Kirsikkamehu Sleep: Luonnollisesti

Published:

Unenlaadun parantamisen osalta kirsikkamehun unihyödyt ovat saaneet viime vuosina paljon huomiota. Tätä luonnonlääkettä on tutkittu tieteellisesti sen mahdollisuudesta parantaa kehon melatoniinituotantoa ja yleistä unen tehokkuutta. Tässä blogikirjoituksessa tutkimme kirsikkamehun kulutuksen tieteellistä perustaa ja sen vaikutuksia uni-valve-sykliimme.

Sisällysluettelo:

 1. Tiede takana kirsikkamehu ja uni
  1. Melatoniinin tuotanto kirsikoissa
  2. Tryptofaanin rooli melatoniinin biosaatavuuden parantamisessa
 2. Kuinka paljon kirsikkamehua sinun pitäisi juoda parempaa unta varten?
  1. Tieteellisen tutkimuksen suositellut annokset
  2. Saannin mukauttaminen yksilöllisten tarpeiden mukaan
 3. Milloin juoda kirsikkamehua optimaalisen unen hyödyt
  1. Parhaat ajat nauttia kirsikkamehua koko päivän ajan
  2. Verensokerin tasojen tasapainottaminen nauttien sen eduista
 4. Mahdolliset lihasten palautumisen hyödyt kirsikkamehusta ennen nukkumaanmenoa
  1. Anti-inflammatoriset yhdisteet löytyvät kirsikoista
  2. Sisällyttämällä tämä juoma osaksi Post-Workout rutiinit
 5. Rajoitukset ja varotoimet koskien kirsikkamehua unen tukena
  1. Huonon unenlaadun taustalla oleviin syihin puuttuminen
  2. Mahdolliset haittavaikutukset: Hampaiden kiilteen vaurioituminen ja happamat refluksioireet.
 6. Rajoitukset ja varotoimet koskien kirsikkamehua unen tukena
  1. Huonon unenlaadun taustalla oleviin syihin puuttuminen
  2. Mahdolliset haittavaikutukset: Hampaiden kiilteen vaurioituminen ja happamat refluksioireet.
 7. Vaihtoehtoiset Tart Cherry tuotteet unen parantamiseen
  1. Tart Cherry Concentrate lisäravinteet
  2. Samankaltaisia ominaisuuksia omaavat kuminauhapohjaiset tuotteet
 8. Usein kysytyt kysymykset suhteessa kirsikkamehun uneen
  1. Onko kirsikkamehu todella auttaa sinua nukkumaan?
  2. Kuinka paljon kirsikkamehua minun pitäisi juoda auttaakseni minua nukkumaan?
  3. Mikä kirsikkamehu on paras unettomuuteen?
  4. Kuinka paljon melatoniinia on 8 oz Tart Cherry Juice?
 9. Päätelmä

Tutkimme, miten Montmorency-kirsikat vaikuttavat melatoniinin tuotantoon sekä tryptofaanin merkitystä melatoniinin biologisen saatavuuden parantamisessa. Lisäksi keskustelemme hapankirsikkamehun suositelluista annoksista paremman unen saamiseksi ja siitä, milloin sitä tulisi kuluttaa päivän mittaan optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Mahdollisten unen laatuun kohdistuvien vaikutusten lisäksi saat tietoa myös siitä, että kirsikkamehun juominen ennen nukkumaanmenoa hyödyttää lihasten palautumista sen sisältämien tulehdusta ehkäisevien yhdisteiden ansiosta. Lopuksi käsittelemme joitakin rajoituksia ja varotoimia, jotka koskevat tämän juoman käyttöä unen tukena, ja tarjoamme vaihtoehtoisia tuotteita, jotka voivat parantaa yölepoa vastaavalla tavalla.

Tiede takana kirsikkamehu ja uni

Tiede takana kirsikkamehu ja uni

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että kirsikkamehu voi parantaa unen laatua, koska se sisältää melatoniinia ja tryptofaania, jotka ovat tunnettuja uni-valverytmin säätelystä. Vuonna 2018 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että uniaika piteni keskimäärin 84 minuuttia sen jälkeen, kun hapankirsikkamehua oli nautittu kahden peräkkäisen viikon ajan.

Melatoniinin tuotanto kirsikoissa

Kirsikat, erityisesti Montmorency-kirsikat, ovat luonnollinen melatoniinin lähde, joka on elimistömme sisäisen kellon ohjauksesta vastaava hormoni. Pimeys stimuloi käpyrauhasta tuottamaan melatoniinia, mikä auttaa säätelemään uni-valve-sykliä ja mahdollisesti lievittämään jet lagia tai muita univajeita. Kirsikkamehun juominen lisää melatoniinitasoja kehossamme, mikä voi johtaa parempaan unen laatuun sekä vähentää jet lagin tai muunlaisen univajeen oireita.

Tryptofaanin rooli melatoniinin biosaatavuuden parantamisessa

Sen lisäksi, että kirsikkamehut sisältävät runsaasti melatoniinia, ne sisältävät myös tryptofaania - välttämätöntä aminohappoa, joka toimii serotoniinin (hyvän olon välittäjäaine) esiasteena ja muuntuu lopulta melatoniiniksi aivoissa. Tryptofaani on yhdistetty mielialan parempaan säätelyyn sen lisäksi, että se voi vaikuttaa unen tehokkuuteen. Tämän yhdisteen uskotaan toimivan synergisesti Montmorency-kirsikoissa luonnostaan esiintyvien sokerien kanssa, jotta se ei vain lisäisi vaan myös säilyttäisi optimaalisen tason koko unen ajan.

 • Kirsikkamehu: Tunnetaan uni-valve-syklien säätelystä, ja se on luonnollinen melatoniinin ja tryptofaanin lähde.
 • Melatoniini: Hormoni, joka ohjaa elimistön sisäistä kelloa ja unen ajoitusta.
 • Tryptofaani: Välttämätön aminohappo, joka toimii serotoniinin esiasteena ja muuntuu lopulta melatoniiniksi aivoissa, mikä parantaa mielialan säätelyä ja yleistä unen tehokkuutta.

Kirsikkamehun käytön sisällyttäminen päivittäiseen rutiiniin voi tarjota huomattavia etuja yölevon parantamisen kannalta. Ymmärtämällä, miten nämä keskeiset yhdisteet toimivat yhdessä Montmorency-kirsikoissa - yhdessä muiden tekijöiden, kuten oikeiden annosteluohjeiden tai optimaalisten ajankohtien kanssa, jolloin sitä tulisi nauttia - yksilöt voivat mahdollisesti kokea parempaa unenlaatua turvautumatta pelkästään farmaseuttisiin toimenpiteisiin.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kirsikkamehu voi olla käyttökelpoinen luonnollinen keino unettomuuden hoitoon, mutta lisätutkimuksia tarvitaan, jotta voidaan selvittää sen tehon tarkat keinot. Ymmärtämällä, kuinka paljon kirsikkamehua tulisi nauttia optimaalisten unihyötyjen saavuttamiseksi, voimme paremmin räätälöidä saantimme yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kuinka paljon kirsikkamehua sinun pitäisi juoda parempaa unta varten?

Kuinka paljon kirsikkamehua sinun pitäisi juoda parempaa unta varten?

Joidenkin tutkimusten mukaan 240 ml (8 unssia) hapankirsikkamehua kahdesti päivässä - aamulla ja ennen nukkumaanmenoa - voi olla hyväksi unen laadulle. On tärkeää ottaa huomioon yksilölliset tarpeet, kun määritetään optimaalinen kirsikkamehun kulutusmäärä unen parantamiseksi.

Tieteellisen tutkimuksen suositellut annokset

Vuonna 2018 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että osallistujat, jotka nauttivat 240 ml (8 unssia) Montmorency-hapankirsikkamehua kahdesti päivässä, saivat keskimäärin 84 minuutin lisäyksen uniaikaan kahden peräkkäisen viikon jälkeen. Toinen tutkimus, joka suoritettiin unettomuudesta kärsivillä vanhemmilla aikuisilla, ehdotti samanlaisia annoksia ja osoitti merkittäviä parannuksia heidän unensa tehokkuudessa ja kokonaislaadussa.

Molemmissa tapauksissa tutkijat suosittelivat yhden annoksen kirsikkamehua aamulla ja toisen ennen nukkumaanmenoa. Tämä malli näyttää tarjoavan riittävät määrät melatoniinia ja tryptofaania, joita tarvitaan uni-valve-syklin tehokkaaseen säätelyyn.

Saannin mukauttaminen yksilöllisten tarpeiden mukaan

 • Suvaitsevaisuus: Joidenkin henkilöiden ruoansulatuskanavan epämukavuutta tai turvotusta saattaa esiintyä, koska kirsikoissa on runsaasti luonnollisia sokereita. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa aloittaa aluksi pienemmillä annoksilla ja lisätä saantia vähitellen siedettävyyden mukaan.
 • Ruokavalion rajoitukset: Hapankirsikkamehujen sisällyttäminen rutiiniin on tärkeää niille, jotka noudattavat vähähiilihydraattista ruokavaliota tai hoitavat diabetesta, joten verensokerin tarkkailu on erittäin tärkeää. Lääketieteellisen asiantuntijan kuuleminen voi auttaa päättämään ihanteellisimmasta lähestymistavasta.
 • Henkilökohtaiset mieltymykset: Kirsikkamehun maku ei välttämättä miellytä kaikkia. Kokeilemalla eri tuotemerkkejä tai sekoittamalla sitä smoothieen, jogurttiin tai muihin juomiin voi kulutuksesta tehdä miellyttävämpää ja kestävämpää pitkällä aikavälillä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka ei olekaan olemassa yhtä ainoaa sopivaa lähestymistapaa sen määrittämiseksi, kuinka paljon kirsikkamehua tulisi nauttia unen laadun parantamiseksi, tutkimukset viittaavat siihen, että 240 ml (8 unssia) kahdesti päivässä voi tarjota merkittäviä etuja. Yksilölliset tarpeet ja mieltymykset on kuitenkin aina otettava huomioon, ennen kuin tämä juoma sisällytetään päivittäiseen rutiiniin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kirsikkamehu voi olla erinomainen luonnollinen lääke uniongelmiin. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen suositelluista määristä ja siitä, milloin sitä tulee ottaa, jotta siitä saadaan kaikki hyödyt. Kun sitä nautitaan oikeaan aikaan päivän aikana, voit tasapainottaa verensokeritasojasi ja nauttia sen vaikutuksista unen laadun parantamiseen.

Milloin juoda kirsikkamehua optimaalisen unen hyödyt

Kirsikkamehun kulutuksen ajoitus on ratkaisevassa asemassa sen mahdollisten hyötyjen hyödyntämisessä. Juominen vähintään kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa voi auttaa välttämään glukoosipiikkejä, jotka voivat haitata nukahtamista, erityisesti diabetesta sairastavien henkilöiden kohdalla. Tässä jaksossa käsittelemme parhaita ajankohtia nauttia kirsikkamehua päivän mittaan ja sitä, miten verensokeritasot saadaan tasapainoon ja samalla nautitaan sen hyödyistä.

Parhaat ajat nauttia kirsikkamehua koko päivän ajan

Maksimoidaksesi kirsikkamehun unta parantavat vaikutukset, harkitse sen sisällyttämistä päivittäiseen rutiiniin tiettyinä aikoina. Kirsikkamehua on ehdotettu nautittavan kaksi kertaa päivässä, 240 ml (8 unssia) joka kerta - kerran aamulla ja kerran ennen nukkumaanmenoa - unen laadun parantamiseksi. Kirsikkamehun nauttiminen aamulla antaa melatoniinin ja tryptofaanin alkutehon, mikä luo terveellisen perustan uni-valverytmille koko päivän ajan.

 • Huomenta: Juo 240 ml (8 unssia) tunnin kuluessa heräämisestä.
 • Hyvää yötä: Noin kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa: Nauti toinen 240 ml (8 unssia).

Verensokerin tasojen tasapainottaminen nauttien sen eduista

Kirsikat sisältävät luonnollisia sokereita, jotka voivat aiheuttaa verensokerin vaihtelua, jos niitä nautitaan liian lähellä nukkumaanmenoaikaa. Tämä on erityisen tärkeää niille, jotka sairastavat diabetesta tai joilla on taipumus kokea merkittäviä muutoksia glukoositasoissaan yöaikaan. Jos haluat minimoida nämä riskit ja silti hyötyä paremmasta unenlaadusta ja unen tehokkuudesta, ota huomioon seuraavat vinkit:

 1. Pidä yllä johdonmukaista aikataulua: Kirsikkamehun nauttiminen samoihin aikoihin joka päivä voi auttaa kehoa sopeutumaan sen vaikutuksiin verensokeritasoon.
 2. Vältä lisättyä sokeria: Valitse makeuttamaton tai vähäsokerinen kirsikkamehu. Tarkista etiketit huolellisesti varmistaaksesi, ettet käytä ylimääräisiä sokereita, jotka voivat vaikuttaa glukoositasoihin entisestään.
 3. Yhdistä tasapainoisen aterian tai välipalan kanssa: Se voi auttaa hidastamaan kirsikoissa olevien luonnollisten sokerien imeytymistä, mikä vähentää verensokerin mahdollisia piikkejä.

Näiden strategioiden sisällyttäminen päivittäiseen rutiiniin antaa sinulle mahdollisuuden nauttia kirsikkamehun, kuten Montmorency-kirsikkamehun, unta parantavista eduista ja minimoida samalla mahdolliset riskit, jotka liittyvät kohonneeseen verensokeriin. Näillä toimenpiteillä olet hyvällä tiellä kohti parempaa unta ja parempaa yleistä hyvinvointia.

Kaiken kaikkiaan kirsikkamehu on erinomainen valinta niille, jotka haluavat parantaa unensa laatua. Lisäksi sen kyky auttaa lihasten uudistumista tekee siitä loistavan valinnan lisätä sitä mihin tahansa harjoituksen jälkeiseen kuuriin, ja se voi auttaa vähentämään tulehduksia koko kehossa.

Mahdolliset lihasten palautumisen hyödyt kirsikkamehusta ennen nukkumaanmenoa

Mahdolliset lihasten palautumisen hyödyt kirsikkamehusta ennen nukkumaanmenoa

Unenlaadun parantamisen lisäksi jotkut henkilöt raportoivat, että he tuntevat olonsa vähemmän kipeäksi liikunnan jälkeen, kun he käyttävät kirsikkamehua säännöllisesti ennen nukkumaanmenoa. Tämä vaikutus voi johtua näissä hedelmissä itsessään olevista tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista.

Anti-inflammatoriset yhdisteet löytyvät kirsikoista

Kirsikoissa on runsaasti erilaisia tulehdusta ehkäiseviä yhdisteitä, kuten antosyaaneja, flavonoideja ja fenolihappoja, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta neutraloimalla vapaita radikaaleja. Nämä luonnolliset aineet auttavat vähentämään tulehdusta neutraloimalla vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat hapetusstressiä elimistömme soluille. Lähde Kestävyysurheilijoilla tehdyssä tutkimuksessa osoitettiin lihaskivun ja tulehdusmerkkien vähenevän merkittävästi, kun Montmorency-hapankirsikkamehua nautittiin seitsemän päivän ajan ennen intensiivistä juoksutapahtumaa. Lähde

Sisällyttämällä tämä juoma osaksi Post-Workout rutiinit

 1. Aamukulutus: Kirsikkamehua aamulla juomalla lasillinen (240 ml tai 8 unssia) kirsikkamehua voi antaa elimistölle välttämättömiä ravintoaineita, joita tarvitaan lihasten palautumiseen koko päivän ajan.
 2. Liikunnan jälkeinen saanti: Lisää antioksidantteja lihaksille niiden haavoittuvimmassa tilassa - heti rasittavan toiminnan jälkeen.
 3. Yöllinen annos: Lopuksi, juomalla kirsikkamehua kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa ei ainoastaan edistetä parempaa unta, vaan myös lihakset voivat palautua yön yli, kun lepäilet rauhassa. On tärkeää, ettei sitä juoda liian lähellä nukkumaanmenoaikaa, sillä se voi aiheuttaa glukoosipiikkejä, jotka voivat haitata nukahtamista. Lähde

Sisällyttämällä kirsikkamehua päivittäiseen rutiiniin, voit mahdollisesti kokea parempaa unen laatua ja parempaa lihasten palautumista harjoituksen jälkeen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yksilölliset tulokset voivat vaihdella esimerkiksi iän, kuntotason ja yleisen terveydentilan mukaan.

Rajoitukset ja varotoimet koskien kirsikkamehua unen tukena

On tärkeää tunnustaa, että kirsikkamehu ei välttämättä ole sopiva ratkaisu kaikkiin uneen liittyviin ongelmiin, ja muut tekijät, kuten stressitaso, BMI (painoindeksi), liikunnan määrä ja yleinen elämäntapa, olisi myös otettava huomioon. Stressitasojen, BMI:n (painoindeksi), fyysisen aktiivisuuden tason ja yleisen elämäntavan kaltaisilla tekijöillä on merkittävä rooli siinä, miten hyvin nukumme yöllä.

Huonon unenlaadun taustalla oleviin syihin puuttuminen

Jotta kirsikkamehun juomisesta saataisiin optimaalinen hyöty unen laadun parantamiseksi, on ratkaisevan tärkeää puuttua myös kaikkiin taustalla oleviin syihin, jotka vaikuttavat huonoon lepoon - kuten liiallinen kofeiinin saanti tai altistuminen siniselle valolle ennen nukkumaanmenoa. Lähde Rentoutustekniikoiden, kuten meditaation tai syvähengitysharjoitusten, käyttöönotto saattaa osoittautua hyödylliseksi tämän luonnollisen juoman säännöllisen nauttimisen ohella.

Mahdolliset haittavaikutukset: Hampaiden kiilteen vaurioituminen ja happamat refluksioireet.

Kirsikkamehu sisältää runsaasti sitruunahappoa, joka voi vahingoittaa hammaskiillettä, jos sitä nautitaan liikaa ajan mittaan. Lähde Jos haluat minimoida hampaiden eroosioon liittyvän riskin ja nauttia samalla sen mahdollisista hyödyistä, jotka parantavat sekä lihasten palautumista että liikunnan jälkeistä suorituskykyä, harkitse pillin käyttöä tai laimentamista vedellä. Lisäksi happamasta refluksista kärsivien henkilöiden tulisi noudattaa varovaisuutta hapankirsikkamehun nauttimisessa, sillä sen happamuus voi pahentaa oireita.

Ennen nukkumaanmenoa käytettävän kirsikkamehun mahdolliset hyödyt lihasten palautumiselle ovat lupaavia, mutta on tärkeää ottaa huomioon rajoitukset ja varotoimet, jotka liittyvät sen käyttöön unilääkkeenä. Näin ollen syvennytään näihin näkökohtiin syvällisemmin, jotta tämän juoman tehoa voidaan ymmärtää paremmin.

Rajoitukset ja varotoimet koskien kirsikkamehua unen tukena

Rajoitukset ja varotoimet koskien kirsikkamehua unen tukena

Vaikka kirsikkamehun käyttö on yhdistetty unen laadun paranemiseen, on tärkeää, ettei pelkästään tähän juomaan luoteta unettomuuden tai muiden merkittävien uniongelmien ratkaisuna. Sellaisilla tekijöillä kuin stressitaso, BMI, fyysisen aktiivisuuden määrä ja yleinen elämäntapa on merkittävä rooli siinä, kuinka hyvin nukumme yöllä. Tässä jaksossa keskustelemme joistakin rajoituksista ja varotoimista, jotka liittyvät kirsikkamehun käyttöön paremman unen saamiseksi.

Huonon unenlaadun taustalla oleviin syihin puuttuminen

Jos haluat todella saada paremman unen, on tärkeää tunnistaa ja käsitellä kaikki taustalla olevat syyt, jotka saattavat häiritä lepoa. Joitakin yleisiä tekijöitä ovat mm:

 • Ahdistus tai masennus: Nämä mielenterveysongelmat voivat häiritä luonnollista uni-valverytmiäsi.
 • Huono ruokavalio: Kofeiinin tai sokerin nauttiminen lähellä nukkumaanmenoaikaa voi vaikeuttaa nukahtamista.
 • Liikunnan puute: Säännöllinen liikunta edistää parempaa unta auttamalla säätelemään rentoutumiseen ja stressin vähentämiseen liittyviä hormoneja.
 • Unihäiriöt: Kirsikkamehun juominen ei riitä pelkän kirsikkamehun juomisen lisäksi.

Jos luulet, että jokin estää sinua nukkumasta kunnolla, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, joka voi löytää yksilöllisiä ratkaisuja.

Mahdolliset haittavaikutukset: Hampaiden kiilteen vaurioituminen ja happamat refluksioireet.

Huonon unenlaadun perimmäisten syiden lisäksi on tärkeää ottaa huomioon myös mahdolliset haittavaikutukset, jotka liittyvät säännölliseen kirsikkamehun käyttöön. Kaksi mahdollista huolenaihetta ovat:

 1. Hammaskiilteen vaurioituminen: Kirsikkamehun korkea happamuus voi ajan mittaan heikentää hammaskiillettä, mikä lisää reikiintymisen ja herkkyyden riskiä. Voit minimoida tämän riskin juomalla mehua pillin läpi tai huuhtelemalla suusi vedellä mehun nauttimisen jälkeen.
 2. Happamat refluksioireet: Kirsikkamehun happamuuden vuoksi oireet voivat pahentua niillä, jotka kärsivät gastroesofageaalisesta refluksitaudista (GERD). Jos sinulla on GERD tai olet taipuvainen happorefluksitautiin, keskustele terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen kuin otat kirsikkamehun osaksi päivittäistä rutiinia.

Vaikka kirsikkamehun juomisen on osoitettu parantavan unen laatua joillakin henkilöillä, on tärkeää, ettei sitä pidetä yleislääkkeenä kaikkiin uneen liittyviin ongelmiin. Perimmäisten syiden selvittäminen ja mahdollisten sivuvaikutusten huomioiminen auttavat varmistamaan, että käytät kokonaisvaltaista lähestymistapaa yleisen uniterveyden parantamiseksi.

On tärkeää olla tietoinen mahdollisista seurauksista, joita voi tulla käyttämällä kirsikkamehua unilääkkeenä, ja harkita muita tuotteita, jotka voivat tarjota vastaavia etuja. Vaihtoehtoiset hapankirsikkatuotteet, kuten tiivistetyt ravintolisät tai purukumipohjaiset tuotteet, voivat myös auttaa parantamaan unen laatua aiheuttamatta haittavaikutuksia.

Vaihtoehtoiset Tart Cherry tuotteet unen parantamiseen

Vaihtoehtoiset Tart Cherry tuotteet unen parantamiseen

Jos et pysty käyttämään kirsikkamehua säännöllisesti tai et halua käyttää sitä säännöllisesti, mutta haluat silti tutkia sen mahdollisia hyötyjä unirytmillesi, vaihtoehtoiset vaihtoehdot, kuten kapselit tai purukumit, jotka sisältävät tiivistettyjä määriä kirsikoista löytyviä hyödyllisiä yhdisteitä, saattavat osoittautua sopivammiksi. Nämä tuotteet tarjoavat kätevän ja kannettavan tavan sisällyttää kirsikoiden voima päivittäiseen rutiiniin.

Tart Cherry Concentrate lisäravinteet

Kirsikkakonsentraattilisät ovat saatavana kapselimuodossa, ja ne tarjoavat väkevän annoksen montmorency-kirsikkauutetta ilman, että tarvitsee juoda suuria määriä mehua. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos olet huolissasi hammaskiilteen vaurioitumisesta tai happamat refluksioireet, jotka liittyvät säännölliseen hapankirsikkamehun käyttöön. Nämä lisäravinteet suositellaan yleensä otettavaksi noin kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa, jotta saataisiin paremman unen edut.

 • Annostus: On kuitenkin tärkeää noudattaa aina valmistajan ohjeita ja kuulla terveydenhuollon ammattilaista, jos olet epävarma.
 • Edut: Joidenkin tutkimusten mukaan nämä lisäravinteet voivat myös auttaa vähentämään tulehdusta ja lihasten arkuutta harjoituksen jälkeen.

Samankaltaisia ominaisuuksia omaavat kuminauhapohjaiset tuotteet

Yhä suositumpi vaihtoehto terveystietoisten kuluttajien keskuudessa, jotka etsivät vaihtoehtoja perinteisille pillereille tai kapseleille, ovat purukumipohjaiset lisäravinteet. Nämä pureskeltavat tuotteet sisältävät usein montmorency-kirsikkauutetta ja muita unta edistäviä ainesosia, kuten melatoniinia tai valerianjuurta. Ne tarjoavat maukkaan ja kätevän tavan nauttia kirsikoiden mahdollisista hyödyistä unen parantamiseksi.

 • Annostus: Siksi on tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja tarvittaessa neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.
 • Edut: Lisäravinteet: Kuminauhapohjaiset lisäravinteet voivat tarjota samanlaisia unta parantavia ominaisuuksia kuin hapankirsikkamehu tai -tiivistekapselit, mutta samalla ne tarjoavat lisäravinteita lisätyistä ainesosista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jotkin purukumit saattavat sisältää lisättyä sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita, jotka voivat vaikuttaa verensokeritasoihin ennen nukkumaanmenoa.

Vaihtoehtoisten kirsikkatuotteiden sisällyttäminen päivittäiseen rutiiniin voi auttaa parantamaan yleistä unenlaatua ilman, että turvaudut pelkästään suuriin mehumääriin. Valitsitpa sitten tiivistetyt kapselit tai maukkaat purukumit, nämä vaihtoehdot tarjoavat helposti saatavilla olevan keinon valjastaa montmorency-kirsikoiden voima edistämään parempaa, palauttavaa unta.

Usein kysytyt kysymykset suhteessa kirsikkamehun uneen

Onko kirsikkamehu todella auttaa sinua nukkumaan?

Yksilölliset tulokset voivat kuitenkin vaihdella, ja optimaalisen hyödyn saavuttamiseksi on tärkeää puuttua huonon unen taustalla oleviin syihin. Tutkimukset tukevat kirsikkamehun mahdollista tehokkuutta unen tukena.

Kuinka paljon kirsikkamehua minun pitäisi juoda auttaakseni minua nukkumaan?

Suositeltu annostus vaihtelee yksilöllisten tarpeiden mukaan, mutta useimmissa tutkimuksissa suositellaan 240 ml (noin 8 unssia) hapankirsikkamehua kahdesti päivässä optimaalisten hyötyjen saavuttamiseksi. On parasta neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen tämän juoman sisällyttämistä rutiiniin, sillä he voivat antaa henkilökohtaisia suosituksia.

Mikä kirsikkamehu on paras unettomuuteen?

Jos haluat maksimoida unettomuuteen liittyvät mahdolliset hyödyt, valitse Montmorency-kirsikoista valmistetun kirsikkamehun makeuttamaton tai vähäsokerinen versio. Näissä kirsikoissa on enemmän melatoniinia kuin muissa lajikkeissa. Merkit kuten Cheribundi, Dynamic Health ja R.W Knudsen Family tarjoavat sopivia vaihtoehtoja.

Kuinka paljon melatoniinia on 8 oz Tart Cherry Juice?

8 unssin annos Montmorency-hapankirsikkamehua sisältää noin 50-100 mikrogrammaa(µg) melatoniinia. Tarkka määrä voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi kirsikkalajikkeen ja käsittelymenetelmien mukaan. Tämä tutkimus antaa lisätietoa kirsikoiden melatoniinipitoisuudesta.

Päätelmä

Kirsikkamehun juominen on luonnollinen ja tehokas tapa parantaa unen laatua. Kirsikkamehun melatoniinipitoisuus voi auttaa pitämään elimistön uni-valverytmin tasapainossa, ja tryptofaani voi auttaa sen imeytymistä. Tieteelliset tutkimukset suosittelevat 30-60 ml hapankirsikkamehua kahdesti päivässä optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Sen hyödyistä nauttimiseksi on parasta juoda kirsikkamehua aamulla ja illalla sekä treenin jälkeen lihasten palautumisen edistämiseksi. On kuitenkin tärkeää puuttua huonon unenlaadun taustalla oleviin syihin ja olla tietoinen mahdollisista sivuvaikutuksista, kuten hammaskiilteen vaurioitumisesta ja happamien refluksioireiden esiintymisestä.Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku