Elämän ilo, kuuden satavuotiaan kertomana Bamasta, Kiinasta

Last updated:

Published:

"Yksikään satavuotias ei käytä lääkkeitä, kukaan heistä ei ole ollut leikkauksessa, tässä kylässä ei ole sydänsairauksia, diabetesta tai liikalihavuutta. He elävät hämmästyttävän pitkää, tervettä ja onnellista elämää".

-Dr. John Day, 2014

youtube-video - pitkäikäisyys

Vaikka tohtori Dayn kokemukset ovat epäilemättä oivaltavia, Bama's centenariansin motivaatio, onnellisuus ja positiivinen tulevaisuudennäkymä loistaa läpi. Heidän tunteensa ovat varmasti samansuuntaisia kaikkien niiden kanssa, jotka kamppailevat tasapainoisen elämän eteen nykypäivän taukoamattomassa modernissa yhteiskunnassa.

Ei ole harvinaista, että ikä nähdään esteenä, jota pitää pelätä. Baman väestö odottaa innolla vanhenemista; heidän hymynsä on tarttuvaa, ja heidän onnellisuutensa antaa meille toivoa siitä, että pitkä ja tyydyttävä elämä ei tarvitse paljon rahaa, teknologiaa tai mukavuutta ollakseen totta.

Miten voimme omaksua osan heidän elämäntyylistään maailmassa, jossa vaaditaan pitkiä työpäiviä ja jossa ollaan sidottuja toimistorakennuksiin?

Avokätisyys naapureita kohtaan, puhtaan, saastuttamattoman ruoan syöminen - nämä ovat vain muutamia asioita, jotka Baman satavuotiaat pitävät terveellistä elämää tärkeänä. Jos jotain, niin se, että he iloitsevat ajatuksesta vanhenemisesta, tekee pienistä muutoksista elämäntavoissamme niin toivottavia. Jos voisimme saada edes jotain heidän elämänrakkaudestaan, pienet muutokset olisivat vaivan arvoisia. Ei vain siksi, että tuntisimme eron itsessämme, vaan myös siksi, että se vaikuttaisi muihin ympärillämme oleviin ihmisiin.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku