40 %:ssa kukintavaiheiden aikana homeen kasvun ja muiden liialliseen kosteuteen liittyvien ongelmien estämiseksi.

Yksi Indica-kasveilla on tyypillisesti lyhyempi vegetatiivinen jakso kuin Sativoilla, mikä tarkoittaa, että ne tarvitsevat vähemmän aikaa voimakkaan valon alla ennen siirtymistä kukintavaiheeseensa. Tämä voidaan saavuttaa säätämällä valojaksoa 18 tunnin vuorokauden pituudesta kohti tavanomaisempaa 12/12-jaksoa, jossa pimeyttä ja valaistusta on yhtä paljon jokaisen vuorokauden aikana.

Kaiken kaikkiaan sekä Sativa- että Indica-kantojen erityisten kasvuolosuhteiden ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää sadon ja laadun maksimoimiseksi. Räätälöimällä viljelykäytäntöjäsi näiden ohjeiden mukaisesti olet hyvässä vauhdissa tuottamaan ensiluokkaisia kannabistuotteita, olipa kyse sitten henkilökohtaisesta käytöstä tai kaupallisista tarkoituksista.

Sativa- ja indica-kasvit vaativat erilaiset kasvuolosuhteet menestyäkseen. Viljelijöiden on välttämätöntä ymmärtää näiden kahden kannabiskannan väliset erot valitessaan, mitä kantaa heidän on kehitettävä. Tutkittuamme Sativa- ja Indica-kasvien välisiä eroja tarkastellaan nyt, miten kumpaakin kantaa käytetään yleisesti.

Sativa- ja indica-kantojen yleiset käyttötarkoitukset

Kummallakin Sativa- ja Indica-kannalla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä sopivia erilaisiin tarkoituksiin lääketieteellisistä sovelluksista virkistyskäyttöön. Tässä osiossa tarkastelemme kummankin kantatyypin yleisiä käyttötarkoituksia.

Sativakantojen yleiset käyttötarkoitukset

 • Energisoivat vaikutukset: Niiden piristävien ja aivoja stimuloivien vaikutusten vuoksi Sativa-kantoja käytetään usein päiväsaikaan tai sosiaalisissa tilaisuuksissa, sillä ne voivat auttaa lisäämään energiatasoja ja luovuutta. Esimerkiksi taiteilijat voivat löytää inspiraatiota käyttämällä Sativa-dominantti-kantaa.
 • .
 • Mielialan parantaminen: Monet käyttäjät raportoivat, että Sativojen nauttiminen voi johtaa mielialan paranemiseen niiden stimuloivan luonteen vuoksi. Sativoja valitsevat usein ne, joilla on mielialaongelmia, kuten ahdistusta tai masennusta, koska ne pystyvät kohottamaan mielialaa.
 • Väsymyksen lievittäminen: Näiden kantojen energisoivien vaikutusten ansiosta ne ovat hyödyllisiä myös sellaisten sairauksien kuten kroonisen kivun tai unihäiriöiden, kuten unettomuuden, aiheuttaman väsymyksen torjunnassa.
 • Kivunhallinta: Vaikka kipua ei lievitetä yhtä tehokkaasti kuin indikoihin verrattuna, jotkut ihmiset löytävät silti helpotusta tietyntyyppisiin lieviin kiputiloihin, kun he käyttävät Sativa-kantaa.

Indica-kantojen yleiset käyttötarkoitukset

 • Nukkumisen apu: Monissa Indica-kannoissa esiintyvät rauhoittavat ominaisuudet tekevät niistä ihanteellisia valintoja henkilöille, jotka kamppailevat unettomuuden tai muiden uneen liittyvien ongelmien kanssa. Indican nauttiminen ennen nukkumaanmenoa voi edistää rentoutumista ja levollista unta koko yön ajan.
 • Kivunlievitys: Yleisesti ottaen indicat tunnetaan kyvystään lievittää erityyppisiä kipuja, mukaan lukien kroonista ja akuuttia kipua. Tämä tekee niistä suositun valinnan potilaiden keskuudessa, jotka kärsivät esimerkiksi niveltulehduksesta, fibromyaliasta tai syöpään liittyvästä kivusta.
 • Lihasten rentoutuminen: Indica-kantojen on todettu auttavan rentouttamaan lihaksia ja vähentämään lihaskouristuksia joillakin käyttäjillä. Niille, joilla on sairauksia, kuten multippeliskleroosi tai lihasdystrofia, indica-kannat voivat olla erityisen hyödyllisiä lihasten rentouttamisessa ja kouristusten vähentämisessä.
 • Ahdistuneisuuden lievittäminen: Indicoilla on taipumus tuottaa rauhoittavia vaikutuksia, jotka voivat auttaa lievittämään ahdistusoireita joillakin henkilöillä. On kuitenkin tärkeää huomata, että kaikki indica-kannat eivät toimi samalla tavalla kaikille, joten kokeilu voi olla tarpeen oikean kannan löytämiseksi.

Näiden yleisten käyttötarkoitusten lisäksi sekä Sativa- että Indica-kantoja voidaan käyttää myös virkistyskäytössä ihmisillä, jotka nauttivat niiden vaikutuksista mielialaan ja energiatasoihin. On tärkeää, että kannabista kulutetaan aina vastuullisesti ja paikallisen lainkäyttöalueesi asettamien laillisten rajojen puitteissa.

Sativa- ja indica-kantoja käytetään yleisesti moniin eri tarkoituksiin, rentouttavista vaikutuksista energisoiviin vaikutuksiin. Tarkastellaan seuraavaksi muutamia tunnettuja lajikkeita molemmista kannabiksista.

Kunkin kasvityypin suosituimmat lajikkeet

Kannabiksen kasvavan kiinnostuksen myötä sekä virkistys- että lääkinnällisiin tarkoituksiin on kehitetty monia lajikkeita, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Tässä osiossa tutustumme joihinkin suosittuihin Sativa- ja Indica-kantoihin, jotka ovat laajalti tunnettuja ainutlaatuisista ominaisuuksistaan.

Sativa-kantojen suositut lajikkeet

 1. Sour Diesel: Sour Diesel tunnetaan pistävästä diesel-tyyppisestä aromistaan, ja se on nopeasti vaikuttava kanta, joka tuottaa energisoivia vaikutuksia, jotka sopivat täydellisesti päiväkäyttöön. Sen piristävät ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen stressin, masennuksen ja väsymyksen torjuntaan. Lue lisää Sour Dieselistä täältä.
 2. Haze: Tällä klassisella Sativa-kannalla on pitkä historia, joka ulottuu 1960-luvulle, jolloin se jalostettiin ensimmäisen kerran Kaliforniassa risteyttämällä Kolumbiasta, Meksikosta, Thaimaasta ja Intiasta peräisin olevia maatiaiskantoja. Haze on tunnettu siitä, että se on aivojen huumaava ja lisää luovuutta ja keskittymistä, joten se sopii taiteellisiin ponnisteluihin tai aivoriihiin. Tutustu Hazeen tarkemmin täällä.
 3. Pineapple Express: Suosittu hybridi, jolla on pääasiassa Sativa-vaikutuksia, jotka ovat peräisin sen emokannoista Trainwreck ja Hawaiian; Pineapple Express tarjoaa tasapainoisen yhdistelmän energiannousua yhdistettynä rentoutumiseen aiheuttamatta rauhoittavaa tai uneliaisuutta - täydellinen koko päivän kumppaniksi. Lue lisää Pineapple Expressistä täältä.
 1. Granddaddy Purple: Usein GDP:ksi kutsuttu kanta on kuuluisa Indica-dominantti hybridi, joka on peräisin Kaliforniasta. Tämä Indica-dominantti hybridi on tunnettu rauhoittavista vaikutuksistaan, jotka auttavat vähentämään kipua, jännitystä ja unettomuutta - mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon auringon laskiessa.
 2. Northern Lights: Tämä legendaarinen puhdas indica-kanta on ollut käytössä 80-luvun alusta lähtien, ja sillä on vahva sukujuurensa afgaanien maatiaiskannoista. Northern Lights tarjoaa koko kehon rentoutumista yhdistettynä unenomaiseen euforiaan - täydellinen rentoutumiseen pitkän päivän jälkeen tai unihäiriöiden, kuten unettomuuden, torjumiseen.
 3. Blueberry: Kuten nimestä voi päätellä, Blueberry on indica-dominantti kanta, jolla on makea mustikan aromi ja makuprofiili. Sen rauhoittavat vaikutukset ovat ihanteellisia niille, jotka etsivät helpotusta ahdistukseen, krooniseen kipuun tai haluavat yksinkertaisesti rentoutua tuntematta itseään liian rauhoittavaksi.

Oikean lajikkeen valinta voi vaikuttaa merkittävästi yleiseen kannabiskokemukseesi; siksi niiden ainutlaatuisten ominaisuuksien ymmärtäminen auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.

Kunkin kasvityypin suosituimmat lajikkeet

Kannabiksen maailmassa kuluttajien saatavilla on lukemattomia kantoja, joilla kullakin on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja vaikutuksensa. Tässä keskustelemme joistakin suosituista lajikkeista sekä Sativa- että Indica-kasveille.

Sativa-kantojen suositut lajikkeet

Sativa-kannat tunnetaan niiden piristävistä ja energisoivista vaikutuksista, mikä tekee niistä ihanteellisia valintoja päiväkäyttöön tai sosiaalisiin tilanteisiin. Joitakin tunnettuja Sativa-lajikkeita ovat:

 • Sour Diesel: Klassinen lajike, jolla on pistävä aromi ja pitkäkestoinen aivojen huuma, joka sopii erinomaisesti stressin ja masennuksen torjuntaan.
 • Haze: Tämä legendaarinen kanta ylpeilee luovalla pörinällä yhdistettynä virkistävään kehon highiin, joten se sopii erinomaisesti taiteellisiin ponnisteluihin tai ulkoilma-aktiviteetteihin.
 • Jamaican Dream: Makeiden trooppisten makujensa ja nopeasti vaikuttavien euforisten vaikutustensa ansiosta tämä kanta sopii täydellisesti niille, jotka haluavat aloittaa päivänsä positiivisesti.
 • Pineapple Express: Pineapple Express tunnetaan yhtä lailla herkullisen hedelmäisestä maustaan kuin tasapainoisista huumaavista vaikutuksistaan, ja se tarjoaa käyttäjille lisääntynyttä keskittymiskykyä samalla kun se tarjoaa rentoutumista.

Indica-kannat ovat usein haluttuja niiden rentouttavien ja rauhoittavien vaikutusten vuoksi, mikä tekee niistä ihanteellisia valintoja yökäyttöön tai stressin lievittämiseen. Joitakin tunnettuja Indica-lajikkeita ovat:

 • Northern Lights: Tämä ikoninen lajike tunnetaan voimakkaasta kehon huumaavasta vaikutuksestaan, joka voi auttaa kivunlievitykseen, unettomuuteen ja ahdistukseen.
 • Granddaddy Purple: Selkeän viinirypälearominsa ja voimakkaiden rentouttavien vaikutustensa ansiosta tämä kanta on täydellinen niille, jotka etsivät rauhallista yöunta tai helpotusta.
 • Afghan Kush:Afghan Kush on ikivanha maatiaiskanta, joka on kotoisin Hindu Kush -vuoristosta, ja se tarjoaa käyttäjille syvää rentoutumista yhdistettynä vahvoihin lääkinnällisiin ominaisuuksiin, jotka torjuvat pahoinvoinnin ja kivun kaltaisia vaivoja.
 • G-13:Tämä salaperäinen kanta ylpeilee mielenkiintoisella taustatarinallaan, johon liittyy hallituksen kokeita, mutta tunnetaan nykyään parhaiten voimakkaista rentoutumisominaisuuksistaan, jotka tekevät siitä ihanteellisen stressiin liittyvien sairauksien hoitoon.

Laaja valikoima saatavilla olevia kannabiskantoja takaa, että jokaisen tarpeisiin ja mieltymyksiin löytyy jotain sopivaa. Koska vaihtoehtoja on niin paljon, on tärkeää tutkia ja kokeilla eri lajikkeita, jotta löydät yksilöllisiin tarpeisiisi täydellisesti sopivan.

Sativa- ja indica-kantojen välisten erojen ymmärtäminen on tärkeää, jotta voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan kannan. Kun sinulla on nämä tiedot hallussasi, voit nyt tarkastella sellaisia tekijöitä kuin vaikutukset kehoosi ja mieleesi, aromi- ja makuprofiilit, THC-pitoisuudet ja paljon muuta, kun valitset itsellesi sopivaa lajiketta.

How to Choose the Right Strain For You?

Oikean kannabiskannan valitseminen voi olla pelottava tehtävä, varsinkin kun markkinoilla on nykyään niin paljon vaihtoehtoja. On ehdottoman tärkeää ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin halutut vaikutukset, viljely-ympäristö ja yksilölliset taipumukset, kun valitset kanta, joka täyttää vaatimuksesi. Varmistaaksesi, että teet tietoon perustuvan päätöksen, tämä osio antaa ohjeita tärkeimmistä näkökohdista, jotka on otettava huomioon kantoja valittaessa.

Tekijöitä, jotka on otettava huomioon kantavalinnassa

 • Tarkoitus: Määritä, etsitkö lääkinnällisiä hyötyjä vai virkistyskäyttöä. Jotkin kannat saattavat soveltua paremmin tiettyihin lääketieteellisiin tiloihin, kuten krooniseen kipuun tai ahdistuksen lievittämiseen, kun taas toiset saattavat tarjota piristäviä vaikutuksia, jotka ovat ihanteellisia seurusteluun.
 • Vaikutukset: Jokaisella kasvityypillä on omat ainutlaatuiset vaikutuksensa kehoon ja mieleen. Sativa-kannat tuottavat yleensä energisoivia ja luovia kokemuksia, kun taas indica-kannat aiheuttavat usein rentoutumista ja rauhoittumista (lähde). Yksittäisten lajikkeiden tutkiminen voi antaa lisätietoa niiden erityisominaisuuksista.
 • Toleranssi: Jos olet uusi kannabiksen käyttäjä tai sinulla on alhainen toleranssi, valitse miedompia kantoja, joiden THC-pitoisuus on pienempi (lähde). Lisää tehoa asteittain ajan myötä tarpeen mukaan.
 • Kasvatusolosuhteet: Jos kasvatat kasveja kotona, ota huomioon kunkin kannan suosima ympäristö (esim. lämpötila-alue) ja kasvuominaisuudet (esim. korkeus). Nämä tiedot auttavat varmistamaan optimaaliset tulokset viljelyn aikana.

Oman tarpeen ja mieltymysten ymmärtäminen

Viime kädessä paras kanta sinulle riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. On elintärkeää kokeilla erilaisia kantoja ja lajikkeita löytääksesi, mikä sopii sinulle parhaiten. Jotkut ihmiset saattavat suosia tasapainoista hybridiä, jossa yhdistyvät sekä Sativa- että Indica-kasvien ominaisuudet, kun taas toiset saattavat kallistua yhden tyypin puoleen toisesta haluttujen vaikutustensa perusteella.

Ha tarkentaaksesi hakuasi, harkitse neuvojen pyytämistä kokeneilta käyttäjiltä tai kannabiksen ammattilaisilta, kuten apteekkien budtendereiltä (lähde). He voivat antaa arvokasta tietoa tiettyjen kantojen ominaisuuksista ja auttaa sinua ohjaamaan sinua kohti ihanteellista valintaa henkilökohtaisten tarpeidesi perusteella.

Sopivan kannan valinnan lisäksi on ratkaisevan tärkeää kuluttaa vastuullisesti aloittamalla pienillä annoksilla ja lisäämällä niitä vähitellen tarpeen mukaan. Huomioi aina, miten kukin kanta vaikuttaa sinuun yksilöllisesti - muista, että jokaisen kokemus kannabiksesta on ainutlaatuinen.

FAQs in Relation to Difference Between Sativa and Indica

Onko Indican ja Sativan välillä todella eroa?

Kyllä, indica- ja sativa-kantojen välillä on merkittäviä eroja. Näitä eroja ovat muun muassa niiden fyysinen ulkonäkö, kemiallinen koostumus, vaikutukset kehoon ja ihanteelliset kasvuolosuhteet. Monet nykyaikaiset kannabiskannat ovat kuitenkin hybridejä, joissa yhdistyvät molempien tyyppien piirteet.

Onko sativa psykoaktiivisempi kuin indica?

Sativa-kannoilla on yleensä korkeammat THC-pitoisuudet verrattuna CBD-pitoisuuksiin, joten ne ovat yleensä psykoaktiivisempia kuin indica-kannat. Indica-lajikkeissa on yleensä korkeampi CBD:n ja THC:n suhde, mikä johtaa enemmän rentouttavaan vaikutukseen kuin energiseen huumaavaan vaikutukseen, joka liittyy sativoihin.

Ovatko indica- ja sativa-luokitukset vanhentuneita?

Käsitteitä "indica" ja "sativa" voidaan pitää jokseenkin vanhentuneina johtuen kannabiskasvien laajasta risteyttämisestä ajan mittaan. Vaikka näillä luokituksilla on edelleen merkitystä eri kantojen yleisten ominaisuuksien ymmärtämisessä, on tärkeää keskittyä yksittäisten kantojen profiileihin, kuten kannabinoidien (THC:CBD) ja terpeenien suhteisiin, kun valitaan sopivaa lajiketta.

Johtopäätös

Sativa- ja indica-kasvien välisen eron ymmärtäminen on olennaista niille, jotka haluavat käyttää kannabista. Sativa-kannoilla on taipumus tarjota energisoiva vaikutus, kun taas Indica-kannat ovat enemmän rentouttavia. Näiden kahden kasvityypin väliset fyysiset ja kemialliset erot voivat vaikuttaa niiden kasvuolosuhteisiin, yleisiin käyttötarkoituksiin ja suosittuihin lajikkeisiin.

Jos olet vasta aloittamassa kannabiksen käyttöä tai tavoittelet tiettyä lopputulosta, on tärkeää miettiä omia toiveitasi ja taipumuksiasi kantaa valitessasi. Kun tarjolla on niin paljon vaihtoehtoja, oikean lajikkeen löytäminen voi vaatia kokeiluja.

Kumppanivaikutus

Tämä on suhteellisen uusi teoria, jonka mukaan myrseeniksi kutsutun terpenoidin kantapitoisuudet ovat itse asiassa enemmän vastuussa Indican ja Sativan välisten psykoaktiivisten erojen luomisesta kuin THC:n ja CBD:n prosenttiosuudet ja pitoisuudet.

Terpenoideja (tai terpeenejä, kuten niitä myös kutsutaan) syntetisoidaan kasvin erittävissä soluissa, ja tuotanto lisääntyy valolle altistumisen seurauksena. Terpeenejä esiintyy myös useimmiten suurina pitoisuuksina hedelmöittymättömissä naaraspuolisissa kannabiskasveissa niiden kasvaessa. Niitä esiintyy monissa muissa kasveissa – yleensä ne ovat läsnä suojellakseen kasvia tuholaisilta – ja sen seurauksena ne tuottavat myös voimakkaita tuoksuja ja makuja. Jotkut uskovat, että terpenoiditutkimus voi olla seuraava suuri “huippu” tutkimuskohde siinä, miten erityisesti lääketieteellinen marihuana vaikuttaa tietynlaisiin terveysongelmiin.

Myrseenillä itsellään on erityisiä lääkinnällisiä ominaisuuksia, kuten veri-aivoesteen vastuksen alentaminen, jolloin se itse ja muut kemikaalit pääsevät esteen läpi nopeammin. Sitä ei myöskään löydy vain marihuanasta – itse asiassa sitä kulutetaan laajimmin osana sitrushedelmien eteerisiä öljyjä. Jotkut ihmiset itse asiassa väittävät, että tietynlaisten sitrushedelmien, kuten mangon, syöminen 45 minuuttia ennen marihuanan nauttimista johtaa nopeampaan tulokseen ja suurempaan intensiteettiin.

Termin “entourage effect” keksi tohtori Ethan Russo, kun hän julkaisi British Journal of Pharmacology -lehdessä artikkelin, jossa hän kuvasi kannabiksen sisältämien muiden yhdisteiden synergioita sekä sitä, että niitä ei tyypillisesti ole “vain CBD:tä sisältävissä” tuotteissa. Russo on myös ehdottanut, että kannabinoidien ja terpenoidien yhteisvaikutukset voisivat tuottaa synergiaa myös monien kroonisten sairauksien – hoidossa aina masennuksesta syöpään ja bakteeri-infektioihin.

Terpeenejä esiintyy sekä indica- että sativa-kannoissa.
Tämä sanoi, että indica-kannoissa on yleensä hallitsevassa asemassa myrseeni yhdistettynä muihin terpinoideihin, joita kutsutaan limoneeniksi tai a-pineeniksi. Sativa-kannoilla sen sijaan näyttää olevan monimutkaisempi terpeeniprofiili.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku