Miten CBD-öljyä valmistetaan?
Last updated:
Published:
CBD on noussut otsikoihin monien mahdollisten sovellustensa vuoksi, ja sen lupauksia tukee yhä useampi tieteellinen tutkimus. Vaikka monissa artikkeleissa puhutaan CBD-öljyn käyttötavoista ja hyödyistä, useimmat ihmiset jäävät pimentoon eräästä keskeisestä kysymyksestä: Miten CBD-öljyä valmistetaan?
Anna meidän valaista prosessi sinulle: kasvien viljelystä sadonkorjuuseen ja uuttamiseen. Menemme jopa perusasioita pidemmälle ja perehdymme lisätoimenpiteisiin, jotka auttavat saamaan puhtaimman ja tehokkaimman öljyn. Nämä ovat vaiheita, joita monet yritykset eivät ota huomioon, mutta me Cibdolissa pidämme niitä ratkaisevan tärkeinä korkealaatuisen tuotteen tuottamiseksi. Valmistaudu - tässä ovat CBD-öljyn valmistuksen ABC:t.
Hampun viljely ja sadonkorjuu
Kaikki alkaa hampun asianmukaisesta viljelystä. Teollisuushamppusiemenet valitaan huolellisesti niiden luonnollisen runsaan CBD-pitoisuuden ja alhaisen THC-pitoisuuden vuoksi. Me Cibdolissa testaamme maaperän ennen viljelyä varmistaaksemme, ettei siinä ole merkkejä saastumisesta. Sen jälkeen siemenet kylvetään ja hamppukasvit kasvavat jopa 120 päivän ajan.
Kasvit korjataan kukinnan loppuvaiheessa. Ne leikataan läheltä juurta, siemenet ja lehdet poistetaan ja varsi jätetään kuivumaan. Tämän jälkeen varret liotetaan kuitujen pehmentämiseksi, mikä tapahtuu niin sanotussa "mädätysprosessissa". Seuraavaksi kuori poistetaan, jolloin kuitu erotetaan käsin varresta jatkojalostusta varten. Nyt voidaan siirtyä CBD:n uuttamiseen.
CBD:n uuttomenetelmät
CBD:n uuttamiseen on kolme päämenetelmää: elintarvikelaatuisen öljyn (kuten oliiviöljyn) käyttö, nestemäisten liuottimien käyttö tai uuttaminen ylikriittisellä CO₂:lla. Nestemäinen liuotinuutto on yleisin teollinen menetelmä. Tutustutaanpa kunkin menetelmän etuihin ja haittoihin.
Öljyn uuttaminen
Öljyjen käyttäminen CBD:n uuttamiseen on yksi suoraviivaisimmista menetelmistä. Se on suosittu kotituottajien keskuudessa. Prosessi alkaa lämpöä käyttämällä kasvien raaka-aineen dekarboksyloimiseksi, jolloin aktivoituvat kannabinoidit, kuten CBD. Seuraavassa vaiheessa kannabikseen lisätään oliiviöljyä ja seosta kuumennetaan 100 °C:een yhteensä 1-2 tunnin ajan. Tämä saa oliiviöljyn haihtumaan, jolloin jäljelle jää erittäin väkevää CBD-öljyä.
Plussaa
Tämä menetelmä on erittäin edullinen ja turvallinen toteuttaa. Se ei myöskään vaadi juuri lainkaan erikoislaitteita, joten kotituottajat voivat käyttää sitä.
Miinukset
Tämä uuttomenetelmä tuottaa hyvin vähän lopputuotetta suhteessa sen vaatimaan vaivaan. Tuloksena syntyvä öljy on erittäin helposti pilaantuvaa - se on säilytettävä viileässä ja kuivassa paikassa ja käytettävä suhteellisen nopeasti, jotta se ei pilaannu.
Nestemäinen liuotinuutto
Nestemäisessä liuotinuutossa käytetään usein etanolia, propaania tai butaania. Kasviainesta keitetään jollakin näistä liuottimista haluttujen yhdisteiden (tässä tapauksessa CBD:n) uuttamiseksi. Liuos siivilöidään ja jäljelle jäänyt liuotin poistetaan lämmön tai tyhjiön avulla, jolloin jäljelle jää CBD-pitoinen konsentraatti.
Plussaa
Nestemäisessä liuotinuutossa tarvittavat laitteet eivät ole liian monimutkaisia tai erikoistuneita, mutta niiden avulla saadaan silti erittäin väkevää öljyä. Se on myös suhteellisen yksinkertainen prosessi.
Miinukset
Menetelmän huonona puolena on, että se vaatii enemmän energiaa kuin hiilidioksidin tai öljyn talteenotto. Se ei myöskään ole yhtä tarkka kuin CO₂-menetelmä haluttujen yhdisteiden (kuten CBD:n) kohdentamisessa uuttamista varten, mikä johtaa usein vähemmän toivottuun tuotteeseen. Työskentely voimakkaiden liuottimien kanssa korkeissa lämpötiloissa voi myös olla vaarallista ja aiheuttaa mahdollisia riskejä ympäristölle.
Ylikriittinen CO₂-uutto
Ylikriittinen CO₂-uuttaminen on suosittu menetelmä myös hamppu-/CBD-teollisuuden ulkopuolella; sitä käytetään usein kosmetiikka- ja lääkealoilla.
Kriittisessä paineessa ja lämpötilassa CO₂ on nesteen ja kaasun välitilassa, jolloin sillä on molempien ominaisuuksien piirteitä. Ylikriittisessä CO₂-uutossa CO₂:ta käytetään "vihreänä liuottimena" CBD:n uuttamiseen. CO₂:n on saavutettava optimaalinen paine ja lämpötila, jotta uuttaminen voi tapahtua. Tämä vaatii tarkkuutta ja erikoisosaamista, sillä eri yhdisteet eristetään eri lämpötiloissa.
Teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa uuttojärjestelmissä on kolme komponenttia: uuttoastia, akku ja erotin. Uuttoastia täytetään jauhetulla kannabiksella, ja akku pumppaa astiaan nestemäistä CO₂:ta. Näin syntyy CO₂:n ja kannabinoidien seos. Erotin ottaa sitten tämän seoksen, poistaa CO₂:n ja eristää CBD-uutteen.
Plussaa
CO₂-uuttaminen on turvallinen menetelmä sekä ihmisille että ympäristölle. Se ei vaadi myrkyllisiä kemikaaleja, ja siinä käytetään suljettua järjestelmää, jossa CO₂ voidaan kierrättää. Koska CO₂-uutto toimii alhaisemmissa lämpötiloissa kuin nestemäiset liuottimet, siinä säilyy enemmän hamppukasvin terpeeniprofiilia, minkä ansiosta öljy on rikkaampaa ja hyödyllisempää.
Miinukset
Tämä menetelmä on kallis tarvittavien laitteiden vuoksi. Koska se vaatii erikoisosaamista, on tärkeää, että käytettävissä on kokenut kemisti. Molemmat näistä seikoista tekevät CO₂:n uuttamisesta sopimatonta kotituottajille.
Enemmän ja enemmän
Edellä mainituilla uuttomenetelmillä voidaan saada aikaan kunnollista CBD-öljyä, ja monet yritykset jättävät sen siihen. On kuitenkin olemassa lisätoimia, joita voi toteuttaa saadakseen todella erinomaisen lopputuotteen. Seuraavassa on muutamia tärkeitä lisävaiheita, joita Cibdol lisää tuotantoprosessiin. Se on meidän tapamme tehdä enemmän ja enemmän tuottaaksemme korkealaatuisimman tuotteen.
CBD:n dekarboksylaatio
Kannabiksen osalta dekarboksylointi on prosessi, jossa kannabinoidihapot muutetaan lämmön avulla aktiivisiksi kannabinoideiksi. Kun lämpöä käytetään tietyissä lämpötiloissa ja tietyn ajan, kannabinoidihapoista poistetaan karboksyyliryhmä. Hiilidioksidia vapautuu, ja jäljelle jää aktiivinen kannabinoidi. Kun esimerkiksi kannabinoidihappo CBDA dekarboksyloituu, siitä tulee CBD.
CBD-öljyn dekarboksylointi kaupallisessa mittakaavassa on monimutkainen prosessi, joka vaatii hienovaraisuutta ja kokemusta. Jotta se voidaan tehdä turvallisesti, se on suoritettava laboratoriossa asiantuntijoiden ohjauksessa käyttäen erityisesti suunniteltuja laitteita. Oikein tehtynä dekarboksylointi auttaa varmistamaan, että CBD-öljyssäsi saavutetaan maksimaalinen teho (jotta voit saada maksimaalisen hyödyn).
Puhdistus
Me Cibdolilla puhdistamme CBD-öljyn käyttämällä erityistä suodatusjärjestelmää. Tämä prosessi poistaa ei-toivotut rasvat, klorofyllin ja kemikaalit. Puhdistamaton eli "raaka" CBD-öljy on väriltään tummempaa. Sen pitoisuudet voivat olla epäjohdonmukaisia, ja siinä on voimakas haju. Puhdistettu öljy on väriltään vaaleampaa, siinä on hienovarainen, luonnollinen tuoksu, tasainen teho ja puhdas, nestemäinen koostumus.
Suodatusjärjestelmämme lisäksi testaamme öljyt perusteellisesti varmistaaksemme, että niissä ei ole keinotekoisia epäpuhtauksia, lisäaineita tai haitallisia mikrobeja. Lisäksi kolmannen osapuolen suorittama testaus varmistaa, että tuotteemme ovat juuri niin puhtaita kuin sanomme niiden olevan.
Terpeenejä rikastava
Terpeenit ovat kannabiksessa esiintyviä aromaattisia yhdisteitä. Niillä kaikilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, joista joillakin on terapeuttista potentiaalia. Tutkimuksissa on esimerkiksi havaittu, että terpeeni myrseeni, jolla on maanläheinen aromi, lievittää kipua, tulehdusta ja masentunutta mielialaa.
CBD:n uuttamisprosessi hamppukasvista voi johtaa terpeenien häviämiseen. Tästä syystä Cibdol lisää terpeenien rikastusvaiheen CBD-öljyn tuotantomalliimme. Säilytämme terpeenien enimmäismäärän käyttämällä omaa höyrytislausprosessia. Tämä auttaa säilyttämään enemmän hamppukasvin kokonaisvaltaisia hyötyjä.
CBD-öljyn kultainen standardi
Cibdolin CBD-öljy valmistetaan sveitsiläisissä laboratorioissa käyttäen huippuluokan laitteita, ylivoimaisia raaka-aineita ja uusimpia tieteellisiä menetelmiä. Haluamme olla läpinäkyviä prosessimme suhteen, ja nautimme siitä, että koulutamme kuluttajia CBD-öljyn kaikista osa-alueista. Viljelystä puhdistukseen ja kotiovellesi asti olemme sitoutuneet laatuun jokaisessa vaiheessa. Tähän kuuluu myös sellaisten lisävaiheiden toteuttaminen, jotka nostavat standardit seuraavalle tasolle.