Author: Luke Sholl
About the author
A picture of Luke Sholl
Lukella on yli vuosikymmenen kokemus CBD- ja kannabinoiditekstien kirjoittamisesta. Hän toimii Cibdolin sekä muiden kannabinoidijulkaisujen johtavana toimittajana tarjoten tosiasiallista, todisteisiin pohjautuvaa sisältöä. Hänen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat CBD:n lisäksi fitness, ravitsemus ja sairauksien ehkäisy.
Read more.

Miten hampusta valmistetaan CBD-öljyä

CBD-öljyä myydään kaikkialla, mutta tämä ei tarkoita sitä, että kaikki tuotteet tehdään yhtäläisillä laatustandardeilla. Jatka lukemista saadaksesi selville mitä Cibdolin kulissien takana tapahtuu ja miksi CBD-öljymme tunnetaan puhtaudesta, turvallisuudesta ja tehosta.

Miten Cibdol CBD-öljy valmistetaan: katsaus tuotantovaiheisiin

Ennen kuin Cibdol CBD-öljy on valmista ympäri Eurooppaa lähetettäväksi, käy ekstrakti läpi lukuisia kriittisen tärkeitä vaiheita. Nämä ovat tärkeitä lopputuotteen laadun varmistamiseksi, mutta myös kultalaadun CBD:mme maineen rakentamisessa.

Löydät alta täyden vaihe vaiheelta etenevän kuvauksen Cibdolin CBD-öljyn tuotantoprosessista

Kasvimateriaali raaka-aineena

Kaiken Cibdol CBD-öljyn elinkaari alkaa hampusta. Tuotteiden laadun varmistamiseksi Cibdol tekee kaikkensa sen varmistamiseksi, että tuotteiden valmistuksessa käytetty raaka-ainehamppu on paitsi luomutuotettua, myös vapaata GMO-aineosista, raskasmetalleista ja torjunta-aineista. Kun tavoitteena on kaikkein korkealaatuisimpia CBD-öljyjä, ei raaka-aineiden laadun suhteen voi tehdä kompromisseja.

Sadonkorjuun jälkeen satojen kilojen hamppulasti lähtee liikkeelle määränpäänään varastomme, jossa valmistelemme sen superkriittistä uuttoa varten.

Jauhaminen ja prosessointi

Merkittävimmät CBD-pitoisuudet löytyvät kypsien naarashamppujen kukinnoista. Ennen kuin CO₂-uuttoa voidaan siis ruveta valmistelemaan, täytyy raaka-aine ensin lajitella ja jauhaa hienoksi jauheeksi.

Suurten kasvimateriaalia sisältävien säkkien sisältö syötetään käsipelillä myllyyn erotellen joukosta varret ja vastaavat mahdollisesti sadonkorjuun aikana joukkoon eksyneet ylimääräiset kappaleet. Suuret kasvin osat poistetaan raaka-ainevirrasta, ja jauhamisen jälkeen jäljelle jää ainoastaan hienoksi jauhettuja kukintoja valmiina uutettavaksi.

Superkriittinen CO₂-uutto

Kasvimateriaalin jalostaminen CBD:ksi tapahtuu viimein uuttovaiheen aikana. Hamppu sisältää monipuolisen yhdistelmän erilaisia kemiallisia yhdisteitä, mutta niiden erottelemiseksi menestyksekkäästi vaaditaan hienostuneita laitteita ja tarkasti määriteltyjä olosuhteita.

Kun hiilidioksidi altistetaan superkriittisille olosuhteille, muuttuu se olomuotoon, joka on samaan aikaan kaasu ja neste. Hampusta valmistettua kasvijauhetta pestään tällä superkriittisellä liuoksella, joka irrottaa mukaansa tärkeät kemialliset yhdisteet jättäen jälkeensä vain pelkän kasvimateriaalin.

Uuttoprosessin lopputulos muistuttaa mustaa liejua, joka ei välttämättä houkuta ulkomuodollaan, mutta on ladattu täyteen kannabinoideja, terpeenejä ja flavonoideja. Tästä vaiheesta tarvitaan kuitenkin vielä lukuisia työvaiheita, ennen kuin ekstrakti täyttää Cibdolin kultalaadun CBD:lle asetetut vaatimukset. Kannabinoidit on nyt kuitenkin uutettu eroon taustamateriaalista, joten ne tarvitsee vain prosessoida puhtaaksi CBD:ksi.

Kemiallinen dekarboksylaatio

Totesimme hampun olevan täynnä CBD:tä emme teknisesti ottaen ole oikeassa. Käsittelemätön kasvimateriaali ei nimittäin sisällä CBD:tä, vaan sen happomuotoa eli CBDA:ta. CBDA vaikuta kehoon CBD:n lailla, joten siitä täytyy poistaa ylimääräinen karboksyyliryhmä (”A”), jotta molekyyli muuntuu aktiiviseksi kannabinoidiksi.

Tyypillisesti ”raakojen” kannabinoidien dekarboksylaatio tehdään tarkoitusta varten suunnitellussa uunissa, mutta me Cibdolilla käytämme kemiallista dekarboksylaatiota CBDA:n muuttamisessa CBD:ksi. Tällä keinoin varmistamme myös sen, etteivät muut kallisarvoiset molekyylit vahingoitu prosessissa.

Prosessin aikana käsittelemätön hamppuekstrakti kulkee usean suljetun kammion läpi, joissa kemialliset reaktiot aikaansaavat tarpeeksi lämpöä CBDA:n aktivoimiseksi. Tämä dekarboksylaatioprosessi ei vaikuta muihin terpeenien ja flavonoidien tapaisiin pienempiin komponentteihin, vaan ne säilyvät koskemattomina. Tästä on etua öljyä nauttivalle, sillä tämä mahdollistaa kannabinoidien, terpeenien ja flavonoidien entourage-efektinä tunnettujen synergisten vaikutusten hyödyntämisen.

Tislaus

Jäljellä on vain muutama työvaihe, joten tässä kohtaa täytyy ruveta tekemään loppusilauksia täyden spektrin CBD-öljylle. Kemiallinen dekarboksylaatio säästää pienet terpeenit ja flavonoidit tuholta, mutta se ei poista ekstraktista myöskään vahoja ja rasvoja.

Näiden elementtien erottelussa apuun astuu tislaus, sillä näiden aineiden kiehumispitoisuuksissa on eroja. Varovaisella lämmityksellä ja kondensaatiolla on mahdollista erottaa ylimääräiset osat, jättäen jäljelle vain halutut komponentit. Tässä työvaiheessa on mahdollista erotella myös CBG:n, CBN:n ja CBC:n tapaisia yksittäisiä kannabinoideja käytettäviksi muissa tuotteissa.

Suodatus

Tässä kohtaa täyden spektrin ekstrakti alkaa olla jo lähes valmista, mutta kultalaadun lopputuloksen takaamiseksi tuote suodatetaan vielä tarkoitusta varten varatuissa steriileissä tiloissa tuotantotilojen ulkopuolella. Suodatuksen tarkoitus on poistaa mikrobit, jotka ovat saattaneet selvitä elossa edellisistä työvaiheista ja antaa ekstraktille puhtaustaso, joka ei jätä sijaa moitteille.

Suodatus on se työvaihe, jonka aikana yhdistämme täyden spektrin CBD:n eri kantoöljyihin. Cibdol käyttää CBD:n kantoöljyinä oliivi-, hampunsiemen- ja mustakuminaöljyjä, joista jokainen tarjoaa oman uniikin lisänsä lopputuotteen ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin.

Pullotus

Tämä ei ehkä vaikuta tärkeältä työvaiheelta, mutta tarkkuudella tehty pullotus on erittäin tärkeä osa Cibdol CBD-öljyn tuotantoprosessia. CBD-ekstraktin ja kantoöljyn sekoitussuhteen tulee olla kohdallaan, jotta tuotteen pitoisuus saadaan luvatulle tasolle. Yksi tippa 10 % CBD-öljyä sisältää noin 4,6 mg CBD:tä, kun taas 20 % kaavalla tehdyssä tuotteessa yhden tipan tulisi sisältää 9,2 mg CBD:tä.

Pullotuksen yhteydessä pullot merkitään oikeilla tuotetiedoilla, joista käy tuotteen ominaisuuksien lisäksi ilmi myös eränumero ja parasta ennen päiväys. Nämä kriittiset tiedot mahdollistavat kuluttajalle jokaisen pullon tarkan sisällön selvittämisen, kiitos viimeisen tuotantovaiheen eli testauksen ja analyysin.

Testaus ja analyysi

Edellisillä toimenpiteillä on hyvin vähän merkitystä ellemme osoita väittämiämme ja tuotetta koskevia lupauksiamme todeksi puolueettoman testauksen avulla. Tämän työvaiheen suorittaa ulkopuolinen testausorganisaatio huipputekniikalla varustetuissa tiloissaan, jossa tarkastelun alle joutuvat CBD-öljyjemme puhtaus, tasalaatuisuus ja kannabinoidisisältö. Viimeisellä kohdalla emme tarkoita ainoastaan CBD-annoksen tarkistusta, vaan myös THC:n ja muiden kannabinoidien. Cibdol CBD:tä nauttivat voivat ollakin varmoja siitä, että tuotteidemme THC-pitoisuus on pieni ja jää aina alle laissa määritellyn maksimitason.

CBD:n tuotanto ei ole simppeliä puuhaa, etenkään jos se tehdään korkeiden laatustandardien mukaan, ja tuottoja on helppo kasvattaa käyttämällä oikoteitä tuotannossa. Julkaisemalla testitulokset Cibdolin nettisivuilla annamme asiakkaillemme jotain mitä ei rahalla voi ostaa – luottamusta tuotteeseen. Tulosten perusteella sinäkin voit nähdä tarkalleen mitä kaikkea ekstraktimme sisältävät, ja mitä ne eivät sisällä.

Maailman puhtain CBD

Puhtaimman CBD:n tuottamiseen tarvitaan tinkimätöntä laatukontrollia, viimeisintä tekniikkaa edustavat tuotantotilat ja toimialan johtavia asiantuntijoita. Cibdol lyö pöytään kaiken tarvittavan kaikilla rintamilla ja varmistaa jokaisen tuotantovaiheen laadun raa’an hampun prosessoinnista uuttoon, suodatukseen, tislaukseen ja pullotukseen tekemällä nämä omissa tiloissaan. Jokainen tuotannon prosessi on varmistettu sisäisellä laatukontrollilla, jotta Cibdolin tuotteita nauttivat voivat tehdä niin luottaen brändin läpinäkyvyyteen ja myymiemme tuotteiden laatuun.

Jos haluat kokeilla omakohtaisesti huippulaadun CBD:n hyötyjä, kannattaa suunnata Cibdolin verkkokauppaan ja perehtyä kattavaan tarjontaamme, josta löydät CBD-öljyt, -voiteet, -kapselit ja -lisäravinteet. Jos taas haluat perehtyä syvällisemmin aiheeseen ja lukea vaikkapa uuttoprosesseista, dekarboksylaatiosta tai käyttämistämme testausmenetelmistä, on kokoamamme CBD-tietosanakirja oikea osoite tiedonjanon tyydyttämiseen.

Tuotehaku