Author: Luke Sholl
About the author
A picture of Luke Sholl
Lukella on yli vuosikymmenen kokemus CBD- ja kannabinoiditekstien kirjoittamisesta. Hän toimii Cibdolin sekä muiden kannabinoidijulkaisujen johtavana toimittajana tarjoten tosiasiallista, todisteisiin pohjautuvaa sisältöä. Hänen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat CBD:n lisäksi fitness, ravitsemus ja sairauksien ehkäisy.
Read more.

Kannabisöljy: kaikki, mitä sinun tulee tietää

Kannabisöljy: kaikki, mitä sinun tulee tietää

Kannabisöljy on peräisin ainoastaan marihuanasta, joka on psykotrooppisista vaikutuksistaan tunnettu kannabistyyppi. On kuitenkin yleistä, että kannabis- ja CBD-öljy sekoitetaan toisiinsa. Jatka lukemista selvittääksesi kaikki, mitä sinun tulee tietää kannabisöljystä.

Mitä kannabisöljy on?

Kannabisöljy on tiiviste, joka sisältää merkittäviä määriä THC:tä. Vaikka se voi sisältää myös muita kannabinoideja ja terpeenejä, on kannabisöljyn suurin vetovoima sen tuottamissa psykotrooppisissa vaikutuksissa.

Ymmärtääksemme, mistä kannabisöljy on peräisin, kannattaa Cannabis sativa -sukuun tutustua hieman tarkemmin. Useimmat puhuvat kannabiksesta yleisterminä, joka viittaa kaikkiin kasvin lajeihin. Cannabis sativasta on kuitenkin olemassa monia alalajeja, jotka eroavat toisistaan paitsi ulkonäkönsä, myös kemiallisen rakenteensa osalta[1].

Subtypes of Cannabis Sativa

Hampun ja marihuanan ero

Hamppu on esimerkiksi selektiivisesti jalostettu Cannabis sativan variantti, jonka THC-pitoisuus on alhainen – mikä tekeekin siitä ideaalin materiaalin CBD-öljyjen valmistamiseen. Marihuana puolestaan viittaa sellaisiin Cannabis sativan lajikkeisiin, jotka on jalostettu sisältämään runsaasti THC:tä[2].

The difference between hemp and marijuana

Tetrahydrokannabinoli (THC) on psykotrooppinen kannabinoidi, joka tunnetaan päihtymyksen aikaansaamisesta, kun sitä nautitaan polttamalla, vaporisaattorista tai muulla tavalla sisäisesti.

Kannabisöljyjä valmistetaan eksklusiivisesti marihuanasta, ei hampusta ja siitä syystä niillä onkin hyvin erilainen vaikutus ihmiskehoon. Sen sijaan, että se työskentelisi yhdessä endokannabinoidijärjestelmäsi kanssa saadakseen aikaan tasapainoa, sitoutuvat kannabisöljyn ainesosat suoraan aivojen reseptoreihin, aiheuttaen oikean psykologisten muutosten ilotulituksen.

Cannabis oil is Psychotropic

Kuinka kannabisöljy vaikuttaa?

Kuten olemme korostaneet, on kannabisöljyn määrittävä ominaisuus sen suuri THC-pitoisuutensa. Kuten muutkin kannabinoidit, vaikuttaa THC kehoon endokannabinoidijärjestelmään yhteydessä olevien reseptoreiden kautta omaten kuitenkin erityisen affiniteetin CB1-reseptoreihin.

CB1-reseptorit ovat suureksi osaksi keskittyneet aivojen, selkäytimen ja ruoansulatusjärjestelmän osien alueelle. Sen sijaan, että THC aktivoisi hellästi reseptoreita, ylikuormittaa se niitä, mikä johtaa seuraaviin vaikutuksiin:

• Hidastunut reaktioaika
• Euforia
• Lisääntynyt ruokahalu
• Heikentynyt koordinaatio
• Heikentynyt muisti
• Mielentilan muutos

THC:n vaikutus on tehnyt marihuanasta yhden laajimmin käytetyistä laittomista aineista maailmassa. Mutta kuten näet, tekevät mahdolliset negatiiviset vaikutukset THC:stä laajalti epäsopivan käytettäväksi päivittäisenä ravintolisänä hyvinvoinnin tukemisessa.

Kuinka kannabisöljyä valmistetaan?

Kannabisöljyn tuotantoprosessi on huomattavan samantapainen kuin CBD-öljyn. Molemmissa uutetaan kannabinoidit raa'asta kasvimateriaalista, ennen kuin aktiiviset ainesosat lisätään kantoöljyyn.

Kannabisöljyn tapauksessa ei kuitenkaan tarvitse olla niin tarkka uuttamisvaiheessa, sillä tiettyjen yhdisteiden poistaminen ei ole tarpeen. Se tosiasia, ettei tarkkuutta vaadita, mahdollistaa epäpätevämpien tekniikoiden, kuten butaani- tai öliiviöljyuuton käyttämisen. THC-suhdetta ei tarvitse hallita, eikä myöskään muiden kannabinoidien pitoisuudella ole suurta väliä.

Miksi kannabisöljy on mustaa?

Kannabisöljy on tyypillisesti mustaa ja sillä on huomattavasti paksumpi koostumus verrattuna kultaiseen CBD-öljyyn. Ero juontaa juurensa alempilaatuisten uuttamismenetelmien käyttämiseen ja tämän tuloksena jäljelle jääneiden ylimääräisten yhdisteiden suureen määrään. Kannabisöljyssä saattaa toki olla pieniä pitoisuuksia CBD:tä, mutta se saattaa sisältää myös tarpeettomia yhdisteitä, kuten klorofylliä ja luonnonvahoja.

Kannabisöljy, THC-öljy ja marihuanaöljy: mitä nimet tarkoittavat?

Tähän asti olemme käyttäneet pelkästään termiä "kannabisöljy" kuvaamaan runsaasti THC:tä sisältäviä öljyjä, mutta olet myös saattanut törmätä termeihin, kuten THC-öljy ja marihuanaöljy nettiä selaillessasi.

Kaikki kolme nimeä viittaavat samaan asiaan eli öljyihin, jotka ovat keskittyneet THC:hen. THC-öljy, kuten nimikin antaa olettaa, hyödyntää tärkeimpänä raaka-aineenaan tetrahydrokannabinolia ja marihuanaöljy sisältää myös tätä kannabinoidia.

Ainoa ilmeinen ero kannabisöljyn, THC-öljyn ja marihuanaöljyn välillä on niiden nimet. Kuitenkin riippuen marihuanalajikkeesta, jota tuotantoprosessissa käytetään, voi minkä tahansa variaation lopputuote sisältää vaihtelevia määriä eri kannabinoideja, terpeenejä ja flavonoideja – alan standardeja ei ole.

The difference between Cannabis, weed and THC Oil

Onko kannabisöljy laillista?

Kutsuipa sitä miksi tahansa, ei mikään öljy, joka sisältää yli laillisen 0,2 %:n kynnysarvon verran THC:tä ole Euroopassa sallittua. Tämä kynnysarvo on hieman korkeampi (0,3 %) Yhdysvalloissa, mutta lopputulema on sama: kannabis-, THC- ja marihuanaöljyt eivät ole laillisia suurimmassa osassa maailman maita. On tietenkin olemassa paikkoja, joissa viihde- ja lääkekäyttöön tarkoitettu marihuana ovat laillisia, mutta nämä tapaukset ovat enemmänkin poikkeuksia sääntöön.

Ongelma kannabisöljyjen kohdalla on tietenkin korkeat määrät THC:tä. Kannabinoidi on kielletty kolmessa tärkeässä yleissopimuksessa: narkoottisia aineita koskevassa yleissopimuksessa vuodelta 1961, psykotrooppisia aineita koskevassa yleissopimuksessa vuodelta 1971 sekä yleissopimuksessa huumausaineiden ja psykotrooppisten aineiden laitonta kauppaa vastaan vuodelta 1988. THC:n erottamista ja uuttamista kannabiksesta pidetään joillain alueilla hyvin paheksuttavana ja suosittelemmekin vahvasti olemaan käyttämättä tai ostamatta kannabisöljyjä, ellet ole varma siitä, että se on laillista asuinalueellasi.

What is the legal status of cannabis oil?

Ovatko kannabisöljy ja CBD-öljy sama asia?

Vaikka kannabis- ja CBD-öljy valmistetaankin samasta kasvilajista, eroavat kasvien kemialliset rakenteet kuitenkin hyvin paljon toisistaan lopputuotteissa. Tehdäksemme kahden öljyn eroavaisuudet helposti ymmärrettäviksi, kokosimme muutamia niiden tärkeimmistä ominaisuuksista alle.

Cannabis oil is derived from Marijuana

Kannabisöljy

• Uutettu marihuanasta
• Saa aikaan päihtymyksen
• Runsaasti THC:tä
• Tyypillisesti mustaa ja koostumukseltaan paksumpaa
• Ylikuormittaa endokannabinoidijärjestelmää
• Pitää sisällään valikoiman eri kannabinoideja ja terpeenejä

CBD-öljy

• Uutettu teollisuushampusta
• Sisältää alle 0,2 % THC:tä
• Tukee hyvinvointia
• Ei päihtymystä tai psykotrooppisia sivuvaikutuksia
• Toimii endokannabinoidijärjestelmän tukena
• Korkealaatuinen CBD-öljy on väritykseltään kullansävyistä
• Voi olla täyden tai laajan spektrin öljy tai isolaatti

Kannabisöljy – yhteenveto

Valitettavasti kannabisöljyn mahdolliset hyödyt eivät paina vaa'assa enemmän kuin se tosiasia, ettei se sovi monille sen negatiivisten sivuvaikutustensa ansiosta. Sen sijaan on CBD-öljy huomattavasti monipuolisempi ja sopivampi vaihtoehto keskivertokäyttäjälle tarjotessaan hyvinvointia aiheuttamatta päihtymystä. Cibdolilla ovat kaikki CBD-öljymme riippumattomasti testattuja varmistaaksemme niiden olevan laillisia, turvallisia ja tehokkaita. Käyttämällä hyvin edistynyttä CO₂-uuttamismenetelmää, puhdistusta ja suodatusta, voimme varmistaa, että CBD-öljymme eivät sisällä vahingollisia määriä THC:tä. Samaan aikaan ne säilyttävät kaikki täyden spektrin uutteen terveyshyödyt, kiitos entourage- eli ainesosien yhteisvaikutuksen.

Cannabis oil vs CBD Oil comparison chart

Jos haluat itse kokea Cibdolin täyden spektrin CBD-öljyjen kattavan vaikutuksen, niin miksi et tutustuisi Cibdol-kauppaan? Tarjoamme kattavan valikoiman riippumattomasti testattuja CBD-öljyjä, -kapseleita, -lisäravinteita ja -voiteita. Voit myös tutustua siihen, kuinka entourage-vaikutus toimii sekä täyden spektrin uutteiden hyötyihin lueskelemalla kattavaa CBD-tietosanakirjaamme.

Lähteet

[1] Andre, C. M., Hausman, J., & Guerriero, G. (2016). Cannabis sativa: The Plant of the Thousand and One Molecules. NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4740396/ [Lähde]

[2] ElSohly, M. A., Mehmedic, Z., & Foster, S. (2017). Changes in Cannabis Potency over the Last Two Decades (1995–2014) - Analysis of Current Data in the United States. NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4987131/ [Lähde]

Lähteet

[1] Andre, C. M., Hausman, J., & Guerriero, G. (2016). Cannabis sativa: The Plant of the Thousand and One Molecules. NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4740396/ [Lähde]

[2] ElSohly, M. A., Mehmedic, Z., & Foster, S. (2017). Changes in Cannabis Potency over the Last Two Decades (1995–2014) - Analysis of Current Data in the United States. NCBI. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4987131/ [Lähde]

Tuotehaku