Mitä CBD-öljy on?

Mitä CBD-öljy on?

CBD, joka tunnetaan myös nimellä kannabidioli, on ensiarvoisen tärkeä ja luonnollisesti esiintyvä kannabinoidi, jota tavataan hamppukasvin kukissa, lehdissä ja varsissa. CBD on runsaslukuisin kannabinoidi ja on historiallisesta näkökulmasta jäänyt muiden, huomattavia psykoaktiivisia vaikutuksia aikaansaavien yhdisteiden varjoon. Nyt yhä useampi tutkija ja valmistaja on löytänyt CBD:n terveydelle ja hyvinvoinnille tarjoamat hyödyt – potentiaali vaikuttaa olevan ehtymätön. Kuluttajat ostavat nyt CBD-tuotteita, mutta moni heistä saattaa kysyä, että mitä CBD-öljy oikeastaan on?

Kuinka CBD-öljyä valmistetaan?

CBD-öljyjen alkujuurelta löytyy luonnollinen eurooppalainen hamppu, joka on kasvatettu kuluttajat mielessä pitäen. Kun kasvit ovat kypsyneet, ovat ne valmiita sadonkorjuuta ja käsittelyä varten. Tässä vaiheessa terpeenit, jotka ovat aromaattisia ja hoitavia yhdisteitä, otetaan kukista talteen patentoidun höyrytislausprosessin avulla. Tätä seuraa CBD:n CO₂-uuttaminen. Tämä prosessi saa aikaan puhdistettuja öljyjä, joihin on tarkoituksella jätetty niiden monitahoinen valikoima kannabinoideja ja täyden spektrin terpeenejä, jotka löytyvät käsittelemättömästä kasvista.
 Mitä CBD-öljy on?

Puhdistettu vs. käsittelemätön

CBD-öljyt voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan: käsittelemättömiin ja puhdistettuihin. Käsittelemättömät öljyt on uutettu, jonka jälkeen ne sekoitetaan kasviöljyyn. Ne eivät käy läpi tämän enempää käsittelyä. Tämä valmistustapa saa aikaan epätasaisia öljyjä, joiden väri on tummanvihreä ja joiden pitoisuus voi vaihdella suuresti.

Puhdistetun ja käsittelemättömän öljyn erot

Puhdistettu:
Uutettu ja suodatettu poistaen kaikki ei-toivotut rasvat, klorofylli ja kemikaalit.
Luonnollinen tuoksu ja pelkästään nestemäinen koostumus.
Vaalea väri.
Sisältää vain ainesosia, joista on hyötyä.

Käsittelemätön:
Uutettu ja sekoitettu kasviöljyyn ilman lisäkäsittelyä.
Tuloksena eritasoisia öljylaatuja.
Öljyn pitoisuus vaihtelee.
Tumma väri.
Öljyt eivät aina ole dekarboksyloituja.

CBD-öljyn hyödyt

Vaikka lainsäädäntö on jonkin verran hidastanut CBD:n yleistymistä terveyttä edistävänä aineena, ovat tieteellinen tutkimus ja kuluttajakokemukset tuoneet ilmi aina vain kasvavan määrän potentiaalisia terveysetuja. CBD:tä ylistetään säännöllisesti sen anksiolyyttisistä ominaisuuksista johtuen, eikä yhdiste aiheuta mitään negatiivisia fysiologisia sivuvaikutuksia, jotka liitetään psykoaktiivisiin kannabinoideihin.

Ainoa tapa selvittää se, sopiiko CBD-öljy sinulle, on kokeilla sitä! Tuotteen ostaminen on hyvin pieni investointi verrattuna sen mahdollisesti tuomaan hyötyyn. Parasta lienee se, etteivät laadukkaat CBD-tuotteet aiheuta negatiivisia sivuvaikutuksia.

Tuotehaku