Hierontahoito: Hierontahieronta: Tekniikat ja hyödyt.

Published:

Hierontaa on jo pitkään pidetty tehokkaana keinona parantaa yleistä terveyttä ja hyvinvointia. Kun tutkimukset jatkavat terapeuttisen hieronnan lukuisten hyötyjen paljastamista, käy yhä ilmeisemmäksi, että tällä ikivanhalla käytännöllä on merkittävä potentiaali nykyaikaisessa integratiivisessa lääketieteessä. Tässä postauksessa tutkimme viimeaikaisia löydöksiä siitä, miten hierojat voivat auttaa lievittämään erilaisia lääketieteellisiä ongelmia ja lisäämään potilaiden hyvinvointia.

Sisällysluettelo:

 1. Hieronnan hyödyt
 2. Leikkausta edeltävän ahdistuksen vähentäminen käsi- tai jalkahieronnan avulla
 3. Unen laadun parantaminen ylläpitohoidossa olevilla hemodialyysipotilailla kuumakivihieronnan avulla
 4. Subakuuttien ja pysyvien niskakipuhäiriöiden lievittäminen yhdistettynä liikuntaterapiaan.
  1. Muut hieronnan huomattavat hyödyt
 5. Hierontaterapian tekniikkatyypit
  1. Yoni-hieronta naisten terveyteen ja hyvinvointiin
  2. Puuhoito vartalon muotoiluun ja selluliitin vähentämiseen
  3. Reiki-parannusenergia integroituna perinteisiin hierontoihin
  4. Akupainanta: Akupunktio: Muinainen kiinalainen parantava tekniikka
  5. Refleksologia: Holistinen lähestymistapa hyvinvointiin
  6. Aromaterapeuttiset hieronnat eteeristen öljyjen avulla tehostettuun rentoutumiseen
 6. Toimintatapojen yhdistäminen parempien tulosten saavuttamiseksi
  1. Laventelin aromaterapia yhdistettynä ruotsalaisiin/syväkudostekniikoihin.
  2. Akupainanta refleksologian rinnalla sydänpotilaiden keskuudessa
  3. Multi-modaalisen hieronnan hyödyt
 7. Integratiivisen lääketieteen palvelut sairaalassa
  1. Integratiivisen lääketieteen ohjelmien toteuttaminen sairaaloissa
  2. Parempi potilastyytyväisyys kokonaisvaltaisen hoidon lähestymistapojen avulla
 8. Ura hieronnan parissa
  1. Miten saada hierontaterapian lisenssi
  2. Hierontaterapiakoulussa vietetyn ajan pituus
 9. Usein kysytyt kysymykset suhteessa hierontaterapiaan
  1. Mitkä ovat 3 mielenkiintoista faktaa hieronnasta?
  2. Mitkä ovat tärkeitä faktoja hierontaterapiasta?
  3. Mitkä ovat hierontaterapian 4 periaatetta?
  4. Mitkä ovat yleisiä ongelmia hierontaterapian kanssa?
 10. Päätelmä

Tutustumme erityyppisiin hierontatekniikoihin, jotka on suunniteltu erityistarpeisiin, kuten naisten terveyteen tarkoitettuun yoni-hierontaan tai vartalon muotoiluun tarkoitettuun puuhierontaan. Lisäksi keskustelemme eduista, joita saadaan yhdistämällä menetelmiä, kuten laventeliaromaterapiaa, perinteisiin ruotsalaisiin tai syväkudostekniikoihin entistä parempien tulosten saavuttamiseksi.

Lisäksi tarkastelemme kasvavaa suuntausta, jonka mukaan integratiivisen lääketieteen palveluja sisällytetään sairaalaympäristöön, ja sitä, miten nämä kokonaisvaltaiset lähestymistavat parantavat potilastyytyväisyyttä. Niille, jotka haluavat päästä hieronnan alalle, annamme neuvoja lisenssin hankkimisesta ja siitä, mitä voit odottaa hierojakoulun opinnoilta.

 Massage Therapy: Techniques and Benefits.

Hieronnan hyödyt

Hierontaterapia on monipuolinen tekniikka, jolla on lukuisia mahdollisia hyötyjä eri väestöryhmille. Sen on osoitettu vähentävän ahdistusta ennen leikkausta, parantavan hemodialyysipotilaiden unen laatua ja lievittävän kroonista niskakipua. Nämä havainnot korostavat hierontaterapian mukautuvuutta hoitovaihtoehtona eri yhteyksissä.

Leikkausta edeltävän ahdistuksen vähentäminen käsi- tai jalkahieronnan avulla

Journal of PeriAnesthesia Nursing -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että käsi- tai jalkahieronta vähentää merkittävästi leikkauspotilaiden leikkausta edeltävää ahdistusta. Tarjoamalla hierontatekniikoita osana leikkausta edeltävää hoitoa terveydenhuollon tarjoajat voivat tarjota potilailleen lisämukavuutta tänä ahdistavana aikana, mikä saattaa johtaa parempiin leikkauksen jälkeisiin tuloksiin. Sisällyttämällä hierontatekniikoita leikkausta edeltäviin rutiineihin terveydenhuollon tarjoajat voivat tarjota potilailleen lisätukea tämän stressaavan ajanjakson aikana.

Unen laadun parantaminen ylläpitohoidossa olevilla hemodialyysipotilailla kuumakivihieronnan avulla

Ylläpitohemodialyysipotilaat kokevat usein huonoa unenlaatua esimerkiksi levottomien jalkojen oireyhtymän ja lihaskrampien vuoksi. Näille potilaille tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että kuumakivihieronta paransi heidän yleistä unenlaatuaan vähentämällä dialyysihoitoihin liittyviä epämukavuutta aiheuttavia oireita. Kivien rauhoittava lämpö yhdistettynä koulutettujen terapeuttien harjoittamaan hellävaraiseen paineeseen voi auttaa rentouttamaan jännittyneitä lihaksia ja edistää levollisia unirytmejä, jotka ovat välttämättömiä hyvän terveyden ylläpitämiselle.

Subakuuttien ja pysyvien niskakipuhäiriöiden lievittäminen yhdistettynä liikuntaterapiaan.

Hierontaterapian yhdistäminen liikuntaohjelmien rinnalle on osoittanut merkittäviä parannuksia subakuuttien ja pysyvien niskakipuhäiriöiden hoidossa verrattuna erillisiin hoitoihin (lähde). Tämän integroivan lähestymistavan ansiosta potilaat voivat hyötyä pehmytkudosten käsin tapahtuvasta manipuloinnista samalla kun he tekevät kohdennettuja harjoituksia, jotka on suunniteltu vahvistamaan ja vakauttamaan kyseisiä alueita. Yhdistämällä nämä hoitomuodot yksilöt voivat saada kattavamman hoitosuunnitelman, joka kohdistuu sekä välittömiin vaivoihin että pitkän aikavälin ennaltaehkäisystrategioihin.

Muut hieronnan huomattavat hyödyt

 • Kivunlievitys: Hieronta on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi vähentää kipua eri sairauksissa, kuten kroonisessa alaselkäkivussa(lähde) ja fibromyalgian yhteydessä(lähde).
 • Mielenterveystuki: Säännölliset hieronnat ovat osoittaneet myönteisiä vaikutuksia mielenterveyteen vähentämällä masennuksen (lähde) ja ahdistuneisuushäiriöiden oireita(lähde).
 • Parempi unen laatu: (lähde) sekä niillä, joilla on syöpähoidoista tai traumaperäisestä stressihäiriöstä (PTSD) johtuvia unettomuuteen liittyviä ongelmia (lähde).
 • Parannettu immuunijärjestelmän toiminta: Tutkimusten mukaan säännöllinen hieronta voi auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää lisäämällä valkosolujen määrää(lähde) ja vähentämällä tulehdusmerkkien määrää elimistössä (lähde). Tämä voi parantaa yleistä terveydentilaa ja pienentää sairastumisriskiä.

Hierontaterapian sisällyttäminen hyvinvointiohjelmaan tarjoaa lukuisia etuja sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille. Tutustumalla erilaisiin tekniikoihin yksilöt voivat löytää tarpeisiinsa parhaiten sopivan lähestymistavan ja nauttia samalla paremmasta elämänlaadusta.

Hierontahoito voi tarjota yksilöille monenlaisia etuja, alkaen leikkausta edeltävän jännityksen vähentämisestä ja levon laadun parantamisesta hemodialyysipotilaiden tukemisessa aina subakuutin ja jatkuvan niskakipupullistuksen lievittämiseen yhdistettynä toimintaterapiaan. Siirrymme eteenpäin ja tarkastelemme erilaisia nykyisin saatavilla olevia hierontatekniikoita.

The Benefits of Massage Therapy

Hierontaterapian tekniikkatyypit

Tarjolla on erilaisia hierontahoitoja yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Joitakin suosittuja muotoja ovat muun muassa yoni-hieronta, puuhieronta, reikihieronta, akupainanta, refleksologia ja aromaterapiahieronta, jossa käytetään eteerisiä öljyjä, kuten laventeliöljyä. Tässä jaksossa tutustumme näihin eri tekniikoihin yksityiskohtaisesti.

Yoni-hieronta naisten terveyteen ja hyvinvointiin

Yoni-hieronta, joka tunnetaan myös nimellä tantrahieronta tai emätinhieronta, on eräänlainen kehonhuolto, joka on suunniteltu erityisesti naisten terveydelle ja hyvinvoinnille. Käytännössä keskitytään naisen sukupuolielinten alueeseen, ja tavoitteena on vapauttaa jännitystä sekä edistää rentoutumista ja paranemista. Yoni-hieronta voi auttaa parantamaan seksuaaliterveyttä lisäämällä alueen verenkiertoa ja parantamalla herkkyyttä.

Puuhoito vartalon muotoiluun ja selluliitin vähentämiseen

Puuhoito eli espanjaksi maderoterapia on Kolumbiasta peräisin oleva ikivanha tekniikka, jossa käytetään puisia työkaluja vartalon ääriviivojen muotoiluun ja selluliitin vähentämiseen. Terapeutti painaa erityisesti suunnitelluilla puisilla välineillä ongelma-alueita, kuten reisiä tai vatsaa, hajottaakseen ihon pinnan alla olevia rasvakerrostumia. Puuhoito on kasvattamassa suosiotaan maailmanlaajuisesti, koska se ei ole invasiivinen verrattuna muihin vartalonmuokkaushoitoihin, kuten rasvaimuun.

Reiki-parannusenergia integroituna perinteisiin hierontoihin

Perinteisiin hierontoihin integroitu Reiki-parannusenergia yhdistää kaksi voimakasta terapeuttista menetelmää: Reiki-energiatyöskentely ja käsin tapahtuva manipulointi erilaisten hierontatekniikoiden avulla. Reiki on japanilainen energiaparantamisen muoto, jossa harjoittaja kanavoi universaalia elämänvoimienergiaa edistääkseen tasapainoa ja harmoniaa asiakkaan kehossa. Yhdistettynä hierontaterapiaan tämä Reiki-energian ja käsin tapahtuvan manipuloinnin yhdistelmä voi lisätä rentoutumisen tunnetta ja samalla käsitellä fyysisiä ongelmia, kuten lihasjännitystä tai nivelvaivoja.

Akupainanta: Akupunktio: Muinainen kiinalainen parantava tekniikka

Akupainanta on ikivanha kiinalainen parantava tekniikka, jossa painetaan tiettyjä kehon pisteitä, joita kutsutaan akupisteiksi. Tämä käytäntö stimuloi näitä pisteitä vapauttamaan tukkeutuneita energiareittejä (meridiaaneja) ja palauttamaan kehon tasapainon. Akupainantaa on käytetty vuosisatojen ajan lievittämään päänsäryn, ruoansulatusongelmien ja kroonisten kiputilojen kaltaisia vaivoja.

Refleksologia: Holistinen lähestymistapa hyvinvointiin

Toinen muinaisiin periaatteisiin perustuva kokonaisvaltainen lähestymistapa,refleksologia, keskittyy painamaan tiettyjä jalkojen (tai joskus käsien) alueita, jotka vastaavat kehon eri elimiä tai järjestelmiä. Stimuloimalla näitä refleksialueita kohdennetuilla kosketustekniikoilla hoitajat pyrkivät edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia tukemalla luonnollisia itsehoitoprosesseja.

Aromaterapeuttiset hieronnat eteeristen öljyjen avulla tehostettuun rentoutumiseen

Aromaterapeuttiset hieronnat, joissa eteerisiä öljyjä yhdistetään perinteisiin hierontatekniikoihin, tarjoavat terapeuttisia lisäetuja, jotka johtuvat kasvien aromaattisista yhdisteistä saatavista ainutlaatuisista ominaisuuksista. Esimerkiksi laventeliöljy, joka tunnetaan rauhoittavista vaikutuksistaan hengitettynä tai paikallisesti käytettynä, voi lisätä rentoutumista hieronnan aikana. Muut eteeriset öljyt, kuten eukalyptus tai piparminttu, voivat auttaa lievittämään lihasjännitystä ja virkistämään.

Oikean hierontatekniikan valitseminen sinulle sopivaksi

Sopivan hierontatekniikan valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi, tarpeistasi ja halutuista tuloksista. On erittäin tärkeää keskustella avoimesti terapeutin kanssa kaikista erityisistä huolenaiheista tai tavoitteista ennen hoidon aloittamista. Ymmärtämällä hierontaterapian alalla käytettävissä olevat eri hoitomuodot voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen, joka sopii parhaiten yksilöllisiin tarpeisiisi.

Hierontahoito tarjoaa monenlaisia etuja sitä käyttäville, ja käytettävissä on erilaisia lähestymistapoja. Yhdistämällä useita eri menetelmiä tulokset voivat olla jopa tehokkaampia kuin yksinään käytettynä.

Other Notable Benefits of Massage Therapy

Toimintatapojen yhdistäminen parempien tulosten saavuttamiseksi

Useiden eri hoitomuotojen sisällyttäminen hoitosuunnitelmiin voi mahdollisesti parantaa tuloksia niille, jotka kärsivät epämukavuudesta tai stressiin liittyvistä olosuhteista. Esimerkiksi aromaterapian yhdistäminen perinteiseen ruotsalaiseen hierontaan tai syväkudoshierontaan on tuottanut parempia tuloksia ahdistuneisuuden vähentämisessä kuin erilliset hoidot. Tässä jaksossa tarkastelemme erilaisia hierontatekniikoiden yhdistelmiä ja niiden hyötyjä.

Laventelin aromaterapia yhdistettynä ruotsalaisiin/syväkudostekniikoihin.

Journal of Alternative and Complementary Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että osallistujien, jotka saivat laventelin eteerisen öljyn inhalaation ja 60 minuutin ruotsalaisen syväkudoshieronnan yhdistelmää, ahdistuneisuus oli huomattavasti vähäisempää verrattuna niihin, jotka saivat vain hierontaa ilman aromaterapiaa. Tämä viittaa siihen, että laventeliaromaterapian sisällyttäminen säännöllisiin hierontakertoihin voisi auttaa sinua saavuttamaan parempaa rentoutumista ja henkistä hyvinvointia.

Akupainanta refleksologian rinnalla sydänpotilaiden keskuudessa

Akupainalluksen ja refleksologian yhdistäminen on toinen tehokas lähestymistapa sydänongelmista kärsivien potilaiden hoidossa. Sairaalahoitoon joutuneilla sydämen vajaatoimintapotilailla tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että näiden kahden terapian yhdistäminen johti merkittäviin parannuksiin unen laadussa, väsymyksen vähenemisessä ja yleisessä terveydentilassa verrattuna siihen, että jompikumpi terapiamuoto olisi ollut yksinään.

Vinkkejä hierontamuotojen yhdistämiseen:

 • Ota yhteyttä ammattilaiseen: Ennen kuin kokeilet uusia hoitomuotojen yhdistelmiä kotona tai pyydät niitä seuraavalla kylpylävierailullasi, on tärkeää neuvotella laillistetun terapeutin kanssa, joka voi opastaa sinua turvallisissa ja tehokkaissa käytännöissä.
 • Ole avoin kokeiluille: Jokaisen keho on erilainen, ja se, mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Älä pelkää tutkia erilaisia hierontamuotojen yhdistelmiä, kunnes löydät ihanteellisen yhdistelmän, joka vastaa yksilöllisiä tarpeitasi.
 • Kuuntele kehoasi: Kiinnitä aina huomiota siihen, miltä kehostasi tuntuu jokaisen istunnon aikana ja sen jälkeen. Jos jokin ei tunnu oikealta tai aiheuttaa epämukavuutta, lopeta heti ja ota yhteyttä ammattilaiseen.

Types of Massage Therapy Techniques

Multi-modaalisen hieronnan hyödyt

Ahdistuneisuuden vähentämisen ja sydämen terveyden parantamisen lisäksi eri hierontamuotojen yhdistäminen voi tarjota myös useita muita etuja, kuten:

 1. Kivunlievitys: Yhdistämällä tekniikoita, kuten syväkudoshieronta ja triggerpistehoito tai myofaskiaalinen vapautus, voidaan lievittää kroonisia kiputiloja kohdistamalla hieronta tiettyihin lihasryhmiin ja sidekudoksiin, jotka ovat vastuussa jännityksen kertymisestä.
 2. Parempi unen laatu: Aiemmin tässä jaksossa mainituissa tutkimuksissa on osoitettu, että tietyt yhdistelmät, kuten ruotsalainen hieronta yhdistettynä aromaterapiaan, jossa käytetään rauhoittavia eteerisiä öljyjä (kuten laventelia), parantavat unen laatua merkittävästi.
 3. Nopeampi toipuminen vammoista: Se lisää verenkiertoa vammoista kärsivien alueiden ympärillä ja auttaa samalla ehkäisemään tulevia ongelmia parantamalla joustavuutta.
 4. Psyykkinen hyvinvointi: Reikin ja kraniosakraalihoidon kaltaiset tekniikat voivat auttaa tasapainottamaan kehon energiatasoja ja edistää samalla henkistä selkeyttä ja emotionaalista vakautta.

Kaiken kaikkiaan eri hierontamuotojen yhdistäminen on erinomainen tapa parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointia käsittelemällä erilaisia fyysisiä ja psyykkisiä terveysongelmia. Kokeilemalla näitä yhdistelmiä ammattilaisen ohjauksessa voit löytää yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka vastaa juuri sinun yksilöllisiin tarpeisiisi.

Toimintatapojen yhdistäminen tulosten parantamiseksi on tehokas väline, jolla voidaan parantaa potilaiden hoitoa ja tyytyväisyyttä. Integratiivisen lääketieteen palvelut sairaalaympäristössä tarjoavat mahdollisuuden laajentaa kokonaisvaltaisia lähestymistapoja lääketieteelliseen ympäristöön, jolloin potilaat voivat saada parempia terveydellisiä tuloksia.

Integratiivisen lääketieteen palvelut sairaalassa

Terveydenhuollon kehittyessä keskitytään yhä enemmän kokonaisvaltaiseen hoitoon, jossa otetaan huomioon sekä fyysinen että psyykkinen terveys. Yksi tapa, jolla sairaalat saavuttavat tämän, on sisällyttää hoitosuunnitelmiinsa integratiivisen lääketieteen palveluja, joihin kuuluu pääasiassa hierontaterapioita. Nämä terapeuttiset tekniikat ovat osoittautuneet tehokkaiksi keinoiksi vähentää merkittävästi sairaalapotilaiden kipua ja lisätä yleistä tyytyväisyyttä sairaalassaoloaikana.

Integratiivisen lääketieteen ohjelmien toteuttaminen sairaaloissa

Sairaalat eri puolilla maailmaa ovat huomanneet integratiivisen lääketieteen arvon ja alkaneet sisällyttää näitä palveluja osaksi potilaidensa täydellisiä hoitosuunnitelmia. The Journal of Nursing Care Quality-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan integratiivisen lääketieteen ohjelmien toteuttaminen sairaaloissa johti siihen, että hierontaa saaneiden potilaiden kipupisteet vähenivät merkittävästi verrattuna niihin, jotka eivät saaneet hierontaa.

Onnistuneiden integratiivisen lääketieteen ohjelmien keskeisiä osatekijöitä ovat:

 • Näyttöön perustuvat käytännöt: Tieteelliseen tutkimukseen perustuvien hoitomuotojen käyttö varmistaa, että potilaat saavat turvallisia ja tehokkaita hoitoja.
 • Potilaskeskeinen lähestymistapa: Keskittyminen yksilöllisiin tarpeisiin mahdollistaa yksilölliset hoitosuunnitelmat, jotka on räätälöity erityisesti kunkin potilaan ainutlaatuisiin olosuhteisiin.
 • Monialainen yhteistyö: Se edistää ympäristöä, jossa potilaan terveyden kaikkia näkökohtia voidaan käsitellä yhdessä.
 • Jatkuva koulutus: Se, että ammattilaiset pysyvät ajan tasalla nykyisestä tutkimuksesta, auttaa ylläpitämään korkealaatuista hoitoa.

Sisällyttämällä nämä elementit sairaalat voivat luoda integratiivisen lääketieteen ohjelmia, jotka parantavat potilastuloksia ja lisäävät myös yleistä tyytyväisyyttä terveydenhuoltokokemukseen.

Reflexology: A Holistic Approach to Wellness

Parempi potilastyytyväisyys kokonaisvaltaisen hoidon lähestymistapojen avulla

Hierontaterapian ja muiden integraatiolääketieteen palvelujen sisällyttämisellä sairaalaympäristöön on osoitettu olevan myönteinen vaikutus potilastyytyväisyyteen. Complementary Therapies in Clinical Practice -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että potilaat, jotka saivat hierontaa sairaalassa ollessaan, raportoivat huomattavasti korkeammasta tyytyväisyydestä verrattuna niihin, jotka eivät saaneet hierontaa. Tämä johtuu todennäköisesti useista tekijöistä:

 1. Kivunlievitys: Kuten aiemmin mainittiin, hierontaterapia on osoittautunut tehokkaaksi keinoksi vähentää sairaalapotilaiden kipua. Hoitamalla tätä kriittistä hyvinvoinnin osa-aluetta sairaalat voivat varmistaa, että potilaat tuntevat olonsa mukavammaksi koko oleskelunsa ajan.
 2. Stressin vähentäminen: Sairaalajaksot voivat olla uskomattoman stressaavia sekä potilaille että heidän perheilleen. Hierontahoito auttaa lievittämään stressiä edistämällä rentoutumista ja tarjoamalla yksilöille mahdollisuuden keskittyä itsehoitoon lääketieteellisten hoitojen kaaoksen keskellä.
 3. Mielenterveystuki: Sairauden tai vamman aiheuttamaa henkistä taakkaa ei pidä aliarvioida. Hieronnan kaltaiset kokonaisvaltaiset hoitomuodot tarjoavat mielenterveyshyötyjä edistämällä rauhallisuuden ja positiivisuuden tunteita vaikeina aikoina.
 4. Parempi viestintä palveluntarjoajien ja potilaiden välillä: Näin he voivat kehittää vahvempia suhteita, jotka perustuvat luottamukseen ja ymmärrykseen.

Kokonaisvaltaisten hoitomenetelmien integrointi sairaalaympäristöön johtaa potilastyytyväisyyden paranemiseen, mikä viime kädessä parantaa yleistä terveydentilaa. Sairaalat, jotka sisällyttävät hierontaterapiaa ja muita integratiivisen lääketieteen palveluita, voivat helpottaa kokonaisvaltaista hoitoa potilastyytyväisyyden, fyysisen terveyden, emotionaalisen hyvinvoinnin ja psyykkisen toimintakyvyn optimoimiseksi.

Sairaaloissa tarjottavien integratiivisen lääketieteen palvelujen on todettu parantavan potilastyytyväisyyttä ja tarjoavan kokonaisvaltaista hoitoa. Niille, jotka haluavat päästä integratiivisen lääketieteen alalle, hierontaterapia on ihanteellinen ammatti, joka edellyttää lisenssiä ja erikoiskoulutusta.

Ura hieronnan parissa

Hierojan ammattiin pyrkivien on tiedettävä, mitä lupien saamiseksi tarvitaan ja kuinka pitkä kurssi heidän on suoritettava. Tässä osiossa tutustutaan näihin näkökohtiin ja käsitellään samalla erilaisia tekniikoita, kuten yoni-hierontaa, puuhierontaa ja reikihoitoa.

Miten saada hierontaterapian lisenssi

LMT:ksi päästäkseen on suoritettava asiaankuuluvien viranomaisten hyväksymä hierontaterapiaohjelma, johon kuuluu yleensä 500-1000 tuntia kurssitöitä ja käytännön harjoittelua anatomiasta, fysiologiasta, kinesiologiasta, liiketoimintakäytännöistä, etiikasta ja menetelmistä, kuten ruotsalaisesta tai syväkudoshieronnasta. Nämä ohjelmat edellyttävät yleensä 500-1000 tuntia kurssitöitä ja käytännön harjoittelua. Opetussuunnitelmassa käsitellään yleensä anatomiaa, fysiologiaa, kinesiologiaa, liiketoimintakäytäntöjä, etiikkaa ja tiettyjä hoitomuotoja, kuten ruotsalaista tai syväkudoshierontaa.

Kun olet suorittanut koulutuksesi akkreditoidussa oppilaitoksessa, jonka osavaltiosi lisenssilautakunta tai kehonhoidon ammattilaisille tarkoitettu sääntelyviranomainen(esimerkiksi Federation of State Massage Therapy Boards) on hyväksynyt, sinun on läpäistävä joko MBLEx-tutkinto (Massage & Bodywork Licensing Examination) tai jokin muu osavaltiosi hyväksymä tutkinto. Kullakin osavaltiolla on omat lisenssivaatimuksensa, joten on tärkeää tutkia, mitä omalla alueellasi vaaditaan, ennen kuin lähdet tälle matkalle.

Täydennyskoulutusmahdollisuuksien löytäminen

 • National Certification Board for Therapeutic Massage & Bodywork (NCBTMB): NCBTMB tarjoaa useita täydennyskoulutuskursseja verkossa verkkosivustonsa ncbtmb.org kautta.
 • American Massage Therapy Association (AMTA ): AMTA:n jäsenenä voit osallistua erilaisiin täydennyskoulutuskursseihin verkossa tai henkilökohtaisesti AMTA:n verkkosivuilla osoitteessa amtamassage.org.
 • International SPA Association (ISPA): ISPA tarjoaa resursseja ja mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen kylpyläalalla. Käy heidän verkkosivuillaan osoitteessa experienceispa. com saadaksesi lisätietoja.

Acupressure Alongside Reflexology within Heart Patient Populations

Hierontaterapiakoulussa vietetyn ajan pituus

Hierojakoulun kesto vaihtelee riippuen esimerkiksi ohjelman intensiteetistä, osavaltion vaatimuksista ja yksilöllisistä mieltymyksistä. Yleisesti ottaen useimmat ohjelmat kestävät 6-12 kuukautta, jos ne suoritetaan kokopäiväisesti; osa-aikaisia vaihtoehtoja on kuitenkin saatavilla myös niille, jotka tarvitsevat enemmän joustavuutta työn tai henkilökohtaisten sitoumusten vuoksi.

Jotta pysyisit kilpailun kärjessä ja varmistaisit toimiluvan, on tärkeää osallistua jatkuvasti täydennyskoulutuskursseille, jotta pysyt ajan tasalla uusista tekniikoista ja menetelmistä. Tämä ei ainoastaan auta ylläpitämään lisenssiäsi, vaan myös laajentaa taitojasi ja pitää sinut samalla kilpailukykyisenä alalla.

Erikoistekniikoiden tutkiminen: Yoni-hieronta, puuterapiahieronta & Reiki-parantaminen.

Perinteisen ruotsalaisen tai syväkudoshieronnan lisäksi, joita saatetaan opettaa peruskoulutuksen aikana, terapeutit voivat tutustua lukuisiin erikoistuneisiin tekniikoihin:

 1. Yoni-hieronta: Yoni-hieronta on terapeuttisen kehonhoidon muoto, jonka tavoitteena on vapauttaa jännitystä ja edistää henkistä paranemista. Tämä tekniikka vaatii erityiskoulutusta, jota voi saada erilaisista tantrahierontakouluista.
 2. Puuhieronta: Se on ei-invasiivinen kehonmuokkaustekniikka, jossa käytetään puisia työkaluja ihon, lihasten ja rasvakudoksen käsittelyyn. Se auttaa vähentämään selluliittia ja parantaa samalla verenkiertoa ja imunesteen poistoa. Jos haluat lisätietoja tästä menetelmästä tai löytää kursseja läheltäsi, käy Madero Therapy USA:n verkkosivustolla.
 3. Reiki-parantaminen: Reiki on energiapohjainen parannusmenetelmä, joka voidaan integroida perinteiseen hierontaan, jolloin siitä on lisäetuja. Kun harjoittaja kanavoi universaalia elämänvoimaenergiaa (tunnetaan myös nimellä "chi") asiakkaan kehoon hoitojaksojen aikana, se edistää rentoutumista ja stressin vähentämistä sekä fyysisellä että emotionaalisella tasolla. Jos haluat sertifioitua reikiharjoituksiin tai löytää työpajoja läheltäsi, tutustu esimerkiksi International Association of Reiki Professionals -järjestöön.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hierontaterapia on palkitseva ura, joka vaatii omistautumista, koulutusta ja jatkuvaa koulutusta. Kun sinulla on oikea asenne ja intohimo auttaa muita, voit menestyä hierojana ja vaikuttaa myönteisesti asiakkaidesi elämään.

How to Get a Massage Therapy License

Usein kysytyt kysymykset suhteessa hierontaterapiaan

Mitkä ovat 3 mielenkiintoista faktaa hieronnasta?

1. Hierontahoito juontaa juurensa muinaisiin sivilisaatioihin, ja varhaisimmat merkinnät ovat peräisin Kiinasta noin vuodelta 2700 eaa. 2. On olemassa yli 80 erilaista hierontatekniikkaa, joista jokainen kohdistuu tiettyihin ongelmiin ja tarjoaa ainutlaatuisia hyötyjä. 3. Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen hieronta voi tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa lisäämällä valkosolujen määrää.

Mitkä ovat tärkeitä faktoja hierontaterapiasta?

Hierontahoito on todistettu menetelmä stressin vähentämiseen, kivun lievittämiseen ja yleisen hyvinvoinnin parantamiseen. Se lisää verenkiertoa, edistää rentoutumista ja auttaa ylläpitämään lihasten ja nivelten joustavuutta. Lisäksi sitä on käytetty tehokkaana täydentävänä hoitona erilaisissa sairauksissa, kuten kroonisessa kivussa tai syöpään liittyvässä väsymyksessä.

Mitkä ovat hierontaterapian 4 periaatetta?

Hierontaterapian neljä periaatetta ovat: 1) yksilöllisten tarpeiden arviointi yksilöllisen hoitosuunnitelman laatimiseksi. 2) Sovelletaan sopivaa painetta käyttäen käsin kosketeltavia tekniikoita, kuten vaivaamista tai naputtelua. 3) Rentoutumisen edistäminen rauhoittavan kosketuksen ja rauhoittavan ympäristön avulla. 4) Asiakkaan turvallisuuden varmistaminen noudattamalla ammatillisia standardeja ja eettisiä ohjeita.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia hierontaterapian kanssa?

Hierontaan liittyviä yleisiä ongelmia voivat olla riittämätön koulutus, joka johtaa tehottomiin hoitoihin tai mahdollisiin loukkaantumisiin, vasta-aiheet, joiden vuoksi hieronta ei ole turvallista tiettyjen terveydentilojen vuoksi, voimakkaasta paineesta johtuva epämukavuus syvän kudoksen aikana, tilapäinen kipu istunnon jälkeen, yksityisyyden suojaan liittyvät huolenaiheet, jotka liittyvät verhouskäytäntöihin, tai terapeutin ja asiakkaan väliset kommunikaatiohaasteet, jotka koskevat mieltymyksiä tai rajoja.

Päätelmä

Yhteenvetona voidaan todeta, että hieronnalla on lukuisia etuja yksilöille, jotka haluavat parantaa yleistä hyvinvointiaan. Se voi auttaa vähentämään ahdistusta, parantamaan unen laatua, lievittämään niskakipuhäiriöitä ja paljon muuta. Yksilön tarpeista riippuen voidaan käyttää erilaisia tekniikoita, kuten terapeuttista hierontaa, kuumakivihierontaa ja manuaalisia hoitoja. Sairaalaympäristössä tarjottavien integratiivisten terveyspalvelujen on myös osoitettu parantavan potilastyytyväisyyttä kokonaisvaltaisten hoitomenetelmien avulla.

Jos haluat olla hieroja, tutki tarvittavia lisenssejä ja koulutuksen kestoa. Riippumatta siitä, haluatko vastaanottaa tai tarjota hierontapalveluja, erilaisten hoitomuotojen, kuten aromaterapian tai akupainalluksen, sisällyttäminen voi parantaa tuloksia.

Hierontahoidon on myös osoitettu vähentävän tulehdussignaalien välittämistä, vähentävän sairauksiin liittyvää kipua ja lievittävän liikunnan aiheuttamia lihasvaurioita. Hierontaterapeutit voivat yhdessä asiakkaiden kanssa kehittää yksilöllisiä hoitosuunnitelmia, jotka vastaavat heidän erityistarpeitaan.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku