Karlien Sleper

Monobob

Kansallisuus
Dutch
Syntymäpaikka
Vaassen
Syntymäpäivä
11th January 1993
2019 La Plagne
1st place
2020 Park City
1st place
2020 La Plagne
2nd place
2021 Europe Cup Innsbruck
3rd place
2021 Europe Cup Königssee
8th place
2022 Beijing Winter Olympics
13-02-2022
instagram twitter youtube

Tarina

Vuonna 2013 oli 20-vuotiaalla Karlienilla vain pieni ajatus siitä, mitä odottaa Alankomaiden kehitystiimin kutsuttua hänet näyttämään taitojaan. Ensimmäisten harjoitusten ja joidenkin fyysisten testien jälkeen oli maajoukkueen valmentaja jo nähnyt tarpeeksi – Karlien oli valmis astumaan rattikelkkaurheilijan uralle.

Karlien harjoitteli kolme kuukautta parantaen jatkuvasti taitojaan, mutta hänen rattikelkkamatkansa sai oikeastaan vasta todellisen alkunsa hänen saatuaan kutsun 10 viikkoa kestävälle harjoitteluleirille Winterbergiin, Saksaan. Täällä hän harjoitteli jarrunaisten avustamana kahden henkilön rattikelkassa – mutta Karlien ei koskaan todella tuntenut lajia omakseen. Lajinsa hän tunsi löytäneensä tultuaan Alankomaiden kaikkien aikojen ensimmäiseksi yhden hengen rattikelkkailijaksi.

Yhden hengen rattikelkkailu vaatii ainutlaatuista itsekuria ja määrätietoisuutta, erityisesti kansainvälisiä vastustajia vastaan kilpaillessa. Yhden hengen rattikelkkailun ollessa vielä suhteellisen tuntematon laji Alankomaissa, ovat lajin resurssitkin rajalliset, mutta se ei ole estänyt Karlienia asettamasta kiikariinsa Pekingissä, Kiinassa järjestettäviä vuoden 2022 talviolympialaisia.

Karlien on jo vakiinnuttanut nimensä huolimatta suhteellisen lyhyestä urastaan ja taistelee tällä hetkellä paikastaan olympialaisissa. Kahdeksan intensiivisen, veren, hien ja kyynelten täyteisen vuoden jälkeen hän haluaa näyttää maailmalle, mihin kykenee, palkiten itsensä lipulla Pekingiin siinä samalla.

Sanonta "poistu mukavuusalueeltasi" kuvaa Karlienia täydellisesti, eikä vähiten siksi, että yhden hengen rattikelkkailu on yhä tänä päivänä suhteellisen tuntematon laji hänen kotimaassaan, Alankomaissa.

"Poistu mukavuusalueeltasi"

Tuotehaku