Melatoniini ja Meladol: Miten saada paras yöunesi?

Last updated:

Published:

Onko sinulla univaikeuksia? Tunnetko olosi uupuneeksi päiväsaikaan? On mahdollista, että melatoniinin puute on sekoittanut unirytmisi. Melatoniini on ihmiskehossa tuotettu luonnollinen endogeeninen hormoni sekä synteettinen lisäaine, joka voidaan eristää ja sisällyttää ruokavalio-ohjelmaan. Seuraavassa tarkastelemme, miksi monet ihmiset voivat hyötyä melatoniinin lisämuodoista ja miten ainesosat edistävät tervettä vuorokausirytmiä ja rauhallisempaa unta.

MIKÄ ON MELATONIINI?

Käpyrauhasessa tuotettu, luonnossa esiintyvä melatoniinitaso riippuu vuorokaudenajasta ja pimeydestä. Melatoniinin pitoisuudet pysyvät hyvin alhaisina päiväsaikaan, mutta iltaisin melatoniinin tuotanto kymmenkertaistuu ja on keskimäärin 200 pikogrammaa (pg ) millilitrassa. Melatoniinin merkitystä uni-valverytmin säätelyssä ei voi aliarvioida, sillä se on yksi avain unettomuuden ja muiden unihäiriöiden ymmärtämiseen. Ilmaisu "biologinen kello" selittää tämän ilmiön endogeenisen melatoniinituotannon luonnollisen nousun ja laskun kautta noin 24 tunnin syklin aikana.

MIKÄ VAIKUTTAA MELATONIININ TUOTANTOON?

Tällä hetkellä melatoniinin määrä, jota me ihmiset tuotamme, riippuu suuresti ympäristöstämme ja vastuustamme. Tämä johtuu osittain elektronisten laitteiden lähettämän stimuloivan sinisen valon yleisyydestä. Myös pitkät työaikataulut, kiireinen sosiaalinen elämäntapa ja stressi ovat merkittäviä tekijöitä.

Yhdistettynä melatoniinituotannon vähenemiseen vuoden valoisimpina päivinä kaikki nämä tekijät tekevät melatoniinin hallinnasta oikeutetun huolenaiheen monille ihmisille. Aminohappo tryptofaanista erittyvä melatoniini reagoi hermoston reseptoreihin, jotka luonnollisesti säätelevät uni-valverytmiä.

EFSA-PÄÄTELMÄT

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) on antanut tutkimukseen perustuvat päätelmänsä melatoniinin tehokkuudesta rentoutumisessa ja unirytmin säätelyssä. Melatoniinista voi olla fysiologista hyötyä, ja nyt on selvempää kuin koskaan, miten vakuuttavia melatoniinilisät ovat useilla ihmisten terveyden osa-alueilla.

EFSA väittää, että melatoniini voi lyhentää unen alkamisviivettä, ja väittää, että yhdiste mahdollistaa nopeamman ja helpomman nukahtamisen. Lisäksi EFSA:n lautakunta on samaa mieltä siitä, että melatoniini lievittää tehokkaasti jet lagin "subjektiivisia oireita". Järjestö suosittelee noin 1 mg melatoniinia lähellä nukkumaanmenoaikaa lähes kaikille väestöön kuuluville.

Melatoniinilla ei suurelta osin katsota olevan haitallisia sivuvaikutuksia, kun useimmat ihmiset käyttävät sitä. Täydennys on yleensä saatavana ilman reseptiä. Tämän sanottuasi ota yhteyttä lääkäriisi, jos sinulla on huoli mahdollisista tuloksista ja vasta-aiheista.

TÄYDENTÄVÄT SOVELLUKSET

Vaikka melatoniinitutkimuksessa on huomattavia kuolleita kulmia, joillakin aloilla on tehty riittävästi tutkimuksia, jotta sen tehokkuus jet lagin, unettomuuden ja muiden unihäiriöiden subjektiivisten oireiden lievittämisessä on osoitettu. Melatoniinia on jopa sisällytetty tutkimuksiin, joissa todetaan, että sillä on potentiaalia vakavien sairauksien hoidossa, mutta tällä hetkellä tältä alalta puuttuu kuitenkin vakuuttavia tutkimuksia.

Jatkuvan viestinnän ja koko yön kestävien liiketoimien 2000-luvun maailmassa melatoniinin lisäannokset voivat merkittävästi auttaa sopeuttamaan myöhään yöllä tai epäsäännöllisissä vuoroissa työskentelevien uni-valverytmiä.

Vuorotyöhäiriö onkin ongelma monille tuntityöntekijöille ja palkansaajille kansainvälisesti, jotka eivät pysty sitoutumaan säännölliseen unirytmiin työn vaatimusten vuoksi. Jotkut tästä häiriöstä kärsivät henkilöt kamppailevat "liiallisen unen" kanssa, jolloin he tuntevat, että he saattavat tahtomattaan pyörtyä työ- ja valveillaoloaikana.

Ainakin tätä häiriötä sairastavat tuntevat itsensä jatkuvasti väsyneiksi, mutta heillä on vaikeuksia nukahtaa yöllä, kun heidän pitäisi. Joillakin jatkuvista oireista kärsivillä voi olla jopa vaikeuksia saapua ajoissa töihin tai he voivat masentua. On äärimmäisen tärkeää tiedostaa, miten tärkeää uni on pitämään meidät fyysisesti ja henkisesti vireinä ja terveinä.

CIBDOLINLIPOSOMAALINEN LISÄRAVINNE MELADOLIIN

Cibdol on hiljattain esitellyt uuden liposomaalisen nestemäisen lisäravinteen, jossa melatoniiniin on lisätty voimakas kannabinoidi CBD, joka vahvistaa koostumusta entisestään. Meladol kannustaa positiiviseen sopeutumiseen vahingoittuneeseen uni-valverytmiin ja sisältää liposomaalisen jakelumenetelmän, joka siirtää aktiivisen ainesosan CBD:n syvälle kehoon auttaakseen sinua nukkumaan syvemmin ja pidempään.

LIPOSOMAALINEN TOIMITUS

Liposomit ovat pohjimmiltaan rakenteeltaan turvallisia vesikkeleitä, jotka tuovat aktiivisia ainesosia, tässä tapauksessa CBD:tä ja melatoniinia, suolikalvojen ohi. Liposomit koostuvat vähintään yhdestä lipidikaksoiskerroksesta, ja ne ovat tärkeitä täydentävissä sovelluksissa, koska niiden avulla ainesosien korkeammat pitoisuudet pääsevät ihmissoluihin ilman, että ne vaarantuvat. Liposomeja on hyödynnetty vuosia lääkealalla, ja ne ovat tehokkaita ravintolisissä, koska ne varmistavat aktiivisten ainesosien nopeamman imeytymisen verenkiertoon. Meladol-kaavassa liposomit ovat välttämättömiä sen tehokkaiden ainesosien hoitopotentiaalin maksimoimiseksi.

MIKSI MELADOL?

Meladol on ihanteellinen valmiste niille, jotka haluavat saada hyvin ansaittua unta stressaavan päivän jälkeen. Meladol hyödyntää puhtaan CBD:n anksiolyyttistä ja rauhoittavaa potentiaalia, ja se on ainutlaatuisen monipuolinen monenlaisten henkilöiden ja uniongelmien hoitoon. Lisäksi Meladol ei ole psykoaktiivinen, mikä tarkoittaa, että se ei saa sinua tuntemaan oloasi pilvessä tai haittaa henkistä toimintaasi.

Toisin kuin reseptilääkkeet, Meladol ei muodosta tapoja, eikä sillä ole mahdollisia huolestuttavia sivuvaikutuksia, kuten huimausta ja lyhytaikaisen muistin ongelmia. Koska Meladol on suunniteltu auttamaan uni-valverytmin uudelleenjärjestelyä, se ei jätä sinua uupuneeksi tai uneliaaksi päivän aikana. Tässä sovelluksessa melatoniinia käytetään vähentämään unen latenssivaihetta, kun taas CBD kannustaa syvempään, jäsentyneempään lepoon.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku