Author: Luke Sholl
About the author
A picture of Luke Sholl
Lukella on yli vuosikymmenen kokemus CBD- ja kannabinoiditekstien kirjoittamisesta. Hän toimii Cibdolin sekä muiden kannabinoidijulkaisujen johtavana toimittajana tarjoten tosiasiallista, todisteisiin pohjautuvaa sisältöä. Hänen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat CBD:n lisäksi fitness, ravitsemus ja sairauksien ehkäisy.
Read more.

Miten Yhdistää Erilaisia CBD-tuotteita?

Miten Yhdistää Erilaisia CBD-tuotteita?

Et ole varma voiko erilaisia CBD-tuotteita käyttää samanaikaisesti? Jatka lukemista ja kerromme kaiken mitä sinun tulee tietää tänä päivänä saatavilla olevien CBD-öljyjen, -kapseleiden ja -lisäravinteiden yhteiskäytöstä.

Miksi yhdistää CBD-tuotteita?

Eräs CBD:n houkuttavimmista ominaisuuksista on sen laaja-alaiset vaikutukset, jotka mahdollistavat sen käytön öljynä, uutteina, kapseleina, iholle levitettävinä voiteita tai ruoan tai juoman seassa. On kuitenkin syytä huomata, että jokainen tuote ja käyttötapa omaa erilaisen profiilin mitä tulee vaikutusten voimakkuuteen, niiden kestoon ja käyttötavan soveltuvuuteen. Vahva CBD-öljy voi olla erinomainen valinta aamuksi, mutta minkälainen tuote sopisi työaikana nautittavaksi?

Useimmat käyttäjät yhdistelevät erilaisia CBD-tuotteita hyödyntääkseen paremmin tämän kannabinoidin moniulotteiset vaikutukset. On tärkeä muistaa, ettei ole olemassa parasta CBD-tuotetta tai ideaalia annosta, vaan CBD:n potentiaali ja hyödyt riippuvat siitä, miten hyvin onnistut sen elämäntapaasi ja tarpeisiisi yhdistämään.

CBD:n laaja-alaisia vaikutuksia pidetään usein sen suurimpana vahvuutena, mutta tämä saattaa myös tehdä erilaisten CBD-tuotteiden yhteiskäytöstä haastavaa – erityisesti uudempien kannabinoidin käyttäjien osalta. CBD-tuotteiden hallittu yhdistäminen on varsin yksinkertaista, mutta niin tehdäksesi sinulla tulisi olla kirkkaana mielessä päivän toivottu kokonaisannos.

Miten yhdistää erilaisia CBD-tuotteita

Optimaalisen CBD-annoksen määrittäminen riippuu henkilökohtaisista olosuhteistasi, syystä käyttää CBD:tä ja tuotteen vahvuudesta. On tärkeä laskea CBD-annokset aina milligrammaperustaisesti, jotta pysyt kärryillä päivittäisestä kokonaisannoksesta. Kun päivittäinen CBD-annos tunnetaan, voidaan tätä tietoa hyödyntäen laskemaan järkevän tavan päästä tähän lopputulokseen erilaisia tuotteita yhdistelemällä.

Miten seurata CBD:n päivittäistä kokonaiskulutusta

Oletetaan, että haluamasi päivittäinen CBD-annos on 17 mg. Tähän kokonaissummaan pääsemiseksi haluat aloittaa aamun CBD-öljyllä, napata kapselin lounasaikaan ja ottaa CBD-lisäravinnetta yötä vasten. Näistä öljy lorahtaa kätevästi aamukahvin sekaan ja kätevä kapseli menee alas lounaan kanssa. Illalla ennen nukkumaan menoa otettu Meladol yhdistää CBD-lisään myös melatoniinin, joka edistää unenlaatua.

Yllä mainittu esimerkki jakaantuu seuraavasti:

• 4 tippaa 5 % CBD-öljyä: 9.2 mg
• Yksi 4 % CBD-kapseli: 6.4 mg
• Yksi 1 ml annos Meladol CBD-lisäravinnetta: 2.5 mg

Pitkin päivää nautittu CBD-annos nousee siis 16.9 mg. Tässä esimerkissä mainituilla tuotteilla ja annostuksilla kokonaismäärä on siis lähes täsmälleen toivottu.

Muuttujat vaihtelevat käyttäjien välillä, mutta periaate pysyy samana. Erilaisten CBD-tuotteiden yhteiskäytössä oleellista on tarkkailla päivittäin annosteltavien tuotteiden milligrammoissa mitattua kokonaismäärää, ja sovittaa tämä siten, että annos painottuu haluttuihin tuotteisiin ja sopiviin aikoihin henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Vinkkejä CBD-tuotteiden yhdistämiseen

Miten Yhdistää Erilaisia CBD-tuotteita?

Kokonaismäärän tarkkailun lisäksi on olemassa muutama muukin vinkki erilaisten CBD-tuotteiden yhteiskäyttöön.

• Käytä aina laadukasta CBD:tä

Kaikki CBD-öljyt, -kapselit, -lisäravinteet tai -rasvat eivät ole samanlaisia. Yleisellä tasollakin on tärkeää valita hyvämaineisten valmistajien laatutuotteet, mutta tämä korostuu erityisesti useampaa tuotetta käytettäessä. Luotettavat valmistajat julkaisevat CBD-tuotteidensa laboratoriotestit, jotta kuluttaja tietää mitä odottaa. Kokonaiskäyttöä ilmoitettujen pitoisuuksien perusteella laskettaessa on äärimmäisen tärkeää, että jokaisen tuotteen sisältö on luvattua.

• Anna CBD:lle aikaa

CBD:n käyttö suositellaan aloitettavaksi “hitaasti ja alhaalta”, ja sama koske yhtä lailla CBD-öljyjä ja mitä tahansa CBD-tuotteiden yhdistelmää. CBD:n potentiaali johtuu pääosin sen vaikutuksesta endokannabinoidijärjestelmään (ECS). Kaikilla ihmisillä on endokannabinoidijärjestelmä, mutta meidän yksilölliset eromme takaavat sen, etteivät kokemuksemme ole koskaan täysin samanlaisia.

• Pidä kirjaa käyttämistäsi CBD-tuotteista

Saattaa kestää tovin ennen kuin huomaat minkälaisen vasteen kehosi antaa CBD:lle tai miten erilaiset tuotteet vaikuttavat sinuun. Tämän takia kokeilun ensiaskelilla olisikin tärkeää kirjata mitä käytät ja milloin se tapahtuu. Tältä pohjalta on helpompi yrittää hahmottaa sopivaa annostusta ja saada paras mahdollinen teho irti CBD:stä.

Voiko CBD:tä käyttää yhdessä eteeristen öljyjen kanssa?

CBD:n monipuolisuus ei lopu vain valmiisiin tuotteisiin. CBD:n yhteiskäyttö eteeristen öljyjen kanssa nostaakin suosiotaan jatkuvasti käyttäjien hyödyntäessä laventelin, kamomillan ja bergamottin kokonaisvaltaisia avuja CBD-rutiinin tukena. Aivan kuten optimaalista annostelua laskettaessakin, on CBD:n ja eteeristen öljyjen yhteiskäyttö uniikki ja käyttäjän tilasta ja tilanteesta riippuvainen prosessi.

Laventelin sisältämät molekyylit ovat tutkimuksissa linkitetty laadukkaaseen yöuneen[1]. Bergamottiöljy taas voi auttaa helpottamaan hermostunutta oloa[2]. CBD-öljyä näiden kanssa yhdessä käytettäessä olisi suositeltavaa konsultoida ensin lääkäriä.

Tulisiko sinun kokeilla CBD-tuotteiden yhteiskäyttöä?

Jos olet uusi aihepiirin parissa, on ensiarvoisen tärkeää kokeilla yksittäisiä tuotteita erillään ennen niiden yhteiskäyttöä. Tätä toimintamallia suositellaan ohjenuoraksi myös kokeneemmille käyttäjille siihen asti, kunnes sopivalta tuntuva annos löytyy.

Kielen alla tippoina nautittu CBD-öljy vaikuttaa kehoon eri tavalla kuin CBD-kapseli tai CBD-lisäravinne. Onkin erittäin tärkeää kuunnella kehoa herkällä korvalla ja laskea annostusta, mikäli pahoinvoinnin, väsymyksen tai huimauksen tapaisia sivuvaikutuksia ilmenee.

Oletko valmis tutustumaan CBD-tuotteiden maailmaan? Surffaa Cibdolin verkkokauppaan ja tutustu kattavaan ja korkealaatuiseen CBD-tuotteiden tarjontaamme. Löydät valikoimastamme CBD:llä vahvistetut öljyt, lisäravinteet, kosmetiikan, rasvat ja kapselit. Jos sinulla toisaalta on vielä kysymyksiä tai haluat perehtyä asiaan paremmin ennen ostopäätöstä, kannattaa tutustua kokoamaamme aihetta monipuolisesti käsittelevään CBD-tietosanakirjaan.

Lähteet

[1] Goel, N., Kim, H., & Lao, R. P. (2009). An Olfactory Stimulus Modifies Nighttime Sleep in Young Men and Women. Taylor & Francis. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07420520500263276?journalCode=icbi20 [Lähde]

[2] Navarra, M., Mannucci, C., Delbò, M., & Calapai, G. (2015). Citrus bergamia essential oil: from basic research to clinical application. NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4345801/ [Lähde]

Lähteet

[1] Goel, N., Kim, H., & Lao, R. P. (2009). An Olfactory Stimulus Modifies Nighttime Sleep in Young Men and Women. Taylor & Francis. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07420520500263276?journalCode=icbi20 [Lähde]

[2] Navarra, M., Mannucci, C., Delbò, M., & Calapai, G. (2015). Citrus bergamia essential oil: from basic research to clinical application. NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4345801/ [Lähde]

Tuotehaku