Wakeboarder Kick de Heer tähtää uusiin korkeuksiin Cibdolin sponsoroimana

Last updated:

Published:

Kuka on Kick de Heer?

Selaamalla Kickin Instagramia saat helposti selville kaiken tietämisen arvoisen. Lähes jokaista kuvaa koristava wakeboard, aurinkoisen säteilevä hymy ja jatkuva virta temppuvideoita – Kickin rakkaus lajiin ei jää epäselväksi.

Olen onnellisimmillani vedessä – olen siellä vapaa. En yksinkertaisesti ajattele mitään muuta, kertoo Kick. ”Teen jatkuvasti työtä köyden kanssa, sen kanssa leikkien ja vedessä hyppien. Aallolta aallolle temppuja tehden. Puolittainen käännös, takaperin voltti. Jännitys ja tuntemukset, erityisesti kilpailutilanteessa antavat minulle uskomattoman fiiliksen”.

Ensiaskeleet aalloilla

Kickin taidot ovat kymmenen vuoden jälkeen täysin eri tasolla. ”Sain ensikosketuksen vesilautailuun neljän vanhana. Perheelläni on wakeboard-koulu, joten nuorena aloittaminen ei ole mitään ihmeellistä minulle. En ollut aloittaessani käynyt edes uimakoulua! Pelkäsin nuorempana veteen putoamista ja kaloja, mutta lopulta uimakoulun suorittamisen jälkeen (A-, B-, ja C-tasot) rupesin nauttimaan vedestä enemmän ja enemmän”.

Toisella asteella Hub van Doornecollegessa Deurnessa opiskeleva Kick kertoo wakeboarding perusperiaatteet:

“Aloitukseni jälkeen laudan ja veneen välissä oleva köysi on kasvattanut mittaansa. Tämä on erittäin tärkeää, sillä pidempi köysi mahdollistaa korkeammat hypyt ja sitä kautta suuremmat pisteet. Pisteitä saa myös temppuvalikoiman laajuudesta samaan tapaan kuin trampoliinilla tai vapaan tyylin lumilautailussa. Tempun suorittaminen kaaren huippukorkeudessa on erittäin tärkeää. Wakeboard-kilpailussa jo toinen kaatuminen johtaa pistemenetykseen”.

Tie kohti Lake Jessaminea

Keskikesällä Kick vesilautailee kahdesti päivässä Limburgin Wellissä sijaitsevassa Leukermeerin lomakylässä. ”Talvella tämä laji pysähtyy. Harjoittelen silloin temppuja trampoliinilla sitomalla narun puuhun aaltoja ja venettä simuloimaan. Minulla on myös henkilökohtainen fysiikkavalmentaja fysiikkaa kehittämässä. Silloin tällöin viikonloppuisin matkustan Snow Worldiin tai Winterbergiin lumilautailemaan”.

Hänen palonsa wakeboardia, harjoittelua ja fyysistä harjoittelua kohtaan juontaa juurensa perimmäisestä tavoitteesta. ”Haluan saavuttaa huipun ja siirtyä Yhdysvaltoihin. Se on lajin mekka ja paikka, jossa ammattilaiset voivat tienata rahaa rakastamallaan lajilla. Haluan päästä tälle tasolle”.

Kick jatka tulevaisuuden suunnitelmiensa avaamista. ”Suunta on selvä. Haluan päästä Orlandossa sijaitsevalla Lake Jessaminelle. Sen vesi on maailman upein. Tässä lajissa vesi on sitä parempi, mitä rauhallisempi se on. Haluan päästä Floridaan harjoittelemaan talvella ja keskittyä kesällä vesilautailuun ja perheemme koulun pyörittämiseen isäni kanssa”. Minun täytyy kuitenkin säästää vielä rahaa, jatkaa Kick nauraen.

CBD ja wakeboarding

Tavoitteekseen vesilautailun dominoinnin asettanut Kick ilahtui Cibdolin sponsorointitarjouksesta.

”Kaikilla ammattilaisilla on sponsoreita, ja nyt myös minulla. En edes oikein tiedä mitä sanoa, mutta olen erittäin kiitollinen Cibdolille. Yhdysvalloissa CBD:llä on yhteys vesilautailuun, joten tämä tuntuu hyvältä siitäkin näkökulmasta. Wakeboarding on vaativa laji ja CBD-tipat auttavat minua suoriutumaan paremmin. Ne rauhoittavat mielen ja auttavat keskittymään. Tunne on erittäin miellyttävä, ja autistina koen hyötyväni niistä”.

Lähiaikoina Cibdolin logo tulee näkymään Kickin vaatteiden lisäksi myös hänen laudassaan.

Huhtikuussa saan uuden, Cibdolin logolla koristellun laudan, kertoo Kick, ollen siitä erittäin ylpeä. ”Säilytän kaikki lautani. Kellarissa on niitä jo melkoinen kokoelma. Haluan asettaa ne näytteille ja kertoa niiden kautta tarinani. Seitsemäs lautani saapuu tänä vuonna. Se tulee olemaan ensimmäisen virallinen Cibdolin logolla varustettu lautani”.

Voit seurata Kickin uraa wakeboardingin parissa hänen Instagram-tilin kautta. Jos haluat lukea lisää Cibdolin sponsoroimista urheilijoista voit tehdä niin blogimme uutisosiota seuraamalla tai lukemalla urheilijahaastatteluja.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku