Voiko CBD-tuotteiden kanssa matkustaa?

Kansainvälisestä matkustelusta on tullut mahdollisempaa ja edullisempaa kuin koskaan aiemmin. Heille, jotka käyttävät säännöllisesti CBD:tä (kannabidiolia), voi kansainvälinen matkustelu olla ongelmallista. Heidän, jotka eivät voi jättää CBD:tään kotiinsa, täytyy huolellisesti punnita sen kanssa matkustamisen laillisuutta.

CBD:n laillisuus

CBD:n laillisuus sillä lainkäyttöalueella johon matkustat, on tärkein seikka, jota harkita. Tällä hetkellä lukuisat maat ympäri maailman ovat jo käytännönkin tasolla laillistaneet sekä viihde- että lääkekannabiksen käytön niiden monissa eri muodoissaan. Eurooppalaisten matkailijoiden täytyy kuitenkin olla varovaisia selvitellessään mantereen lukemattomia eri lakeja. Cannabidiolin laillisuus eroaa maasta toiseen, joten Euroopan sisällä matkustavien täytyy huolella tutustua kohdemaansa lakeihin.

Paras tapa varmistaa, onko CBD laillista kohdemaassa, on keskustella asiasta tulliviranomaisen tai suurlähetystöviranomaisen kanssa. Myös lentoyhtiön tai lentokentän viranomaisilta voi saada apua. CBD:n kerätessä yhä enemmän hyväksyntää ympäri maailman, voivat myös sitä koskevat lait muuttua, joten niiden tarkastaminen säännöllisin väliajoin ei ole lainkaan huono idea.

Oopiumilaki ja Schengenin sopimus

Jos olet aikeissa matkustaa CBD:si kanssa maahan, joka on Schengen-alueella, saatat tarvita Schengen-sertifikaatin. Jos oopiumilakiin kuuluva lisäravinne tai lääke kuljetetaan joihinkin näistä maista ilman lupaa, saattaa asiasta seurata oikeudellisia seuraamuksia.

Oopiumilain alle kuuluvat lääkkeet pitävät sisällään voimakkaat särkylääkkeet, ja voimakkaat uni- tai ahdistuslääkkeet (kuten Valiumin tai Serestan), ADHD-lääkkeet (kuten Ritalinin tai Concertan) ja lääkekannabiksen.

Jos suunnittelet matkustavasi minkään edellä mainittujen aineiden kanssa, tarvitset Schengen-todistuksen. Tämä lääkärin allekirjoittama todistus ilmoittaa, että lääke on tarpeellinen ja sen on oltava matkustajan mukana. Lääkkeiden Schengen-sertifikaatit ovat yleensä voimassa vain 30 päivää ja niihin liittyy monia eri ehtoja. On ensiarvoisen tärkeää tehdä selvitystyö ja varmistaa, että kaikki on kunnossa ennen matkaan lähtöä.

Brändin rehellisyyden ja maineen tärkeys

Useimmissa tapauksissa voi CBD:tä turvallisesti kuljettaa mukanaan Euroopassa, kunhan se sisältää alle 0,2 % THC:tä. Tämä lukema valittiin, sillä se on se määrä THC:tä, joka esiintyy luonnollisesti teollisuushampussa. Vaikka tämä kynnysarvo saattaa vaihdella maittain, pidetään 0,2 % tarpeeksi alhaisena, jotta se olisi laillista joka paikassa. Mutta kuinka voi olla varma siitä, että CBD-tuotteensa sisältää alle 0,2 % THC:tä?

Useimmissa CBD-tuotteissa esitellään pääasiassa niiden kannabinoidisisältö. Lisäksi niissä mainitaan yleensä, että niiden sisältämä THC-taso on alle laillisen kynnysarvon. Ilman kolmannen osapuolen laboratoriotestausta, ei tämän väitteen todenperäisyydestä kuitenkaan voi olla varma.

Siksi onkin tärkeää matkustaa ainoastaan sellaisten CBD-tuotteiden kanssa, jotka ovat kunnioitetun ja luotettavan brändin valmistamia. Läpinäkyvyyttä toimintaperiaatteissaan korostavat brändit, kuten Cibdol tarjoavat asiakkailleen aina tarkasteltavaksi testituloksia todistaakseen väittämänsä. On yksinkertaisesti turvallisempaa matkustaa sellaisen brändin tuotteiden kanssa, jonka voi luottaa tuottavan vain laillista CBD:tä.

Pohjois-Amerikka

Yhdysvalloissa CBD:lle liittyvät säännökset on asettanut DEA (Drug Enforcement Administration) eli Yhdysvaltain huumepoliisi. Yhdysvalloissa CBD-tuotetta pidetään laillisena, jos se sisältää alle 0,3 % THC:tä. Monet matkustajat ovat kertoneet pystyneensä kuljettamaan mukanaan hieman tästä eroavia pitoisuuksia sisältäviä tuotteita, mutta TSA:n (liikenneturvallisuudesta vastaava viranomainen) säännökset velvoittavat virkailijoita ilmoittamaan kaikista mahdollisista säännösten rikkomuksista virkavallalle.

Tietyissä Yhdysvaltain osavaltioissa saattaa paikallinen laki erota liittovaltion säännöksistä. Tämän vuoksi on aina hyvä idea tutustua etukäteen sen paikan lakeihin, minne aiot lentää.

Sekä lääke- että viihdekäyttöön tarkoitettu kannabis on laillistettu Kanadassa, joten siellä tuotteiden lailliselle THC:n määrälle ei ole asetettu rajaa. Voit aivan hyvin matkustaa sinne jopa 30 päiväksi riittävän CBD-varannon kanssa. Lentokoneiden käsimatkatavaroihin mukaan otettuihin öljyihin sovelletaan kuitenkin lentoyhtiön nesterajoituksia (yleensä 100 ml Kanadassa).

Yhteenveto CBD:n kanssa matkustamisesta

Jos matkustat Euroopassa, tulisi sinun kuljettaa ainoastaan sellaisia CBD-tuotteita, jotka sisältävät alle 0,2 % THC:tä. Jos matkustat Yhdysvaltain sisällä, sinun tulisi kuljettaa vain CBD-tuotteita, jotka sisältävät alle 0,3 % THC:tä ja varmistaa erikseen, ettet riko minkään osavaltion lakeja näin tehdessäsi.

Tuotehaku