Tuleeko Karlien Sleperistä Cibdolin ensimmäinen olympiaurheilija?

Last updated:

Published:

Karlien Sleper ei ole vain ensimmäinen Cibdolin sponsoroima urheilija, vaan myös ensimmäinen olympiakisoihin tähtäävä sponsoroitava. Vaikka tiellä onkin esteitä ja haasteita, on hänen katseensa tiukasti Pekingin 2022 olympialaisissa.

Matka kohti Pekingin olympiaratoja

Juuri tällä hetkellä olympiahaaveet ovat kuitenkin toistaiseksi jäissä.

”Minun oli tarkoitus matkustaa kolmeksi viikoksi Yanqingiin muutaman kuukauden päästä, mutta olympialaisten testitapahtumat peruttiin koronaviruksen takia”, Sleper kertoo. ”Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensimmäinen rattikelkkailu testitapahtuman päästään tekemään vasta lokakuussa”.

Viivästys ei ole kuitenkaan murentanut hänen motivaatiotaan. ”Odotan innolla testitapahtumaa. Haluan oppia radan salat, kokea sen jokaisen kurvin ja mutkan sekä ymmärtää sen luonteen”.

Radan opiskelu on menestyksen edellytys kelkkailussa ja erityisen suuri merkitys sillä on Pekingin tapaisessa tilanteessa, jossa rata on upouusi.

“Kaikki kelkkaradat ovat erilaisia ja tämä rata on täysin uusi. Normaalisti kilpailijat saisivat alle lukuisia toistoja radalla etukäteen, mutta näissä talviolympialaisissa kaikki aloittavat puhtaalta pöydältä. Tämä voisi olla huono asia, mutta kun normaalisti kilpailen saksalaisia kelkkailijoita vastaan, on heillä takana satoja laskukertoja minua enemmän. Tällä kertaa kaikki on kiinni siitä, kuka oppii radan linjat nopeimmin”.

Jopa 120 kilometriä tunnissa

Sleperin tavoite on olla historian ensimmäinen hollantilainen kelkkailutähti. Tämä on kunnianhimoinen tavoite, sillä laji on uudehko olympialaji ja neljän naisen joukkuekelkkailu ei toistaiseksi herätä suuria tunteita, jolloin huomio keskittyy yksilökelkkailuun.

Sleperille kelkkailu ei kuitenkaan ole erityisen uusi asia, sillä hän hyppäsi lajin pariin jo 2013.

”Olin alun perin pyöräilijä, mutta ystäväni näytettyä minulle kelkkailuyhdistyksen viestiä oli minun suorastaan pakko päästä kokeilemaan lajia”. Sleper ymmärsi pian, että hänellä on lahjoja kelkkailuun ja hän päätyikin pian testaamaan taitojaan muiden naispuolisten kelkkailuharrastajien kanssa. ”Ohjaustapani asetti liikaa vastuuta muiden kelkassa olevien harteille ja stressasi heitä. Halusin mennä kovempaa ja kovempaa kurvista toiseen”.

Hän voi nauraa historialle tänä päivänä, sillä joukkue koostuu nykyisin vain hänestä. Yksin kelkkailevan joukkuekaverit eivät valita.

Yksin kelkkailevan etu on, ettei takana ole ketään. Voin siis antaa mennä juuri niin kovaa kuin haluan. Olen myös oppinut hallitsemaan hermojani, luottamaan kelkkaan ja pitämään ohjausliikkeet hillittyinä. Adrenaliini on luonnollisesti myös pinnassa, kun kelkan vauhti nousee jopa 120 kilometriin tunnissa. Se ei kuitenkaan enää tunnu erityisen vauhdikkaalta, sillä olen niin keskittynyt rataan, että kaikki kulkee kuin hidastetussa filmissä.

Takaiskujen hallinta

Pyöräily on Sleperille kaukaista historiaa ja keskittyminen tätä nykyä täysin kelkkailussa – ja tuloksiakin alkaa näkymään. Hän ansaitsi nimittäin hiljattain A-statuksen Alankomaiden olympialiiton ja Alankomaiden urheiluliiton NOC*NSFin listalla. Sleper on luonnollisesti erittäin ylpeä tästä saavutuksesta. ”Taistelin tämän eteen kahden vuoden ajan”, hän kertoo.

Menestyksestä huolimatta matka ei ole kuitenkaan ollut helppo. Hän pääsee osallistumaan ensi kaudella vain maailmancupiin kansainvälisen liiton sääntömuutoksen takia. Takaiskut eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet Karlienin motivaatioon tai päättäväisyyteen.

”En pidä tätä reiluna, mutta jonkin aikaa asiaa sulateltuani olen oppinut hyväksymään sen. Otan pienen loman tämän vuoden loppuun (2020) ja lähden sen jälkeen rakentamaan kohti Pekingiä eurooppalaisten kilpailujen ja alankomaiden maajoukkueen kanssa”.

Cibdolin tuella unelmaa jahtaamassa

Sinnikkyyden ja rohkeuden ruumiillistumana Sleper sopii täydellisesti yhteen Cibdolin kanssa. ”Jouduin tarkistamaan ensin, että Cibdolin sponsorointiehdotus oli laillinen ja miten CBD on luokiteltu antidopingtoimijoiden listoilla”, hän nauraa.

Nyt hän kuitenkin kulkee ylpeänä Cibdolin logon koristaessa niin pukua kuin kelkkaakin. Yhteistyössä on Sleperin mielestä potentiaalia, sillä sen kautta voi samaan aikaan opettaa ihmisiä niin kelkkailusta kuin CBD:stäkin.

Cibdol on uusi tekijä tässä lajissa, joten saan kuulla paljon kysymyksiä siihen liittyen. Ihmiset haluavat tietää mitä Cibdol tekee”.

Sleper hyödyntää mahdollisuuden puhuakseen myös omista kokemuksistaan. ”Muistan olleeni hyvin hermostunut ennen viimevuotisen Winterbergin kilpailun ensilaskua. En saanut nukuttua, mutta otin sitten Cibdolin Meladolia ja se todella auttoi. Jos stressaannun tänä päivänä, tiedän avun olevan aina lähellä. Myös Cibdolin huulirasva on huipputuote. Se auttaa minua siirtymään kesästä talven olosuhteisiin aiempaa kivuttomammin”.

Olemme erittäin ylpeitä Karlienin edustaessa meitä radalla ja sen ulkopuolella. Meillä ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö hän tulisi ryntäämään rytinällä maailman kelkkailukartalle! Voit seurata hänen matkaansa Instagramista ja myös Cibdolin blogi tulee seuraamaan kelkkailijatähtemme edesottamuksia.

Text: Dominique Pichel

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku