Urheilijat käyttävät kannabista harjoitteluvälineenä

Last updated:

Published:

Kannabiksen ja urheilullisuuden välillä on havaittu useita yhteyksiä. Kannabiksen myönteiset vaikutukset herättivät paljon kiinnostusta urheilumaailmassa. Yleinen stereotypia kannabiksen kuluttajasta on pizzaa ahmiva sohvalla löhöilevä ihminen, vaikka tämä stereotypia murtuu jatkuvasti kannabiskulttuurin ja tieteellisen tutkimuksen edistymisen myötä. Katsotaanpa urheilijoiden ja kannabiksen välistä yhteyttä ja sitä, miten se vaikuttaa heidän suorituskykyynsä.

MICHAEL PHELPS

Aloitetaan legendaarisesta urheilijasta, Michael Phelpsistä. 23 olympiakultaa voittanut Phelps rikkoi olympialaisten maailmanennätyksen. Kuten monet jo tietävät, 3 kuukautta Pekingin olympialaisten jälkeen joku otti kuvan Phelpsistä, jossa hän poltti vesipiippua. Tämä aiheutti tietysti paljon kiistaa; maailmankuulu urheilija on huumeiden käyttäjä. Phelps pyysi anteeksi tätä tapausta. Tämä tapahtuma merkitsi kannabismaailmalle enemmän kuin mitä silmä välttää; miten ennätyksellinen kultamitalisti voi käyttää ruohoa, eikö se ole huono urheilusuoritukselle? Kuten Phelps osoitti, ilmeisesti ei. On tärkeää huomata, että Phelps ei aktiivisesti tunnusta kannabiksen laillistamista, mutta itse totuudella siitä, kuinka paljon Phelps poltti tai polttaa, ei ole enää väliä, vaan sillä on väliä, millainen vaikutus "bongausvälikohtauksella" oli kannabisurheilumaailmaan.

Monet urheilijat toteavat, että marihuana auttaa lievittämään kipua, parantamaan keskittymistä, helpottamaan toipumista ja paranemista, vähentämään ahdistusta ja tekemään tylsistä harjoituksista vähemmän tylsiä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kannabis on yhteydessä alhaisempaan BMI:hen, mikä on tärkeää monille urheilijoille (ei ehkä sumopainille). Hyvä uni on urheilijoille elintärkeää, jotta he pysyvät terävinä päivällä ja jotta keho palautuu yöllä. Useat tutkimukset yhdistävät marihuanan hyvään yöuneen, joten ganjasta voi olla paljon hyötyä urheilijoille. THC:n on myös osoitettu aiheuttavan keuhkoputkien laajentumista, mikä parantaa kannabista käyttävän urheilijan keuhkojen ilmavirtausta. Marihuanan kipua lievittävät ominaisuudet auttoivat ja paransivat monien urheilijoiden suorituskykyä. Raskaiden kontaktilajien opioidikriisin vuoksi kannabis voisi mahdollisesti korvata opioidit turvallisempana vaihtoehtona. Triathlonisti Cliff Drusinsky käyttää kannabista pysyäkseen keskittyneenä, ja hän käyttää myös CBD:tä paikallisesti lihaksiinsa, mikä hänen mukaansa auttaa hänen toipumisprosessissaan. Periaatteessa kannabiksella näyttää olevan monia terveys- ja suorituskykyhyötyjä urheilijoille.

Mainitut tutkimukset osoittavat, että kannabis voi olla erittäin hyödyllistä urheilijoille ja liikunnalle yleensä. On hyvä pitää mielessä, että marihuanakannat eroavat toisistaan kemialliselta koostumukseltaan, joka koostuu sadoista komponenteista. Sativa-genetiikka tuottaa piristävämmän tunteen, joka voi antaa liikunnalle mukavan sysäyksen, kun taas indica-genetiikkaa voidaan käyttää lihasten rentouttamiseen ja yleisesti ottaen rauhoittumiseen. Kannabiksen annoksella on paljon väliä; jos nautit liikaa, saatat nukahtaa, mikä ei ole toivottavaa harjoituksen aikana. Ole siis tietoinen ruohonkulutuksesi annostelusta ennen kuntosalille menoa.

LÄÄKETIETEELLINEN HOITO

Yhdysvalloissa kannabiksen käyttö urheilutarkoituksiin ei kuulu lääketieteellisen hoidon piiriin, ja sitä pidetään urheilumaailmassa edelleen tabuna. Vaikka asiat näyttävät etenevän kannabiksen laillisuusasioissa, DEA luokitteli hiljattain CBD-öljyn Schedule 1 -huumeeksi yhdessä heroiinin kanssa. Meillä on siis vielä pitkä matka edessämme.

On tärkeää murtaa narkkaristereotypiat ja nähdä kannabis sellaisena kuin se on, eli kemiallisena yhdisteenä, jolla on ihmislajille hyödyllisiä ominaisuuksia. Keskitytään avaamaan tutkijoille ovet tutkimusten tekemiseen kannabiksen vaikutuksista ja sen käytöstä muun muassa liikunnan ja urheilun tehostamiseen. Sillä välin, jos et tunne marihuanan haittavaikutuksia liikunnan harrastamiseen, pumppaa niitä lihaksia!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku