Rakentavatko cordycepsit lihaksia?

Published:

Oletko koskaan kuullut sienestä, joka voisi mahdollisesti tehostaa liikuntarutiinejasi? Tutustu Cordycepsiin, poikkeukselliseen sienityyppiin, erityisesti sinensis-täydennykseen, josta on puhuttu paljon lihaskasvun ja ruoan saralla. Tämä ei ole mikä tahansa tavallinen sieni, ihmiset. Sillä on maine perinteisen kiinalaisen lääketieteen peruspilvenä, ja nyt se tekee aaltoja kuntoilun ja sienten maailmassa.

Pidä kiinni proteiinipirtelöistäsi ja ruoastasi, kun sukellamme sisältöön tutkiaksemme, onko tällä sieniuutteella, erityisesti sinensis-täydennyksellä, todella sitä, mitä se tarvitsee lihastuotannon lisäämiseksi. Iästä tai kuntotasosta riippumatta cordyceps saattaa olla se pelimuutos, jota olet etsinyt harjoitusohjelmaasi.

Rakentavatko cordycepsit lihaksia?

Tieteellinen näyttö: Cordyceps ja urheilullinen suorituskyky

Cordycepsin taustalla oleva tiede

Tutkijat ovat jo vuosia tutkineet cordycepsin sienistä saatavia hyötyjä, sillä niiden potentiaali parantaa urheilusuoritusta on kiehtonut heitä. Muutamat tutkimukset viittaavat siihen, että nämä erikoiset sienet, erityisesti kun niitä käytetään sienisekoituksissa tai sinensislisäravinteena, saattavat todellakin auttaa urheilijoita parantamaan aerobista suorituskykyään.

Eräässä Journal of Alternative and Complementary Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että sienien hyödyt, erityisesti cordycepsin nauttiminen, lisäsivät 7 % VO2 max -arvoa, joka on keskeinen hapen käytön mittari intensiivisen liikunnan aikana, mikä voi vaikuttaa lihasten kasvuun. Toinen Chinese Journal of Integrative Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus raportoi samankaltaisista tuloksista, joissa osallistujien liikuntasuorituskyky parani cordyceps-lisäyksen jälkeen.

Cordycepsin sienestä saatavat hyödyt, jotka johtuvat todennäköisesti adenosiinin ja cordycepiinin kaltaisista aktiivisista yhdisteistä, parantavat kehon ATP-tuotantoa - joka on pohjimmiltaan solujen energiavaluutta. Tämä johtaa kestävyyden ja kestävyyden lisääntymiseen, mikä parantaa anaerobista suorituskykyä. Täydennysravintona käytetyistä sienistä voi siis olla merkittävää hyötyä.

Nykyisen tutkimuksen rajoitukset

Vaikka nämä lisäravinteiden testauksesta saadut tulokset vaikuttavat lupaavilta, on tärkeää huomata, että Cordycepsin ja urheilusuorituksen vaikutuksia koskeva nykyinen tutkimus on kaukana lopullisesta. Monet näistä tutkimuksista perustuvat koehenkilöiden itse ilmoittamiin tietoihin, jotka voivat olla subjektiivisia ja alttiita harhapoluille.

Lisäksi tämä tutkimus paljastaa, että laajamittaisia kliinisiä tutkimuksia, joissa testattaisiin tämän hoidon vaikutuksia, ei ole tehty. Useimmissa nykyisissä tutkimuksissa käytetään pieniä otoskokoja tai eläinmalleja, minkä vuoksi päävaikutuksen yleistäminen laajempiin väestöryhmiin on vaikeaa.

Annostelu, erityisesti lisäravinteiden osalta, on toinen alue, jolla tämän tutkimuksen mukaan tarvitaan lisätutkimuksia. Vielä ei ole päästy yksimielisyyteen siitä, mikä on Cordycepsin tehokas annos urheilusuorituksen parantamiseksi tai sen vaikutuksista, mikä oikeuttaa lisätutkimuksiin.

Lisäksi monissa tutkimuksissa, myös tässä tutkimuksessa, ei oteta huomioon muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa harjoittelusuoritukseen, kuten ruokavaliota, lisäravinteita tai harjoitusohjelmaa. Tämä jättää tilaa sekoittaville muuttujille, jotka voivat vaikuttaa vaikutuksiin ja tuloksiin.

Energian ja kestävyyden lisääminen Cordycepsin avulla

Cordyceps, ainutlaatuinen sienisekoitus, on herättänyt melkoista kohua terveys-, liikunta- ja hyvinvointiyhteisössä. Olet ehkä kuullut Cordyceps sinensis -täydennyksestä luonnollisena tapana lisätä energiatasoja ja parantaa kestävyysvoimaa. Mutta miten se toimii?

ATP-tuotanto ja Cordyceps

Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla cordyceps-sienien uskotaan lisäävän tehoa ja liikunnan energiaa, on ATP-tuotannon lisääminen, jota lisäravinteet mahdollisesti auttavat. ATP:tä eli adenosiinitrifosfaattia kutsutaan usein solujemme "energiavaluutaksi". Se on se, mikä ruokkii jokaista yksittäistä toimintoa kehossamme.

Cordyceps sinensis ja cordyceps militaris, kaksi tämän sienisekoituksen tyyppiä, on tutkittu niiden mahdollisten vaikutusten vuoksi ATP:n tuotantoon ja tehoon. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että nämä sienet voivat lisäravinteena käytettynä stimuloida kehon soluja tuottamaan enemmän ATP:tä. Tämä voisi tarkoittaa enemmän käytettävissä olevaa energiaa kaikkeen, aina korkean intensiteetin harjoittelusta siihen, että vain selviäisit päivästäsi ilman väsymystä.

Hapen käyttö ja kestävyys

Toinen mahdollinen hyöty cordyceps-lisäyksestä liittyy suoraan vo2maxin eli kestävyyden parantamiseen. Teoria on, että tämä uute voi parantaa vaikutuksia, joita kehomme kokevat tavassa, jolla ne käyttävät happea harjoittelun aikana.

Tämä voisi olla erityisen hyödyllistä urheilijoille tai muille säännöllisiä harjoitusrutiineja tekeville henkilöille, jotka haluavat lisätä vo2max-arvoaan, joka on hapenkäytön mitta, maksimoidakseen suorituskykynsä. Tutkimus osoittaa, että ajan mittaan parantunut vo2max voi mahdollisesti viivästyttää uupumusta, jolloin voit ponnistella kovemmin ja pidempään harjoitusten aikana.

Kuvittele, että suoritat täysnopeusharjoituksen tai nostat raskaita painoja harjoitusrutiinisi aikana ilman, että tunnet, että haukot ilmaa muutaman minuutin kuluttua - se on sellainen vo2max-parannus, josta puhumme asianmukaisella lisäravinteella!

Mahdolliset hyödyt urheilijoille

Joten mitä kaikki tämä harjoittelu, vo2max ja lisäravinteet tarkoittavat, jos olet urheilija tai joku, joka harjoittelee säännöllisesti? No, kuvittele, että tärkein vaikutus on se, että pystyt suorittamaan huipputeholla pidempiä aikoja ilman, että koet varhaisia väsymyksen tai uupumuksen merkkejä.

Säännöllisen harjoittelun mahdolliset hyödyt eivät myöskään lopu tähän! Krooninen täydentäminen tuotteilla, kuten sienisekoitusvalmisteilla, jotka sisältävät sekä cordyceps sinensis ja militaris -sieniä, voi tuoreiden tutkimusten mukaan tukea myös palautumista liikunnan jälkeen. Tätä hoitoa on testattu, ja se on osoittanut lupaavia tuloksia harjoituksen palautumisen kannalta.

Pohjimmiltaan:

Lisääntynyt ATP-tuotanto tarkoittaa enemmän käytettävissä olevaa energiaa

Parempi hapen käyttö voi parantaa kestävyyttä

Säännöllinen käyttö saattaa tukea nopeampaa palautumista harjoittelun jälkeen.

Nämä potentiaaliset hyödyt tekevät cordycepsistä kiehtovan täydennysvaihtoehdon urheilijoille, jotka etsivät luonnollista etua harjoitukseensa tai harjoitusohjelmaansa, ja jopa harkitsevat sitä hoitona.

Muista kuitenkin: vaikka nämä cordyceps-lisäyksen mahdolliset hyödyt kuulostavat jännittäviltä, tarvitaan lisää tutkimusta ennen kuin voidaan tehdä lopullisia johtopäätöksiä vaikutuksista lihasten rakentamiseen erityisesti harjoituksen tai harjoittelun aikana. Tämä perustuu tuoreeseen tutkimukseen.

Beyond Muscle Building: Cordyceps: Cordycepsin muut terveyshyödyt

Immuunituki ja anti-ikääntymisen vastaiset vaikutukset

Cordyceps, eräänlainen sieni, pakkaa lyönti sen terveyshyötyjä, mikä tekee siitä arvokkaan lisäyksen niille, jotka harjoittavat säännöllistä liikuntaa tai harjoitusohjelmia. Se ei ainoastaan mahdollisesti auta rakentamaan lihaksia, vaan se tarjoaa myös suurempia etuja, jotka ulottuvat immuunijärjestelmän tukemiseen. Tutkimukset viittaavat siihen, että cordycepsin vaikutus voi lisätä valkosolujen aktiivisuutta, jotka ovat ratkaisevia sairauksien ja tautien ehkäisemisessä intensiivisten liikuntaohjelmien aikana.

Sen lisäksi, että cordyceps vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja mahdollisesti auttaa liikuntasuorituskykyäsi, se saattaa myös hidastaa ikääntymisprosessia. Miten niin? No, tämä merkittävä sieni sisältää antioksidantteja, jotka torjuvat vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita - niitä ärsyttäviä hiukkasia, jotka edistävät ikääntymistä ja sairauksia. Kun siis seuraavan kerran harkitset hoitoa ikääntymisen estämiseksi tai etsit täydennysvaihtoehtoja, harkitse cordycepsin mahdollisia terveyshyötyjä aiheisiin.

Sydämen terveyden parantaminen

Mutta odota - on vielä muutakin! Cordyceps, suosittu lisäravinne, voi olla hyvä uutinen myös sydämellesi, erityisesti niille, jotka harrastavat säännöllistä liikuntaa. Koehenkilöiden kanssa tehdyt tutkimukset osoittavat, että cordycepsin ja sydänsairauksien riskin vähenemisen välillä on yhteys osana hoitosuunnitelmaa. Näyttää siltä, että tämä mahtava sieni voi auttaa säätelemään kolesterolitasoja ja parantamaan verenkiertoa - molemmat avaintekijöitä sydämen terveyden ylläpitämisessä.

Stressinhallinta

Tunnetko elämän rasituksen? Cordyceps, mahdollinen lisäravinne, saattaa tarjota helpotusta. Alustavat tutkimukset liikuntaan keskittyneillä koehenkilöillä viittaavat sen hyötyihin adaptogeenina - luonnollisena aineena, jonka tiedetään auttavan kehoa selviytymään stressistä. Vaikka tätä hoitoa varten tarvitaankin lisää tutkimusta, on lupaavaa ajatella, että luonto tarjoaa näin tehokkaita ratkaisuja!

Hengityselinten terveys

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä cordycepin mahdollisten terveyshyötyjen luettelossa on sen rooli hengitysteiden terveyden parantamisessa ja vo2maxin parantamisessa. Tämä voisi olla erityisen hyödyllistä urheilijoille, jotka harrastavat säännöllistä liikuntaa, tai kaikille, joilla on keuhkosairauksia, kuten astma tai krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus (COPD). Todisteet viittaavat siihen, että cordyceps-lisäys voi lisätä hapenottokykyä, parantaa keuhkojen toimintaa ja voisi jopa olla hoito, joka helpottaa hengittämistä.

Vaikka kaikki nämä lisäravinteiden ja liikunnan hyödyt kuulostavat fantastisilta, muista, että jokaisella kolikolla on kaksi puolta - myös sivuvaikutuksia voi esiintyä. Jotkut henkilöt ovat raportoineet lievistä sivuvaikutuksista, kuten pahoinvoinnista tai ripulista, otettuaan cordyceps-lisäravinteita osana hoitoaan. Ja jos sinulla on autoimmuunisairaus tai heikentynyt munuaistoiminta, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin lisäät uuden lisäravinteen liikuntarutiineihisi.

Siinä se on! Cordyceps militaris- ja cordyceps sinensis -sienet tarjoavat paljon muutakin kuin lihasten rakentamista; ne ovat täynnä potentiaalisia hyötyjä, jotka ulottuvat immuniteetin vahvistamisesta sydämen terveyden parantamiseen ja keuhkojen toiminnan parantamiseen. Säännöllisellä lisäravinteella nämä hyödyt voivat tukea liikuntarutiinejasi ja samalla hallita stressiä matkan varrella!

Rakentavatko cordycepsit lihaksia?

Jos olet miettinyt ajan mittaan, voiko cordyceps-lisäys auttaa lihasten rakentamisessa, hoitotodisteet ovat olemassa. Tutkimukset osoittavat, että nämä funky-sienet voivat todellakin parantaa urheilullista suorituskykyä. Ne ovat kuin henkilökohtainen cheerleaderisi, joka lisää energiaa ja ci:tä (itseluottamusta ja intensiteettiä), jotta voit ponnistaa kovempaa ja mennä pidemmälle.

Cordyceps-lisäyksen hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu lihaksiin. Nämä pienet voimanpesät tuovat pöytään myös monia muita terveyshyötyjä hetkessä. Joten et ainoastaan näytä hyvältä, vaan tunnet itsesi myös fantastiseksi CI (luottamusväli) -lisäyksen avulla!

Mikä on lopputulos? Jos olet tosissasi kuntoilun ja lisäravinteiden suhteen, kannattaa ehkä kokeilla cordycepsia. Sinulla ei ole mitään menetettävää ja mahdollisesti paljon voitettavaa, varsinkin jos otat huomioon ajan ja CI:n!

Muista, että neuvottele aina terveydenhuollon tarjoajasi kanssa ennen kuin aloitat minkä tahansa uuden lisäravinnejärjestelmän, olipa kyseessä sitten cordyceps sinensis, cordyceps militaris tai jokin muu lisäravinne. Muista, että vaikutusten näkyminen kestää kauan.

UKK

Voiko kukaan käyttää cordycepsia?

Kyllä, yleisesti ottaen useimmat ihmiset voivat turvallisesti käyttää cordyceps-lisäystä. Tarkista kuitenkin aina lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat uuden lisäravinneohjelman, pitäen ajan ja ci huomioon.

Onko cordycepsin käytöllä sivuvaikutuksia?

Joillakin ihmisillä voi esiintyä lieviä sivuvaikutuksia, kuten ripulia tai suun kuivumista, cordyceps militaris -lisäyksestä. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat, lopeta käyttö ja ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Kuinka kauan cordycepsin vaikutus kestää?

Cordyceps-lisäyksen vaikutukset voivat vaihdella henkilöstä toiseen. Jotkut henkilöt voivat huomata parannuksia muutamassa viikossa, kun taas toisilla, erityisesti eri ci:n kanssa, voi kestää kauemmin.

Voinko ottaa cordycepsia muiden lisäravinteiden kanssa?

Tyypillisesti kyllä, cordyceps militaris -valmisteen täydentäminen on yleensä turvallista, mutta on aina parasta tarkistaa asia ensin terveydenhuollon ammattilaiselta.

Mistä voin ostaa korkealaatuista cordycepsia?

On olemassa monia verkkokauppiaita, jotka myyvät laadukkaita cordyceps-tuotteita täydentämistä varten. Varmista vain, että teet tutkimusta ja valitset hyvämaineisen lähteen, kuten Cibdolin.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku