Esittelemme Bailey Groenendaalin, Cibdolin uusimman sponsoriurheilijan

Last updated:

Published:

Cyclocross-laji on yhtä vuoristorataa

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Cyclocross on toiminnantäyteinen urheilulaji, joka asettaa pyöräilijät vastakkain erilaisilla radoilla aina päällystetyiltä teiltä metsäreiteille, jyrkille rinteille sekä muta- ja hiekka-alustoille. Kestävyys ja pyöränkäsittelytaidot ovat cyclocross-radoilla elintärkeitä menestyksen edellytyksiä. Juuri nämä ominaisuudet ovat 17-vuotiaan Bailey Groenendaalin hallussa.

Lajiinsa äärimmäisellä intohimolla suhtautuva lahjakas cyclocross-pyöräilijä on Cibdolin uusin sponsoroitu urheilija. Mutta katsotaanpa, mikä tekee tästä innostavasta nuoresta tähdestä mielenkiintoisen seurattavan.

Bailey Groenendaal suorituu paineen alla

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Bailey saattaa olla uusi jäsen Cibdolin kokoonpanossa, mutta jo tunnustettu lahjakkuus cyclocross-skenessä. Osallistuttuaan jo aikuisten ja useisiin nuorten maailmanmestaruuskilpailuihin, on hän tottunut kovaa suorituskykyä vaativan urheilulajin paineisiin. Hän ei kaihda haasteita, vaan nauttii kisojen valtavasta jännityksestä.

"Keskiviikkona treenasin maajoukkuevalmentaja Gerben de Knegtin kanssa", sanoo Bailey ylpeänä. "Koskaan ei ole varmuutta valituksi tulemisesta. Olen tehnyt päätöksen kilpailla ja se tarkoittaa, että suoriuduttava on jatkuvasti. Tämä paine tekee siitä melkoisen haastavaa."

Bailey on cyclocross-pyöräilijä, jolla on loistava tulevaisuus edessään. Hän on silti vasta nuori mies, joka tasapainottelee urheilun ja opiskelun välillä. Onneksi Eindhovenissa sijaitseva Vakcollege, jossa hän opiskelee talouden ja yrittäjyyden esiammatillisessa ohjelmassa, mahdollistaa opintojen joustavuuden, jotta hänellä olisi mahdollisuus ylläpitää hyviä arvosanoja ja suoriutua myös urheilu-urallaan.

"On todella mukavaa, että koulun aikatauluja säädetään cyclocrossin aikatauluihin sopivaksi. Jos kisaan sunnuntaina, olen poissa koulusta maanantaina. Siten minulla on aikaa syödä aamupalaa, treenata ja levätä tai käydä hierojalla palautuakseni."

Keskittymässä optimaaliseen suorituskykyyn Cibdolin avulla

Aina siitä hetkestä alkaen, kun Bailey herää, on hänen keskittymisensä yhdessä ainoassa päämäärässä – tavoitteena on sinetöidä maine ammattilaispyöräilijänä. "Treenaan nyt paljon kovempaa kuin viime vuonna"; sanoo Bailey selittäessään harjoittelurutiiniaan.

"Treenituntini lisääntyvät joka vuosi. Siksi intensiivisyyskin kasvaa huomattavasti. Saan kuitenkin apua vanhemmiltani, jotka pyörittävät yhdessä kuntosalia. Isäni ohjaa harjoittelussa ja äiti auttaa muun muassa ravitsemuspuolella."

Jopa Baileyn ruokavalio on hänelle räätälöity antamaan hänen mielelleen ja keholleen täsmälleen sen, mitä hän tarvitsee suoriutuakseen huipputasolla.

"Jotta saisin tarpeeksi ravintoaineita lihasten rakentamiseen ja palautumiseen, on vitamiinien ja mineraalien nauttiminen lisäravinteina välttämätöntä. Poltan valtavasti kaloreita pyörän päällä! Ennen kuin huomaakaan, saattaa paino helposti pudota. Mietin usein aikaa muutama vuosi sitten. Silloin olin liian laiha ja olin usein kipeänä. Ravitsemuksen puute ja intensiiviset treenisessiot saivat minut kuluttamaan energiavarastojani. Kokemus opetti minua juomaan ennen kuin tulee jano sekä menemään aina nukkumaan ja heräämään ajoissa."

Kokemuksen myötä vahvistuu keskittyminen ja yhteistyö Cibdolin kanssa auttaa Baileytä hiomaan taitojaan pyöräilyammattilaisena.

"Cibdol tukee minua ja antaa minun valita omat osani. Se on upeaa. Näin voin investoida ylimääräisiin varaosiin. Pyöräni on 800 grammaa kevyempi kuin ennen ja tällä on todella suuri merkitys ylämäessä." Silmää iskien hän lisää: "Mutta loppujen lopuksi olen tietenkin pyöräni moottori itse. Minun on hoidettava polkeminen."

Baileyn ensimmäinen voitto Cibdolin paidassa

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Baileyn vanhemmat tukevat häntä radan ulkopuolella, mutta saapuvat kannustamaan häntä myös jokaiseen cyclocross-kisaan. Itse asiassa, matkustaminen on toinen cyclocross-urheilun puoli, josta Bailey todella nauttii.

"Olemme jo matkustaneet moneen eri maahan Euroopan sisällä", sanoo Bailey. Huolimatta kiireisestä aikataulustaan on hänen keskittymisensä nyt kauden vahvassa lopetuksessa. "Haluan suoritutua hyvin Zaltbommelissa Alankomaiden mestaruuskilpailuissa tammikuun alussa ja haluaisin pyöräillä palkintopallille Ostendissa maailmanmestaruuskilpailuissa pian sen jälkeen."

Vanhempiensa rohkaisemana ja Cibdolin tukemana on Bailey hyvää vauhtia matkalla kohti tavoitteidensa saavuttamista. Hän otti jopa ensimmäisen voittonsa Cibdolin paidassa Tukholman cyclocross-tapahtumassa Ruotsissa.

Bailey on oikeutetustikin ylpeä siitä, aivan kuten uudesta cyclocross-setistäänkin hänen esitellessä kuvaa harmaavalkoraitaisesta paidastaan puhelimeltaan. "Tämän kisan mutaisuudesta johtuen ei valkoinen tule pysymään valkoisena." Säteilevän hymyn saattelemana hän lisää: "En voisi toivoa parempaa, kuin Cibdolilta saamani tuen."

Bailey on toinen urheilija, joka liittyy Cibdol-tiimiin yhdessä rattikelkkailija Karlien Sleperin kanssa. Yhdessä työskentelemme heidän unelmiensa toteutumisen eteen ja kannustamme parempaan hyvinvointiin oikeanlaisen ravinnon, vitamiinien, mineraalien ja lisäravinteiden avustamana.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku