Maladaptiivinen haaveilu

Last updated:

Published:

Maladaptiivinen haaveilu on vähemmän tunnettu mutta yhä useammin tunnustettu mielenterveysongelma, joka vaikuttaa moniin ihmisiin maailmanlaajuisesti. Siihen liittyy eläväisiä, uppoutuvia päiväunia, jotka voivat kuluttaa huomattavia määriä aikaa ja energiaa ja häiritä usein jokapäiväistä elämää. Tässä blogikirjoituksessa syvennymme maladaptiivisen päiväunelmoinnin monimutkaisuuteen tutkimalla sen eroja tavallisista päiväunista ja tutkimalla näiden fantasioiden emotionaalista osallisuutta.

Tutkimme maladaptiivisen päiväunihäiriön (MDD) esiintyvyyttä eri ryhmissä, mukaan lukien ryhmät, joihin ulkoiset tekijät, kuten pandemiat, vaikuttavat. Lisäksi tutkimme MDD:n taustalla olevia mahdollisia syitä, kuten lapsuuden traumoja, ja sen suhdetta muihin mielenterveysongelmiin.

Lisäksi selvitämme liiallisen fantasioinnin seurauksia ihmissuhteisiin ja ammatilliseen tai akateemiseen suoriutumiseen. Lopuksi tarkastelemme hoitovaihtoehtoja MDD:n voittamiseksi mindfulness-harjoittelun ja ulkoiseen todellisuuteen keskittymisen avulla ja korostamme samalla verkkoalustojen roolia yleisen tietoisuuden lisäämisessä tästä tilasta.

maladaptiivinen haaveilu

Maladaptiivisen haaveilun ymmärtäminen

Maladaptiivinen haaveilu on ilmiö, jolle on ominaista liiallinen, pakonomainen uppoutuminen eläviin ja monimutkaisiin, fantastisiin haaveileviin juoniin. Tämäntyyppinen haaveilu aiheuttaa voimakkaan emotionaalisen osallistumisen sitä kokevalle yksilölle. Prof. Eli Somer havaitsi sen ensimmäisenä, kun hän havaitsi, että kuusi potilasta kuvaili, että he unelmoivat eloisista fantasioista keinona lievittää psykologista tuskaansa.

Säännöllisten päiväunien ja sopeutumattomien päiväunien eroavaisuus

Vaikka kaikki näkevät ajoittain tavallisia päiväunia, maladaptiiviset päiväuneksijat eksyvät omiin maailmoihinsa tuntikausiksi. Näillä henkilöillä on usein vaikeuksia erottaa todellisuutta ja fantasiaa toisistaan, minkä vuoksi he uppoutuvat syvälle mielikuvituksellisiin skenaarioihinsa. Maladaptiiviset päiväunet voivat olla niin kuluttavia, että ne haittaavat päivittäisiä toimintoja, kuten työtä tai koulunkäyntiä.

Emotionaalinen osallistuminen maladaptiivisiin päiväuniin

Maladaptiivisen haaveilun aikana koettu emotionaalinen panostus voi vaihdella onnellisuuden ja jännityksen tunteista suruun tai vihaan riippuen kuvitellun skenaarion sisällöstä. Joillakin tästä tilasta kärsivillä henkilöillä nämä tunteet voivat jopa ilmetä fyysisesti toimina, kuten askeltamisena tai käsien eleinä, kun he ovat uppoutuneet ajatuksiinsa.

Monissa tapauksissa ne, jotka kokevat sopeutumattomuutta aiheuttavaa haaveilua, käyttävät sitä pakomekanismina, kun he joutuvat kohtaamaan reaalimaailman stressitekijöitä, kuten huonoa unenlaatua, lapsuuden traumoja tai muita mielenterveysongelmia, kuten pakko-oireista häiriötä (OCD) ja tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriötä (ADHD). Tämän seurauksena heidän voi olla vaikea selviytyä jokapäiväisen elämän haasteista ja ylläpitää terveitä ihmissuhteita.

Henkilöille, jotka eivät ole perehtyneet sopeutumattomaan haaveiluun, sen vaikutuksen ymmärtäminen mielenterveyteen voi olla haastavaa. Tavallisten päiväunien ja tämän voimakkaamman fantasioinnin muodon eron tunnistaminen on kuitenkin ratkaisevan tärkeää niille, jotka etsivät apua tai tukea oireidensa hallintaan.

Maladaptive Daydreaming Scale (Haaveileva haaveiluasteikko)

Tutkijat ovat kehittäneet työkalun nimeltä Maladaptive Daydreaming Scale (MDS), jolla voidaan arvioida yksilön haikean haaveilun vakavuutta. Tämä itseraportointikysely mittaa eri näkökohtia, kuten näihin eloisiin fantasioihin liittyvää tiheyttä, kestoa ja emotionaalista voimakkuutta. Käyttämällä tätä asteikkoa ammattilaiset voivat paremmin ymmärtää, kuinka syvälle nämä käyttäytymismallit ovat juurtuneet henkilön päivittäiseen rutiiniin, ja määrittää sen perusteella asianmukaiset hoitovaihtoehdot.

Maladaptiivisen haaveilun ymmärtäminen voi olla monimutkainen ja tunteisiin vetoava tehtävä, mutta oikean tiedon avulla on mahdollista saada käsitys tästä ilmiöstä. Sinänsä maladaptiivisen haaveiluhäiriön esiintyvyyden tutkiminen eri väestöryhmissä tarjoaa mahdollisuuden tutkia tarkemmin sen vaikutuksia yksilöihin.

Maladaptive Daydreaming Disorderin taustalla olevat syyt

Haaveilun häiriön (MDD ) perimmäisten syiden ymmärtäminen on olennaista tehokkaiden hoitostrategioiden kehittämiseksi. Vaikka MDD:lle ei ole yhtä ainoaa, lopullista syytä, on tunnistettu useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa sen kehittymiseen. Tässä jaksossa tarkastelemme joitakin näistä mahdollisista laukaisevista tekijöistä ja niiden yhteyttä muihin mielenterveysongelmiin.

Lapsuuden trauma yhteys

Huomattava osa maladaptiivisista unelmoijista raportoi kokeneensa lapsuuden traumoja, mikä voi olla yksi MDD:n puhkeamiseen vaikuttava tekijä. Nämä henkilöt saattavat käyttää eläviä päiväunia selviytymiskeinona paetakseen tuskallisia muistoja tai ylivoimaisia tunteita, jotka liittyvät menneisiin traumaattisiin tapahtumiin. Uppoutumalla monimutkaisiin fantasioihin he voivat väliaikaisesti etääntyä todellisesta maailmasta ja löytää lohtua vaihtoehtoisesta todellisuudesta, jossa he voivat hallita kokemuksiaan paremmin.

Suhde muihin mielenterveysongelmiin

MDD:hen on yhdistetty monia muita mielenterveysongelmia, kuten ahdistuneisuutta, masennusta, pakko-oireista häiriötä, dissosiatiivisia häiriöitä ja traumaperäistä traumaperäistä stressihäiriötä, jotka voivat ilmetä oireina tai sivuvaikutuksina maladaptiivisina päiväunina. Näistä sairauksista kärsivät henkilöt saattavat kokea sopeutumattomia päiväunia ensisijaisen diagnoosinsa oireena tai sivuvaikutuksena:

  • Ahdistus: Ahdistuneisuushäiriöistä kärsivät ihmiset voivat hakeutua yksityiskohtaisiin mielikuvitusmaailmoihin, joissa he tuntevat olonsa turvalliseksi ja varmaksi.
  • Masennus: Masennuksen kanssa kamppailevat kokevat usein toivottomuuden ja epätoivon tunteita; maladaptiiviset päiväunet voivat tarjota tilapäistä helpotusta näihin negatiivisiin tunteisiin.
  • OCD: MDD:n pakonomainen luonne saattaa liittyä pakko-oireiselle mielialahäiriölle tyypillisiin toistuviin ajatuksiin ja käyttäytymiseen, minkä vuoksi sairastuneiden on vaikea irrottautua eloisista päiväunelmistaan.
  • Dissosiatiiviset häiriöt: Dissosiaatio-oireet: Haitallinen haaveilu voi olla eräs dissosiaation muoto, jossa yksilöt irrottautuvat todellisuudesta selviytyäkseen ylivoimaisesta stressistä tai traumasta.
  • PTSD: Niiden avulla he voivat tilapäisesti unohtaa ahdistavat muistot ja keskittyä miellyttävämpiin skenaarioihin.

Lisäksi tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöstä (ADHD) kärsivien saattaa olla erityisen haastavaa kertoa kokemuksistaan haikeasta haaveilusta, koska tähän väärinymmärrettyyn mielenterveysongelmaan liittyy leimautumista. Terveydenhuollon ammattilaisten ja tutkijoiden olisi tutkittava edelleen MDD:n ja muiden psykologisten häiriöiden välisiä yhteyksiä, jotta voidaan luoda räätälöityjä hoitosuunnitelmia, joissa keskitytään sekä ongelman perimmäisiin syihin että siihen liittyvään äärimmäiseen haaveiluun.

Jotta sopeutumattomaan haaveiluhäiriöön voidaan puuttua tehokkaasti, on tärkeää tunnistaa sen perimmäiset syyt. Tutkitaanpa, miten hallitsematon haaveilu voi häiritä päivittäistä toimintakykyä.

Liiallisen fantasioinnin seuraukset

Maladaptiiviset unelmoijat kohtaavat usein huomattavia haasteita henkilökohtaisessa ja työelämässä, koska he viettävät liikaa aikaa uppoutuen eläviin fantasioihin. Pakkomielteisellä fantasioinnilla voi olla haitallisia seurauksia, kuten ongelmia työpaikalla tai koulussa, katkenneita siteitä muihin ihmisiin ja kyvyttömyyttä selviytyä tämän psyykkisen sairauden taustalla olevista tekijöistä.

Vaikutus henkilökohtaisiin suhteisiin

Maladaptiivisten unelmoijien kokema voimakas emotionaalinen osallistuminen voi johtaa siihen, että he irtautuvat todellisesta maailmasta ja laiminlyövät tärkeitä asioita jokapäiväisessä elämässään. Maladaptiivisesta päiväunelmoinnista kärsivillä ihmisillä voi olla vaikeuksia pitää yllä yhteyksiä tuttuihin ihmisiin, jolloin heidän lähipiirinsä voi tuntea itsensä väheksytyksi tai huomiotta jätetyksi. Lisäksi vahva kiintymys, joka muodostuu näissä pitkälle kehitetyissä päiväunissa esiintyviin hahmoihin, voi luoda epärealistisia odotuksia tosielämän vuorovaikutussuhteille, mikä johtaa pettymykseen ja turhautumiseen, kun todellisuus ei täytä näitä korkeita vaatimuksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että maladaptiivisesta päiväunelmoinnista kärsivillä henkilöillä on taipumus raportoida huonommasta sosiaalisesta toimintakyvystä verrattuna henkilöihin, joilla ei ole tätä sairautta.

Työssä tai koulussa kohdatut haasteet

  • Huono keskittyminen: Heidän on vaikea keskittyä käsillä oleviin tehtäviin, koska he ovat jatkuvasti syventyneet sisäiseen maailmaansa. Tämä keskittymisen puute voi vaikuttaa kielteisesti työsuoritukseen tai akateemisiin saavutuksiin.
  • Kyvyttömyys suorittaa tehtäviä: MDD:n kanssa kamppaileville ihmisille tehtävien tai projektien suorittaminen voi osoittautua haastavaksi, koska unelmointi keskeytyy usein.
  • Unen puute: Unen laatuun voi vaikuttaa myös fantasiointipakko, koska monet ihmiset harrastavat näitä eläviä mielikuvia nukkumaanmenoaikana sen sijaan, että he saisivat palauttavaa lepoa. Riittämättömän unen vaikutukset voivat olla kauaskantoisia, ja oireita ovat esimerkiksi uupumus, ärtymys ja heikentynyt henkinen toimintakyky päivällä.

Näiden välittömien seurausten lisäksi liiallinen fantasiointi voi myös haitata henkilökohtaista kasvua ja kehitystä estämällä yksilöitä osallistumasta täysin todellisen elämän kokemuksiin. Fantasioihin uppoutumiseen käytetty aika voitaisiin käyttää paremmin harrastuksiin, uusien taitojen oppimiseen tai suhteiden hoitamiseen läheisiin.

Haitallisen haaveilun haitallisten vaikutusten torjumiseksi päivittäisessä elämässä on tärkeää, että asianomaiset kääntyvät asiantuntijan puoleen ja tutkivat hoitomuotoja, joilla voidaan hoitaa häiriön taustalla olevia mielenterveysongelmia. Näin he voivat pyrkiä saamaan takaisin itsenäisyytensä ja vähentää hallitsemattoman haaveilun vaikutusta yleiseen mielenterveyteensä.

Liiallisella fantasioinnilla voi olla haitallisia vaikutuksia sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin, joten avun hakeminen on elintärkeää. Hoitovaihtoehdot, kuten mindfulness-harjoittelu ja ulkoiseen todellisuuteen keskittyminen, voivat tarjota tien kohti haittaavan haaveilun voittamista.

Hoitovaihtoehtoja sopeutumattomasta haaveilusta selviytymiseen

Vaikka noin 2,5 prosenttia aikuisista kokee haikeaa haaveilua, vain vähän tiedetään hoitovaihtoehdoista, joita on saatavilla tähän harvinaiseen, mutta yhä useammin tunnustettuun mielenterveysongelmaan. Työskentely mielenterveysalan ammattilaisen kanssa mahdollisten perussairauksien tunnistamiseksi ja hoitamiseksi voi olla ratkaisevan tärkeää oireiden hallinnassa.

Mindfulness-koulutus

Mindfulness-harjoittelu auttaa ihmisiä tunnistamaan tunteensa, ajatuksensa ja fyysiset tilansa ilman kritiikkiä tai torjuntaa. Harjoittelemalla mindfulnessia maladaptiiviset unelmoijat voivat oppia suuntaamaan huomionsa pois mielikuvituksellisista kuvitelmista ja kohti nykyhetkeä. Joitakin suosittuja mindfulness-tekniikoita ovat meditaatio, syvähengitysharjoitukset ja progressiivinen lihasrentoutus.

  • Meditaatio: Meditaatio: Päivittäinen meditaatio voi auttaa harjaannuttamaan mieltäsi keskittymään nykyhetkeen sen sijaan, että ajaudut monimutkaisiin kuvitelmiin.
  • Syvähengitysharjoitukset: Hitaasti ja syvään hengittäen ja keskittyen jokaiseen sisään- ja uloshengitykseen auttaa rauhoittamaan mieltä ja vähentämään ahdistusta, joka voi edistää liiallista haaveilua.
  • Progressiivinen lihasrentoutus: Rentouttava rentoutuminen: Eri lihasryhmien jännittäminen ja rentouttaminen koko kehossasi auttaa sinua purkamaan jännitystä ja samalla suuntaamaan huomion pois tunkeilevista ajatuksista tai fantasioista.

Keskittyminen ulkoiseen todellisuuteen

Jotta liiallinen haaveilu voidaan lopettaa, on tärkeää, että sopeutumishäiriöiset haaveilijat ovat aktiivisesti tekemisissä ulkoisen todellisuutensa kanssa. Osallistumalla toimintaan, joka vaatii täyttä huomiota tai on henkisesti stimuloivaa, kuten urheiluun, harrastuksiin tai sosiaalisiin tapahtumiin, voi olla helpompaa vastustaa tarvetta haaveilla. Lisäksi strukturoidun päivärutiinin luominen ja erityisten tavoitteiden asettaminen voivat auttaa yksilöitä keskittymään reaalimaailman tehtäviin sen sijaan, että he eksyisivät kuvitelmiinsa.

Hoito ja lääkitys

Vaikka haaveiluun ei ole olemassa mitään erityistä lääkitystä, taustalla olevien mielenterveysongelmien, kuten ahdistuksen, masennuksen tai pakko-oireisen häiriön (OCD ) hoito voi lievittää oireita. Psykoterapian, erityisesti kognitiivis-behavioraalisen terapian (CBT), on osoitettu olevan tehokas keino käsitellä tunteiden säätelyyn liittyviä ongelmia, jotka usein liittyvät maladaptiiviseen haaveiluun.

  • Kognitiivis-behavioraalinen terapia: CBT: CBT keskittyy negatiivisten ajatusmallien tunnistamiseen ja muuttamiseen ja opettaa terveellisiä selviytymisstrategioita liialliseen fantasiointiin liittyvien stressitekijöiden hallitsemiseksi.
  • Traumaperustainen terapia: Niille, joilla on ollut lapsuuden traumoja tai muita haitallisia kokemuksia, jotka ovat vaikuttaneet heidän epäsopiviin haaveilutottumuksiinsa, traumaperustainen terapia voi tarjota arvokasta tukea näiden tapahtumien käsittelyssä ja terveempien selviytymiskeinojen kehittämisessä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että haikean haaveilun voittaminen vaatii kärsivältä henkilöltä ja mielenterveysalan ammattilaiselta kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Hyödyntämällä mindfulness-tekniikoita, ottamalla ulkoisen todellisuuden aktiivisemmin huomioon ja hakeutumalla tarvittaessa asianmukaiseen terapiaan voi henkilö saada elämänsä takaisin hallintaan hillitsemällä pakonomaista haaveilua. On tärkeää huomata, että maladaptiivinen haaveilu voi vaikuttaa myös unen laatuun ja yleiseen jokapäiväiseen elämään, joten avun hakeminen tähän mielenterveyden häiriöön on ratkaisevan tärkeää yleisen hyvinvoinnin kannalta.

Yksi tapa hallita MDD:n oireita ja parantaa elämänlaatua on käytettävissä olevat hoitovaihtoehdot. Jatkossa tutkimme verkkoalustojen ja sosiaalisen median roolia maladaptiivisen haaveilun käsittelyssä.

Verkkoalustojen ja sosiaalisen median rooli

Kun tietoisuus haittaavasta haaveilusta lisääntyy verkkoalustojen ja sosiaalisen median kautta, on tehtävä lisää tutkimusta, jotta voidaan tutkia tehokkaita hoitomenetelmiä niille, jotka kokevat sen heikentäviä vaikutuksia. Tämä auttaa heitä saamaan elämänsä takaisin hallintaansa hillitsemällä pakonomaista fantasiointia. Internetillä on ollut merkittävä rooli maladaptiivisten unelmoijien yhdistämisessä, jolloin he voivat jakaa kokemuksiaan, löytää tukea ja oppia mahdollisista selviytymisstrategioista.

Yleisen tietoisuuden lisäämisen merkitys

Yleisön tietoisuuden lisääminen on ratkaisevan tärkeää, jotta voidaan vastata haasteisiin, joita sopeutumishäiriöistä kärsivät henkilöt kohtaavat. Lisääntynyt tietoisuus voi helpottaa merkkien parempaa tunnistamista, varhaista hoitoa ja sopivien mielenterveysresurssien parempaa saatavuutta. Verkkoyhteisöistä, kuten MDD:lle omistautuneista foorumeista tai subredditeistä, on tullut turvallisia tiloja, joissa ihmiset voivat avoimesti keskustella kamppailuistaan ilman pelkoa tuomitsemisesta tai pilkkaamisesta.

  • Koulutuksellinen sisältö: Tietoa antavien artikkelien jakaminen Psychology Todayn kaltaisilla verkkosivustoilla auttaa valistamaan sekä sairastuneita että ei-sairastuneita tästä usein väärinymmärretystä tilasta.
  • Sosiaalisen median kampanjat: Twitterissä tai Instagramissa voidaan lisätä näkyvyyttä ja samalla rohkaista keskustelua aiheesta.
  • Tutkimuksen edistäminen: Kannustamalla mielenterveyden häiriöitä, kuten OCD:tä tai ADHD:tä, tutkivia tutkijoita ottamaan maladaptiivisen haaveilun mukaan tutkimuksiinsa saadaan arvokasta tietoa MDD:n mahdollisista syistä ja hoidoista.

Mahdollinen vaikutus tulevaan tutkimukseen ja hoitoihin

Kun haittaavan haaveilun tunnettuus lisääntyy, tehokkaiden hoitomuotojen tarpeen odotetaan seuraavan perässä. Tämä kasvava kiinnostus voi johtaa lisärahoitusmahdollisuuksiin tutkijoille, jotka tutkivat MDD:tä tai siihen liittyviä mielenterveysongelmia, kuten pakko-oireista häiriötä ja tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriötä. Tämän seurauksena voi syntyä uusia hoitovaihtoehtoja, jotka kohdistuvat erityisesti niihin ainutlaatuisiin haasteisiin, joita sopeutumattomia päiväunia kokevat henkilöt kohtaavat.

Klassisten hoitosuunnitelmien, kuten CBT:n tai mindfulness-tekniikoiden, lisäksi teknologiapohjaisista hoidoista voisi olla apua MDD:n hoidossa. Esim:

  • Virtuaalitodellisuus (VR): Niitä voitaisiin mahdollisesti mukauttaa siten, että ne auttaisivat MDD:tä sairastavia henkilöitä oppimaan, miten he voivat paremmin säädellä tunteitaan ja keskittyä ulkoiseen todellisuuteen.
  • Mielenterveyssovellukset: Tunteiden säätelyyn tai stressin vähentämiseen suunnitellut älypuhelinsovellukset saattavat tarjota hyödyllisiä välineitä haittaavaan haaveiluun liittyvien pakonomaisen fantasioinnin hallintaan.
  • Telementaaliset terveyspalvelut: Tämä tarjoaa helposti saatavilla olevaa tukea maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Niiden verkkoyhteisöjen jatkuva kasvu, jotka ovat omistautuneet ymmärtämään ja tukemaan niitä, jotka kärsivät sopeutumattomasta haaveilusta, on tärkeää paitsi yleisen tietoisuuden lisäämiseksi myös sellaisten tulevien tutkimustoimien edistämiseksi, joiden tavoitteena on kehittää kohdennettuja toimenpiteitä, jotka parantavat yleistä elämänlaatua.

Onko maladaptiivinen päiväunelmointi todellinen häiriö?

Kyllä, haaveilu on todellinen, mutta ei virallisesti tunnustettu mielenterveysongelma. Siihen liittyy liiallinen ja eläväinen haaveilu, joka häiritsee jokapäiväistä elämää ja toimintakykyä. Vaikka sitä ei ole vielä sisällytetty mielenterveyshäiriöiden diagnostiseen ja tilastolliseen käsikirjaan (DSM), tätä ilmiötä koskeva tutkimus lisääntyy jatkuvasti.

Mikä psyykkinen sairaus on maladaptiivista päiväunelmointia?

Maladaptiivista haaveilua ei luokitella erityiseksi mielisairaudeksi, vaan sitä pidetään pikemminkin käyttäytymisoireena tai selviytymismekanismina, joka liittyy usein muihin sairauksiin, kuten ahdistuneisuuteen, masennukseen, pakko-oireiseen häiriöön (OCD), tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriöön (ADHD) tai traumaan liittyviin häiriöihin.

Mikä laukaisee maladaptiivisen haaveilun?

Haitallisen haaveilun tarkat laukaisijat voivat vaihdella henkilöstä toiseen. Yleisiä tekijöitä ovat stressi, tylsyys, yksinäisyys, emotionaalinen ahdistus tai ratkaisemattomat ongelmat menneisyydestä. Lisäksi altistuminen tietyille ärsykkeille, kuten musiikille tai elokuville, voi myös laukaista joillakin henkilöillä uppoutuvia ja laajoja fantasioita.

Päätelmä

Maladaptiivisella haaveilulla voi olla syvällinen vaikutus tavalliseen elämään ja suorituskykyyn. Vaikka tämän häiriön syitä ei täysin ymmärretä, yleiset mielenterveysongelmat, kuten ahdistus ja masennus, on yhdistetty maladaptiiviseen haaveiluun. On tärkeää tehdä yhteistyötä mielenterveysalan ammattilaisten kanssa mahdollisten terapeuttisten interventioiden ja hallintatekniikoiden tutkimiseksi, mukaan lukien mindfulness-käytännöt ja ulkoiseen todellisuuteen keskittymisen ylläpitäminen.

Jos sinä tai joku tuntemasi henkilö kamppailee sopeutumattomien haaveiden kanssa, on tärkeää hakea apua pätevältä terveydenhuollon ammattilaiselta. Me Cibdolissa ymmärrämme mielenterveyden ja hyvinvoinnin merkityksen. Käy verkkosivuillamme saadaksesi lisätietoja siitä, miten voimme tukea matkaasi kohti optimaalista hyvinvointia.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku