Hamppusiemenöljy ja pitkäikäisyysilmiö Bama Villagessa

Last updated:

Published:

vanha mies kalastaa joessa

Vaikka tiede ja nykyaikainen lääketiede pelaavat kurovat kiinni, kannabiskasvin terveyshyötyjä tukevia anekdoottisia todisteita on runsaasti. Ei ainoastaan sen psykoaktiivisten ja ei-psykoaktiivisten hartsien vuoksi, joita etsitään vaihtoehtona lääkkeille, vaan myös terveyttä ja pitkäikäisyyttä edistävänä elintarvikkeena. Erityisesti hampunsiemenistä ja hampunsiemenöljystä.

Baman piirikunnassa, korkealla Etelä-Kiinan syrjäisillä vuorilla, jossa auto ei ole vielä päässyt kunnolla esille ja jossa asuu vain 300 000 ihmistä, on erikoinen tilasto. Siellä on 73 satavuotiasta, mikä on yksi maailman korkeimmista luvuista. Nämä reippaat yli satapäiset osallistuvat yhä jokapäiväiseen elämään: metsästykseen, kutomiseen ja taloudenhoitoon. Jotkut työskentelevät edelleen pelloilla.

youtube-video - pitkäikäisyys

"Yksikään satavuotias ei käytä lääkkeitä, eikä kenellekään heistä ole tehty leikkauksia. Tässä kylässä ei ole sydänsairauksia, diabetesta tai liikalihavuutta. He elävät näin hämmästyttävän pitkää tervettä ja onnellista elämää."

-- Tohtori John Day, kardiologi

Elämä pidempään sinisillä vyöhykkeillä

Koska niin monet ihmiset elävät yli satavuotiaiksi, Bama County on yksi maailman harvoista "sinisistä vyöhykkeistä". Alueet, joissa on enemmän satavuotiaita kuin väestössä yleensä. Muita "sinisiä vyöhykkeitä" ovat Sardinia Italiassa, Okinawa Japanin rannikolla ja Nicoyan niemimaa Costa Ricassa.

Näitä ikääntyviä yhteisöjä yhdistää elämäntapa. He kaikki käyttävät pääasiassa kasvipohjaista ruokavaliota, joka sisältää myös useita superfoodeja, kuten hampunsiemeniä, kvinoa tai chia-siemeniä. He kaikki nauttivat päivittäin paikallista alkoholia, kuten riisiviiniä tai punaviiniä, ja harrastavat säännöllisesti kohtuullista liikuntaa. Kukin kulttuuri panostaa voimakkaasti perheeseen ja yhteisöön ja tuntee samalla uskoa ja tarkoitusta elämässään.

Kasvisruokavalio yhdistettynä hamppusiemenöljyn kaltaiseen superfoodiin tarjoaa useita huomattavia terveyshyötyjä. Kasvisterolit ja antioksidantit voivat vähentää useiden syöpien riskiä. Hampunsiementen sisältämät välttämättömät rasvahapot ovat tärkeitä antioksidantteja, jotka poistavat elimistöstä vapaita radikaaleja. Korkea kuitupitoisuus edistää ruoansulatuskanavan terveyttä, ja raikas paikallinen vesi ja raikas ilma, jota teollinen kehitys ei ole saastuttanut, täydentävät luetteloa tekijöistä, jotka edistävät pitkää ikää näillä alueilla.

Optimaalinen terveys ja pidempi elämä Bama Countyssa

Hampulla on Kiinassa pitkät perinteet elintarvikkeena, teollisuuden raaka-aineena ja lääkkeenä. Bama Countyn paikalliset asukkaat selittävät pitkäikäisyytensä osittain runsaan hampunsiemenöljyn nauttimisella. Hamppusiemenistä valmistetaan yleensä houmayou-lientä, joka on alueen peruselintarvike ja jota nautitaan kahdesti päivässä. Nopea katsaus hampunsiementen sisältöön auttaa ymmärtämään, miksi ne ovat niin terveellisiä.

kuva hampunsiemenistä ja hampunsiemenöljystä

Hampunsiemenet ja hampunsiemenöljy eivät sisällä yhtään kannabiksen kukkien sisältämiä mieltä muuttavia yhdisteitä. Se, mitä ne sisältävät, on jotain paljon jännittävämpää, erityisesti niille, jotka haluavat ylläpitää omaa terveyttään ja antaa Bama-paikallisille kyytiä. Hampunsiemenet ja hampunsiemenöljy ovat erittäin hyväksi sinulle. Itse asiassa ne ovat hyvin, hyvin, hyvin, hyvin hyviä sinulle. Tässä on, mitä ne sisältävät:

- Tyydyttyneet rasvat
- Monityydyttymättömät rasvat
- Monityydyttymättömät rasvat
- Kalium
- Kalsium
- Rauta
- Magnesium
- Tiamiini
- Fosfori
- Sinkki
- Kupari
- Mangaani
- Natrium
- Rikki
- Hiilihydraatit
- Proteiini
- Foolihappo
- Liukoinen ja liukenematon kuitu
- Vitamiinit, E, A, B12, D ja B12.
- Kaikki 20 aminohappoa, mukaan lukien 9 välttämätöntä aminohappoa, joita elimistömme ei pysty tuottamaan.

Ihanteellinen ravitsemus ja muuta

Hampunsiemenet ja hampunsiemenöljy ovat itsessään lähes täydellisiä elintarvikkeita. Niissä on monia tärkeitä ainesosia, jotka pitävät kehomme hyvin toimivana. Vitamiinit ja kivennäisaineet ovat välttämättömiä terveille hiuksille, kynsille, luustolle ja iholle, elinten oikealle toiminnalle, aivotoiminnalle, silmien terveydelle ja sairauksien vastustuskyvylle.

Proteiini takaa lihasten terveyden ja luonnolliset hiilihydraatit antavat jatkuvaa energiaa. Liukenematon kuitu auttaa ruoansulatusta ja liukoinen kuitu voi alentaa verenpainetta ja tasapainottaa glukoositasoja. Foolihappo on välttämätön uusien solujen kehitykselle ja estää DNA:n muutoksia.

Tärkeää on, että hampunsiemenissä on omega-6:n ja omega-3:n suhde 3:1, mikä on ihanteellinen kehon imeytymisen kannalta. Kun nämä suhteet eivät ole tasapainossa, kumpikaan näistä välttämättömistä rasvahapoista ei voi imeytyä tehokkaasti. "Välttämättömät" tarkoittavat, että elimistö ei tuota niitä, vaan ne on kulutettava. Hampunsiemenet sisältävät myös gammalinoleenihappoa (GLA), joka on välttämätön omega-6-rasvahappo. Kalaöljy, joka sisältää myös runsaasti välttämättömiä rasvahappoja, on objektiivisesti vähemmän hyödyllistä kuin hampunsiemenöljy. Tämä johtuu useista tekijöistä. Ensinnäkin kalaöljyn omega-3:n ja omega-6:n suhde on noin 7:1, mikä on kaukana ihanteellisesta. Lisäksi suuremmista kaloista tuotetun kalaöljyn tiedetään sisältävän enemmän epäpuhtauksia ja myrkyllisiä kemikaaleja.

Omega-rasvahapot terveelle kaikelle

Omega-3-rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvoja, jotka ovat tärkeä osa ihmisen terveyttä. Omega-3-rasvahappoja on useita, ja niillä on erilaisia tehtäviä, ja niitä kaikkia on saatavilla hampunsiemenöljyssä. Ne ovat elintärkeä osa solukalvoja ja voivat parantaa sydämen terveyttä lisäämällä "hyvää" HDL-kolesterolia. Ne voivat alentaa verenpainetta, hallita triglyseridejä ja estää plakin muodostumista valtimoiden seinämiin.

Omega-3-rasvahapot voivat auttaa vakauttamaan mielenterveyttä vähentämällä dementian, skitsofrenian, masennuksen ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön oireita. Ne myös torjuvat tulehduksia ja edistävät luuston terveyttä.DHA-dokosaheksaeenihappona ne muodostavat 8 prosenttia aivojen kokonaistilavuudesta ja ovat välttämättömiä sikiön aivojen kehitykselle.

Gammalinoleenihappo, yksi omega-6:n tyyppi, on prostaglandiinien ensisijainen rakennusaine. Nämä hormonien kaltaiset kemikaalit auttavat sileitä lihaksia supistumaan ja säätelemään tulehdusta ja kehon lämpötilaa. Ne ovat myös elintärkeitä monille tärkeille kehon toiminnoille. Tutkijat uskovat, että juuri GLA-lisä on vastuussa hormonien asianmukaisesta terveydestä. Sen on myös havaittu vähentävän nivelreuman oireita, ja se on tärkeä energianlähde.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku