Ashwagandhan hyödyt, annostus ja turvallisuusvinkit

Last updated:

Published:

Ashwagandhaa, voimakasta adaptogeenistä yrttiä, on käytetty vuosisatojen ajan perinteisessä ayurvedisessa lääketieteessä edistämään yleistä terveyttä ja hyvinvointia. Yhä useammat ihmiset kääntyvät tämän perinteisen lääkkeen puoleen saadakseen apua erilaisissa terveysongelmissa, sillä yhä useammat tutkimukset vahvistavat sen moninaiset edut.

Tässä kattavassa oppaassa syvennymme ashwagandhan, joka tunnetaan myös nimellä Withania somnifera tai intialainen ginseng, historiaan ja alkuperään. Tutustumme sen mahdollisiin hyötyihin ja sivuvaikutuksiin ja annamme samalla suosituksia sen tehokkaasta käytöstä. Lisäksi keskustelemme ashwagandhan erityisistä käyttötarkoituksista miehille ja naisille sekä mahdollisista yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden tai lisäravinteiden kanssa.

Tämän artikkelin loppuun mennessä sinulla on perusteellinen ymmärrys ashwagandhan ottamiseen liittyvistä turvallisuusnäkökohdista ja pystyt tekemään tietoon perustuvia päätöksiä sen sisällyttämisestä päivittäiseen rutiiniin.

Ashwagandhan rooli ayurvedisessa lääketieteessä

Ashwagandha, joka tunnetaan myös nimellä Withania somnifera tai intialainen ginseng, on vakiintunut ja arvostettu yrtti Ayurvedisessa lääketieteessä. Ashwagandhaa on historiallisesti käytetty stressin, unettomuuden, niveltulehduksen ja ahdistuksen hoitoon sen anksiolyyttisten, masennuslääkkeiden ja hermoja suojaavien ominaisuuksien sekä mahdollisten tulehdusta ehkäisevien hyötyjen vuoksi. Tässä blogikirjoituksen osassa keskustelemme ashwagandhan historiallisista käyttötavoista perinteisessä lääketieteessä sekä kasvin sisältämistä aktiivisista yhdisteistä.

Ashwagandhan historialliset käyttötavat perinteisessä lääketieteessä

Vanhoina aikoina ayurveda - Intiasta peräisin oleva parantava tekniikka, joka pyrkii tasapainottamaan kehon ja mielen - hyödynsi laajasti ashwagandhaa. Yrttiä määrättiin erilaisten vaivojen hoitoon, mukaan lukien:

 • Ahdistuneisuus: Ashwagandha’n rauhoittava vaikutus hermostoon teki siitä suositun ahdistuneisuushäiriöistä kärsivien keskuudessa.
 • Unettomuus: Sen rauhoittavien ominaisuuksien uskottiin edistävän levollista unta.
 • Nivelreuma: Mahdollisten anti-inflammatoristen vaikutustensa vuoksi; ashwagandhan uskottiin lievittävän nivelkipuja, jotka johtuivat nivelreumaan liittyvästä tulehduksesta.
 • Väsymys &; Heikkous: Adaptogeenina (luonnollinen aine, joka auttaa kehoa selviytymään stressistä) sitä suositeltiin usein henkilöille, joilla oli kroonista väsymystä tai heikkoutta, joka johtui sairaudesta tai ylirasituksesta.

Kasvin sisältämät aktiiviset yhdisteet

Ashwagandha sisältää useita bioaktiivisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat sen terapeuttisiin vaikutuksiin. Tunnetuimpia ja tutkituimpia näistä ovat withanolidit, ryhmä luonnossa esiintyviä steroideja, joita löytyy kasvin juurista ja lehdistä. Withanolideilla on osoitettu olevan anti-inflammatorisia, immunomodulatorisia ja neuroprotektiivisia ominaisuuksia.

Ashwagandha sisältää withanolidien lisäksi myös muita hyödyllisiä yhdisteitä, kuten alkaloideja (esim. isopelletieriini), saponiineja (esim. sitoindosidi VII & VIII), flavonoideja (esim. kaempferoli) ja erilaisia mineraaleja, kuten rautaa, sinkkiä, kalsiumia jne. Nämä erilaiset ainesosat toimivat synergisesti elimistössä ja tarjoavat lukuisia terveyshyötyjä niille, jotka käyttävät tätä voimakasta yrttiä säännöllisesti.

Ashwagandhan perinteinen käyttö ayurvedisessa lääketieteessä on ollut kulmakivi monien sukupolvien ajan. Nykyaikainen tutkimus syventyy mahdollisiin etuihin, joita tällä yrtillä voi olla terveydellemme.

Ashwagandhan terveyshyödyt

Ashwagandha on saavuttanut suosiota viime vuosina lukuisten terveyshyötyjensä ansiosta. Ne vaihtelevat stressin vähentämisestä ja kognitiivisten toimintojen parantamisesta fyysisen suorituskyvyn parantamiseen ja hormonaaliseen tasapainoon. Tutustutaanpa tarkemmin joihinkin tämän voimakkaan yrtin tarjoamiin etuihin.

Stressin vähentäminen kortisolin säätelyn avulla

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ashwagandha voi auttaa vähentämään stressiä säätelemällä kortisolitasoja, hormonia, joka vastaa elimistömme stressireaktiosta. Korkeat kortisolitasot liittyvät ahdistukseen, masennukseen, painonnousuun ja muihin terveysongelmiin. Alentamalla näitä tasoja luonnollisesti ashwagandhaa lisäämällä, ihmiset voivat kokea helpotusta kroonisiin stressioireisiin.

Vaikutus testosteronin tuotantoon

Ashwagandha on tunnettu positiivisista vaikutuksistaan testosteronin tuotantoon, erityisesti miehillä, joilla on alhainen testosteronitaso tai hedelmällisyysongelmia. Tämä adaptogeeninen yrtti auttaa ylläpitämään tervettä hormonitasapainoa tukemalla hormonitoimintaa - mikä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat parantaa yleistä lisääntymisterveyttään.

Effects on Blood Sugar Management

Hormonaalisen säätelyn lisäksi ashwagandha on lupaava myös verensokerin hallinnassa. Vuonna 2012 julkaistussa tutkimuksessa  osoitettiin, että ashwagandha-uutteen lisääminen vähensi merkittävästi paastoverensokerin tasoja osallistujien keskuudessa, joilla oli diagnosoitu tyypin 2 diabetes mellitus, verrattuna lumelääkeryhmään—mikä korostaa sen potentiaalia luonnollisena hoitona tämän yleisen terveydentilan hallinnassa.

Parannettu voima ja lihaskoko

Ashwagandhan hyödyt ulottuvat myös fyysiseen suorituskykyyn. 2015-tutkimuksessa todettiin, että osallistujat, jotka lisäsivät ashwagandhaa, kokivat merkittävää lisäystä lihasvoimassa, lihasten koossa ja yleisessä liikuntasuorituskyvyssä verrattuna lumelääkettä saaneisiin. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon urheilijoille tai kuntoilijoille, jotka haluavat tehostaa harjoitteluaan luonnollisesti.

Reproductive Benefits for Men and Women

 • Miehet: Testosteronia lisäävien ominaisuuksiensa lisäksi ashwagandhan on osoitettu parantavan siittiöiden laatua ja hedelmällisyyttä miehillä lisäämällä siittiöiden määrää, liikkuvuutta ja yleistä lisääntymistoimintaa (lähde).
 • Naiset: Naisille, joilla on hormonaalista epätasapainoa tai stressiin liittyviä hedelmättömyysongelmia, ashwagandhan lisääminen voi auttaa kuukautiskiertojen säätelyssä ja edistää samalla munasarjojen tervettä toimintaa hormonien, kuten follikkelia stimuloivan hormonin (FSH), säätelyn kautta (lähde).

Yhteenvetona ashwagandha tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä ihmisen hyvinvoinnin eri osa-alueilla - mielenterveyden tukemisesta ahdistuksen vähentämisen kautta fyysisen suorituskyvyn parantamiseen tehostetun lihaskasvun kautta. Näin monipuolisilla sovelluksilla kokonaisvaltaisen lääketieteen alalla—ja tieteellisen tutkimuksen tukemana—tämä adaptogeeninen yrtti on varmasti harkitsemisen arvoinen, kun etsitään luonnollisia tapoja optimoida oma hyvinvointi.

Kaiken kaikkiaan Ashwagandhan on todettu olevan tehokas väline stressin vähentämisen ja hormonitasapainon edistämisessä. Siirrymme eteenpäin ja tutkimme tämän yrtin kognitiivisia parannuspotentiaalia.

Ashwagandhan kognitiivisen parantamisen mahdollisuudet

Tutkimukset viittaavat siihen, että ashwagandha voi parantaa kognitiota parantamalla muistitoimintoja ja kykyä suorittaa motorisia reaktioita ohjeiden jälkeen. Tutkimuksia ei ole vielä täysin tehty sen väitettyjen kipua lievittävien ja sydänterveydellisten hyötyjen todistamiseksi, mutta jotkin todisteet viittaavat kuitenkin näihin mahdollisuuksiin.

Muistinparannusmekanismit

Tutkimukset ovat viitanneet siihen, että Ashwagandha voisi tarjota neuroprotektiivisia hyötyjä, jotka voivat johtaa parempaan muistin palauttamiseen ja säilyttämiseen. Journal of Dietary Supplements -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa osoitettiin merkittäviä parannuksia sekä välittömässä että yleisessä muistissa osallistujien keskuudessa, jotka käyttivät ashwagandha-juuresta saatavaa uutetta kahdeksan viikon ajan, verrattuna lumelääkeryhmään. Yrtin antioksidatiivisten vaikutusten aivosoluihin uskotaan vaikuttavan merkittävästi sen mahdollisiin kognitiivisia kykyjä parantaviin vaikutuksiin.

 • Anksiolyyttiset vaikutukset: Vähentämällä ahdistuneisuustasoja ashwagandha saattaa luoda ympäristön, joka edistää parempaa keskittymistä ja henkistä selkeyttä, ja siten epäsuorasti tukea parempaa kognitiivista suorituskykyä.
 • Neurotransmitterien säätely: Ashwagandhan on osoitettu moduloivan neurotransmittereita, kuten asetyylikoliinia, jolla on keskeinen rooli aivojen oppimis- ja muistiprosesseissa.
 • Hermon kasvutekijän stimulointi: Tutkimukset osoittavat, että tämä yrtti saattaa edistää hermokasvutekijän tuotantoa - joka on välttämätöntä terveiden hermosolujen ylläpitämiseksi, jotka vastaavat tiedon tehokkaasta välittämisestä koko hermostossamme.

Mahdolliset kardiovaskulaariset hyödyt

Potentiaalisten kognitiivisten hyötyjen lisäksi on jonkin verran näyttöä siitä, että ashwagandhalla voi olla positiivinen vaikutus sydämen terveyteen. International Journal of Ayurveda Research -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että osallistujien, jotka käyttivät ashwagandhaa 60 päivän ajan, verenpaine, leposyke ja kolesterolitasot laskivat merkittävästi verrattuna lumelääkettä saaneisiin.

Kun nämä havainnot ovat lupaavia, tarvitaan laajempia tutkimuksia, jotta yrtin mahdolliset sydän- ja verisuonitautien hyödyt voidaan vahvistaa täysin. On tärkeää, että henkilöt, jotka harkitsevat ashwagandhan käyttöä osana hyvinvointirutiiniaan, neuvottelevat terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, jotka tuntevat heidän yksilölliset tarpeensa ja sairaushistoriansa, ennen kuin aloittavat lisäravinteen käytön.

Ashwagandhan mahdolliset kognitiivisen tehostamisen hyödyt ovat selvät, mutta oikean annoksen määrittäminen optimaalisten tulosten saavuttamiseksi on avainasemassa. Päivittäisen annoksen valitseminen, jossa otetaan huomioon kaikki elementit, on olennaista lisäravinteen etujen maksimoimiseksi.

Dosage Recommendations for Optimal Results

Ashwagandhalle ei tällä hetkellä ole vakioannostusta; suuret annokset voivat kuitenkin aiheuttaa epämiellyttäviä sivuvaikutuksia, kuten ruoansulatuskanavan vaivoja tai uneliaisuutta—kehottaen varovaisuuteen käyttäjiä, jotka saattavat harkita pitkäaikaisia lisäravinteiden ottamisstrategioita ilman, että he ovat ensin konsultoineet terveydenhuollon ammattilaisia, jotka ovat perehtyneet yksilöllisiin tarpeisiinsa ja sairaushistoriaansa etukäteen (erityisesti raskaana olevat naiset).

Sopivan päiväannoksen määrittäminen

Ashwagandhan sopiva päivittäinen annos vaihtelee tekijöistä, kuten iästä, terveydentilasta ja erityisistä tavoitteista riippuen. Yleisesti ottaen yleinen suositus on ottaa 300-500 mg standardoitua juuriuutetta kerran tai kaksi kertaa päivässä. Terveydenhuollon ammattilaisen kanssa on tärkeää neuvotella ennen kuin annosta nostetaan yli 300-500mg päivässä, sillä joissakin tutkimuksissa on käytetty jopa 1250mg päivässä positiivisin tuloksin.

Tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon lisäravinteen valinnassa

Voidaksesi varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hyödyn ashwagandha-lisäravinteestasi, ota huomioon nämä tekijät ostoa tehdessäsi:

 1. Standardointi: Valitse lisäravinteet, jotka on standardoitu sisältämään vähintään 5 % withanolideja—aktiivisia yhdisteitä, jotka ovat vastuussa monista sen terveysvaikutuksista.
 2. Tyyppi: Etsi tuotteita, jotka on valmistettu Withania somnifera -juuriuutteesta, sillä sen uskotaan olevan tehokkaampi kuin lehtiuutteiden.
 3. Sertifiointi: Valitse lisäravinteet, jotka ovat riippumattomasti testattuja ja sertifioituja kolmannen osapuolen organisaatioissa, kuten ConsumerLab, USP tai NSF International.
 4. Muoto: Ashwagandhaa on saatavilla eri muodoissa, kuten kapseleina, jauheina ja nestemäisinä uutteina. Valitse tarpeisiisi ja elämäntyyliisi sopiva ashwagandha-tyyppi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ashwagandhan annostussuositukset voivat vaihdella yksittäisistä tekijöistä riippuen. On elintärkeää puhua terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen täydentämisen aloittamista ja ottaa huomioon käyttämäsi kohteen laatu ihanteellisten tulosten saavuttamiseksi.

Kun valitset täydennystä, on tärkeää miettiä oikeaa määrää päivässä ihanteellisten tulosten saavuttamiseksi. Turvallisuuden varmistamiseksi ja mahdollisten sivuvaikutusten välttämiseksi on tärkeää ymmärtää ashwagandhan kulutuksen turvallisuusprofiili ennen käytön aloittamista.

Ashwagandhan kulutuksen turvallisuusprofiili ja sivuvaikutukset

Yhtään haittavaikutusta ei raportoitu yhdelläkään 80 osallistujasta 8 viikkoa kestäneessä kaksoissokkoutetussa lumekontrolloidussa tutkimuksessa, jossa arvioitiin ashwagandha-juuren uutteen kulutusta, mikä osoittaa sen turvallisuutta ja siedettävyyttä. Elintoiminnot, hematologiset parametrit, seerumin biokemian analyysit ja kilpirauhashormonitasot pysyivät vakaina koko kokeen ajan.

.

Ashwagandhan käyttöön liittyvät yleiset haittavaikutukset

Kun ashwagandhaa pidetään yleisesti ottaen turvallisena useimmille ihmisille, kun sitä käytetään sopivina annoksina, joillakin henkilöillä voi esiintyä lieviä sivuvaikutuksia. Näitä voivat olla:

 • Ruuansulatuskanavan ongelmat, kuten ripuli tai vatsavaivat.
 • Uneliaisuus tai sedaatio.
 • Päänsärkyä.
 • Allergiset reaktiot (harvoin).

Jos koet pysyviä tai vakavia haittavaikutuksia ashwagandha-lisäravinteiden käytön aikana, on tärkeää, että otat välittömästi yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaan ja keskustelet siitä, onko lisäravinteiden käytön jatkaminen sinulle sopivaa.

Varotoimet tietyille väestöryhmille (esim. raskaana olevat naiset)

Ashwagandhaa tulisi käyttää varovaisesti tietyissä ryhmissä mahdollisten riskien vuoksi. Esimerkiksi:

 • raskaana olevat naiset: Raskaana olevia naisia ei suositella käyttämään ashwagandhaa, koska sen on eläinkokeissa osoitettu aiheuttavan kohdun supistuksia (lähde). Jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta lähiaikoina, keskustele lääkärisi kanssa ennen ashwagandha-lisäravinteen aloittamista.
 • Henkilöt, joilla on kilpirauhasen toimintahäiriöitä: Ashwagandha saattaa nostaa kilpirauhashormonitasoja, mikä voi olla ongelmallista niille, joilla on kilpirauhasen liikatoiminta tai muita kilpirauhasongelmia. Ota yhteyttä terveydenhuollon tarjoajaan, jos sinulla on tiedossa oleva kilpirauhasen vajaatoiminta ennen kuin käytät ashwagandhaa (lähde).
 • Lääkkeitä käyttäville: Ashwagandhalla voi olla yhteisvaikutuksia tiettyjen lääkkeiden, kuten rauhoittavien lääkkeiden ja verenpainelääkkeiden kanssa. Jos käytät tällä hetkellä reseptilääkkeitä, on tärkeää keskustella mahdollisista yhteisvaikutuksista lääkärisi kanssa ennen ashwagandha-lisäravinteen aloittamista.

Lyhyesti sanottuna, vaikka ashwagandhaa on pidetty turvallisena useimmille, kun sitä käytetään oikeissa määrissä, on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset haittavaikutukset ja turvatoimenpiteet, jotka saattavat olla tarpeen tietyille ryhmille. Kysy aina neuvoa terveydenhuollon tarjoajaltasi ennen kuin aloitat uuden täydennysohjelman.

Ennen ashwagandhan käyttöä on tärkeää olla tietoinen siihen liittyvistä mahdollisista riskeistä ja turvallisuusprofiilista. Tämän sanottuaan, parhaiden käytäntöjen ymmärtäminen ashwagandhan ottamisessa voi auttaa varmistamaan maksimaalisen tehokkuuden ja minimaaliset riskit.

Best Practices for Taking Ashwagandha

Kun lisäät ashwagandhaa kuuriisi, on ratkaisevan tärkeää tietää päivittäinen annos, milloin se otetaan ja kuinka kauan ennen kuin tuloksia havaitaan. Lisäksi sen tietäminen, mitä hyötyjä miehet tai naiset voivat odottaa tältä yrtiltä, on olennaista määritettäessä, onko täydennys sinulle sopiva.

Ideaaliset ajat päivän aikana ashwagandhan nauttimiseen

Ashwagandhaa voi ottaa milloin tahansa; kuitenkin paremman imeytymisen vuoksi jotkut asiantuntijat suosittelevat sen nauttimista ruoan kanssa. Niille, jotka käyttävät ashwagandhaa ensisijaisesti stressin vähentämiseen ja ahdistuksen lievittämiseen, lisäravinteen nauttiminen jaettuina annoksina pitkin päivää voi antaa johdonmukaisempia tuloksia. Jos unen parantaminen on ensisijainen tavoitteesi, harkitse annoksen ottamista lähempänä nukkumaanmenoaikaa.

Odotettavissa oleva kesto, kunnes havaittavia tuloksia saavutetaan

Aika, joka tarvitaan ennen kuin ashwagandhasta saadaan havaittavia hyötyjä, vaihtelee yksilöllisistä tekijöistä, kuten iästä, yleisestä terveydentilasta ja elintavoista riippuen. Yleisesti ottaen tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että positiivisia vaikutuksia voidaan havaita 4-12 viikon kuluessa säännöllisestä käytöstä.

Optimaalisen annostuksen määrittäminen henkilökohtaisten tarpeiden mukaan

 • Ahdistuneisuus: Tutkimusten mukaan päivittäiset annokset, jotka vaihtelevat 300mg - 500mg välillä, voivat auttaa vähentämään ahdistuneisuushäiriöihin liittyviä oireita.(lähde)
 • Lihasvoima &; palautuminen: Terveillä aikuisilla tehty tutkimus osoitti parannuksia lihasvoimassa ja palautumisessa, kun he käyttivät päivittäin 500mg ashwagandha-uutetta kahdeksan viikon ajan.(lähde)
 • Testosteronituki: Testosteronitasojen parantamiseen pyrkivät miehet voivat hyötyä annoksista 300mg - 600mg päivässä, kutenkliinisessä tutkimuksessa on ehdotettu.

Ennen minkään lisäravinteen aloittamista on tärkeää neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jotta voidaan varmistaa yksilöllisiin tarpeisiisi sopiva annostus. Terveydenhuollon tarjoaja voi auttaa oikean annoksen määrittämisessä yksilöllisten tarpeidesi mukaan.

Laadukkaiden ashwagandha-lisäravinteiden valitseminen

Voidaksesi varmistaa, että saat täyden hyödyn ashwagandha-lisäravinteista, on ratkaisevan tärkeää valita korkealaatuisista ainesosista valmistetut tuotteet. Etsi standardoituja uutteita, jotka sisältävät vähintään 5 % withanolideja (ashwagandhan aktiivisia yhdisteitä), ja valitse hyvämaineisia tuotemerkkejä, jotka tunnetaan laadunvalvontakäytännöistään. Suosittu lisäravinteen muoto onKSM-66 Ashwagandha, jota on tutkittu ja testattu laajasti.

Frequently Asked Questions Ashwagandha

Mitä varoitetaan ashwagandhasta?

Ashwagandha, vaikka sitä yleisesti pidetäänkin useimmille ihmisille turvallisena, voi aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten ruoansulatuskanavan ongelmia tai uneliaisuutta. Se voi myös olla vuorovaikutuksessa tiettyjen lääkkeiden kanssa, ja raskaana olevien tai imettävien naisten, autoimmuunisairauksia sairastavien ja leikkaukseen menevien tulisi välttää sitä. Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen ennen ashwagandhan käyttöä.

Miksi lääkärit eivät suosittele ashwagandhaa?

Jotkut lääkärit eivät välttämättä suosittele ashwagandhaa, koska sen hyötyjä tukeva tieteellinen näyttö on vähäistä tai koska sillä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Monet tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet positiivisia tuloksia stressin vähentämisessä ja yleisen terveyden parantamisessa. Kysy aina lääkäriltäsi neuvoa ennen kuin aloitat minkä tahansa uuden lisäravinneohjelman.

Onko ashwagandha tieteellisesti todistettu?

Ashwagandhaa on tutkittu laajasti sen mahdollisten terveyshyötyjen vuoksi. Tutkimusten mukaan se voi vähentää stressiä, parantaa kognitiivisia toimintoja, tukea immuunijärjestelmän terveyttä ja paljon muuta (lähde). Tarvitaan kuitenkin lisää tutkimusta, jotta kaikki sen vaikutukset ihmisten terveyteen voidaan täysin ymmärtää.

Mitä tapahtuu, kun otat ashwagandhaa päivittäin?

Ashwagandhan päivittäinen nauttiminen voi tarjota erilaisia terveyshyötyjä, kuten stressitason aleneminen (lähde), kognitiivisten toimintojen paraneminen (lähde). , parempi unen laatu (lähde) , parantunut immuniteetti ja paljon muuta. Yksilölliset tulokset voivat kuitenkin vaihdella, ja on tärkeää neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen päivittäisen lisäravinteen käytön aloittamista.

Johtopäätös

Ashwagandhasta oppimisen jälkeen on selvää, että tällä yrtillä on lukuisia mahdollisia hyötyjä yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Stressin ja ahdistuksen vähentämisestä kognitiivisten toimintojen ja urheilusuoritusten parantamiseen ashwagandha voi olla hyödyllinen lisä terveelliseen elämäntapaan.

Ennen kuin aloitat ashwagandha-lisäravinteiden käytön, on tärkeää neuvotella terveydenhuollon tarjoajan kanssa parhaasta annostuksesta ja mahdollisista yhteisvaikutuksista. Ennen kuin päätät ottaa ashwagandha-lisäravinteita, on tärkeää neuvotella terveydenhuollon tarjoajan kanssa annostuksesta ja mahdollisista yhteisvaikutuksista.

Kokeile Cibdolin laadukkaita Ashwagandha-kapseleita jo tänään kokeaksesi ashwagandhan mahdolliset hyödyt itse!

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku