Kversetiini : terveyshyödyt ja mahdolliset käyttötarkoitukset

Published:

Kversetiini, monissa hedelmissä ja vihanneksissa esiintyvä flavonoidi, on herättänyt yhä enemmän kiinnostusta mahdollisten terveyshyötyjensä vuoksi. Tässä blogikirjoituksessa tutkitaan kversetiinin potentiaalia terapeuttisena aineena, tarkastellaan sen antioksidanttisia ominaisuuksia ja runsaasti sitä sisältäviä elintarvikkeita sekä sen mahdollista roolia SARS-CoV-2:ta vastaan.

Tutustumme sen antioksidanttisiin ominaisuuksiin ja kversetiinirikkaisiin elintarvikkeisiin. Lisäksi keskustelemme kversetiinin mahdollisesta roolista SARS-CoV-2:n torjunnassa tarkastelemalla sen vaikutusmekanismia ja mahdollisia antiviraalisia hyötyjä.

Lisäksi käsitellään tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia autoimmuunisairauksiin, kuten nivelreumaan, sekä neuroprotektiivisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa allergisen enkefalomyeliitin hoidossa. Käsittelemme myös kversetiinin syöpää ehkäisevää potentiaalia vähentämällä hermostoputkivikoja ja estämällä solujen apoptoosia.

Tarkastelemme, miten kversetiini voi hallita tulehdukseen liittyviä mikroRNA:ita, ja tutkimme myös annostusta, turvallisuutta ja kulutukseen liittyviä näkökohtia, jotta voit tehdä valistuneita päätöksiä tämän vahvan flavonoidin sisällyttämisestä rutiiniin.

Quercetin

Kversetiini: Kercetin: Luonnollinen flavonoidi, jolla on terveyshyötyjä: Luonnollinen flavonoidi, jolla on terveyshyötyjä

Kversetiini on luonnossa esiintyvä flavonoidi, jota esiintyy useissa hedelmissä ja vihanneksissa, kuten omenoissa, hunajassa, vadelmissa, sipuleissa, punaisissa viinirypäleissä, kirsikoissa, sitrushedelmissä ja vihreissä lehtivihanneksissa. Sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa ehkäisemään tai hoitamaan autoimmuunisairauksia torjumalla reaktiivisia happilajeja (ROS) ja reaktiivisia typpilajeja (RNS).

Kversetiinin antioksidanttiset ominaisuudet

Kvertsetiinin antioksidanttinen potentiaali perustuu sen kykyyn neutraloida vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat hapetusstressiä kehossa. Oksidatiivinen stressi syntyy, kun ROS/RNS:n tuotannon ja kehon luonnollisten puolustusmekanismien välillä on epätasapaino. Tämä epätasapaino johtaa soluvaurioihin, jotka edistävät ikääntymisprosesseja ja useita kroonisia terveystiloja, kuten sydän- ja verisuonitauteja tai syöpää.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kversetiinillä on voimakas antioksidatiivinen aktiivisuus sen ainutlaatuisen kemiallisen rakenteen ansiosta. Se luovuttaa tehokkaasti elektroneja vapaille radikaaleille, mikä vakauttaa niitä ja estää samalla uusien hapettumisreaktioiden tapahtumisen.

Runsaasti kversetiinia sisältävät elintarvikkeet

Kversetiinipitoista ruokavaliota sisältävien elintarvikkeiden sisällyttäminen ruokavalioon voi olla hyödyllistä yleisen terveyden ylläpitämisen kannalta. Erinomaisia lähteitä ovat mm:

 • Omenat: Omenat ovat yksi hedelmien rikkaimmista kversetiinin lähteistä; niiden kuori sisältää erityisen paljon kversetiiniä.
 • Hunaja: Hunaja: Luonnonkukista valmistettu hunaja on erinomainen kversetiinin lähde, varsinkin kun se on raakaa ja käsittelemätöntä.
 • Vadelmat: Ne ovat ihanteellinen välipala niille, jotka haluavat lisätä flavonoidiensaantia.
 • Sipulit: Niiden keittäminen voi vähentää niiden pitoisuutta hieman, mutta siitä on silti huomattavaa hyötyä.
 • Viinirypäleet: Punaiset viinirypäleet ovat toinen rikas antioksidanttisen yhdisteen lähde. Kuori ja siemenet sisältävät suurimmat pitoisuudet.

Muita kversetiinin lähteitä ovat kirsikat, sitrushedelmät, lehtikaali ja musta tee. Sisällyttämällä erilaisia näitä elintarvikkeita säännöllisesti ruokavalioosi voit hyödyntää tähän voimakkaaseen luonnolliseen yhdisteeseen liittyviä terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

Kversetiini on helposti saatavilla oleva ravintoaine, jolla on potentiaalisia terveyshyötyjä, ja sen merkitystä SARS-CoV-2:n torjunnassa voidaan tutkia tarkemmin. Näin ollen sen mahdollinen rooli SARS-CoV-2:n torjunnassa vaatii lisätutkimuksia, kun etsimme luonnollisempia ratkaisuja viruksen torjuntaan.

Kversetiinin mahdollinen rooli SARS-CoV-2:ta vastaan

Kversetiini on viime vuosina saanut huomiota sen mahdollisen roolin vuoksi virusinfektioiden torjunnassa, erityisesti uutta SARS-CoV-2 -koronavirusta vastaan. Tutkimukset viittaavat siihen, että tämä flavonoidi saattaa olla tehokas uutta SARS-CoV-2 -koronavirusta vastaan estämällä tiettyjä reittejä, joita se käyttää tunkeutuessaan isäntäsoluihin.

Toimintamekanismi SARS-CoV-2:ta vastaan

Kversetiinin uskotaan vaikuttavan SARS-CoV-2:ta vastaan estämällä ACE2-reseptorien ja sytoplasmisen nodin kaltaisten reseptorien aktivoitumista, jotka ovat välttämättömiä viruksen pääsyssä isäntäsoluihin. Näillä reseptoreilla on ratkaiseva rooli, kun virus pääsee isäntäsoluihin [lähde]. Estämällä näitä reittejä kversetiini voisi mahdollisesti vähentää viruksen replikaatiota ja tartuntamääriä.

Mahdolliset antiviraaliset hyödyt

 • Immuunijärjestelmän tukeminen: Kversetiini on antioksidantti, joka auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmän kykyä torjua taudinaiheuttajia, kuten viruksia [lähde].
 • Viruksen replikaation estäminen: Kvertsetiinin on osoitettu estävän ACE2-reseptorin aktivoitumisen lisäksi myös muita keskeisiä entsyymejä, jotka osallistuvat viruksen replikaatioprosesseihin [lähde].
 • Synergistiset vaikutukset muiden yhdisteiden kanssa: Kvertsetiini voi yhdessä muiden luonnollisten yhdisteiden, kuten C-vitamiinin, kanssa tehostaa viruslääkkeiden torjuntaa [lähde].

Vaikka nämä havainnot ovat lupaavia, on tärkeää huomata, että suurin osa kversetiinin viruslääkkeiden ominaisuuksia koskevista tutkimuksista on tehty in vitro tai eläinmalleilla. Tarvitaan lisää kliinisiä kokeita ja ihmistutkimuksia, jotta voidaan täysin ymmärtää sen teho SARS-CoV-2:ta ja muita virusinfektioita vastaan.

Sen lisäksi, että kversetiini toimii mahdollisesti virusinfektioiden torjunnassa, sillä on lukuisia terveyshyötyjä sen tulehdusta ehkäisevien ja antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi. Sisällyttämällä ruokavalioon runsaasti kversetiinia sisältäviä elintarvikkeita voi tukea yleistä hyvinvointia vähentämällä tulehdusta, suojaamalla soluja hapetusstressin aiheuttamilta vaurioilta ja ehkäisemällä mahdollisesti kroonisia sairauksia, kuten autoimmuunisairauksia tai syöpää.

Suositellut kversetiinin lähteet

Jos haluat hyödyntää tämän voimakkaan flavonoidin potentiaalisia etuja, harkitse lisää kversetiinirikkaiden elintarvikkeiden sisällyttämistä päivittäisiin aterioihisi. Erinomaisia lähteitä ovat mm:

 • Omenat
 • Hunaja
 • Vadelmat
 • Sipulit
 • Punaiset viinirypäleet
 • Sitrushedelmät (kuten appelsiinit)
 • lehtikaali ja muut vihreät lehtivihannekset

Kversetiini voisi mahdollisesti olla menestyksekäs viruslääke SARS-CoV-2:ta vastaan, mutta sen tehokkuuden määrittämiseksi tarvitaan kuitenkin lisää tutkimuksia. Lisäksi kversetiinillä saattaa olla tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, joista voisi olla hyötyä autoimmuunisairauksien, kuten nivelreuman, hoidossa.

Anti-inflammatoriset vaikutukset autoimmuunisairauksiin

Kversetiinillä, luonnollisella flavonoidilla, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia, on tutkittu tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia autoimmuunisairauksissa, kuten nivelreumassa. Tällä luonnollisella flavonoidilla on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään korkea-arvoisen raudan pitoisuuksia ja alentamaan tulehdusta edistävien sytokiinien pitoisuuksia, mikä lievittää näiden sairauksien oireita. Kversetiinin on myös osoitettu suojaavan ihmisen napanuorasuonen endoteelisoluja Streptococcus suis -infektion aiheuttamilta hapetusstressin aiheuttamilta soluvaurioilta.

Nivelreuman oireiden lievittäminen vähentämällä tulehdusta

Adjuvantti-indusoitua niveltulehdusta sairastavilla rotilla tehdyssä tutkimuksessa kversetiinin havaittiin vähentävän merkittävästi tassun turvotusta ja tulehdussolujen infiltraatiota. Kversetiinin anti-inflammatoriset ominaisuudet voivat tarjota helpotusta nivelreumasta kärsiville.

 • Vähentynyt tassun turvotus: Kvertsetiinillä käsiteltyjen rottien tassun turvotus väheni kontrolliryhmään verrattuna.
 • Tulehdussolujen tunkeutuminen: Kversetiinillä käsiteltyjen rottien tulehdussolujen infiltraatio niveliin väheni merkittävästi.

Suojaus oksidatiivisen stressin aiheuttamilta soluvaurioilta

Oksidatiivisella stressillä on ratkaiseva merkitys eri sairauksien, kuten autoimmuunisairauksien, kehittymisessä. Kversetiinin antioksidanttisten ominaisuuksien on osoitettu suojaavan ihmisen napavaltimon endoteelisoluja (HUVEC) Streptococcus suis -infektion aiheuttamilta vetyperoksidin aiheuttamilta vaurioilta(lähde). Tämä viittaa siihen, että kversetiinistä voi olla hyötyä oksidatiivisen stressin aiheuttamien tilojen ehkäisyssä tai hoidossa.

 • Antioksidanttiset ominaisuudet: Kversetiinin kyky suojata reaktiivisia happilajeja (ROS) ja reaktiivisia typpilajeja (RNS) vaikuttaa osaltaan sen antioksidanttisiin vaikutuksiin.
 • Solusuojaus: Tämä korostaa sen mahdollista terapeuttista arvoa hapetusstressiä aiheuttavia sairauksia vastaan.

Sisällyttämällä ruokavalioon runsaasti kversetiiniä sisältäviä elintarvikkeita tai ottamalla tätä luonnollista yhdistettä sisältäviä lisäravinteita voidaan mahdollisesti auttaa autoimmuunisairauksista kärsiviä henkilöitä. Siksi on tärkeää neuvotella lääkärin kanssa ennen minkään lisäravinteiden käytön aloittamista, erityisesti niiden, joilla on jo olemassa olevia terveystiloja tai jotka käyttävät lääkkeitä.

Kversetiinin on osoitettu vähentävän autoimmuunisairauksiin liittyvää tulehdusta, ja lisätutkimuksia tarvitaan sen kyvyn arvioimiseksi hoitona. Kversetiinin neuroprotektiivisilla ominaisuuksilla voi olla myös potentiaalisia sovelluksia neurologisten sairauksien, kuten allergisen enkefalomyeliitin, hoidossa.

Neuroprotektiiviset ominaisuudet allergisen enkefalomyeliitin hoidossa

Kversetiini on osoittanut lupaavia tuloksia neurologisten sairauksien, erityisesti allergisen enkefalomyeliitin - tulehduksellisen neurologisen sairauden - hoidossa. Sen neuroprotektiiviset ominaisuudet johtuvat sen kyvystä estää tiettyjen tulehdukseen ja soluvaurioihin osallistuvien entsyymien ja proteiinien aktivoitumista.

JAK2:n, TYK2:n ja iNOS:n aktivoitumisen estäminen.

Hiirimallilla tehty tutkimus osoitti, että kversetiini esti tehokkaasti Janus-kinaasi 2:n (JAK2), tyrosiinikinaasi 2:n (TYK2) ja indusoituvan typpioksidisyntaasin (iNOS) aktivoitumista. JAK2:n, TYK2:n ja iNOS:n kaltaiset entsyymit osallistuvat allergiseen enkefalomyeliittiin liittyviin tulehdusprosesseihin, joten kversetiinin kyky estää niiden aktivoitumista voi vähentää tulehdusta ja parantaa oireita. Estämällä niiden aktivoitumista kversetiini auttaa vähentämään tulehdusta ja lievittämään tähän heikentävään tilaan liittyviä oireita.

Mahdolliset sovellukset neurologisten sairauksien hoidossa

Kvertsetiinin käytöstä allergisen enkefalomyeliitin hoidossa havaitut myönteiset tulokset viittaavat siihen, että sillä voi olla laajempia sovelluksia erilaisissa neurologisissa sairauksissa. Esimerkiksi sen tulehdusta ehkäisevistä vaikutuksista voisi olla hyötyä henkilöille, jotka kärsivät multippeliskleroosista - kroonisesta autoimmuunisairaudesta, jolle on ominaista laajalle levinnyt tulehdus koko aivoissa ja selkäytimessä - tai muista hermoston rappeutumissairauksista, kuten Parkinsonin taudista tai Alzheimerin taudista.

 • Multippeliskleroosi: Tutkimuksessa havaittiin, että kversetiini vähensi demyelinaatiota ja tulehdusta multippeliskleroosin hiirimallissa, mikä viittaa sen mahdollisuuksiin toimia tämän sairauden lisähoitona.
 • Parkinsonin tauti: Tämä on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat Parkinsonin taudin etenemiseen.
 • Alzheimerin tauti: Kversetiini on eläinkokeissa osoittanut kykenevänsä vähentämään amyloidi-beeta-aggregaatiota, joka on Alzheimerin taudin patologian tunnusomainen piirre. Tämä osoittaa, että kversetiini voi mahdollisesti estää tämäntyyppiseen hermoston rappeutumissairauteen liittyvää henkistä heikkenemistä.

Johtopäätöksenä voidaan todeta, että kversetiini tarjoaa lupaavia terapeuttisia mahdollisuuksia allergisen enkefalomyeliitin ja muiden neurologisten sairauksien hoidossa, koska sillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia ja kyky estää tiettyjä entsyymejä, jotka osallistuvat näiden sairauksien patogeneesiin. Lisätutkimuksia tarvitaan, jotta voidaan täysin ymmärtää kversetiinin neuroprotektiivisten vaikutusten laajuus ja määrittää optimaaliset annokset eri sovelluksia varten kliinisissä olosuhteissa.

Kvertsetiinin potentiaalin tutkiminen allergisen enkefalomyeliitin ja sen syöpää ehkäisevien vaikutusten hoidossa voi tuottaa lupaavia tuloksia. Ymmärtämällä, miten kversetiini vähentää hermostoputken vikoja ja estää solujen apoptoosia, voimme löytää uusia hoitomuotoja syövän torjumiseksi tulevaisuudessa.

Kversetiinin syöpälääkkeiden potentiaali

Monissa hedelmissä ja vihanneksissa esiintyvä flavonoidi kversetiini on osoittanut tutkimuksissa mahdollisia syövänvastaisia vaikutuksia. Sen kyky vähentää hermostoputkivikoja ja estää solujen apoptoosia viittaa siihen, että sillä voisi olla merkitystä tiettyjen väestöryhmien syöväntorjuntastrategioissa. Tässä jaksossa selvitetään, miten kversetiinin syöpälääkkeiden potentiaali toimii ja miten sitä voidaan käyttää hermostoputken vikojen ehkäisemiseen.

Neuraaliputkivikojen vähentäminen

Raskaana olevilla diabeetikoilla tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että kversetiinilisäys vähensi merkittävästi neuraaliputken epämuodostumia (NTD) - aivoihin ja selkäytimeen vaikuttavia synnynnäisiä epämuodostumia. NTD:t liittyvät suurentuneeseen riskiin sairastua kasvaimiin myöhemmin elämässä, joten kversetiinin kyky vähentää niiden esiintymistä voi osaltaan vaikuttaa sen yleisiin syöpää ehkäiseviin vaikutuksiin.

Solujen apoptoosin ehkäisy

Sen lisäksi, että kversetiini vähentää NTD:tä, sen on osoitettu myös suojaavan soluja apoptoosilta eli ohjelmoidulta solukuolemalta. Esimerkiksi ihmisen leukemiasoluilla tehdyssä tutkimuksessa osoitettiin, että kversetiinihoito johti proapoptoottisten proteiinien määrän vähenemiseen ja lisäsi samalla anti-apoptoottisten proteiinien ilmentymistä. Estämällä solujen liiallista kuolemaa näiden mekanismien avulla kversetiini voi mahdollisesti estää kasvainten kasvua ja kehitystä.

Mahdolliset synergistiset vaikutukset muiden syöpälääkkeiden kanssa

 • Sisplatiini: Tämä viittaa siihen, että näiden kahden aineen yhdistäminen voisi johtaa parempiin hoitotuloksiin.
 • Doksorubisiini: Tutkimus osoitti, että kversetiini lisäsi rintasyöpäsolujen herkkyyttä doksorubisiinille, joka on toinen laajalti käytetty syöpälääke. Tämä osoittaa, että kversetiini voi auttaa voittamaan kemoterapian vastustuskyvyn ja parantamaan terapeuttista tehoa.
 • Tamoksifeeni: Kversetiinin on myös todettu tehostavan tamoksifeenin aiheuttamaa solukuolemaa estrogeenireseptoripositiivisissa rintasyöpäsoluissa, kuten eräässä tutkimuksessa raportoitiin. Tämä viittaa mahdollisiin hyötyihin potilaille, jotka saavat hormonihoitoa rintasyövän vuoksi.

Näiden havaintojen valossa on selvää, että kversetiini on merkittävä lupaus syöpälääkkeenä. Lisätutkimukset ovat välttämättömiä sen aktiivisuuden ymmärtämiseksi ja ihanteellisten mittausten ja sekoitusten päättämiseksi muiden hoitojen kanssa. Kversetiinirikkaiden elintarvikkeiden sisällyttäminen ruokavalioon tai lisäravinteiden harkitseminen lääkärin opastuksella voi kuitenkin tarjota arvokkaita terveyshyötyjä syövän ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Kversetiinin syöpälääkkeiden potentiaali on lupaava tutkimusalue, jolla on mahdollisuus mullistaa syövän hoidot tulevaisuudessa. Kvertsetiinin vaikutusten tutkiminen tulehdukseen liittyviin mikroRNA:han ja sen terapeuttisten mahdollisuuksien tutkiminen eri lääketieteellisissä yhteyksissä on lisäaskel tämän yhdisteen syövänvastaisen potentiaalin tutkimisessa.

Tulehdukseen osallistuvien mikroRNA:iden säätelystä

Kversetiinin kyky muuttaa tulehdukseen liittyvien mikroRNA:iden (miRNA:iden) ilmentymistä osoittaa sen potentiaalisen terapeuttisen arvon useissa lääketieteellisissä yhteyksissä. MiRNA:t ovat lyhyitä, ei-koodaavia RNA-molekyylejä, jotka voivat vaikuttaa perusteellisesti geeniekspressioon ja moniin sairauksiin liittyviin tulehdusreitteihin. Ymmärtämällä, miten kversetiini on vuorovaikutuksessa näiden miRNA-ilmaisujen kanssa, voimme paremmin ymmärtää sen mahdolliset hyödyt autoimmuunisairauksista kärsiville henkilöille.

Tulehdukseen liittyvä miRNA-ekspression modulaatio

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kversetiini voi säädellä tiettyjen tulehdukseen liittyvien miRNA:iden, kuten miR-155:n ja miR-146a:n, ilmentymistasoja. MiR-155 ja miR-146a on yhdistetty lukuisiin tulehdussairauksiin, kuten nivelreumaan, systeemiseen lupus erythematosukseen ja multippeliskleroosiin. Kversetiinin vaikutus näihin molekyyleihin viittaa siihen, että se voi lievittää näihin sairauksiin liittyviä oireita vähentämällä tulehdusta molekyylitasolla.

 • MiR-155: Tämän molekyylin yliekspressio on yhteydessä tulehdusta edistävien sytokiinien, kuten TNF-alfa ja IL-1beta, lisääntyneeseen tuotantoon. Kversetiinin on todettu alentavan miR-155:n ilmentymistasoja, mikä mahdollisesti vähentää yleistä tulehdusta elimistössä.
 • MiR-146a: Tämä molekyyli on keskeisessä asemassa immuunisolujen aktivoitumisen hallinnassa tulehdusreaktion aikana. Tutkimukset osoittavat, että kversetiini säätelee tämän molekyylin ilmentymistasoja, mikä voi johtaa immuunisolujen aktivoitumisasteen alenemiseen ja tulehduksen vähenemiseen.

Terapeuttinen arvo eri lääketieteellisissä sovelluksissa

Kversetiinin suorittamalla miRNA-ekspression moduloinnilla on kauaskantoisia vaikutuksia sen terapeuttiseen potentiaaliin. Kversetiinin anti-inflammatorisista ominaisuuksista voi olla hyötyä autoimmuunisairauksien, sydän- ja verisuonitautien ja joidenkin syöpätyyppien hoidossa, koska se voi säädellä miR-155:tä. Tutkimukset viittaavat esimerkiksi siihen, että kversetiinin harjoittama miR-155:n säätely voi auttaa ehkäisemään ateroskleroosin kehittymistä - tila, jolle on ominaista plakkien kertyminen valtimoiden seinämiin - vähentämällä tulehdusreaktioita verisuonissa.

Sen lisäksi, että kversetiini vaikuttaa suoraan miRNA:n ilmentymistasoihin, sen antioksidanttiset ominaisuudet edistävät sen kykyä torjua tulehdusta. Poistamalla ROS:ia ja RNS:ää kversetiini voi suojata soluja hapetusstressiin liittyviltä vaurioilta, joita esiintyy yleisesti kroonisissa tulehdustiloissa.

Kaiken kaikkiaan tulehdukseen osallistuvien mikroRNA:iden säätely on vain yksi osa kversetiinin monitahoisia terveyshyötyjä. Kun tutkimus jatkaa tämän tehokkaan flavonoidin tutkimista, voimme ymmärtää paremmin, miten sitä voidaan hyödyntää osana kattavia hoitosuunnitelmia, jotka kohdistuvat erilaisiin tulehdukseen perustuviin sairauksiin.

Tulehdukseen vaikuttavien mikroRNA:iden hallinnan huomioon ottaminen on kriittinen tekijä arvioitaessa kversetiinin terapeuttista potentiaalia ja sovelluksia. Tätä silmällä pitäen on olennaista ymmärtää annostus, turvallisuusnäkökohdat ja kulutusohjeet ennen kuin kversetiiniä käytetään ravintolisänä.

Annostus, turvallisuus ja kulutukseen liittyvät näkökohdat

Kun kversetiini sisällytetään päivittäiseen rutiiniin, on tärkeää ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin milloin kversetiini otetaan, kuinka kauan kversetiinin vaikutus kestää ja päivittäiset annostussuositukset, jotka perustuvat yksilöllisiin tarpeisiin tai terveydentilaan. Lisäksi turvallisuustoimenpiteiden noudattamisen varmistaminen voi auttaa sinua saamaan tämän luonnollisen flavonoidin maksimaaliset hyödyt.

Suositellut päivittäiset annostusohjeet

Kversetiinin suositeltu päivittäinen annos voi vaihdella, joten terveydenhuollon ammattilaisen kuuleminen on välttämätöntä ennen lisäravinteiden käytön aloittamista. Yleisesti ottaen on todettu, että annos, joka vaihtelee 500 mg:sta 1 g:aan päivässä, on tehokas sen eri terveyshyötyjen aikaansaamiseksi. On tärkeää keskustella lääketieteen asiantuntijan kanssa ennen uuden lisäravinneohjelman aloittamista.

 • Aikuiset: Tutkimusten mukaan 500-1000 mg/vrk:n annokset voivat olla hyödyllisiä aikuisille, jotka haluavat tukea yleistä hyvinvointia tai antioksidanttisuojaa hapetusstressiin liittyviä sairauksia, kuten sydänsairauksia, vastaan tai syöpäsairauksien ehkäisystrategioita tietyissä väestöryhmissä.
 • Iäkkäät henkilöt: Siksi on erittäin suositeltavaa neuvotella terveydenhuollon tarjoajan kanssa.
 • Raskaana olevat naiset: Raskaana olevien naisten on aina neuvoteltava lääkärin kanssa ennen kuin he ottavat lisäravinteita raskauden aikana, sillä joillakin aineilla voi olla haitallisia vaikutuksia sikiön kehitykseen.

Varotoimenpiteet ja vasta-aiheet

Yleisesti ottaen kversetiini vaikuttaa turvalliselta, mutta on olemassa erityisiä vasta-aiheita ja varotoimia, jotka on otettava huomioon:

 • Yhteisvaikutukset lääkkeiden kanssa: Kversetiini voi olla vuorovaikutuksessa tiettyjen lääkkeiden, kuten verenohennuslääkkeiden (esim. varfariini), antibioottien tai viruslääkkeiden kanssa. Jos käytät reseptilääkkeitä, ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaan ennen kuin aloitat kversetiinilisän käytön.
 • Munuaissairauspotilaat: Munuaissairauksia sairastavien henkilöiden tulisi välttää kversetiinilisien käyttöä, koska niiden tila saattaa pahentua.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kun harkitset kversetiinin sisällyttämistä päivittäiseen rutiiniin sen lukuisten terveyshyötyjen vuoksi, on tärkeää ottaa huomioon asianmukaiset annosteluohjeet ja turvallisuusvarotoimet. Terveydenhuollon ammattilaisen kuuleminen ennen uuden täydennysohjelman aloittamista voi auttaa varmistamaan optimaaliset tulokset ja minimoimaan samalla tähän luonnolliseen flavonoidiyhdisteeseen liittyvät mahdolliset riskit.

Usein kysytyt kysymykset kversetiiniin liittyen

Mikä on kversetiinin haittapuoli?

Kversetiiniä pidetään yleisesti ottaen turvallisena, kun sitä nautitaan tasapainoisen ruokavalion kautta. Liiallinen saanti voi kuitenkin aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten päänsärkyä, vatsakipua ja pistelyä. Lisäksi sillä voi olla yhteisvaikutuksia tiettyjen lääkkeiden, kuten antibioottien ja verenohennuslääkkeiden kanssa. On tärkeää neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kversetiinilisien käyttöä.

Vähentääkö kversetiini COVID-riskiä?

On alustavia viitteitä siitä, että kversetiinillä voisi olla potentiaalisia viruslääkkeitä SARS-CoV-2:ta vastaan, koska se kykenee estämään viruksen replikaatiota ja muokkaamaan immuunivastetta. Tarvitaan kuitenkin lisätutkimuksia näiden havaintojen vahvistamiseksi ja sen tehokkuuden osoittamiseksi COVID-19-riskin vähentämisessä.

Mitä kversetiini tekee kehollesi?

Kversetiinillä on antioksidanttisia, anti-inflammatorisia, syöpää ehkäiseviä ja neuroprotektiivisia ominaisuuksia, jotka voivat hyödyttää yleistä terveyttä. Se auttaa neutraloimaan vapaita radikaaleja elimistössä, mikä estää hapetusstressin aiheuttamia soluvaurioita, vähentää autoimmuunisairauksiin liittyvää tulehdusta, suojaa aivosoluja vaurioilta, estää syöpäsolujen kasvua ja säätelee tulehdusprosesseihin osallistuvia mikroRNA:ta.

Auttaako kversetiini aktiiviseen COVIDiin?

Vaikka jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että kversetiinillä saattaa olla viruksen vastaista vaikutusta SARS-CoV-2:ta vastaan estämällä viruksen replikaatiota tai moduloimalla immuunivasteet infektion aikana, tarvitaan lisätutkimuksia, jotta voidaan saada lopullisia tuloksia siitä, voiko sillä hoitaa tehokkaasti aktiivisia COVID-tapauksia vai ei.

Päätelmä

Kversetiini on luonnollinen flavonoidi, jolla on lukuisia terveysvaikutuksia. Sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia, ja sillä on potentiaalisia antiviraalisia etuja SARS-CoV-2:ta vastaan. Lisäksi sillä on tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia autoimmuunisairauksiin, neuroprotektiivisia ominaisuuksia allergisen enkefalomyeliitin hoidossa, syöpää ehkäiseviä mahdollisuuksia ja se säätelee tulehdukseen osallistuvia mikroRNA:ita.Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku