CO₂ Louhinta: Hempin luonnollisen voiman säilyttäminen

Last updated:

Published:

Hampulla on ollut tärkeä rooli ihmisyhteisössä vuosisatojen ajan. Nykyään, kun tiede paljastaa yhä enemmän kannabinoidien ja terpeenien terapeuttista potentiaalia, alan johtajat etsivät jatkuvasti uusia ja parempia tapoja hyödyntää tämän uskomattoman kasvin voimaa.

Yksi uusista tavoista tehostaa ja keskittää hampun potentiaalia on CO₂-uuttaminen. Tässä artikkelissa tarkastelemme perusteellisesti tätä prosessia; mitä se on ja miten se muuttaa lopullisesti tapaa, jolla koemme hampputuotteet.

MITÄ ON CO2-UUTTAMINEN?

CO₂-uutto on ainutlaatuinen menetelmä, jolla tietyn aineen yhdisteet uutetaan ja tiivistetään tehokkaaksi tiivisteeksi.

Se perustuu ylikriittisen nesteuuton (SFE) periaatteisiin. SFE-menetelmässä käytetään kaasuja, kuten CO₂, ja puristetaan ne kriittisen pisteen yläpuolelle, jolloin ne muuttuvat lopulta käyttökelpoisiksi liuottimiksi kasvien ainesosien uuttamiseksi.

Ylikriittiset nesteet toimivat sekä nesteen että kaasun tavoin; ne voivat diffundoitua kiinteiden aineiden läpi kaasun tavoin, mutta ne pystyvät myös liuottamaan yhdisteitä nesteen tavoin. Tämän vuoksi ne ovat erityisen hyödyllisiä kaikenlaisten uutteiden valmistuksessa, sillä ne pystyvät tunkeutumaan aineeseen täysin eri tavalla kuin tavalliset liuottimet, kuten alkoholi tai butaani.

CO₂:ta käytetään yleisesti ylikriittisenä nesteenä, koska sen kriittinen piste ylitetään alhaisissa lämpötiloissa (noin 32 °C). Näin alhaisissa lämpötiloissa työskentely mahdollistaa terpeenien ja muiden herkkien yhdisteiden säilymisen, sillä ne tuhoutuvat yleensä korkeammissa lämpötiloissa. Lisäksi CO₂-molekyylien kemiallinen rakenne ja muoto tekevät niistä erityisen käyttökelpoisia liuottimina.

CO₂:n avulla voidaan uuttaa keskeisiä yhdisteitä monista eri aineista, kuten:

Kahvi
Vanilja
Tee
Hedelmät ja pähkinät
Tuoksut ja hajuvedet
Tupakka (sähkösavukkeiden valmistukseen)
Humala (oluen valmistuksessa käytettävän humalaöljyn valmistukseen)
Mausteet (kuten mustapippuri, kurkuma, kaneli ja muut).
Kannabis ja hamppu (uutteiden tai tiivisteiden valmistukseen).

CO2 JA KANNABIKSEN UUTTAMINEN

Uutteita ja tiivisteitä kutsutaan usein kannabisteollisuuden tulevaisuudeksi, sillä ne tarjoavat käyttäjille puhtaan tavan nauttia kasvin ja sen monien eri yhdisteiden terapeuttisesta potentiaalista.

Pitkän aikaa butaani, propaani ja alkoholi olivat tärkeimmät liuottimet, joita käytettiin kannabiksen ja hampun komponenttien uuttamiseen. Nyt CO₂ on ansainnut oikeutetusti paikkansa paljon tehokkaampana ja kehittyneempänä liuottimena. CO₂:ta pidetään yhtenä puhtaimmista, tehokkaimmista ja monipuolisimmista muodoista komponenttien uuttamiseksi hampusta ja kannabiksesta.

ERILAISET HIILIDIOKSIDIN TALTEENOTTOMENETELMÄT

CO₂-uuttomenetelmät vaihtelevat valmistajien välillä. Monilla laboratorioilla on omat ainutlaatuiset prosessinsa, jotka perustuvat patentoituun teknologiaan uuttamisen helpottamiseksi.

CO₂:n talteenoton perusperiaatteet ovat kuitenkin samat. Ensinnäkin kannabiskasvien materiaali kerätään suljettuun tuoteastiaan. Tämän jälkeen astiaan syötetään ylikriittistä CO₂:ta hyvin erityisten lämpötila- ja paineasetusten mukaisesti. Näin CO₂ voi uuttaa kannabinoidit, terpeenit ja muut yhdisteet kasvimateriaalista.

Tämän jälkeen uutetta sisältävä CO₂ johdetaan toiseen astiaan. Tässä käytetään eri lämpötila- ja paineasetuksia, jotta uutteessa olevat yhdisteet saadaan erotettua toisistaan, mikä lopulta muuttaa sen muotoa.

Tässä kohtaa CO₂-uuttamisen teho tulee todella esiin. Perinteisillä liuotinmenetelmillä, joissa käytetään butaania, propaania tai alkoholia, laboratoriot ovat toistaiseksi pystyneet uuttamaan kannabiskasvista vain joukon yhdisteitä. Lisäksi näissä uuttomenetelmissä käytetty lämpö tuhoaa yleensä monia kasvissa esiintyviä hienovaraisia yhdisteitä, kuten terpeenejä.

CO₂-uuttamisen avulla teknikoilla on huomattavasti enemmän valtaa koko uuttoprosessiin, jolloin kasvin tietyt ainesosat voidaan eristää. Tätä prosessia kutsutaan fraktioinniksi. Fraktiointia voidaan käyttää myös CBDA:n ja THCA:n kaltaisten yhdisteiden uuttamiseen, joita on tunnetusti vaikea uuttaa niiden herkkyyden vuoksi.

Kun uutto on valmis, paineen lasku mahdollistaa CO₂:n haihtumisen, jolloin jäljelle jää runsas uutto. Tämän uutteen tarkka koostumus vaihtelee valmistajan käyttämien fraktiointiprosessien mukaan. Ennen kaikkea CO₂-uutteissa on korkeampia terpeenipitoisuuksia (jopa 10 %) verrattuna esimerkiksi tavallisiin butaaniuutteisiin (0,5-3,5 %).

CIBDOL-ERO

Cibdolissa käytämme huipputason CO₂-uuttamista kaikkien tuotteidemme, myös CBD-öljyjemme, -lisäravinteiden ja -voiteiden, valmistuksessa.

Aloitamme prosessimme huippuluokan raaka-aineista. Käytämme vain korkealuokkaista hamppua, joka on kasvatettu Euroopassa korkeimpien maatalousstandardien mukaisesti. Sitten siirrymme uuttoprosessiin, joka suoritetaan maailmanluokan teknologiaa käyttäen Sveitsissä sijaitsevissa ammattilaislaboratorioissamme.

Käyttämällä omaa CO₂-uuttamismenetelmäämme voimme hallita koko uuttoprosessia täysin. Ainutlaatuisten lämpötila- ja paineasetusten avulla pystymme eristämään juuri etsimämme yhdisteet.

Uuttamisprosessimme tuottaa raakaa CBD-pastaa, jonka puhdistamme ja rikastamme terpeeneillä ja korkealaatuisella oliiviöljyllä. Lopputuloksena on voimakas tiiviste, joka on puhtaudeltaan ja laadultaan vertaansa vailla.

Me Cibdolilla olemme ylpeitä siitä, että asetamme CBD-tuotteille kultaisen standardin. Käyttämällä omaa patentoitua suodatusprosessiamme pystymme tuottamaan kirkkaan, kullanvärisen uutteen, joka on vapaa sivutuotteista, kuten vahoista, rasvoista ja klorofyllistä.

Samaan aikaan hienovaraisen uuttamisprosessimme ansiosta voimme säilyttää suuren pitoisuuden CBD:tä ja aromaattisia terpeenejä. Tämä antaa CBD-öljyllemme tasapainoisen, kokonaisvaltaisen vaikutuksen, joka säilyttää koko kasvin kannabiksen terapeuttiset ominaisuudet ja "entourage-vaikutuksen".

TILAA CBD ÖLJYÄ TÄNÄÄN

Kannabiksen ja hampun on oletettu olevan ensimmäinen viljelykasvi Kiinassa yli 6 000 vuotta sitten. Siitä lähtien niillä on ollut tärkeä rooli monissa kulttuureissa sekä teollisiin että lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Me Cibdolilla pidämme kiinni ajatuksesta, että kannabinoidit ja terpeenit ovat elintärkeitä yleisen hyvinvointimme kannalta. Käyttämällä vertaansa vailla olevaa CO₂-uuttoa pystymme tuottamaan huippuluokan CBD-öljyjä ja -tuotteita, jotka säilyttävät kannabiskasvin valtavat terapeuttiset hyödyt.

Jos haluat lisätietoja CBD:n ja muiden kannabinoidien mahdollisuuksista, seuraa blogiamme. Jos haluat lisätietoja tuotteistamme, selaa verkkokauppaamme jo tänään.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku