Ero kannabiksen ja hampun välillä

Last updated:

Published:

On aika poistaa kaikki jäljellä olevat epäilykset hampun ja kannabiksen välisestä erosta. Miksi kasvin ympärillä on niin paljon kiistoja, mutta samaan aikaan puhutaan aina sen mahdollisista terveyshyödyistä? Totuus on, että näillä kahdella lajikkeella on enemmän yhtäläisyyksiä kuin eroja, mutta kummallakin on ainutlaatuisia ominaisuuksia ja yksilöllisiä etuja.

CANNABIS SATIVA L.

Se, mitä me kutsumme erikseen "kannabikseksi" ja "hampuksi", on yksinkertaisesti eri genetiikkaa, joka on peräisin samasta emokasvista Cannabis sativa L. Kannabiksen ja hampun väliset erot, kuten me ne tunnemme, ovat vuosien valikoivan jalostuksen tulosta. Cannabis sativa L:ssä luonnostaan esiintyvä yhdiste on psykoaktiivinen, ja sen jälkeen tulee hyödyllinen CBD-yhdiste. Historiallisesti viljelijät ovat jalostaneet kannabiskasveja siten, että ne sisältävät suhteettoman suuria pitoisuuksia psykoaktiivisia kannabinoideja, ja samalla rajoittaneet luonnollisen CBD:n jo ennestään pientä osuutta.

Kannabis

KAIKKI ON KIINNI NIMESTÄ

Kannabis on termi, jota käytetään pääasiassa viittaamaan psykoaktiivisiin nuppuja kantaviin naaraspuolisiin kasveihin, jotka ovat vuosisatojen ajan olleet sekä epäjumalanpalvonnan että vihan lähde. Suurimman osan historiasta kannabiksesta käytettiin nimitystä "marihuana", joka on täynnä kielteisiä merkityksiä ja jolla on valitettava nimihistoria. Termi "kannabis" on uusi brändi, jolla kannabista pyritään pitämään turvallisena kasvina, jolla on terveyspotentiaalia, eikä laittomana huumausaineena.

Muuten, "hamppu" (joka on esiaste ennen marihuanaa) kuvaa lähes yksinomaan kasvia, josta valmistetaan monenlaisia käytännöllisiä ja syötäviä tuotteita, jotka eivät aiheuta pilvistä oloa. Hamppua käytetään yleisesti ihon- ja hiustenhoitotuotteissa sekä sen varsista valmistetuissa hyödyllisissä öljyissä, maidonkorvikkeissa ja massassa.

Hamppu ravintolisänä sisältää runsaasti proteiinia, toiseksi eniten soijapapua. Hampunsiemenet sisältävät kaikkia 9 välttämätöntä aminohappoa, joita ihminen ei tuota, sekä loput 11. Hamppu on edelleen lupaava polttoaineen lähde ja kuitupitoinen lisäaine, jota käytetään eettisessä paperintuotannossa ja kierrätyksessä.

VILJELY JA JALOSTUS

Hamppua ja kannabista on jalostettu sukupolvien ajan niin, että ne ovat omaksuneet tiettyjä ominaisuuksia ja menettäneet toisia. Luonnollisessa muodossaan Cannabis sativa L. kasvaa ulkona riittävän lähellä toisiaan, jotta se voi pölyttyä luonnollisesti. Tämä saa naaraskukat tuottamaan siemeniä ja elinkaari jatkuu. Olet ehkä kuullut, että kannabis on naaraskasvi ja hamppu on uroskasvi, mutta tämä ei pidä paikkaansa.

Viljelijät jalostavat psykoaktiivisia kannabiskantoja tuottaakseen mahdollisimman voimakkaita huumeita. Kannabiksen kotikasvattajat käyttävät enimmäkseen feminisoituja siemeniä, jotta heidän kasvinsa eivät ristiöpölytä. Kun kasvit ovat kypsiä, ne tuottavat hedelmöittymättömiä, trikomeja sisältäviä kukkia, jotka tarjoavat joukon kannabinoideja, jotka voidaan dekarboksyloida ja käyttää psykotrooppisten vaikutusten aikaansaamiseksi.

Yleensä psykoaktiiviset kannabiskasvit kasvatetaan suhteellisen pieniksi ja pensasmaisiksi, jolloin kukinnan tukemiseen tarvitaan paljon varsia. Hamppua sen sijaan kasvatetaan korkeaksi, jotta saadaan aikaan järeämmät varret, joita voidaan käyttää kaikkeen talojen rakentamisesta mattojen valmistukseen.

Hamppukannat on jalostettu siten, että niiden psykoaktiivinen pitoisuus on vähäinen. Tämä on ihanteellista, jotta ne voivat täyttää tehtävänsä infrastruktuurissa, teollisuudessa ja elintarviketuotannossa. Hamppu sisältää edelleen tärkeää kannabinoidia CBD:tä, jolla on moninaisia terveysvaikutuksia.

Hamppu

OIKEUDELLINEN KIISTA

Retoriikan merkitys näkyy ja tuntuu parhaiten Cannabis sativa L:n kohdalla. Earnest Smallin kirjassa "The Species Problem in Cannabis" tutkija tekee mielivaltaisen erottelun, jonka mukaan hampun on sisällettävä alle 0,03 prosenttia THC:tä, jotta se voidaan luokitella kannabikseksi. Tämä kanta vaikutti (ja joissakin tapauksissa siitä tuli suoraan) hampputuotannon standardi monissa maissa.

TERVEYSHYÖDYT

Vaikka monet kannabislajit sisältävät voimakkaita psykoaktiivisia aineita 10-30 %, nämä yhdisteet tarjoavat hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten unen indusointia, ruokahalun stimulointia ja pahoinvoinnin vähentämistä. Tutkimukset viittaavat myös siihen, että psykoaktiivisella kannabiksella on enemmän sovelluksia vakavien sairauksien, kuten syövän ja epilepsian, hoidossa.

Hamppua käytetään laajalti sen siementen vuoksi, jotka tarjoavat syvällisiä ravitsemuksellisia etuja. Proteiinin lisäksi hamppu sisältää runsaasti välttämättömiä monityydyttymättömiä ja tyydyttyneitä rasvoja. Siinä on myös tukahduttamattomia CBD-pitoisuuksia, jotka tarjoavat monia kipua ja tulehdusta ehkäiseviä etuja. Sekä hamppu että psykoaktiivinen kannabis sisältävät kymmeniä muita kannabinoideja ja terpeenejä, jotka toimivat yhdessä synergistisesti tarjoten terveellisiä terapeuttisia mahdollisuuksia.

MONIPUOLISIN KASVI

Vaikka näiden kahden rodun psykoaktiivinen vaihtelu vaikuttaa niiden käyttötarkoituksiin, Cannabis sativa L. on kasvi, jolla on kauaskantoinen merkitys. Vaikka sanonta "kannabis" vs. "hamppu" saattaa muuttua, nyt on selvää, miten paljon taloudelliset ja poliittiset ennakkotapaukset vaikuttavat kasviin.

Cibdolissa käytämme puhdistettujen kultaisten CBD-öljyjemme valmistukseen vain luonnollisesti kasvatettua eurooppalaista hamppua. Tuotteemme eivät taatusti ole vakoiluaktiivisia, ja ne käyvät läpi läpinäkyvät, tiukat testit, joilla varmistetaan jokaisen tuotteen paras laatu.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku