Hamppu viljely elintarvikkeiden ja teollisuuden

Last updated:

Published:

Hamppu viljely elintarvikkeiden ja teollisuuden

HAMPPU - ENSILUOKKAINEN KASVI

Hamppu eli Cannabis sativa on yksivuotinen kasvi, jota ihmiset ovat viljelleet vuosituhansien ajan. Kasvin jokaisella osalla on ihmiselle hyödyllinen käyttötarkoitus. Sillä on hämmästyttävän paljon käytännöllisiä ja teollisia sovelluksia. Hamppua voidaan kasvattaa ja jalostaa eri tavoin eläintenkasvatuksesta maaliin, elintarvikkeista kankaisiin ja muovista lääkkeisiin, jotta saavutetaan halutut tulokset.

Hamppu on monipuolinen ja kestävä kasvi, jolla on pitkä ja rikas historia. Yhdysvalloissa maanviljelijöiden oli pakko kasvattaa hamppua kieltolakiin asti, ja se oli suosituin tapa maksaa veroja valtiolle. Hamppu on ollut niin läheisessä yhteydessä ihmisiin, että sillä on oma paikkansa etymologiassa. Arabian kielen sana kannabikselle, qannab, on kankaan juurisana, ja hamppu esiintyy monissa nimissä, esimerkiksi Hemphill.

Älkää menkö sekaisin. Historiallisesti marihuana, hamppu ja kannabis ovat kaikki eri nimiä samalle kasville. Marihuana on meksikolaista slangia, jota Hearstin sanomalehtiketju käyttää hämmentääkseen ja harhauttaakseen koko maailman väestöä omiin häijyihin tarkoituksiinsa ja pakottaakseen tietämättömän yleisön moraaliseen tukeen yhden maailman hyödyllisimmän kasvin kieltämiselle. Hamppu.

MONIPUOLINENKANANMUNA

Kasvatus määrittää lopullisen kannabistuotteen. Jos hamppua kasvatetaan lähellä toisiaan, sen sivuhaaroitus on vähäistä, mikä edistää pitkien kuitujen muodostumista. Kauempana toisistaan kasvatettu kannustaa sivuhaaroittumiseen, pienempään pituuteen ja useampiin siemenpäihin.

Huumausaineargumentti on ollut valitettavan hysteerinen savuverho, jota kieltolakien kannattajat ovat käyttäneet niin monta vuosikymmentä, että tästä tiedosta on tullut länsimaisessa kulttuurissa ansaitsematon ja virheellinen tosiasia.

THC:llä ja muilla kannabinoideilla on tärkeä rooli kannabiskasvin terveessä varhaiskehityksessä. Muiden hartsien kanssa ne toimivat antibakteerisesti, sienilääkkeinä ja kuivumisenestoaineina.

Kun kannabista käytetään teollisesti, siitä tulee hyödytöntä virkistys- tai lääkinnällisiin tarkoituksiin, koska se jätetään aina siemeneksi. Pölytyksen yhteydessä hampussa tapahtuu tiettyjä hormonaalisia muutoksia, jotka hillitsevät psykoaktiivisen hartsin tuotantoa ja kiihdyttävät biologisia prosesseja siementen tuotantoa varten. Lisäksi monet hamppulajikkeet ovat yksipuoleisia tai itsepölytteisiä (hermafrodiitteja).

Merkittävä osa kannabiskasvin teollisesta arvosta on siemenissä. Siemenet muodostavat jopa 80 prosenttia teollisesti käytetyn kannabiksen loppupainosta. Niistä puristetaan öljyä, niistä valmistetaan orgaanisia maaleja ja lakkoja, ja mikä tärkeintä, ne ovat täysipainoista ravintoa ihmisille.

Kolikon toinen puoli: jos apteekki yrittäisi kilpailla sillä vähäisellä kasvimateriaalilla, joka oli jäljellä teollisen prosessin jälkeen, se naurettaisiin ulos kaikista maailman Cannabis Cup -kilpailuista. Jos nykyaikainen THC-pitoinen Cannabis Cupin voittanut sativa kasvatettaisiin teollisissa olosuhteissa, siinä ei olisi lainkaan huumausainepitoisuutta.

Toisaalta: jos matkustaisit ajassa George Washingtonin maatilalle ja hankkisit joitakin hänen hampunsiemeniään ja kasvattaisit niitä käyttämällä nykyaikaista tietämystä sinsemillan viljelystä (poistamalla uroskasvit, jotta naaraat pysyisivät hedelmöittymättöminä), lopputuote olisi varmasti kohtuullinen vapaa-ajan tai terapeuttinen esimerkki nykyaikaisista siemenettömistä kannabiskukista.

Hamppu tai Cannabis sativa

HAMPUN RENESSANSSI

Kannabis eli hamppu on kokenut renessanssin viime vuosikymmeninä. Internetin yleistymisen myötä kaikki ovat saaneet tietää, miten hyödyllinen kannabiskasvi voi olla. Sillä on useita käytännön sovelluksia, kuten aavikoiden ympäristön kunnostaminen, ylellisten vaatteiden kuituna tai mikä tärkeintä, ravitsevien elintarvikkeiden ja terapeuttisten öljyjen tuottaminen.

Hampunsiemenet sisältävät runsaasti vitamiineja ja proteiineja, ja ne ovat tunnettuja kulinaarisesti monipuolisista ominaisuuksistaan. Ne sisältävät GLA-gammalinoleenihappoa sekä omega-3- ja -6-rasvahappoja suhteessa 3:1, jotka ovat valmiita imeytymään elimistöön. Hamppusiemeniä pidetään näppäränä lisänä mihin tahansa terveelliseen ruokavalioon.

Hamppu, jolla on 15-30 cm:n juuristo ja voimakas kasvu, on ihanteellinen maanparannusaine, joka peittää rikkaruohot ja lisää uupuneen maan murenevuutta.

Hamppu tuottaa neljä kertaa enemmän resursseja kuin hehtaari puita (biomassaa, happea, kuitua) ja sitoo neljä kertaa enemmän hiilidioksidia.

Kunnianhimoinen hamppukasvi voi tuottaa siemeniä, kuitua, öljyä, monikäyttöistä hamppua ja karjanruokaa yhdestä ainoasta sadosta.

Monipuolinen kannabiskasvi on saamassa takaisin maineensa ihmisille hyödyllisten tuotteiden lähteenä.

CIBDOL CBD ÖLJY ON MAAILMANLUOKAN

Cibdol esittelee valikoiman orgaanisia hampputuotteita, jotka eivät sisällä raskasmetalleja ja sienimyrkkyjä, torjunta-aineita ja teollisuustyyppisiä lannoitteita ja jotka on kasvatettu EU:n luomustandardien mukaisesti.

Cibdolin 100-prosenttisesti laillinen terapeuttinen CBD-öljy, joka on peräisin Euroopan parhaasta hampusta, ei ole psykoaktiivinen ja sillä on useita hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Käynnissä olevat tieteelliset ja kliiniset tutkimukset osoittavat, että CBD-öljy on jatkuvasti lupaava, ja ne korostavat hampun potentiaalia useiden sairauksien, kuten niveltulehduksen, diabeteksen, alkoholismin, MS-taudin, kroonisen kivun ja PTSD:n hoidossa. CBD-öljyllä on todistetusti neuroprotektiivisia ominaisuuksia, ja se on erinomainen paikallinen antibiootti.

Kannabiksen hyödyllisyys hampun muodossa on kiistaton.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku