Author: Luke Sholl
About the author
A picture of Luke Sholl
Lukella on yli vuosikymmenen kokemus CBD- ja kannabinoiditekstien kirjoittamisesta. Hän toimii Cibdolin sekä muiden kannabinoidijulkaisujen johtavana toimittajana tarjoten tosiasiallista, todisteisiin pohjautuvaa sisältöä. Hänen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat CBD:n lisäksi fitness, ravitsemus ja sairauksien ehkäisy.
Read more.

Kuinka CBD-öljymme testataan ja analysoidaan?

Kuinka CBD-öljymme testataan ja analysoidaan?

Me Cibdolilla olemme ylpeitä CBD-tuotteidemme laadusta ja puhtaudesta. Yritysten on helppo vain väittää testaavansa CBD:nsä, mutta me haluamme asiakkaidemme olevan huolettomin mielin siitä, että jokainen Cibdolin CBD-tuote todellakin testataan ja analysoidaan huolella. Tässä artikkelissa käymme läpi miksi, missä ja kuinka testaamme tuotteemme.

Miksi testaamme CBD-öljymme?

Haluamme asiakkaidemme – siis myös sinun – olevan luottavaisia siitä, että saavat rahojensa vastineeksi puhdasta, turvallista ja korkealaatuista CBD-öljyä. Öljymme tuotetaan tiukimpien eurooppalaisten valmistusstandardien mukaan käyttämällä luonnonmukaisesti kasvatettua hamppua ja huippuluokan CO₂-uuttamisteknologiaa. Ne eivät sisällä lisäaineita, kemikaaleja tai epäpuhtauksia. 

Kun selaat Cibdolin CBD-öljyvalikoimaa, huomaat kahdenlaisia eri testituloksia: raskasmetallianalyysejä ja CBD-eräanalyysejä.

Raskasmetallianalyysi näyttää näiden vierasaineiden tason jokaisessa CBD-öljyerässämme. Kukin tiedosto sisältää eränumeron. Tämä testi osoittaa, että tuotteemme ovat Euroopan farmakopean mukaiset, mitä lyijyn, kadmiumin ja elohopean pitoisuuksiin tulee.

CBD-eräanalyysi näyttää eränumeroidun kannabinoiditestiraportin. Tiedostolla näkyy kokeen nimi, kokeen tyyppi ja päivä, jona testi tehtiin. Lisäksi se sisältää taulukon, johon on ilmoitettu kaikkien öljymme kannabinoidien määrät. Huomaat suuren luvun CBD:n vieressä ja pienemmän, havaittavissa olevan luvun CBG:n vieressä.

Suurin osa muista merkittävistä kannabinoideista, kuten THC, ovat kuitenkin mittausrajan alapuolella. Tiedot THC:stä ovat erityisen tärkeitä käyttäjille, jotka ovat huolissaan siitä, että käyttämänsä CBD-öljyn THC-sisältö rikkoisi laissa asetetun kynnysarvon. Öljyjemme äärimmäisen pienet määrät THC:tä ovat Euroopassa laillisia, eivätkä aiheuta psykoaktiivisia vaikutuksia.

Cibdol tarjoaa myös terpeeniöljyanalyysejä. CBD-öljymme ovat väritykseltään kultaisia. Tämä johtuu siitä, että uuttamistekniikkamme poistavat öljyistä epäpuhtaudet, kuten klorofyllin ja lipidit. Varmistamme kuitenkin sen, että terveydelle edulliset terpeenit jäävät jäljelle. Näiden aromaattisten molekyylien on teorisoitu yhteisvaikuttavan kannabinoidien[1], kuten CBD:n kanssa ja tästä syystä ne ovat tervetulleita ainesosia jokaisessa öljyssämme. Testitulokset löytyvät CBD-öljyanalyysisivulta. Taulukot esittävät terpeenien, kuten α-pineenin, β-pineenin, β-myrseenin ja d-limoneenin miljoonasosina.

Kuinka CBD-öljymme testataan ja analysoidaan?

Kiitos kattavan testivalikoimamme tietävät asiakkaat tarkalleen, mitä saavat joka pullossa.

Brightlabs – Missä testaamme CBD-öljymme

Kaiken CBD-öljymme testaa Brightlabs, joka on kannabista ja sen ainesosia tutkiva voittoa tavoittelematon yritys. 

Kuinka CBD-öljymme testataan?

Brightlabs -tiimi testaa öljyjemme kannabinoidipitoisuuden käyttämällä korkean erotuskyvyn nestekromatografiaa (HPLC). Kannabinoidihapot, kuten THCA ja CBDA muutuvat THC:ksi ja CBD:ksi, kun niitä lämmitetään. Korkean erotuskyvyn nestekromatografia ei käytä lämpöä uuttaakseen kannabinoideja ja siksi voi tarjota tarkemmat mittaukset tuotteidemme pitoisuuksista.

Korkean erotuskyvyn nestekromatografia toimii käytännössä siten, että liuottimeen liuotettu aine pakotetaan kulkemaan hienojakoista stationäärifaasia sisältävän kolonnin läpi. Kukin kannabinoidi reagoi eri tavalla stationäärifaasimateriaaliin, mikä saa ne kulkemaan kolonnin läpi eri vauhtia. Tutkijat pystyvät siten mittaamaan kunkin kannabinoidin määrät niiden saapuessa detektorin toiseen päähän.

Brightlabs voi mitata kannabinoidihappojen CBDA, CBGA ja THCA sekä kannabinoidien CBD, CBG, THC ja CBN määriä. Mitä terpeenien havaitsemiseen tulee, käyttävät tutkijat kaasukromatografiaa öljynäytteiden mittaamiseen. Kuten korkean erotuskyvyn nestekromatografia, myös kaasukromatografia toimii erottelemalla molekyylejä, jotta niitä voidaan mitata. Kaasukromatografiassa öljy höyrystyy ja erottuu eri ainesosikseen kolonnissa, jonka jälkeen ne voidaan mitata.

CBD-öljyn testaus parantaa laaduntarkkailua ja asiakkaiden luottamusta

Olemme nyt antaneet sisäpiiritason katsauksen siihen, kuinka CBD-öljytuotteemme testataan. Toivomme, että läpinäkyvät toimintaperiaatteemme ansaitsevat luottamuksesi. Ja muista, että voit tutustua PDF-tiedostoihin nähdäksesi tulokset itse!

Lähteet

[1] Russo, E. B. (2011). Taming THC: potential cannabis synergy and phytocannabinoid-terpenoid entourage effects. British Pharmacological Society | Journals. https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1476-5381.2011.01238.x [Lähde]

Lähteet

[1] Russo, E. B. (2011). Taming THC: potential cannabis synergy and phytocannabinoid-terpenoid entourage effects. British Pharmacological Society | Journals. https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1476-5381.2011.01238.x [Lähde]

Tuotehaku