Author: Luke Sholl
About the author
A picture of Luke Sholl
Lukella on yli vuosikymmenen kokemus CBD- ja kannabinoiditekstien kirjoittamisesta. Hän toimii Cibdolin sekä muiden kannabinoidijulkaisujen johtavana toimittajana tarjoten tosiasiallista, todisteisiin pohjautuvaa sisältöä. Hänen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat CBD:n lisäksi fitness, ravitsemus ja sairauksien ehkäisy.
Read more.

Voinko Lentää CBD-öljyn Kanssa Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan?

Voinko Lentää CBD-öljyn Kanssa Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan?

Olet lähdössä reissuun, muttet ole varma voitko ottaa arkena käyttämäsi CBD-öljyn mukaan? Jatka lukemista ja saat tarvittavan tiedon lentämisestä CBD-öljypullon kanssa Eurooppaan, Yhdysvaltoihin tai Kanadaan. Artikkeli sisältää lisäksi myös vinkkimme usein lentäville.

CBD-öljyn laillinen asema

Tänä päivänä ympäri maailmaa on jo useita valtioita, jotka ovat laillistaneet kannabiksen ja kannabispohjaiset tuotteet viihde- ja lääkekäyttöön. Kannabis sativan ja siitä johdettujen tuotteiden hyväksyntä kasvaa siis maailmalla, mutta tästä huolimatta CBD-öljyn kanssa lentäminen ei ole niin suoraviivaista kuin luulla voisi.

Kannabidiolin laillisessa asemassa on vielä vaihtelua eri maiden välillä, joten matkustajien tulisi perehtyä jo etukäteen kohdemaan asiaa koskevaan lainsäädäntöön. Kohdemaan lainsäädännön tunteminen CBD-öljyyn liittyen on erittäin tärkeä tieto ongelmien välttämiseksi.

Varmin keino selvittää kohdemaan CBD-öljyä koskeva oleellinen lainsäädäntö on konsultoida asiasta kyseisen maan tulliviranomaisia tai suurlähetystöä. Myös lennot myynyt lentoyhtiö tai lentokettävirkailijat voivat kenties olla avuksi aiheeseen liittyviin kysymyksiin vastauksia etsittäessä. CBD-öljyn nostaessa globaalisti suosiotaan myös asiaan liittyvät lait ovat murroksessa, joten tietojen päivittäminen aika ajoin on suotavaa – saatat jopa yllättyä positiivisesti!

Lentäminen CBD-öljyn kanssa

Kansainvälisten lentojen kanssa ongelma on, että sinun tulisi tietää paitsi kohdemaan, myös lähtömaan suhtautuminen aiheeseen. Hamppupohjainen CBD-öljy on sallittua suuressa osassa Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja Kanadaa, mutta eri valtioiden (ja osavaltioiden) lainsäädännöt ja oikeuskäytännöt suhtautuvat aiheeseen vaihtelevilla tavoilla.

Eurooppa

Useimmissa tapauksissa CBD-öljyn kuljettaminen maasta toiseen Euroopan alueella on turvallista niin kauan, kun tuotteen THC-pitoisuus jää alle 0.2 %[1]. Sallittu THC-pitoisuus vaihtelee hieman maittain, mutta 0.2 % on tarpeeksi pieni pitoisuus useimmissa maissa. Kysymys kuuluukin, miten voit olla varma tuotteesi THC-pitoisuuden jäävän alle sallitun 0.2 %?

Useimpien CBD-tuotteiden pakkaukset kertovat selkeästi niiden kannabinoidisisällön. Yleensä tuotepakkaus kertoo myös selkeästi THC-pitoisuuden jäävän alle laillisen ylärajan.

Ilman puolueettoman osapuolen tekemiä laboratoriotestejä ja asianmukaisia dokumentteja tämän väitteen todenperäisyyttä on kuitenkin vaikea tarkistaa. Tästä syystä niin matkustaessa kuin muulloinkin kannattaa suosia hyvämaineisten valmistajien CBD-tuotteita. Läpinäkyvyyttä Cibdolin lailla arvostavilla yrityksillä ei tulisi olla ongelmaa toimittaa asianmukaisia dokumentteja laboratoriotuloksista väitteiden tueksi. On yksinkertaisesti turvallisempaa matkustaa luotettavan valmistajan CBD-öljyn kanssa.

Yhdysvallat

Yhdysvalloissa CBD:tä koskevat säännöt ovat DEA:n (Drug Enforcement Agency) käsialaa. Lailliset CBD-tuotteet saavat sisältää enintään 0,3 % THC:tä – tämä on 0,1 % enemmän kuin yleisesti Euroopan markkinoilla. Monet käyttäjät ovat raportoineen selvinneensä ilman seurauksia pienistä heitoista THC-pitoisuuden suhteen, mutta TSA:n (Transportation Security Administration) säännöt velvoittavat ilmoittamaan mahdolliset rikkomukset eteenpäin viranomaisille.

Tilanne ei kuitenkaan Yhdysvalloissakaan ole niin suoraviivainen kuin ensivilkaisulla voisi näyttää. Osavaltion lait voivat sallia CBD-öljyn, mutta nämä paikalliset päätökset saattavat silti olla ristiriidassa liittovaltiotason lakien kanssa. Tältä pohjalta onkin suositeltavaa, että tutustut kohdeosavaltion ajantasaiseen asiaa koskevaan lainsäädäntöön ennen lentokoneeseen astumista.

Kanada

Kanadan lainsäädäntö sallii kannabiksen käytön yhtä lailla päihteeksi kuin lääkkeeksikin, eikä CBD-tuotteen sisältämälle THC-pitoisuudelle ole määritelty laillista ylärajaa. Lisäksi voit matkustaa huoletta enintään 30 päivän CBD-annoksen kanssa. Normaalit lentomatkustuksen nesteitä koskevat rajoitukset ovat kuitenkin voimassa myös CBD-öljyn kohdalla, eli suurin sallittu pullokoko on Kanadassa useimmiten 100 ml Euroopan tapaan.

Voinko Lentää CBD-öljyn Kanssa Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan?

Vinkkejä usein lentäville CBD-öljyn käyttäjille

Olemme koonneet alle muutamia vinkkejä sellaisille usein lentäville käyttäjille, jotka eivät voi olla ilman CBD-öljyä.

• Pidä mukana todisteet CBD-öljyn hamppupohjaisuudesta

Lainsäädäntö saattaa kohdella eri tavalla kannabis- ja hamppupohjaisia CBD-öljyjä, eli hamppupohjaisen öljyn kanssa matkustaville on erittäin suositeltavaa kuljettaa mukana dokumenttia, joista käy ilmi öljyn alkuperä. Hyvämaineiset CBD-tuotteiden valmistajat varustavat myymänsä tuotteet asianmukaisilla dokumenteille CBD:n alkuperään ja kannabinoidisisältöön liittyen.

Mahdollisuuden salliessa kannattaa kuljettaa mukana dokumentteja, jotka todistavat CBD-öljyn laillisuuden. Tästä on suuri hyöty siinä vaiheessa, että kohdemaan tulli kiinnostuu pullosi sisällöstä. Mikäli tällaista dokumenttia ei ole saatavilla, kannattaa pullo kuljettaa sen alkuperäisessä pakkauksessa, sillä siitä käy usein ilmi vähintään tuotteen sisältämän THC:n määrä.

• Tunne paikallinen lainsäädäntö

Ellet matkustele Yhdysvaltojen sisällä, on sinun syytä olla perillä myös kotimaasi asiaa koskevasta lainsäädännöstä. Kohdemaan lainsäädäntö voi sallia CBD:n käytön ja ostamisen, mutta se ei tarkoita sitä, että voisit ottaa CBD-öljypullon mukaasi lennolle. Yhdysvaltain sisällä matkustaessa matkustajan on oltava perillä sekä lähtö- että kohdeosavaltion lainsäädännöstä ongelmien välttämiseksi.

Se, että voit astua koneeseen CBD-öljyn kanssa ei takaa sitä, että sen käyttö ja hallussapito on sallittua kohdemaassa – perehdy siis kohteesi paikallisiin asiaa koskeviin lakeihin ja säädöksiin.

• Noudata muita nesteitä koskevia käytäntöjä

CBD-öljyn vieminen lennolle voi olla sallittua, mutta ethän unohda, että sitä koskevat samat säännöt kuin muitakin lentokoneeseen vietäviä nesteitä. Nämä säännöt vaihtelevat maittain, mutta yleensä nesteiden tulisi olla läpinäkyvissä astioissa ja ne tulisi ilmoittaa tulliin. Älä yritä piilottaa CBD-öljyäsi, vaan kohtele sitä samalla tavoin kuin mitä tahansa muutakin lennolle otettavaa nestettä.

Entä matkustaminen autolla, lautalla tai junalla?

Muilla kuin lentokoneella matkustaminen antaa enemmän vapautta mukana kannettavan CBD-öljyn määrään ja pakkauskokoon liittyen, mutta lailliset rajat pätevät silti. Sinun tulee olla selvillä kaikkien matkan varrelle osuvien paikkojen, lähtömaan, kauttakulkumaiden ja kohdemaan lainsäädännöstä –kulkuneuvosta riippumatta. Autolla matkustettaessa riski tullin pysäyttämäksi ja tutkittavaksi joutumisesta on pieni, mutta ainut keino ongelmien välttämiseen on varautua asianmukaisesti ja kunnioittaa paikallista lainsäädäntöä.

Viimeiset huomiot CBD:stä ja lentomatkustuksesta

Useimmissa tilanteissa CBD-öljyn lentokoneessa kuljettamiseen liittyvät hankaluudet ja riskit voivat ylittää ne hyödyt, joita sen mukana kuljettamisesta saat. Yhdysvalloissa lainsäädäntö on aiheen suhteen hieman selkeämpää, mutta sielläkin eri osavaltiot saattavat suhtautua eri lailla CBD-öljyn kanssa matkustamiseen.

Mikäli ilman CBD-öljyä matkustaminen ei tule kysymykseen, on suosituksemme perehtyä erittäin tarkasti aihetta koskevaan paikalliseen lainsäädäntöön niin lähtö-, läpikulku- kuin kohdemaankin osalta turhien ongelmien välttämiseksi. Voit aina ottaa yhteyttä lentoyhtiöön tai lentoturvallisuudesta vastaaviin viranomaisiin CBD-öljyn kuljettamiseen liittyvien vastausten saamiseksi. Tämä on erityisen suositeltavaa silloin, kun internet ei tarjoa tyydyttäviä vastauksia aiheeseen.

Oletko suunnittelemassa matkaa? Tarvitsetko mukaasi kenties CBD-öljyä? Cibdolin verkkokaupasta löydät laajan valikoiman laadukkaita CBD-tuotteita öljyistä ja rasvoista kapseleihin ja lisäravinteisiin. Jos taas haluat saada tietoa CBD-öljyn vaihtoehdoista, voit perehtyä asiaan Cibdolin kokoaman CBD-tietosanakirjan avulla.

Lähteet

[1] European Industrial Hemp Association. (2019, January 15). European Industrial Hemp Association asked by European Commission to advise on traditional or novel food status of hemp extracts. [Press release]. http://eiha.org/media/2019/01/19-01-14-press_release_EIHA-novelfoods.pdf [Lähde]

Lähteet

[1] European Industrial Hemp Association. (2019, January 15). European Industrial Hemp Association asked by European Commission to advise on traditional or novel food status of hemp extracts. [Press release]. http://eiha.org/media/2019/01/19-01-14-press_release_EIHA-novelfoods.pdf [Lähde]

Tuotehaku