Mikä on ”V“ kannabinoidiperhe?

Last updated:

Published:

Syvemmälle kannabinoideihin perehtyminen

Kannabiksessa on yli sata erilaista kannabinoidia, joten se on täynnä erilaisia kemiallisia yhdisteitä. Näiden yhdisteiden tuottamiseksi kasvi käy läpi lukuisia kemiallisia reaktioita. Näissä reaktioissa syntyvät kannabinoidit vaihtelevat riippuen kannabiksen lajista, sen elinkaaren vaiheesta, altistumisesta lämmölle tai entsyymien läsnäolosta.

Mikä on ”V“ kannabinoidiperhe?

Yksi tällainen kannabinoidiryhmä, jossa kaikissa on V-kirjain, on seurausta erityisestä kemiallisesta muutoksesta, joka tapahtuu kannabiskasvin kehityksen alkuvaiheessa. Vaikka CBCV, THCV ja CBDV ovat kemialliselta rakenteeltaan osittain hyvin samankaltaisia kuin muut kannabinoidit, niillä on joitakin houkuttelevia ominaisuuksia.

V-kannabinoidiperheen käyttöönotto

Tutkitaanpa tuota ainutlaatuista kemiallista reaktiota, johon viittasimme aiemmin. Kannabiskasvin varhaisimmissa elämänvaiheissa kemiallinen yhdiste nimeltä geranyyli-pyrofosfaatti voi yhdistyä kahteen erityyppiseen happoon, joita löytyy kannabiskasvin sisältä. Jos se sitoutuu olivetolihappoon, saadaan CBGA, kun taas divariinihapon kanssa yhdistymällä syntyy CBGVA. Molemmat ovat kannabinoidien välituotteita, mutta CBGVA on ensimmäinen V-kannabinoidiperheen jäsen.

Voi olla liian helppoa hukkua kaikkiin eri kannabinoidiperheisiin tai -ryhmiin. Yksi yksinkertaisimmista tavoista havainnollistaa kannabinoidien synteesiä on kuvitella CBGA ja CBGVA taikinatyypeiksi. CBGA-taikinaa voitaisiin käyttää spagetin valmistukseen, mutta CBGVA sopii paremmin rigatoniin. Monet alkuperäiset perusainekset ovat samat, mutta lopputulos vaihtelee riippuen taikinan valmistustavasta, kypsennysprosessista ja siitä, miten taikina sitten muotoillaan.

 kannabinoidiperhe

Samanlainen käsite pätee koko kannabinoidien sukupuuhun. Koska se jakautuu lukuisiksi poluiksi ja haaroiksi (riippuen tapahtuvasta reaktiosta tai manipuloinnista), on lopulta kymmeniä mahdollisia lopputuloksia. Jos seuraisit V-kannabinoidien polkuja kasvin kasvaessa ja käyttäisit lämpöä raakakannabinoideihin, päätyisit aiemmin mainittuihin CBCV:hen, THCV:hen ja CBDV:hen.

Mistä löydät V-perheen kannabinoideja ja mitä ne tekevät?

Useimpia V-perheen kannabinoideja on vaikea eristää. Ne ovat kannabinoidiperheen ujo, vetäytyvä puoli. Paitsi jos löydät maatiaiskannabiskasvin. Nämä ovat geneettisesti "puhtaita" kantoja, joita ei ole muutettu vuosikymmeniä kestäneellä valikoivalla jalostuksella ja viljelijöiden manipuloinnilla. Sen sijaan maatiaiskantojen on annettu kasvaa luonnollisesti, mikä on johtanut korkeampiin V-kannabinoidien, kuten CBDV:n, suhteisiin.

CBDV

Mitä tulee niiden ominaisuuksiin, niin V-kannabinoidiperheen tutkimus on vielä hyvin alkuvaiheessa. Tiedämme kuitenkin, että ne eivät ole psykoaktiivisia ja ovat vuorovaikutuksessa eri reseptorien kanssa kuin kannabinoidit, kuten CBD. THCV ei ole psykoaktiivinen ja sillä on osoitettu olevan kyky tukahduttaa ruokahalua, kun taas CBDV on osoittanut potentiaalia epilepsian ja muiden kouristustilojen hoidossa. Toistaiseksi meidän on luotettava käynnissä olevaan tutkimukseen, jotta voimme paljastaa V-kannabinoidien todelliset mahdollisuudet.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku