Author: Luke Sholl
About the author
A picture of Luke Sholl
Lukella on yli vuosikymmenen kokemus CBD- ja kannabinoiditekstien kirjoittamisesta. Hän toimii Cibdolin sekä muiden kannabinoidijulkaisujen johtavana toimittajana tarjoten tosiasiallista, todisteisiin pohjautuvaa sisältöä. Hänen mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat CBD:n lisäksi fitness, ravitsemus ja sairauksien ehkäisy.
Read more.

Voiko CBD-öljyä Nauttia Alkoholin Kanssa?

Voiko CBD-öljyä Nauttia Alkoholin Kanssa?

Jos käytät säännöllisesti CBD:tä, olet saattanut myös miettiä, onko sitä turvallista käyttää yhdessä alkoholin kanssa. Lyhyt vastaus on kyllä, mutta asia ei ole aivan näin yksinkertainen. Jatka artikkelin lukemista oppiaksesi mitä sinun tulee tietää CBD:n ja alkoholin yhteiskäytöstä.

Voiko CBD-öljyä nauttia alkoholin kanssa?

Olipa tavoitteena sitten rentoutuminen raskaan päivän jälkeen tai sosiaalinen kanssakäyminen ystävien kesken, on alkoholi monesti mainio tapa purkaa kertynyttä kuormaa. Jos käytät CBD-öljyä, olet saattanut pohtia, onko näillä aineilla keskinäisiä vaikutuksia, ja miten yhdistelmä voi vaikuttaa oloosi.

CBD:n ja alkoholin yhteisvaikutusten ymmärtämiseksi luokaamme katse aluksi näiden aineiden vaikutuksiin yksittäin nautittuina.

Alkoholi saa alkunsa hiivasta ja sokereista, mutta lopputuloksena on voimakas keskushermostoa lamauttava aine. Keskushermoston kautta vaikuttava alkoholi vaikuttaa mielialaan, koordinaatiokykyyn ja puheeseen. Kuten monet alkoholia käyttävät voivat vahvistaa, ovat alkoholin vaikutukset sitä voimakkaampia, mitä enemmän alkoholia elimistöön päätyy.

CBD:n vaikutukset ovat sen sijaan paljon hienovaraisempia. Sen vaikutukset johtuvat keskushermoston säätelyn sijaan pääosin kehon endokannabinoidijärjestelmän kohdistuvista vaikutusmekanismeista. Tämä laaja säätelyelin levittäytyy kattamaan koko kehon varpaista aivoihin ja sen vastuulla on erilaisten biologisten järjestelmien tasapainosta huolehtiminen. CBD:n on kuitenkin todettu toimivan vuorovaikutuksessa myös endokannabinoidijärjestelmän ulkopuolelle jäävien molekylaaristen kohteiden kanssa.

Maalaisjärkeä käyttäen CBD:n tasapainottavien ominaisuuksien voisi ajatella rajoittavan alkoholin vaikutuksia. Tosiasia kuitenkin on, ettei tiede ymmärrä vielä täysin minkälaisia yhteisvaikutuksia näillä kahdella aineella on.

Mitä tapahtuu, kun CBD-öljyä käytetään alkoholin kanssa?

CBD-öljyn ja alkoholin keskinäisiä vuorovaikutuksia ei ole vielä tutkittu kunnolla, mutta aiheesta on saatavilla kourallinen esikliinisen tason tutkimuksia, jotka mahdollistavat asian hahmottamista. The Journal of Psychopharmacologyn[1] julkaisemassa tutkimuksessa löydettiin eroja alkoholia ja CBD:tä sekä pelkkää alkoholia nauttineiden koehenkilöiden väliltä.

Näiden löydösten perusteella alkoholia käyttävä voi odottaa siltä normaaleja vaikutuksia myös CBD-öljyn kanssa nautittuna. Tarjolla ei valitettavasti ole tarpeeksi dataa johtopäätösten vetämiseksi sen suhteen, voisiko CBD kenties auttaa vähentämään alkoholin käyttöön liittyviä ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Voiko CBD-öljyä nauttia alkoholin kanssa?

Onko CBD-öljyn ja alkoholin yhteiskäyttö turvallista?

Liian suuren alkoholimäärän nauttiminen vaikuttaa käytännössä koko kehoon, ja sen terveydelle haitalliset ominaisuudet ovat hyvin tunnettuja ja dokumentoituja. Aiheeseen liittyy tietysti suuri joukko muuttujia, kuten esimerkiksi käytetyn alkoholin laatu ja alkoholipitoisuus, mutta viime kädessä yksilö on itse paras asiantuntija vastaamaan siihen, minkälaisia vaikutuksia epäterveellisen suuri alkoholimäärä sinulle aiheuttaa.

CBD-öljy on toisaalta Maailman terveysjärjestö[2] WHO:n mukaan ihmisten käytössä hyvin siedetty. Se toimii synergiassa kymmenien luontaisten ainesosien kanssa, ei aiheuta päihtymystilaa, eikä asianmukaisesti valmistettuna sisällä ei-toivottuja ainesosia tai kemikaaleja.

Rajallisen saatavilla olevan tutkimustiedon perusteella näiden kahden aineen yhteiskäyttö on mitä luultavimmin turvallista, mutta aivan kuten minkä tahansa tajuntaa, käytöstä tai ajattelua muokkaavan aineen kanssa on käytön pitäminen kohtuullisissa rajoissa erittäin tärkeää. Jos sinulla on epäilyksiä tai kysymyksiä aiheen suhteen, on lääkärin konsultoiminen suositeltava lähtöpiste.

Kasvava kiinnostus CBD:tä sisältävää olutta kohtaan

Vaikka tutkijoilla ei ole vielä tuloksia esiteltäväksi liittyen CBD:n ja alkoholin yhteiskäytön mahdollisiin vaikutuksiin, ovat kaupalliset toimijat rynnänneet joissain maissa kuluttajamarkkinoille tuoden tarjolle CBD:tä sisältäviä oluita ja cocktaileja. Oluenpanijat ympäri maailman odottavat mielenkiinnolla tutkittua tietoa siitä, miten nämä kaksi ainetta voivat toisiaan täydentää.

CBD:tä sisältäviä oluita markkinoidaan kätevänä ja suoraviivaisena tapana nauttia kannabidiolia rutiineja häiritsemättä. Jopa Constellation Brandsin tapaiset kymmenien erilaisten alkoholijuomien portfoliota hallinnoivat johtavat juomajätit ovat ilmaisseet kiinnostuksensa kiinnostuksena aihepiiriä kohtaa.

Alkoholi- ja CBD-teollisuuden risteymät ovat vielä varhaisessa vaiheessa, mutta jo nyt on selvää, että kiinnostus CBD:n vaikutuksia ja potentiaalia kohtaan on suurta. Syykin on selvä, kun otetaan huomioon kaksi miljardia käyttäjää[3] käsittävän alkoholimarkkinan tarjoamat mahdollisuudet.

CBD-öljy ja alkoholi – monimutkainen aihe

Tällä hetkellä saatavilla olevan tiedon valossa selvää on vain se, että on mahdoton sanoa tarkalleen miltä CBD-öljyn ja alkoholin yhtäaikainen nauttiminen saa olosi tuntumaan. Tämä epävarmuus ei ole kuitenkaan estänyt CBD:tä löytämästä tietään lukuisiin alkoholipitoisiin juomiin, erityisesti oluisiin. Asianlaita on näin erityisesti Pohjois-Amerikan kuluttajamarkkinoilla. Koska tiede ei kykene vielä täysin selittämään näiden aineiden yhteiskäyttöön liittyvää kemiaa ja CBD:n ja alkoholin annosteluun liittyviä kysymyksiä, tulisi kuluttajan suhtautua asiaan terveen varauksellisesti ja pitää määrät kohtuullisina.

Jos haluat oppia lisää CBD:n vaikutuksista ja miten se kehoon vaikuttaa, on koostamamme CBD-tietosanakirja erinomainen paikka lähteä tutkimusmatkalle. Jos taas tiedät jo mitä odottaa, kannattaa suunnata Cibdolin verkkokauppaan, josta löydät laajan valikoiman CBD-öljyjä, kapseleita, lisäravinteita ja kosmetiikkaa.

Lähteet

[1] Consroe, P. Interaction of cannabidiol and alcohol in humans. PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/120541/ [Lähde]

[2] World Health Organization. (2018). CANNABIDIOL (CBD). Expert Committee on Drug Dependence. https://www.openaccessgovernment.org/who-perspective-on-cannabidiol/80838 [Lähde]

[3] GreenFacts. (2006). Alcohol. GreenFacts. https://www.greenfacts.org/en/alcohol/index.htm [Lähde]

Lähteet

[1] Consroe, P. Interaction of cannabidiol and alcohol in humans. PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/120541/ [Lähde]

[2] World Health Organization. (2018). CANNABIDIOL (CBD). Expert Committee on Drug Dependence. https://www.openaccessgovernment.org/who-perspective-on-cannabidiol/80838 [Lähde]

[3] GreenFacts. (2006). Alcohol. GreenFacts. https://www.greenfacts.org/en/alcohol/index.htm [Lähde]

Tuotehaku