Mood Booster

Meitä ympäröivällä maailmalla on merkittävä vaikutus siihen, millaisiksi tunnemme olomme. Ja mikään ei vaikuta mielialaan enemmän, kuin auringonvalon puute synkimpänä kaamosaikana. Kylmä ja pimeä talvi voi helposti voimistaa synkkyyden ja surullisuuden tunteita ja jopa aiheuttaa olemassa olevien mielenterveysongelmien äitymistä.

Mikä tuote sopii parhaiten sinulle?

Huolestuttaako?

Huolehtiminen ja ahdistuneisuuden tunteet tietyissä sosiaalisissa tilanteissa ovat hyvin yleisiä. Nämä tuntemukset voivat kuitenkin ehkäistä sinua olemasta oma itsesi, minkä vuoksi kehitimme Anxiety Supportin.

Anxiety Support

 
Auttaa lievittämään ahdistuksen tunteita
 
Tukee tasapainoista mielialaa
 
Edistää normaaleja psykologisia toimintoja

Onko kaikki liikaa?

Elämä voi vaatia meiltä paljon – joskus jopa liikaa. Ja jos et kykene rentoutumaan, voi sillä olla vakavia vaikutuksia terveyteesi. Ota hyvinvointisi jälleen hallintaasi Stress Assistin avulla.

Stress Assist

 
Tukee stressinhallintaa
 
Ideaali pitkäkestoiseen stressiin
 
Edistää rentoutumista


Mieli maassa?

Jatkuva alhainen mieliala, motivaation puute ja yleinen elämänilon puute ovat liiankin tuttuja tuntemuksia tähän aikaan vuodesta. Tuo aurinko takaisin elämääsi Stay Positiven avulla.

Stay Positive

 
Tukee positiivisempaa mielentilaa
 
Auttaa henkisten paineiden sietämisessä
 
Edistää henkistä hyvinvointia

Hyödynnä rajoitetun ajan tarjouksemme ja saa 25 % alennusta koko Mieliala-tuotteiden valikoimasta 25. joulukuuta saakka.

Kuinka auringonvalon puute vaikuttaa mielialaamme

Tähän aikaan vuodesta mielialaboosti – jonka saa joko elämäntyylimuutoksista tai lisäravinteista – on erityisen tärkeä pitämään meidät menossa mukana, vaikka kaamos onnistuisikin pääsemään ajoittain niskan päälle. Tässä syyt:

Lyhemmät päivät ja vähemmän auringonvaloa

Talvella, kun aurinko hädin tuskin nousee horisontin yläpuolelle, vietämme nämä rajalliset päivänvalon tunnit yleensä joko toimistolla tai sisällä kotona. Yhdistettynä huonoihin sääolosuhteisiin ja kylmiin lämpötiloihin, voi kaamoksen vaikutus mielialaamme äkkiä eskaloitua heikentäen motivaatiotamme, elämäniloamme ja mielialaamme.

Miksi auringonvalolla on merkitystä

Auringonvalo tekee paljon muutakin, kuin valaisee taivasta – se kirkastaa myös mielialaamme. Se on myös ensiarvoisen tärkeä kehon D-vitamiinin tuotannolle, vaikuttaen myös fyysiseen hyvinvointiimme. Lyhyesti sanottuna tarvitsemme auringonvaloamme, jotta ajatus kulkee ja olo on hyvä. Kun näinkin välttämätöntä resurssia rajoitetaan talvella, voivat pienen pienet muutokset elämäntavoissamme astua merkittävään rooliin.

Sunset graph

Talvikuukaudet ja kaamosmasennus tai vuodenajan aiheuttama häiriö

Englanninkielessä vuodenaikoihin liittyvää masennusta kutsutaan nimellä vuodenajan aiheuttama häiriö (seasonal affective disorder, SAD). Suomessa kutsumme ilmiötä nimellä kaamosmasennus, ja oireet ajoittuvatkin usein syksy- ja talviaikaan. Toisaalta vuodenajan aiheuttaman häiriön on havaittu voivan ilmetä mihin aikaan vuodesta tahansa.

Monet kuvailevat kaamosmasennusta siten, kuin heistä tuntuisi mustan pilven seuraavan heitä, mihin ikinä menevätkin. Ei kuitenkaan ole epätavallista, että useimmat ihmiset kokevat näitä tuntemuksia ainakin joissain määrin talvikuukausien aikana.

Kaamosmasennuksen oireisiin voi lukeutua:

mood-pictogram-1

jatkuva alhainen mieliala

mood-pictogram-2

veltto ja unelias olo

mood-pictogram-3

mielihyvän tai mielenkiinnon katoaminen

mood-pictogram-4

ärtyisyys

mood-pictogram-5

keskittymisvaikeudet

mood-pictogram-6

jatkuvat epätoivon tai arvottomuuden tuntemukset

Vinkit, joilla ylläpidät mielialaasi

Lähde ulos

Jos mahdollista, säädä aikatauluasi siten, että pääset parhaiten hyödyntämään rajallisen päivänvalon. Jopa 10 minuuttia lounastauolla voi tehdä ihmeitä.

Pysyttele aktiivisena

Pidä mielesi ja kehosi liikkeessä urheilemalla, vaikka joutuisitkin liikkumaan sisätiloissa tuulen ja lumimyräkän takia.

Syö värikkäitä ruokia

Värikkäät prosessoimattomat ruoat sisältävät luonnollisesti runsaasti vitamiineja, terpeenejä ja flavonoideja. Jos et ole varma mitä syödä, lisää lautasellesi väriä saadaksesi ravinneboostin.

Ota avuksi lisäravinteet

Lisää kehosi kaipaamia vitamiineja, mineraaleja ja hyödyllisiä kasviperäisiä ainesosia käyttämällä lisäravinteita erityisesti talvella.


Tuotehaku