Nostaako NMN verenpainetta?

Published:

Nostaako NMN verenpainetta? Viimeaikaisissa tutkimuksissa on selvitetty NMN:n mahdollisia hyötyjä sydän- ja verisuoniterveydelle, mikä on herättänyt tieteellistä tutkimusta sen vaikutuksesta verenpaineeseen. Koska NMN on nikotiiniamidiadeniinidinukleotidin (NAD+) välttämätön esiaste, NMN:n rooli aineenvaihduntareittien ja NAD+:n saatavuuden ymmärtäminen veressä voisi tarjota merkittäviä tietoja.

Tässä artikkelissa tutkitaan NMN:n pitkäaikaisen saannin vaikutuksia tiettyihin terveysindikaattoreihin, kuten systoliseen ja diastoliseen verenpaineeseen, sekä mahdollisia korrelaatioita lisääntyneen pulssin ja NMN-lisäyksen välillä. Tutkimme myös joitakin yllättäviä korrelaatioita kohonneiden pulssilukujen ja NMN:n saannin välillä.

Lopuksi tutkimme, voidaanko NAD+-aineenvaihduntaan kohdistamalla NMN:ää tehokkaasti lieventää sydän- ja verisuonitauteihin liittyviä riskitekijöitä. Jos siis mietit, "nostattaako NMN verenpainetta?", pysy kuulolla, sillä tämä monimutkainen aihe on valaiseva tutkimus.

does-nmn-raise-blood-pressure

NAD+:n rooli aineenvaihdunnassa

NAD+ on elintärkeä koentsyymi, joka helpottaa tuhansia biokemiallisia reaktioita, jotka ovat välttämättömiä energiantuotannolle ja solujen terveydelle, erityisesti redox-prosessien kautta. Se osallistuu tuhansiin biokemiallisiin reaktioihin, mikä tekee siitä energiantuotannon ja solujen terveyden kannalta ratkaisevan tärkeän toimijan.

Yksi NAD+:n tärkeimmistä tehtävistä on sen osallistuminen redox-reaktioihin - prosesseihin, joissa yksi molekyyli hapettuu ja toinen pelkistyy. Nämä reaktiot ovat olennaisen tärkeitä solujen optimaalisten energiatasojen ylläpitämiseksi. Kun puhumme terveemmästä ikääntymisestä, on mahdotonta olla mainitsematta NAD+:n roolia.

Pohjimmiltaan NAD+ auttaa muuttamaan ravinteet käyttökelpoiseksi energiaksi. Se toimii ikään kuin kuriiripalveluna elektroneille aineenvaihdunnan aikana ja kuljettaa niitä solujen sisällä paikasta toiseen. Tämä prosessi ruokkii mitokondriotoimintaa - solujemme voimanlähdettä - joka tuottaa ATP:tä (adenosiinitrifosfaattia), joka on elimistön ensisijainen solupolttoaineen lähde.

Solujen terveyden ylläpitäminen

Sen lisäksi, että NAD+ on olennainen osa ATP:n tuottamista, sillä on myös muita tärkeitä tehtäviä, kuten DNA:n korjaus ja solujen signalointi, jotka voivat vaikuttaa pitkäikäisyyteen ja yleiseen terveyteen.

Terveellisemmän ikääntymisen edistäminen

Ikääntyessä NAD+:n määrä vähenee luonnollisesti, mikä aiheuttaa häiriöitä näissä kriittisissä biologisissa toiminnoissa ja johtaa erilaisiin ikääntymiseen liittyviin sairauksiin, kuten hermoston rappeutumishäiriöihin ja sydän- ja verisuonisairauksiin.

Tämän vähenemisen torjumiseksi ja terveemmän ikääntymisen edistämiseksi on lisääntynyt kiinnostus yhdisteitä kohtaan, jotka voivat lisätä elimistön luonnollista tuotantoa tai täydentää tämän elintärkeän koentsyymin väheneviä varastoja - anna nikotiiniamidi-mononukleotidi (NMN).

NMN NAD+:n esiasteena

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että nikotiiniamidi-mononukleotidi (NMN) voisi edistää verisuonten terveyttä erityisesti keski-ikäisillä aikuisilla, joilla on lisääntynyt sydän- ja verisuonitautien riski. Tutustutaanpa näihin havaintoihin ja niiden mahdollisiin vaikutuksiin yleiseen terveyteen.

NMN:n roolin ymmärtäminen NAD+:n esiasteena

Nikotiiniamidi-adeniinidinukleotidi (NAD+) on koentsyymi, jota esiintyy kaikissa elävissä soluissa. NAD+ on koentsyymi, jolla on olennainen rooli lukuisissa aineenvaihduntaprosesseissa, kuten energiantuotannossa, DNA:n palauttamisessa ja soluviestinnässä. Ikääntyessämme NAD+-tasot laskevat, mikä johtaa erilaisiin ikääntymiseen liittyviin terveysongelmiin.

Tulkaa NMN:ään. NMN on NAD+:n esiaste, joka täydentää tämän elintärkeän koentsyymin väheneviä määriä kehossamme. Kun nautimme NMN:ää lisäravinteiden tai tiettyjen elintarvikkeiden, kuten parsakaalin tai avokadon, kautta, se muuttuu soluissamme NAD+:ksi, mikä lisää tehokkaasti solujen energiantuotantoa ja mahdollisesti hidastaa ikääntymisprosessia.

NMN-lisäyksen mahdolliset hyödyt verisuonten terveydelle

Kehon NAD+:n saannin lisäämisen hyödyt NMN-lisäyksen avulla ovat moninaiset, mutta keskitytään yhteen tiettyyn alueeseen: verisuonten terveyteen.

  • Verenpaineen säätely: Tutkimuksessa havaittiin, että NMN:n säännöllinen saanti auttoi alentamaan verenpainetta erityisesti henkilöillä, joiden glukoosipitoisuudet olivat keskimääräistä korkeammat ennen hoidon aloittamista. (lähde)
  • Verisuonten jäykkyyden vähentäminen: Tämä on toinen keskeinen tekijä, joka vähentää sydänsairauksien riskiä. (lähde)
  • Vanhenemisprosessin hidastuminen: NAD+:n lisääntyneen saatavuuden avulla voidaan ehkä parantaa fyysistä suorituskykyä ja hidastaa joitakin biologiseen ikääntymiseen liittyviä näkökohtia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka näiden ensimmäisten lupaavien tulosten vahvistamiseksi tarvitaankin lisätutkimuksia, NMN:n säännöllinen annostelu voi parantaa merkittävästi verenkiertoelimistön terveen toiminnan ylläpitämistä pitkällä aikavälillä. Jos siis etsit tapoja tukea omaa henkilökohtaista matkaasi kohti terveempää tulevaisuutta, harkitse jonkinlaisen NMN:n lisäämistä päivittäiseen hoitoohjelmaasi jo tänään.

NMN:n vaikutuksen tutkiminen verenpaineeseen

Tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin, nostaako nikotiiniamidi-mononukleotidi (NMN) verenpainetta. Tutkimukseen osallistui 36 tervettä koehenkilöä, jotka ottivat päivittäin 250 mg NMN:ää 12 viikon ajan.

Menetelmä

Tutkimus suunniteltiin satunnaistetulla, kaksoissokkoutetulla ja lumelääkekontrolloidulla protokollalla. Osallistujien terveysmittareita, mukaan lukien verenpainetasoja, seurattiin jatkuvasti. Myös glukoosipitoisuudet kirjattiin.

Keskeiset havainnot

Vastoin odotuksia NMN ei nostanut verenpainetta. Sen sijaan se saattaa auttaa alentamaan diastolisia lukemia ja parantamaan verisuonten terveyttä. Yksilölliset vasteet kuitenkin vaihtelivat, ja lisätutkimuksia tarvitaan.

Vaikka meillä on vielä paljon opittavaa NMN:n vaikutuksesta ihmisen fysiologiaan, ensimmäiset tiedot ovat lupaavia. Pysy ajan tasalla päivityksistä ja kysy aina neuvoa terveydenhuollon tarjoajalta ennen uuden ruokavalio-ohjelman aloittamista.

Yllättävä korrelaatio kohonneen pulssin ja lisäravinteiden välillä

NMN:n, NAD+:n esiasteen, lisäämistä on tutkittu sen mahdollisten hyötyjen vuoksi verisuonten terveydelle. Yksi odottamaton havainto näissä tutkimuksissa oli kuitenkin korrelaatio pulssin nousun ja NMN-lisäyksen välillä. Tämä on yllättävää, kun otetaan huomioon, että verenpainetauti on tunnettu sydän- ja verisuonitautien riskitekijä.

Analyysi, joka osoittaa korrelaation lisäravinteen jälkeisen pulssin nousun välillä.

Tuoreessa tutkimuksessa havaittiin, että vaikka NMN-lisäravinteita käyttäneiden koehenkilöiden paino ei muuttunut merkittävästi, heidän pulssinsa nousi huomattavasti. Tutkimukseen osallistui 36 tervettä mies- ja naishenkilöä kahdentoista viikon ajan, ja päivittäiset suun kautta annettavat annokset olivat 250 mg päivässä.

Tämä sykkeen nousu ei vastannut verenpaineen nousua. Pikemminkin se viittasi sydämen tehon paranemiseen, joka johtui solujen lisääntyneestä metabolisesta aktiivisuudesta, joka sai voimansa suuremmasta NAD+:n saatavuudesta.

Erilaiset yksilölliset vasteet samanlaisten annosten ottamisen jälkeen

Kiehtovaa on, että vaikka kaikille osallistujille annettiin identtiset annostusohjelmat tämän kliinisen tutkimuksen aikana, yksilölliset reaktiot vaihtelivat merkittävästi, kun kyse oli NMN:n saannin jälkeen havaituista muutoksista.

  • Vaihtoehto 1: Joillakin henkilöillä sekä systolinen että diastolinen verenpaine nousi NMN-lisäravinteiden säännöllisen nauttimisen jälkeen.
  • Vaihtoehto 2: Toiset raportoivat laskusta tai pitivät lukemat vakaina koko hoidon ajan, vaikka he käyttivät päivittäin yhtä suuria määriä - mikä viittaa ehkä jonkinlaiseen vastustuskykyyn, joka kehittyy sen vaikutuksia vastaan ajan mittaan?
  • Vaihtoehto 3: Kolmas ryhmä sai vaihtelevia tuloksia, joissa vain yksi parametri (joko systolinen tai diastolinen) muuttui, kun taas toinen pysyi muuttumattomana riippumatta siitä, saivatko he samaa määrää kuin kaikki muut heidän rinnallaan osallistuneet tutkijoiden kontrolloiduissa olosuhteissa.

Tämä vaihtelu herättää kysymyksen siitä, voivatko tietyt tekijät, kuten ikä, sukupuoli, ennestään olemassa olevat sairaudet tai jopa geneettiset taipumukset vaikuttaa siihen, miten eri ihmiset reagoivat eri tavoin NMN:n terapeuttisiin ominaisuuksiin. Tämä korostaa entisestään kattavamman tutkimuksen tarvetta, ennen kuin voidaan tehdä lopullisia johtopäätöksiä NMN:n tehosta laajemmissa väestöryhmissä laajamittaisesti.

Tehokkuus sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä vastaan

Verenpainetauti on merkittävä sydän- ja verisuonitautien riskitekijä, ja siksi on tärkeää ymmärtää lisäravinteiden ja elämäntapamuutosten vaikutus sydämen terveyteen. On siis ratkaisevan tärkeää ymmärtää, miten erilaiset lisäravinteet ja elämäntapamuutokset voivat vaikuttaa sydän- ja verisuoniterveyteemme. Yksi tällainen tieteellisesti tutkittu lisäravinne on nikotiiniamidi-mononukleotidi (NMN).

NMN on NAD+:n esiaste molekyyli, jolla on tärkeä rooli monissa solujen kemiallisissa prosesseissa. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että NMN-lisä voisi mahdollisesti alentaa diastolista verenpainetta - verenpainelukeman alin luku, joka ilmaisee valtimoiden painetta, kun sydän lepää lyöntien välillä.

Sen sijaan, että se nostaisi diastolista verenpainetta - jonka korkeat arvot voivat edistää sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä, kuten sydänsairauksia tai aivohalvauksia - todisteet viittaavat siihen, että NMN:n säännöllinen saanti voisi auttaa alentamaan diastolista verenpainetta ja samalla parantaa verisuonten terveyttä yleisemmin vähentämällä valtimoiden jäykkyyttä.

Vaikutus diastoliseen verenpaineeseen

Tokiossa sijaitsevan Keion yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkijoiden tekemässä tutkimuksessa todettiin, että päivittäinen suun kautta annettava 250 mg:n annos päivässä kahdentoista viikon ajan johti systolisen ja diastolisen paineen alenemiseen keski-ikäisillä aikuisilla, joiden glukoosipitoisuudet olivat jo ennen kurssin aloittamista keskimääräistä korkeammat. Tämä viittaa mahdollisiin hyötyihin niille, joilla on riski sairastua kohonneiden glukoosipitoisuuksien aiheuttamaan verenpainetautiin tai muihin sydän- ja verisuonitauteihin.

Verisuoniterveyden parantaminen valtimoiden jäykkyyden vähentämisen kautta

Sen lisäksi, että NMN:n säännöllinen saanti saattaa alentaa diastolista verenpainetta, se saattaa myös parantaa verisuonten yleistä terveyttä vähentämällä valtimoiden jäykkyyttä. Valtimoiden jäykkyys on tila, jolle on ominaista valtimoiden seinämien kovettuminen ja joka yleensä liittyy ikääntymiseen ja lisääntyneeseen sydän- ja verisuoniongelmien riskiin.

Itse asiassa eräässä toisessa tutkimuksessa, jonka tutkijat tekivät Washingtonin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa, havaittiin positiivinen korrelaatio NMN:n kaltaisten NAD+:n esiasteiden ja verisuonten sileän lihaksen toiminnan paranemisen välillä, mikä johti valtimoiden jäykkyyden vähenemiseen - mikä oli erityisen hyödyllistä niiden henkilöiden kohdalla, joilla oli korkeammat glukoosipitoisuudet lähtötilanteessa ennen kuurin aloittamista. Lähde

Keskittyminen yksilöllisiin vastauksiin: Kehotus lisätutkimukseen

Vaikka nämä havainnot ovat lupaavia, yksilölliset vasteet vaihtelivat merkittävästi identtisistä annosteluista huolimatta, mikä edellyttää lisätutkimuksia siitä, miksi tietyt ihmiset kokivat nousua ja toiset laskua identtisten annostelujen jälkeen. Tämä on tärkeää paitsi yksilöllisten hoitojen räätälöimiseksi myös mahdollisten sivuvaikutusten ymmärtämiseksi paremmin sekä optimaalisten annosten määrittämiseksi yksilöllisten tarpeiden perusteella eikä pelkästään laajojen keskiarvojen perusteella. SEO Avainsanat: sydän- ja verisuoniterveys, verenpainetauti, NMN, diastolinen verenpaine, valtimoiden jäykkyys, verisuoniterveys, NAD+.

Usein kysytyt kysymykset liittyen Nmn nostaa verenpainetta?

Aiheuttaako NMN korkeaa verenpainetta?

Ei, tutkimusten mukaan NMN:n säännöllinen saanti voi itse asiassa auttaa alentamaan diastolista verenpainetta. Lue lisää tutkimuksesta täältä.

Nostaako NAD+ verenpainetta?

NAD+, NMN-aineenvaihdunnan tuote, ei nykyisten tutkimusten mukaan näytä nostavan verenpainetta. Katso lisätietoja tästä tutkimusartikkelista.

Mitä vaikutuksia NMN:llä on sydämeen?

NMN:n on todettu parantavan verisuonten terveyttä ja vähentävän valtimoiden jäykkyyttä, mikä hyödyttää sydämen terveyttä. Lue lisää NMN:n vaikutuksesta sydämen terveyteen tästä kattavasta katsauksesta.

Päätelmä

Onko NMN verenpainetta nostava aine?

Perusteellisen tutkimuksen jälkeen emme löytäneet mitään konkreettista näyttöä siitä, että NMN nostaisi verenpainetta terveillä henkilöillä, ja joidenkin tutkimusten mukaan sillä saattaa jopa olla myönteisiä vaikutuksia verisuonten terveyteen.

Jokaisen vaste lisäravinteisiin voi kuitenkin vaihdella, joten on tärkeää seurata pulssia ja verenpainetta NMN:ää käytettäessä ja neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen uuden kuurin aloittamista.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku