Onko Hamppu Lotion näy huumetestissä?

Published:

Hamppuvoiteesta on tulossa yhä suositumpi sen monien ihon terveyteen liittyvien etujen vuoksi. Yksi yleinen huolenaihe on kuitenkin se, voisiko hampun voiteen käyttö johtaa siihen, että he epäonnistuvat huumetestissä.

Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme perusteellisesti, voiko hamppuvoide saada sinut epäonnistumaan huumetestissä. Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

 • Mikä on hamppuvoide?
 • Tekeekö hamppuvoide positiivisen THC-testin?
 • Huumausainetestin tuloksiin vaikuttavat tekijät
 • Huumetestien tyypit ja mitä ne havaitsevat
 • Miten huumetestit toimivat ja mikä aiheuttaa vääriä positiivisia tuloksia?
 • Parhaat käytännöt hamppuvoiteen turvalliseen käyttöön

Aloitetaan ymmärtämällä, mitä hamppuvoide on ja miten se valmistetaan.

Onko Hamppu Lotion näy huumetestissä?

Mikä on Hamppu Lotion?

Hamppuvoide on ajankohtainen tuote, joka valmistetaan sekoittamalla hampunsiemenöljyä tai hamppuuutetta voide- tai voidepohjaan.

Näissä tuotteissa käytetty hamppu on peräisin Cannabis sativa L. -kasvista. Se sisältää kuitenkin hyvin vähän psykoaktiivista THC-yhdistettä (tetrahydrokannabinolia).

Voiteissa ja muissa kosmetiikkatuotteissa käytettävän hampun on lain määritelmän mukaan sisällettävä alle 0,3 % THC:tä. Tämä häviävän pieni määrä ei riitä aiheuttamaan mitään mieltä muuttavia vaikutuksia.

Sen sijaan hamppuvoide tarjoaa hyötyjä muiden hampun sisältämien yhdisteiden avulla:

 • Rasvahapot - Ravitsevat ja kosteuttavat ihoa.
 • Vitamiinit - Antioksidanttivaikutukset ihon ikääntymisen kumoamiseksi
 • Klorofylli - Tulehdusta ehkäiseviä ja parantavia ominaisuuksia.
 • Kannabinoidit - Vuorovaikutus reseptorien kanssa endokannabinoidijärjestelmän kautta homeostaasin aikaansaamiseksi

Nyt kun ymmärrämme, mitä hamppuvoide on, seuraava kysymys on....

Voiko Hamppu Lotion tehdä minulle testi positiivinen THC?

Tämä on suurin huolenaihe, joka useimmilla ihmisillä on hampusta peräisin olevien ihonhoitotuotteiden käytön suhteen.

Lyhyt vastaus on: pelkkä hamppuvoide ei johda siihen, että epäonnistut huumetestissä.

Äärimmäisen alhainen THC-pitoisuus ei riitä havaitsemiseen tavallisissa huumeseulonnoissa. Seuraavaksi käsittelemme kuitenkin joitakin tärkeitä varoituksia.

Huumetestituloksiin vaikuttavat tekijät

Vaikka hamppuvoide itsessään ei saa sinua epäonnistumaan huumetestissä, on joitakin tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa tulosten tarkkuuteen:

1. Muiden CBD- tai kannabistuotteiden käyttö

CBD-öljyn, syötävien tuotteiden, höyryttämisen, kannabiksen polttamisen tai muiden THC:tä sisältävien tuotteiden käyttö voi lisätä elimistöösi niin paljon THC:tä, että testi on positiivinen. Pelkkä hamppuvoide ei tee tätä, mutta tuotteiden yhdistäminen voi.

2. Huumetestien herkkyys

Virtsatestit ovat yleisimpiä ja vähiten herkkiä, ja niiden THC-raja-arvo on 50 ng/ml. Herkemmillä testeillä, kuten hius- ja verikokeilla, voidaan havaita pienempiä THC-pitoisuuksia, mutta ne ovat harvinaisempia.

3. Hampun virheellinen hankinta

Väärin hankitut "hampputuotteet" ylittävät harvoin 0,3 prosentin THC-rajan ja voivat vaikuttaa huumetestiin, jos niitä käytetään runsaasti. Hyvämaineiset tuotemerkit varmistavat, että THC-pitoisuudet ovat laillisia.

4. Ristikontaminaatio

Hamppukasvit voivat kerätä THC:tä läheisistä marihuanakasveista. Huonot viljely- ja valmistusprosessit lisäävät ristikontaminaation riskiä.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että hamppuvoiteen itsessään ei pitäisi saada sinua epäonnistumaan testissä. Mutta muut tekijät, kuten muiden CBD-tuotteiden käyttö tai erittäin herkät testit, voivat vaikuttaa tuloksiin.

Seuraavaksi tarkastellaan huumetestien tyyppejä ja sitä, mitä ne itse asiassa havaitsevat.

Huumetestien tyypit ja mitä ne havaitsevat

Työnantajat, oikeusjärjestelmät ja urheiluohjelmat käyttävät muutamia erilaisia menetelmiä huumeiden ja alkoholin käytön seulontaan. Mitä nämä testit oikeastaan havaitsevat?

Virtsatestit

Virtsan huumeseulonta on yleisin tyyppi. Niillä havaitaan THC:n aineenvaihduntatuotteet, jotka suodattuvat verestä munuaisten kautta virtsaan.

Tavallisissa testeissä käytetään immunomääritystä, jossa positiivisen THC-tuloksen raja-arvo on 50 ng/ml. Tällä testillä etsitään metaboliitti THC-COOH:ta.

Virtsatestit voivat havaita THC:n 1-30+ päivän kuluttua käytöstä riippuen käytön tiheydestä. Kertakäyttö voidaan havaita 1-7 päivän ajan.

Verikokeet

Verikokeet mittaavat THC-pitoisuuden suoraan verenkierrossa olevasta verestä. THC säilyy veressä vain muutaman tunnin, joten tämä menetelmä havaitsee hyvin tuoreen käytön.

Nämä testit voivat olla herkempiä, ja THC:n raja-arvot voivat olla 1-10 ng/ml. Ne ovat kuitenkin invasiivisempia ja harvinaisempia kuin virtsatestit.

Hiustutkimukset

Hiustuppitesteillä voidaan havaita toistuva THC-altistus pidemmän ajanjakson aikana. THC ja sen aineenvaihduntatuotteet laskeutuvat verestä kasvaviin hiussuikaleisiin.

Nämä testit ovat kalliimpia, mutta niillä voidaan havaita THC-pitoisuudet vähintään 90 päivän ajalta. Raja-arvot ovat 1 pg/mg:n luokkaa.

Sylkitestit

Jotkin työnantajat käyttävät sylkeä kerääviä suunesteen testauslaitteita. Näillä laitteilla voidaan havaita THC, joka viittaa viimeisten tuntien tai jopa kahden päivän aikana tapahtuneeseen käyttöön.

Positiivisen suunesteen testin raja-arvo on yleensä noin 10-50 ng/ml THC:tä.

Kuten näet, virtsatestit ovat yleisimpiä mutta eivät herkimpiä. Seuraavaksi tarkastelemme, miten nämä huumeseulat todella toimivat.

Miten huumetestit toimivat ja mikä aiheuttaa vääriä positiivisia tuloksia?

Huumausainetesteissä kerätään näyte (virtsasta, hiuksista jne.), huumausaineet ja aineenvaihduntatuotteet tutkitaan immunomäärityksellä ja mahdolliset positiiviset tulokset varmistetaan herkemmällä menetelmällä, kuten massaspektrometrillä.

Immunomääritykset

Alkuseulonnassa käytetään vasta-aineita, jotka havaitsevat tietyt lääkeaineet ja sitoutuvat niihin. Näin määritetään, onko näyte negatiivinen vai tarvitaanko lisätutkimuksia.

Immunomääritykset ovat alttiita useammille väärille positiivisille tuloksille. Muut samankaltaiset yhdisteet kuin kohdelääke voivat sitoutua ja aiheuttaa positiivisen tuloksen.

Vahvistustestaus

Immunomäärityksessä positiivisen tuloksen saaneet näytteet lähetetään vahvistettavaksi kaasukromatografia/massaspektrometria (GC/MS) tai nestekromatografia/massaspektrometria (LC/MS) -menetelmällä.

Näillä menetelmillä yhdisteet erotetaan toisistaan ja tunnistetaan lopullisesti niiden massan ja varauksen perusteella. Tämä eliminoi väärät positiiviset tulokset ja varmistaa todellisen positiivisen tuloksen.

Väärien positiivisten tulosten syyt

 • Ristireaktiivisuus samankaltaisten yhdisteiden kanssa immunomääritysscreeningissä
 • CBD-tuotteiden käyttäminen epätarkoilla tai väärennetyillä merkinnöillä varustettuna.
 • Kontaminaatio valmistus- tai testausprosessin aikana
 • Näytteiden sekoittuminen näytteitä kerättäessä tai testattaessa

Vähentääksesi riskiä väärän positiivisen hampun voide, on tärkeää valita tuotteita tuotemerkkejä, jotka tarjoavat todennettu laboratoriotestaus osoittaa THC-pitoisuudet alle laillisten raja-arvojen.

Parhaat käytännöt käyttäen Hamppu Lotion turvallisesti

Jos käytät hamppuvoidetta tai CBD-tuotteita ja joudut huumausainetestaukseen, tässä on muutamia vinkkejä ongelmien välttämiseksi:

 • Lähde huolellisesti - Käytä vain sellaisten merkkien voiteita ja öljyjä, joiden COA:n mukaan THC on
 • Vältä täyden spektrin hamppua - Laaja-alaisissa tai CBD-eristetyissä tuotteissa THC on poistettu ja niiden positiivisten vaikutusten riski on pienempi.
 • Lopeta käyttö ennen testiä - Pidätä hampputuotteet vähintään 72 tuntia ennen huumeseulontaa.
 • Älä yritä huijata - Muiden kemikaalien ja nesteiden lisääminen voi kostautua, sillä se voi olla merkki peukaloinnista. On parasta olla rehellinen, jos testi on positiivinen.
 • Kerro testaajalle - Kerro kaikista hampun tai CBD:n käyttötavoista huumeseulonnan suorittavalle organisaatiolle, jotta he ymmärtävät asian.

Näiden parhaiden käytäntöjen noudattaminen vähentää hyvin pientä riskiä siitä, että laillinen hamppuvoide aiheuttaa epäonnistuneen huumetestin. Mutta tarkoittaako tämä, että hamppuvoiteesi on 100-prosenttisen riskitön?

Pitäisikö sinun käyttää Hamppu Lotion?

Huumausainetesteissä ei ole takeita. Vaikka hankkisit CBD-tuotteet huolellisesti ja välttäisit täyden spektrin hamppua, väärän positiivisen tuloksen mahdollisuus on aina pieni.

Laadukkaan, asianmukaisesti hankitun hamppuvoiteen käytöstä aiheutuva riski on kuitenkin hyvin pieni. Niin kauan kuin et käytä muita THC-tuotteita ja työnantajasi tekee vahvistustestejä, positiivinen tulos on epätodennäköinen.

Hampun hyödyt ihollesi tekevät siitä sen arvoista monille ihmisille. Hamppuvoide voi:

 • Rauhoittaa tulehdusta ja ärsytystä
 • Vähentää aknea, ekseemaa ja ihoallergioita.
 • Kosteuttaa ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta
 • Antioksidanttien aiheuttamat hitaat ikääntymisen merkit

Joten sinun pitäisi käyttää hamppuvoidetta? Useimmille ihmisille hyödyt ovat suuremmat kuin pieni riski, että huumausainetesti antaa väärän positiivisen tuloksen. Kuten aina, on viisasta toimia varovaisesti ja valita tuotteet huolellisesti. Voit kuitenkin käyttää hamppuvoidetta luottavaisin mielin, kunhan noudatat oikeita varotoimia.

Yhteenveto: Hamppu Lotion ja huumetestit

Tässä ovat tärkeimmät asiat, jotka on hyvä muistaa:

 • Pelkkä hamppuvoide ei saa sinua epäonnistumaan huumetestissä - tavallisissa virtsatesteissä on 50 ng/ml:n raja-arvo.
 • Täyden spektrin hampputuotteisiin liittyy enemmän riskejä kuin laajakirjoisiin ja eristettyihin tuotteisiin.
 • Lopeta hampun/CBD:n käyttö vähintään 3 päivää ennen huumausainetestiä.
 • Valitse hyvämaineisia tuotemerkkejä, jotka tarjoavat ajantasaiset COA:t.
 • Ilmoita hampun käytöstä testausta tekeville organisaatioille.
 • Lisätekijät, kuten lääkitys ja elämäntapa, voivat vaikuttaa vääriin positiivisiin tuloksiin.
 • Vaikka varotoimenpiteiden avulla tämä on epätodennäköistä, väärät positiiviset tulokset ovat silti mahdollisia.

Laadukkaan hamppuvoiteen käyttö kohtuullisia varotoimia noudattaen aiheuttaa hyvin vähäisen riskin positiiviseen huumeseulontaan. Älä anna huumetestauspelkojen estää sinua kokemasta niitä monia iho- ja terveyshyötyjä, joita hamppu tarjoaa.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Tuotehaku